Fibblan

Stormenlilla, FinaLisa, Vinäger och Strulan?!
Tack fina ni, för stärkande ord!
Jag är nykter för andra dagen i rad nu. Har ju inte varit kaos dessförinnan heller, men klart man ändå funderar en hel del över vad som får en att vilja gå till giftet när det ändå inte ger en ngt..
det är väl det som kallas beroende..I guess.

Hursomhelst, jag har stannat vid två-tre glas vid de tillfällena som varit. Det som var drömmen att fixa innan typ. Men nu stannar jag inte för att jag med beslutsamhet och viljestyrka vill bevisa att jag kan kontrollera mitt drickande. Har som jag tidigare nämnt inte ens ngn sådan ambition längre. Jag bara stannar där av mig själv, eftersom det känns så meningslöst och skammen och de dåliga tankarna om mig själv, gör att jag inte längre vill hälla mer på de känslorna. Jag stannar för att när jag gör mig illa, så kommer jag på att jag vill mig väl..✨?

Egentligen är detta ett stort framsteg. Och jag tror att utan mina pucklar längs med vägen hade jag inte kommit dit jag är idag. Kanske har jag inte tagit "min sista sup". Det kan jag inte veta. Men jag kan hoppas och aktivt jobba för att lyssna på min inre röst som säger mig vad som är rätt. Och det rätta för mig är att lägga ifrån mig alkoholen. Jag tar det lugnt och försiktigt, dag för dag. Ska inte ens räkna denna gång. Inte mäta, uppnå, klara av. Jag ska bara vara. Bara vara sann mot mig själv, och må bra för min egen skull.
Tack för era ord och omtanke?!
Stor kram!
/Fibblan ?.

Det låter som en riktigt bra plan Fibblan, att bara må bra och vara sann mot dig själv. Du känner ju så tydligt hur du mår när du dricker vs inte dricker. Nykterheten värker liksom fram, en besvikelse i taget. För nog är det ett eländigt jäkla antiklimax när man dricker det där vinet och det inte levererar harmoniska välmåendet man förväntade sig. Så kommer det sig att man ger upp och slutar leta efter livskvalitet i flaskan. Du är där nu :) Kram

Fibblan

Kloka fina du??!
Tack för att du så fint bekräftar att jag är på väg?!
Plötsligt är man där, när alkoholens meningslöshet är uppenbar. Och precis som du säger så värker nykterheten fram, en besvikelse i taget. Jag känner hopp igen?!

Jag är på rätt väg ?❤️?!
Stor kram!
/Fibblan ?.

Vill bara skriva några rader och berätta att jag tänker på dig. Förstår att du har det kämpigt, men vet ändå att du kommer att fixa det här till slut. Vi är ju här för att vi aldrig ger upp, eller hur?

Hoppas att du får en fin avslutning på året.

Kramar i massor

Fibblan

Filosoferade lite i Berras tråd kring min nykterhet innan idag. Mellandagar nu och jag har kommit fram till att det är som att jag är en lök?! Jag tror mig ha förstått, att jag har den rätta viljan och motivationen, "tänker rätt", och så kastar jag mig ut i nykterhetens förlovade land, för att inse att det var ett lager till av saker som behöver falla på plats. Och så ännu ett, och ännu ett. Varje gång tror jag, att denna gången håller det! För att besviket konstatera att jag misslyckats igen. Men även det, har sina lager av förståelse och självmedkänsla. Jag skalar min lök och hittar ständigt nya insikter. De måste liksom "klicka ner" I EN SJÄLV, PÅ RIKTIGT! Inte bara på ett tankemässiga, mentalt plan, utan in i själva hjärtat och ens innersta. Så är det iaf för mig. Och jag är ju in och ut ur olika tankebanor, känslohantering och strategier. Provar mig fram för att hitta det som fungerar just för mig. Just nu två dagar av nykterhet. Det är alltid nåt☺️.
??❤️!
Kramar!
/Fibblan ?.

Fibblan

Tack fina du, för din omtanke?! Innan nu, har jag läst, men inte skrivit något på ett tag. Tror vi har samma policy du och jag att inte skriva i onyktert tillstånd. Det är bra.
Jag tänkte faktiskt på dig innan idag och hur lika vi ändå verkar vara på en hel del vis! Inte minst det faktum att vi aldrig ger upp! Är övertygad om att vi kommer vinna kampen en dag, en gång för alla??!
Jag tänker definitivt vara nykter på nyårsafton, till varje pris?! Inte vill jag börja det nya oskrivna året med bakfyllekänsla..?
Nä, det går så bort! Satsar en dag i taget på nykterhet även fram tills dess förstås☺️!

Stor kram och en önskan om ett fin avslutning på året för din del också ✨?✨!
/Fibblan ?.

Heeej Löken :-) så härligt att höra ifrån dig! Tycker du gör så himla roliga jämförelser. Gott att du nu har två dagar nyktra! Fortsätt så, jag kommer också. Vi ger ju liksom inte upp även om jag inte kan beskriva mina tankar och känslor så bra som många andra här inne. Kraaam

Fibblan

Fint o höra ifrån dig?!
Håller inte med om att du inte skulle va så bra på att beskriva tankar och känslor, men roligt att uppskattar mina knasiga försök ?!
Härligt o höra att du också kämpar på!
Vi ska vinna?!
Ljuset är mäktigare än mörkret✨?️✨!
Kramar!
/Fibblan ?.

Ville bara säga hej och hoppas du mår ok och överlevt julen med allt bestyr ?
Snart är det nytt år igen och jag vet att du gillar att ta nya tag precis som jag.
Denna gång har jag inte alkoholdjävulen ? hängandes om halsen men däremot några kilo runt magen som jag tänkte få bort!?
Håller tummarna för att kraften ska vara med oss✊✊
Kram ?

Fibblan!
Jag har varit så dålig på att titta in här. Men förstår att du har haft det lite kämpigt. Precis som så många andra redan har skrivit, tänk på hur långt du har kommit! Hur många nyktra dagar har du inte kunnat bocka av den här hösten? Och de dagar du ändå har druckit har du ju tagit det betydligt lugnare än tidigare. Tänk vad fantastiskt! Du har åstadkommit massor. Och för varje dag du lägger bakom dig som nykter blir du lite, lite starkare. Fokusera på de dagar du fixar det, inte på de andra.
Nu är det snart nytt år, ny start. Håll i! Det blir lättare och lättare med tiden.
Stor stor kram till dig fina vän. ??

Fibblan

Om ni visste vad det betyder att mötas av era stärkande ord just i detta nu ❤️!
Så enormt tacksam för dessa och den påfyllnad av hopp och förtröstan som det innebär för mig?❤️✨!
Och det känns som att ni båda känner mig vid det här laget ?! För visst gillar jag nya tag?! Och med ett nytt friskt år, verkligen inom räckhåll nu, har jag inte kunnat låta bli att "tjuvstarta" nykterheten ????!
Jag är på G igen??❤️!
Skönt att kunna säga det!
Men trots jag varit mkt återhållsam i detta lite vidare snedsteget, har det ändå varit lite tufft att komma tillbaka nu de här dagarna. Ni vet det vanliga, sömnlösa nätter, lite mer lättirriterad, huvudvärk - allt sånt som händer när giftet ska ur. 2 glas vin varannan dag. Kan ni tänka er något värre? Det kan inte jag!!
A-? som river runt i kroppen, lockar och pockar. Men som sagt, har några dagars nykterhet nu, så börjar redan känna dimridåerna lätta. Jag tänker redan klarare?! Men det är ju värst de första dagarna efter beslutet tycker jag. Begäret som plötsligt löper amok, men som jag nu stålsätter mig emot med hjälp av bl.a. promenader?! Och jag tar verkligen med mig din påminnelse katten om att se till allt bra jag åstadkommit detta året! Detta var året då jag tog tag i att förändra mitt drickande! Och jag har inte gett upp! Så nog fan ska envisheten bland många fler av mina tillgångar ?, ta mig in i det nya året nykter för att sedan göra det till året då jag kammar in lönen för detta årets ansträngningar och ihärdiga försök??❤️?!
Kraften kommer att vara med oss??✨!
Tack för att ni finns! Det är till så fantastiskt stor hjälp att känna ert stöd och att ni fortsätter att tro på mig, trots att jag snubblar gång på gång. Men återigen, jag tar till mig av era ord! Jag blickar framåt nu och med mig tar jag mina framgångar ☑️!
Längtar lite småbusigt efter vännernas kommentarer när jag meddelar att jag kommer att va nykter (på självaste nyårsafton - de kommer tro att jag är sjuk..?) men det är ju precis tvärtom - jag håller på att bli frisk ??!
Härligt att känna den känslan igen! Den gick o gömde sig ett tag i all julstress..Men nu har jag ett helt år på mig att förebygga till nästa jul?!

Fint slut och ett gott nytt år önskar jag er och er andra på forumet här✨?✨!
Massor med kramar?
/Fibblan ?.

Jag ska verkligen komma ihåg att sända dig många styrkekramar genom nyårsnatten??✳️?⭐??
Du är så mycket värd att slippa ?
Vi skrämmer bort fanskapet for ever!!
Ha en skön söndag, kära Fibblan ?
Kram ?

Fibblan

Åh, tack FinaLisa, de tar jag tacksamt emot?!

Haft en skön söndag, bara tagit det lugnt ?! Umgåtts med familjen och fått till lite egentid i form av promenad ovanpå på det - så ja, en riktig toppensöndag blev det?!
Imorgon gör mannen sina inköp på systemet inför den sista av detta årets dagar. Jag satsar på annan porlande dryck,
nämligen kombucha??!
Skönt att somna nykter (om jag nu får sova något i natt..?)
Sov så gott, nyktra som onyktra! Och vad som än händer - ge aldrig upp!
Kram!
/Fibblan ?.

Nyckeln är precis det du skriver, att småbusigt berätta för människor om ditt beslut! Var stolt och öppen och gör alla snedsteg svårare. Det kommer att gå bra! Nytt år, nya tag. Kram! ???

...nu tror jag! Eller ska jag skriva VI, eller nästan jag eftersom min förkylning vägrar ge sig. Vi fixar detta! Jag var ilsken inatt och tyckte verkligen synd om mig själv som inte "får" dricka på nyår. Men vi måste tänka på ett annat sätt! Tänk på min Nyporos Fibblan! Jag önskar verkligen att alla kunde få en bild på sin näthinna av denna fantastiska människa. Jag ser henne på instagram var och varannan dag.

Nepp, aldrig ge upp! Kraaam

Fibblan

Det är rätt, här börjar kraften spira igen och nu jävlar är det jag som är ryttaren på hästen
igen?! Och ni vet hur djur känner av rädsla.., så jag har också bestämt mig för en fake it until I make it approach på det hela?. Jag blandar ihop en mix, som ingen häxbrygd eller a-? rår på☺️! Nyponrosbilden, som jag har tack vare din målande beskrivning Pellis (livlig fantasi, så även om jag inte sett henne,
är bilden klar ändå?!)
Och så har vi coola katten tänket ☑️ Jag är lugn, sofistikerad och cool,
precis som en ? IRL?! Jag går min egen väg, gör det som passar mig?! Alkohol passar inte in i den nya identitet som jag skapar
nu???!
Näst sista dagen på året - nu kör vi på enligt ovanstående Pellis ☑️??!
Och tusen tack och kramar till dig också Knaskatten! Guld värt med din input✨?!
/Fibblan ?.

Fibblan

..men det är ok. Acceptans.
Ledsen, ensam, ångest.
Inte fly.
Stannar kvar.
Positivt mitt i allt - varken vill eller kommer att dricka på känslan.
Kram
/Fibblan ?.

Fibblan

Jag hänger i ?!
Vet att detta också kommer att gå över. Känns något mer hanterbart nu.
Nykter.
Nöjd med det!
Kram
/Fibblan ?.