svagis

Jaa - det är lite si och så med allting just nu...en får vara glad när sömnen kommer :)
Samma här - jag kommer också att finnas här i Forum till och från idag så vi hörs säkert!
Kram

Ville bara kika in och säga att du gör det så himla bra! Te istället för alkohol är ett riktigt bra alternativ. Mysigt, värmer och ger inga dåliga känslor.

Vad skönt att du har bearbetat mycket av det grundläggande för ångest, förstår att det hjälper. Tristessen kämpar jag också med men den är bra mycket bättre än den stora ångesten som följer en fylla. Vi är värda att må så mycket bättre och göra så mycket bättre val för oss själva! Vi ska nog få bukt med tristessen också.

Ha en fin nykter nyårsafton!

Kram

Lyssnade på sommarprat av Fredrik Backman, han nämnde något som jag inte har tänkt på tidigare, möjligt inte nytt för andra men för mig. Idag är det få tillfällen som kommer till en där man får tid att tänkta, d.v.s. att inte göra något utan bara sitta och tänka. Min upplevelse av vår tid är att vi ständigt söker något att roa oss med, som telefonen, tv-serier eller vad det nu kan vara. Tänker att det kanske inte är så dumt att ibland inte gör något och bara vara och sitta och tänka och acceptera ledan, tristessen, tror någonstans att det kan vara nyttigt i vår tid.

Önskar dig ett gott nytt år!

svagis

Jag tänker likadant. Det är nog någon nytta med tristessen just nu :)

Kroppen blir bättre för varje dag. Det där spritfeta hullet börjar släppa - 3 kg ner på vågen vilket är fantastiskt när man har ca 20 kg övervikt att ta av. Inte har jag ersatt A med något särskilt annat heller. Min gamla mormor sa alltid till mig: "Jo du har allt tatt dig igenom ekeluta nu Anna" och så plirade hon mot mig och sög på sina två framtänder...Den där "ekeluta" har jag länge funderat på vad det är och idag googlade jag ordet och fick klart för mig att det är en slags lut, från ekbark, som man använde förr i tiden för att garva skinn så att det skulle bli mjukt och starkt. DET gillar jag verkligen och tänker att det är ju sån jag är egentligen - mjuk och stark! Och nu när jag går igenom ekeluta - vilket betyder att jag avstår från att dricka A - så kommer jag bara närmare mitt sanna jag, även om det kommer ta tid och gå upp och ner.

Det är värt att skåla för ikväll - i Pommac!
Kram

Janus

Härligt att läsa allt från er viljestarka personer och jag önskar er alla fortsatt styrka i era strävanden till ett liv fullt av annat än A.
Själv är jag på dag 9. Efter ett antal AA möten och efter att ha erkänt att jag verkligen är alkoholist har jag även börjat berätta för mina nära och kära.
Känns så förlösande och har bara fått positiv feedback och stöttning.
Att läsa här ger också stöttning och jag hoppas att jag även själv kan stötta er.
Stå på er, kämpa på och ta bara en dag i taget. Imorgon är en annan dag.
Till alla er som antingen sitter ensamma ikväll eller firar tillsammans med andra så tänker jag på er och hoppas höra av er efter en nykter nyårsafton imorgon.
Gott Nytt Nyktert År!

Vad bra du har gjort det hittills, och så beslutsam du låter. Fortsätt!
Tomhet och tristess kommer alltid att finnas, i alla liv. Dövar man de känslorna med alkohol kommer andra känslor som är ännu värre: ångest, skuld, skam, hopplöshet, självförakt... Då föredrar jag lite tomhet och tristess. Fortsätt kämpa och gott nytt år! ??

svagis

Ni är med mig och jag är med er :)
Nyårsafton är här och min dotter ligger på min säng och lyssnar på en podd, vi har gjort godis och ska pyssla med lite annat i väntan på 12-slaget. Härligt att alkohol inte ens är en issue - mina barn dricker knappt någon alkohol. Vi ska skåla i päroncider :) Livet är enkelt och väldigt mysigt idag <3
Somnar nykter ikväll och vaknar för 12:e morgonen i rad SPIK NYKTER imorgon - hurra hurra hurra hurra vad det är skönt.

Janus

Vad härligt att du verkar haft en mysig nyårsafton svagis.
Själv nu hemkommen efter en trevlig middag med goda vänner. Självfallet var jag nykter och min kära vovve hade inga bekymmer med smällare och raketer.
Imorgon eller rättare sagt idag vaknar jag upp till dag 10 och ska ut på en långrunda i skogen. Senare på kvällen ser jag framemot nästa AA möte.
Gläder mig jättemycket åt dina framgångar. Fortsätt så och en dag i taget du vet.
Nyårskramis

svagis

Tack för era tillrop - det betyder så mycket för mig :)
Pratade med min son igår kväll. Han var hemma hos en kompis och skulle bara hänga och spela nåt spel. Jag har varit lite ledsen för att han inte alltid svarar i mobilen när jag ringer utan kan ringa upp flera dagar senare....har funderat på varför och frågat honom men han säger bara att han "höll på med något". Igår svarade han direkt, och nu funderar jag på om det kan vara för att han vet att jag är nykter.....kan det vara så att eftersom han har pratat med en sluddrande mamma några gånger så har han fått en känsla av det när han ser att jag ringer....i så fall kanske han kommer att börja svara direkt från och med nu? Det vore underbart om det kan bli så. Jag ringer inte ofta, kanske ett par gånger i veckan. OM min nykterhet gör att barnen kan börja slappna av och lita på mig igen så är det FANTASTISKT.

Dag 12 och snart är det skidtävling på tv - heja Sverige! Heja mig!

Intressant iakttagelse gallande din son. Du vet ju inte om det ar som du tror. Men, tank om. Då har du ytterligare ett stoort plus till din lista! Hejja dig! (Jag ar inte så skidintresserad :-))

Skriver så för jag tycker du är grym som är inne på 12 dagar nu! Hejja hejja! Jag är lite trött och seg men det är så himla skönt att det beror på matintag och en slutfas på förkylningen. Nu jobbar vi på 2020! Kraaam

Men vänta nu det är ju för att "man" är bakis och behöver hämta sig från gårdagen! Får man äta pizza ändå? eller vill vi ens det? Det som är så bra att det kan en välja själv idag utifrån vad man vill och inte utifrån att man är bakis och inte orkar annat!

Grattis till ett nytt decennium som är utifrån dina egna villkor. :)

svagis

Varför känner jag sug idag? En helt vanlig dag och jag drömmer om ett litet rus, en liten fylla....ett par timmar bara.....
Har inte ångest eller mår dåligt, bara ett dovt alkoholsug i bakgrunden. Men eftersom ingen A finns hemma så behöver jag bara låta bli att gå ut, så det tänker jag göra. Men märker att jag är lite mer sammanbiten än tidigare dagar. Har jag redan börjat glömma hur äckligt det är att vara full och bakfull?

Ska sätta på kaffe och äta en liten godis istället!

Såg just en kortfilm på SVTplay som beskriver upplevelsen av att vara full och bakis. Titta på den så går högst sannolikt ditt sug över till förmån för den fantastiska kanslan av att vara helt nykter. Du har sjalvförtroendet och insikten. Dit vill du INTE igen. KRAM!

svagis

Det ska jag absolut göra :) Och imorse när jag såg mig i spegeln noterade jag att mina ögonvitor var verkligen VITA för första gången på länge. Jag tror det är den där jävla tristesskänslan som tar struptag på mig idag. Hur sjukt det än låter så vill jag liksom hitta en anledning att tycka synd om mig själv så att jag kan få dricka!! Men jag har ingen sån anledning. Hjärnan krumbuktar sig för att hitta anledningar att få fortsätta med A men jag vägrar. Har en mental bild där jag sitter rätt upp och ner på en stol med armarna i kors och kniper ihop munnen - det är så jag ska göra för att stå emot när suget slår till.

KRAM tillbaks!

svagis

Stor kram till er! Vi har alla tre barn med NPF vilket i alla fall fått min alkoholism att utvecklas och skena. Min vuxna dotter med Aspergers syndrom, ADD och Bi-polär sjukdom är ju hos mig just nu och jag övar på att inte låta det påverka mig...men litegrand stressar det mig att behöva ta hänsyn till någon annan. Jag har ju bara mig själv och en inneboende student i vanliga fall. Det hade aldrig funkat för mig om jag haft en relation med en man också....och bli nykter....jag anpassar mig så mycket till en partner tyvärr. Uppfostrad så. Så det är bra att jag lever för mig själv.
Kram till er och Tack för era fina kommentarer :) Vi tar väl en dag i taget ;-)