svagis

@Charlie70 : Hej och gomorron! Det har varit dimmigt i Göteborg både igår och även denna morgon. Jag har sovit riktigt bra 2 nätter i rad nu och är tacksam för det. Igår var jag på VC och lämnade blodprover - första gången de skulle kolla mitt P-ALAT, dvs. "alkoholistvärdet" och imorse när jag loggade in på 1177 och kollade i min journal ser jag att det är 0,64 vilket nog innebär att doktor Kajsa inte oroar sig. Det verkar som att värden under 1,0 räknas som ok. Vet du mer om detta?

De andra värdena såg riktigt bra ut jämfört med i oktober 2020 när jag var där senast. Ingen diabetes, normala kolesterolvärden osv. Så himla skönt att jag vågar gå dit och kolla upp min hälsa nuförtiden. Detta har jag varit så ängslig för i många år. Det har känts som att jag går omkring med min övervikt och mitt drickande och är en tickande ohälsobomb - redo att explodera! Medan i själva verket mår min kropp ganska bra, trots övervikten faktiskt. Antar att även jag är påverkad av medier och trender i samhället - kroppspositivismen har inte bitit på mig...jag vill bara ha bort den där påsen med fett som sitter på magen....den är ju i vägen!!

Idag ska jag arbeta hemifrån (som vanligt) och har lagt några frön i blöt så det ska bli plantering för balkongen i dagarna. Ser mycket fram emot vårvärmen <3

Kram till dig Charlie och alla andra som kämpar därute <3
svagis

@svagis har inte bra koll på de där värdena. Jag googlar som alla andra. Men vad skönt att du faktiskt vågar kolla upp din hälsa nu! Den är ju ett stressmoment som man kan finna anledning att dricka på. Inget du behöver nu. Gikt hade ju du problem med, hur går det med den nu? Överdrivet mycket fett på magen är inte så bra, men strunta i den nu och fokusera på det viktiga - att vara nykter!

Kram!

svagis

@Charlie70 : Ja, google är vår bästa vän och extra hjärna :) Hur som helst så var värdet inom gränsvärdena så det känns ju ok. Naltroxen hjälper mig fortfarande och jag känner att medicinen är en bra vän mot att trilla dit igen. Gikt har jag inte haft på väldigt länge...eftersom jag drog ned, typ halverade drickandet även fast jag drack alkohol under förra året så har det inte uppstått någon gikt (tror jag).
Nej det där magfettet är ju inte bra men samtidigt ser jag att mina värden ser väldigt fina ut TROTS magfettet :) Så jag oroar mig inte men jobbar på det. Nykter är jag idag och tänker fortsätta med det!
Kram <3

@svagis nu var det ett tag sedan. Hur går det för dig? Funkar Naltrexonen fortsatt? Hoppas du har en fin påsk. Jag har barnen hos mig så fullt upp på lite olika sätt här.
Kram!