anonym24647

Har varit så kallad helg alkis från ca 13-15 års ålder och är idag 36 år gammal har alltid jobbat och hållit ordning på livet i det stora hela men för ca 5 år sedan började alkoholen ta allt större plats i mitt liv och kroppen började säga ifrån. Jag har gått på AA möten ganska regelbundet under den här 5 års perioden men inte lyckats få stop på drickandet, kan gå som max 3 månader nykter sen blir det en djupdykning på 1 dag eller 2. Jag vill inte dricka längre och det ger mig inget positivt men jag KAN helt enkelt inte sluta på egen hand. Så jag undrar vad ni i det här forumet har för erfarenheter av medicinering för att klara sig igenom första månaderna kanske åren? Har det hjälpt er?

går på antabus, litar inte på mig själv. Två gånger varje vecka går jag till vårdcentralen och får min tablett. Nu nykter i fem veckor, och trivs så bra med att slippa alkoholen. Kommer att gå så länge jag behöver, minst ett halvår till att börja med. Har inga biverkningar av antabus. Från början kan man bli lite orolig i magen, men det går fort över. Rekommenderas om du vill slippa tänka på alkohol. /Fenix

anonym24647

Tack för svaret! Är precis som du beskriver jag har velat sluta så länge men klarar helt enkelt inte av det. Känner att jag behöver en extra barriär som kan hjälpa mig att härda ut när det värsta suget kommer.. är väl mest biverkningar man är rädd för men inget kan ju vara värre än biverkningarna av alkoholen tänker jag.. skönt dock att höra att du verkar klara dig bra. Har en förstående fru som försöker hjälpa mig att klara det här och jag hoppas på att kunna ta hjälp av henne så att man verkligen tar medicinen som det är tänkt även under en mentalt jobbigare period. Sen måste man väl helt klart försöka hitta något sätt att komma ut nykter och drogfri utan medicinen i slutet..