Peppa På

Nu känns det som om det verkligen är den tid i mitt liv att förändra sina alkoholvanor som blivit värre det sista året..

Jag skiljde mig och flyttade ut för exakt 1 år sedan. En av de stora orsakerna va ju att vi båda drack alldeles för mycket båda två... och min KBT teraupeft sa..
-Om du verkligen vill sluta med alkohol så är det nästan ingen som lyckas.... om man har en partner som också är beroende. Det kan gå, Men det är betydligt svårare!
Där och då insåg jag att det inte fanns något alternativ längre... jag va tvungen att ta steget att lämna min dåvarande man.

Kanske lite naivt trodde jag att bara om jag flyttar ut så kommer jag förändra mina alkoholvanor... allt kommer bli mycket lättare. Men se... ett beroende upphör ju inte bara från en dag till en annan. Det blev mycket värre... det sista året har jag druckit minst 5 flaskor vin i veckan (även när barnen varit hos mig) dolt, ljugit, sjukrivit mig för att jag varit för bakis.. planerat hela tillvaron efter alkoholen... det värsta har nog varit ändå... när man sett i sina barns ögon.... att de förstår att mamma dricker alldeles för mycket... och jag ändå inte kunnat sluta... fruktansvärd känsla.....

Så i förrgår stod jag i baren med en bekant... tittade mig omkring och tänkte...... shit... jag är snart 47 år.... och står och hänger i baren en kväll.... Jag vill inte ha det här livet längre... jag är så jääädrans trött på det. Har jag verkligen gått igenom en skilsmässa och låtit mina barn gå igenom den, för att sen hamna i en sist där alkholen styr mitt liv?? Fy Fan... vad jag är dum. så himla jädrans korkad.

Har varit inne här förr... då klarade jag mig i 3 veckor i nykterhet.... nu är målet uppsatt i kortare tider.. nu ska jag klara hela denna vecka när barnen är här... utan alkhol... sen blir det ett nytt mål.... kan inte tänka för långt fram.. testat det förut.. och då blir jag så grymt besviken och går in i "gamla vanor" igen.

nä Vänner... nu är det fasiken dax... att lägga av med den här skiten och få se en mer positiv framtid... vilket jag tror kommer komma.... 2:a dagen nykter...

Kram till er!

Bra insikter och härligt beslut!
Lägg energin på något positivt. Jag måste ha annat, träning, läsa eller annat som ger energi upptar tankarna. Passa på med en ny hobby/kurs. Jag ska gå en konstkurs i februari:)
Heja dig! Du, vi alla och våra barn förtjänar att få lugn och ro!
Kram

Jag har just kommit till samma insikt som dig. Har också barn och skäms inför dem. Men nu får det röcka! Detta fixar vi! Kram