..

några bra rader som jag gillar skarpt på fb :
Att skicka nakenbilder är överskattat
Jag skickar röntgenbilder för det är insidan som räknas.

har vi våra vanor en sån här helg, jag med fast jag inte alls gillar denna monstruösa shoppinghelg.

Men vanan trogen så åkte jag förbi ett av Systembolagen och kollade köer och mindes vilket helvete jag hade med planeringen inför en sån här långhelg. Det var ju en logistikfråga av gigantiska mått och dessutom en mardröm rent ekonomiskt. Sen när jag kom hem med spriten så skulle jag ju se till att det räckte hela helgen.....det gick ju oftast sådär. Paniken när annandagen kom och förrådet började sina.....jajösses vilken ångest. Jävligast var ju när söndagen kom direkt efter annandagen....

Från min lilla utsiktspunkt har jag inga som helst problem med att identifiera alkisar när de går in i butiken. Axlarna uppe vid öronen, stel gång, snabba blickar runt om ifall nån ser dem......och sen den mer avslappnade stilen ut från butiken när alkoholen är inhandlad och räddningen är nära. Jag var ju precis likadan. Jag behöver verkligen återuppleva detta beteende så jag verkligen får minnas hur det var en gång och min ångest av det är sannerligen lättväckt fast det gått några år in i nykterheten. Men nu har jag fått en liten dos av medicinen som håller mig nykter och som ser till att jag inte tar det första glaset.

På väg hem åkte jag förbi en nykterhetskontroll och självklart i mötande fil så jag fick ju inte blåsa !!! Vill ju så gärna göra det numera :-))

Och när jag slår igång datorn hemma möts jag av de 2 finaste tomtar man kan se en sån här dag <3 Tack Carina och Li-Lo <3 Eller skulle det vara renar :-)))

Jag vet inte hur många som besöker forumet varje dag men det är säkert tusentals ? Om vi alla bestämmer oss för att fira en Vit Jul så får alla barn en riktigt bra helg ! Så häng på !!!

Kramomer !!!

Li-Lo

Tack för hälsning och hopp om att du får det finaste av årsavslut!

Li-Lo

Hoppas du firar lite och på en riktigt mysigt sätt. Själv kör jag mer jul än Grinschen behöver, fast gillar ju att göra folk glada så erkänner att även jag tindrar lite ??.
Så många kramar och tack för du finns// kram Strulan ❤️???

Li-Lo och Strulan <3

Jag är en såndäringa som åker iväg och gömmer mig över julen och det är riktigt riktigt skönt !!! Rekommenderas ! Och jag garanterar att jag inte tindrar :-)))

Kramar !!

är en märklig känsla att stå utanför det gängse livet en sån här helg.
Jag är en betraktare som bara iakttar utan att delta och det är faktiskt väldigt intressant. Så många sätt att försöka bete sig som "folk" och hålla skenet uppe. Jag lider med de som uppenbarligen är väldigt obekväma med situationen och sällskapet och inte kan ta sig ur det. Och de är många :O
Det synliga drickandet såhär tidigt på kvällen är inte speciellt mycket men jag vet hur en del kan se ut till frukost :-) :-) Skadeglädjen osv....!!!

Ibland kan jag få en känsla av sorg över att jag är ensam alla storhelger men samtidigt är det en befriande känsla. Jag gör vad jag vill och styr mitt egna liv. Tids nog så blir jag beroende av andra så det gäller att passa på nu, just idag.

Ta hand om er och tänk lite extra på er själv ♡

svagis

förstår precis vad du skriver...lever ensam sen barnen flög ur boet för rätt många år sedan...jag har familj och några vänner men i år fick jag influensa och ska träffa barnen på torsdag istället. Jag är inte med i nåt socialt ekorrhjul eller fasadhållande och då blir en ganska ensam...
men precis som du så njuter jag av friheten i det också...det är väl bara att jag bryter normen för hur kvinnor fått beté sig i min familj....allt handlar om och kretsar kring att leva med en partner och att kunna visa upp ett VI...till varje pris...
men jag har satsat på jobbet istället och sen, när barnen flyttat hemifrån, suttit hemma med en BiB på kvällarna och försökt döva förvirringen (eller?)

Men vi är ju en flockvarelse har jag fått lärt mig - hur ska man få ihop det??

Jag har ju fördelen av att ha ett arbete som går att vara på helger, tror mig göra en viktig insats där.
Men tanken gror att faktiskt göra något mer, skall tumla lite idéer innan jag delar dem.
Men vem vet kanske fler som har idéer om storhelger och vad man kan göra av dem.
Lite tankar från en ganska nöjd och trött dam med mängder av idéer// kram Strulan

ser till min stora glädje att fler och fler ställen poppar upp som har öppet helgdagarna för samhällets allra värst utsatta. I år blev det lite sent påtänkt för mig men nästa år ska jag absolut volontärerna på nåt av dem. Rädda Barnen där jag bor hade 100 gäster :-o

Jag läser också på forumet att många är så glada att ha klarat julafton nyktert. Och det är självklart bra.......MEN.....nu kommer han som förstör lyckan....
Har man ansträngt sig så vill man gärna ha en belöning efteråt......Det är tyvärr ingen slump att återfallet kommet som ett brev på posten då.

Ta inte första glaset hörrni !!!

Man kanske skulle hitta på något för sådan som vi som inte riktigt hittat vår plats i storhelgerna. Vet inte ännu riktigt hur jag tänket men något åt detta hållet umgås, lära sig något kul och medans andra dansar runt granen, stången eller letar ägg så är jag och träffar folk och lär mig något kul.
Men som sagt tanken är ännu i tumelstadiet och det kanske bara ör jag som har det behovet.
Juldagen här går galant, inga drakar bara skumma tomtar// kram Strulan ?

siggestardust69

Hej bästa strulan !
Vilken bra idé! En alternativ storhelg för fd festprissar som behöver omprogrameras och lära sig leva på nytt.
Ser oss sittandes med julläskeblask & virka halsdukar.
Samtidigt som vi lyssnar till en föreläsare som inspirerar oss att lära om, leva som läskeblaskare dvs nyktra.
???
Det vore ngt ❤️

inte direkt en alkisfråga ( det är det väl också...) men däremot en riktig fråga för oss som är skadade av alkoholens inverkan under lång tid.

Jag har ju levt ensam under ett antal år nu och har inte för avsikt att binda upp mig på nytt och definitivt inte med en beroende eller medberoende....det har jag haft nog av. Jag är fri att göra som jag vill när jag vill och det är en oslagbar känsla efter ett liv inrutat i arbetsrutiner, barn, ekonomi, allt blandat med bakfylla. Att nån skulle se mig och visa sig vara intresserad av mig har jag öht aldrig tänkt på, det har liksom inte min självkänsla räckt till för.

Nu har det iaf hänt och jag reagerar med misstänksamhet :-O Inte stolthet, kärlek, nyfikenhet eller annan positiv känsla utan just misstänksamhet ! Känner ju själv att det är en knepig reaktion men inser att det också är en kvarleva efter mitt alkisliv då jag var misstänksam mot allt och alla och livrädd för att bli sviken och besviken. Jag är inte van att nån kanske är intresserad av mig som person på ett positivt plan utan bara vill klaga på mig. Jag får inga vibbar av med-eller beroende av kvinnan ifråga så på så sätt känns det ok. Men varför just jag ???? Puff puff kära självkänsla !! Jag duger som jag är !!!

Jag tycker själv att jag jobbat med min självkänsla men uppenbarligen finns det hyfsat stor luckor i det programmet som jag inte haft anledning att öva på. Än. Å andra sidan är det ju kul att jag fortfarande har grejer kvar att lära och att det gamla ordspråket om att en dag utan nya kunskaper är en bortkastad dag faktiskt är sann.

Jag är iaf glad och stolt över att vara nykter och det är ju en rätt go' känsla !

Men fina, kloka Adde du är ett kap om man nu inte är beroende eller medberoende för då är du bara besvärlig med alla sanningar.
Så ut och köp dig något snyggt på rean och bjud ut damen.
Du är så värd att älska och älskas, vi väntar med spänning på att tjurgubben skall börja kvittra och nynna?kram Strulan

tack du Strulan :-)) En sak kan jag lova bergsäkert : Jag kommer aldrig att börja kvittra och nynna :-))) Möjligen humma lite i tysthet :-)) Och shopping och jag går liksom inte i armkrok :-))

Jag vet inte säkert men jag tror att vi är många alkisar som har svårt med att ta emot beröm eller sympatier från andra för vi har ju under en längre tid varit så trampade på och fått höra så många nedsättande kommentarer så vi måste bygga från den absoluta nollpunkten när vi väl nyktrar till. Jag gillar ju att vara självständig men ibland finns det tillfällen när jag verkligen saknar någon. Så var det under en resa jag gjorde i våras där jag besökte en plats som grep mig så hårt så där kände jag verkligen rent fysiskt en enorm saknad efter nån att dela med mig med.

Men nu skyndar jag långsamt längs den väg som visat sig hålla längst med hjälp av en dag i taget !

Funderar lite på det där att vara själv, det är så mkt svårare att träffa någon som nykter.
Iallafall tycker jag det, både som du säger med en dålig självbild men också det där med att date och middagar osv.
Jag som mår bäst av att leva utan alkohol, socker och att jag håller min fyrkant.
Inte många män som passar in där och sen är jag rädd att börja anpassa mig och då falla.
Nog babblat om mig, så kul om du träffar någon som du kan dela med.
Vem vet till våren kanske du kvittrar och skuttar fram??// kram Strulan

du är så bra Strulan :-)) Och du ! Jag varken kvittrar eller skuttar fram :-))) Jag gubbskuttade (alltså inte graciöst som en hjort :-) ) över eldarna på Eldfesten förra året under livliga hejarop från publiken :-)) Känns som jag haft mina 30 sekunder i rampljuset nu :-))) Kanske jag gör ett nytt försök i mars igen för att få höra lite uppmuntran !! Man ska ju samtidig man hoppar säga : "Min gula nyans [det vill säga min blekhet] ger jag till dig! Din röda rodnad [det vill säga din glöd och värme] får jag tillbaka av dig." ( Finns lite andra översättningar också) Men eftersom jag är man klarar jag ju bara att göra en sak i taget så det är väl därför den magiska önskan inte slår in för mig ??!!

Och det där med middagar ? Absolut inte på krogen för det har aldrig varit min arena. Inte minst för att det ofta är så hög ljudnivå så jag inte hör den jag sitter tillsammans med. Och ställen som envisas med show samtidigt går absolut bort utom en som utspelas på en grekisk taverna för otroliga 4e året i rad :-O Där har de lyckats integrera mat och show !

Du skriver nåt som nog är pudelns kärna : "...börja anpassa mig..." ! Har inte tänkt i de banorna förut och du har helt rätt ser jag ju nu desto mer jag tänker på det. Jag har ju gjort en riktig förändring i mitt liv med fokus på mitt egna mående för att få en nykterhet med sinnesro och det är ju faktiskt min livlina att jag håller i det. Det där tål att fundera på ! Tack Strulan !