Samma sak om igen

173 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Skillnaden
God jul, grattis ✨10 dagar ✨ och tack ♥️

Tack för hälsning i min tråd!

Läst igenom din och tänker att du kan så mycket mer än du trott och bevisar det med dag, som läggs till dag ♥️ Oron, människans ständiga följeslagare, inför framtiden som vi inte vet något om...gör slut med den också vett’ja 😁 fast det nog är än svårare än att sluta med vin 🤔

Idag är det julafton, en grå och blöt, men ändå vit för mig och jag bestämmer mig för att inte bli sugen på alkohol, fast det kommer finnas. Jag vill inte helt enkelt 😊 Jag som druckit för ofta och för mycket periodvis, sätter upp långa tidsspann som mål, för det är långa perioder som förändrar tingens ordning och får mig att må bra. Kanske blir det ett alkoholfritt liv till slut, när månaderna jag lever utan oftast är fler, än månaderna med nu för tiden.

En riktigt god o fin jul till dig 🎄♥️🎄

Emmy123
God Jul

Jag kommer hänga på er efter jul- och nyårshelgen! Jag har bestämt mig (för vilken gång i ordningen vet jag dock inte..)! Min kropp och knopp orkar inte längre.. Hjärtklappning, konstant trött, ont i kropp och själ.. Tills dess kommer jag hänga härinne, bland er fantastiska människor! ❤

Pellis
Var stolt!

Och Grattis! Tvåbent idag! Himla bra gjort av dig att låta bli vinet när du bor i Spanien. Det är ju rena rama alkoholträsket för människan, nu kanske jag låter lite hård men vi har "sommarstuga" utomlands (spanskt ö) och befinner oss där nu. Jag försöker verkligen tänka på intaget av vin men det är helt otroligt hur man dras med. Hemma dricker jag massor med komboucha men det finns inte här.

Ibland brukar jag kika mig omkring på lite äldre människor än jag själv när jag är ute och går med hunden här nere. Vill jag se ut så? Vill jag bli så? Bästa skrämselpropagandan för mig!

Hoppas du får en God Jul! Kraaam från Spanien

TessMa
Tack Skillnaden, Emmy123 och Pellis😃

Jag hoppas er Jul har varit bra🎄🌟vit eller inte. Själv fixade jag jullunch med ca 30 svenskar här i Spanien på cola zero💪var inte ens sugen på alkohol. Jag håller med dig Pellis, Spanien kan verkligen vara ett alkoholträsk men det är mycket mer än så. Så fantastiskt vackert land😍Men det är en stor utmaning, vart man än går så finns alltid tillgång till cervesa eller vino. Men herregud vad jag har ont i kroppen på kvällarna, kan det vara relaterat till att jag inte druckit på 10 dagar? Hela familjen är trötta så nu blir det några riktiga slappardagar framåt. Ha det gott💕i morgon dag 11😊

Emmy123
Inte vit Jul..

Men bra ändå! Väldigt lite alkohol, så skönt 😊 På måndag åker vi dock till Spanien och då vet jag att det kommer konsumeras alkohol.. Alla vi umgås med därnere har en hög konsumtion..
Det är dock helt fantastisk att du inte druckit ikväll, jag ler och tycker att du är då himla bra!

TessMa
Slappdag

Idag blir en slappdag. Det är en massa folk som ska samlas på en strand här och vi är bjudna med men jag vill/orkar inte. Vet att det kommer vara massa alkohol - vill inte utsätta mig. Samt att jag är så galet trött och har ont i kroppen🙁Förstår inte denna trötthet riktigt.

Ja vi har haft ett oerhört tufft år.
Ja jag har genomfört en väldigt tuff behandling.
Ja vi ha flyttat.
Ja ekonomin har varit svår
Ja jag har druckit en del vin i år men mindre än tidigare år.
Ja min man har varit sjuk i 3 månader snart.

Hm ovanstående förklarar säkert min trötthet. Bara att jag tänkte att om jag håller mig borta från vinet så kommer jag få mer energi och bli piggare. Så lite besviken. På sikt blir det säkert så men nu behöver min kropp vila.

Så det blir en promenad med hundarna i naturreservatet sen slappa resten av dagen. Alldeles lagom för mig😃

Dag 11 idag och 6 dagar kvar på min ursprungs målsättning. Inte dricka mer detta år.

Har läst på i forumet väldigt mycket och det verkar vara väldigt få som klarar av att gå tillbaka till ett icke destruktivt drickande efter man passerat ”gränsen”. Det verkar vara en sån kamp för många, allt planerande och sen hålla sig till de glas man bestämt. Besvikelsen när man inte lyckas. Egentligen har jag hållit på med det själv i många år bara att jag inte haft detta forum att skriva i. Jag har försökt kontrollera mitt drickande men svikit mig själv gång på gång.

Min man blev sur på mig när jag sa att jag inte hundra bestämt hur jag ska göra framåt. Han verkar ha bestämt att han inte ska dricka mer alls. Jag är inte riktigt där än men lutar mot att jag vill sätta 3 månader nykter som ett andra mål. Det behövs tid för att bygga upp ett liv kring att inte dricka då livet kring mig/oss kretsat en del kring drickandet.

TessMa
Tack Emmy123😃

Skönt att vara nykter, har nog alltid känt att just jul skulle jag vilja hålla mig borta från alkohol. Bra att du höll dig till mindre mängd Emmy123💪.

Hoppas du har en härlig semester och kan hålla dig till lagom nivåer och varannan vatten😉!

TessMa
Ledsen

Nyss hemkommen från promenad med hundarna. Ser alla bilder som mina vänner lagt upp på FB från stranden och känner mig utanför och ledsen. Jag har inte orken att vara där och jag vill inte utsätta mig för massa alkohol två dagar i rad. Att det blir så kluvet, vet ju att de skulle tycka det var jätteroligt om jag kom så det är jag som väljer bort. Ändå känner jag mig ledsen och utanför🤔

TessMa
Ledsen

Nyss hemkommen från promenad med hundarna. Ser alla bilder som mina vänner lagt upp på FB från stranden och känner mig utanför och ledsen. Jag har inte orken att vara där och jag vill inte utsätta mig för massa alkohol två dagar i rad. Att det blir så kluvet, vet ju att de skulle tycka det var jätteroligt om jag kom så det är jag som väljer bort. Ändå känner jag mig ledsen och utanför🤔

TessMa
Dag 12 nykter

Idag vaknar jag upp till dag 12 nykter. Jag mår inte bra idag, jag känner mig ledsen och uppgiven. Har tid på kliniken idag för ozonbehandling av min PMDS. Pmds:en som jag tyvärr känt av de senaste dagarna. Men det är jättesvårt för mig att veta vad som är vad. Pmds påverkar hjärnan så att allt kan kännas nattsvart och totalt hopplöst. Den kan ge symptom som trötthet, ont i kroppen osv. Allt detta har jag haft de senaste dagarna och jag har funderat på om det är att jag slutat med vinet, eller är det den allmänna livssituationen eller är det pmds. Just nu lutar det mot att det nog främst handlat om pmds. Det innebär att den inflammation som jag har som skapar pmds har smugit sig tillbaka😭

Jag lyssnar på alkispodden, bra tycker jag. Jag har gått med i en hemlig grupp som handlar om att hålla sig nykter på FB. Jag funderar på om jag ska besöka ett AA möte här i stan. Jag är inte helt framme än med AA mötet men jag är nyfiken. Inser att sluta med alkohol kommer innebära en stor förändring i mitt liv. Främst en förändring socialt, jag kan inte umgås med människor som träffas kring att dricka alkohol. Det är som bäddat för att jag ska falla dit igen. Just nu i alla fall behöver jag träffa människor som inte dricker i alla fall när vi träffas.

Nikotinet, jag har varit rökare sen snusare nu suger jag på nikotintabletter. Går i tankar kring om jag är redo att sluta med nikotinet? Kanske blir det för mycket på en gång.

Min hjärna går på högvarv dessa dagar när tanken var att jag och vi i familjen skulle få möjlighet att vila. Att må såhär är ingen vila alls, bara en kamp och tror jag bara letar efter en utväg att få må bra. Är så less på att må dåligt!!!

Har i alla fall en förhoppning att om jag håller mig nykter, fortsätter behandla min pmds och tar hand om mig själv att det kommer att ljusna så småningom. Jag tycker att även jag är värd att få ha ett bra liv, hela månaden, året om. Forsätter en dag till nykter i alla fall🙏

Pellis
En sak i taget!

Tråkigt att du mår dåligt! Skickar en kram :-) Känner så väl igen din text om hur man klurar ut bästa sätten att slippa alkohol samtidigt som man känner en sorg, sorgen att inte kunna umgås med lite vin. Helt sjukt egentligen men det är ju tyvärr så. Jag råddade med appar, lyssnade på böcker, mm mm mm och jag märkte att det är mycket för att ha något att göra. För mig blev det ibland tvärtom, jag tänkte mer på alkohol och blev ännu mer deppig och påmind om att jag inte bör dricka vin. Jag råddar fortfarande men inte lika mycket!

Alla fungerar ju så olika. Jag tränar ju väldigt mycket hemma och det är fantastiskt skönt att bryta tankebanorna med. Här nere har jag svårt att träna och krpppen behöver vila ibland. Vad gör jag då? Jo promenerar med vovven och dricker lite vin. Just nu är jag döförkyld så det är lätt avstå.

Som sagt...lite morgonsvammel från mig och stor kram till dig!

TessMa
Tack Pellis😊kram tillbaka

Ja det är en sorg. Just nu funderar jag -3 mån nykter, sen kan jag dricka normalt igen😳Kanske kan jag redan nu😳😳🙈Allvarligt, min hjärna är kidnappad!!!

En sak i taget, helt rätt. Nu vilar jag ut pmdsen så jag kommer ut på andra sidan och försöker lägga förhandlingarna med mig själv åt sidan.

Underbart väder här idag! Men jag vilar efter ozonbehandling som gav mig lite smärta i livmoder. I morgon tar jag nya tag.

Inte kul med förkylning men om det hjälper dig att hålla dig borta från vin så är det kanske inte så dumt. Själv pimplade jag mig igenom alla typer av sjukdomar.

Ha det fortsatt bra i Spanien☀️Kramar

Frissan
TessMa❤️

Skickar stor kram och du är så stark som kämpar! Kram 🥰

TessMa
❤️Tack Frissan

Dag 13 är till ända. Jag har mått mycket bättre idag. Brukar må bättre dagen efter ozonbehandling. Nu funderar jag på hur jag ska gå vidare med min behandling. Jag är mycket bättre i min pmds trots några dagars rejäla dippar varje månad. Alkohol har jag knappt tänkt på idag. Letade efter alkoholfritt vin eller alkoholfritt bubbel till nyår. Hittade ett äppelbubbel, det blir bra😃. Sonen med flickvän kommer från Sverige i övermorgon och det har alltid varit drickande hos oss tidigare. Ser fram emot att tillbringa tid med dem helt nykter.

Jag har lyssnat på alkispodden. En av killarna sa nåt som fastnade.
-När han börjar romantisera drickandet i tankarna är han noga med att försöka spela hela filmen för sitt inre, inte bara trailern.
Så klokt, det tog jag till mig.

Är inne och läser i de olika trådarna här några gånger varje dag. Det hjälper mig att hålla mig på det spåret jag bestämt, nykter året ut.
(Därefter förlänger jag nog tiden till 3 månader).

Jag förtjänar att få må bra, precis som vi alla gör. Vill inte fly mer in i vindimman som är förrädisk. Det finns en sida hos mig som sätter krokben för mig eller har gjort tidigare i alla fall. Jag kan vända blixtsnabbt från att ha varit tvärbestämd i tex. att inte dricka så sitter jag där med ett vinglas i alla fall. Och jag fattar inte hur det går till....Jag måste någonstans bara bestämma att nu sviker jag mitt löfte till mig själv, det betyder inget utan vinet är viktigare. Det är destruktivt och jag behöver hitta min stoppknapp när det sätter igång. Jag vill verkligen inte börja dricka 1-1,5 flaskor per dag igen. Jag lurar ingen förutom mig själv. Min son har en full mamma varje dag i princip. En mamma som bara blir trött och orkar inget. Usch vad jag mår dåligt när jag tänker på det. Sen stiger jag upp varje dag bakis och försöker vara så normal som möjligt. Min familj och jag har sluppit det i 2 veckor i morgon. Kan inte säga att livet är tipp topp men har en förhoppning om ett bättre liv både för mig och min familj på sikt om jag håller i detta❤️

Charlie70
Bra jobbat!

Har last hela din tråd och imponeras av dig och din man! Inte dåligt att avstå vin nar man bor i vinlandet Spanien. Jättebra att skriva har tror jag. Jag ar sjalv ny men har last flera trådar nu. Kram och Gott nytt år!

TessMa
Ja Spanien🥰

Tack Charlie70! Verkligen vinlandet, och bor i turistområde så här dricks det överallt hela tiden. Men det går bra att bara sitta vid havet och njuta av solen också även om suget finns där😊Verkligen jättebra med att ha detta forum att gå till👍

TessMa
16 dagar idag😃

Har nu äldsta sonen med flickvän på besök. Jag är så nöjd över att vi inte dricker här hemma. Sa till dem igår att bara för att vi inte dricker så betyder det inte att de inte får dricka alkohol. Min son svar var bara - Okej, kanske lite men inte såna mängder som förut. Hos oss har det varit helt fritt. Jag och min man har festat mycket mer och hårdare än 25-åriga sonen med flickvän. Dax att bli vuxen nu❤️Kram till oss alla som kämpar! Jag siktar på nykter nyår och mitt nya mål blir nykter januari, en dag i taget. Har i princip bestämt att jag ska besöka AA möte på fredag också för vill arbeta med mig själv och möta människor som är i tillfrisknande.

TessMa
Vin fanns hemma

Jag avstod och var inte speciellt sugen heller😊Däremot känner jag en glädje över att min son och flickvän är här i Spanien och vill tillbringa tid med oss❤️Det känns lyxigt! Nyktert nyår i morgon. Även det som jul första på säkert 20 år, känns fint!

VaknaVacker
TessMa strongt av dig

Vad mysigt med familjen där... Önskar dig en riktigt fin nykter nyår. Jag gör dig sällskap från och med nu👍🤗

TessMa
Härligt😃

#VaknaVacker Gillar att få sällskap, bästa sällskapet med👍 Gott nytt år till dig🌟🎊

Pellis
Gott Nytt År!

Ha en jättefin Nyårsafton! Jag hittade Don Simon Tinto Verano Sin alcohol på Hiperdino! Jättegott med en isbit till! Blir min nyårsdryck! Kraam

TessMa
Tack för tips😃Pellis

Den ska jag testa vid tillfälle 👍 Vi har bunkrat upp med allt möjligt alkoholfritt. Nåt som är väldigt märkligt, gillar alkoholfri öl😳dricker aldrig öl😂Önskar dig ett Gott Nytt år🎉🌟🎊och satsar själv på nykter januari (mitt nya mål)👍

TessMa
Nytt år😃

Kvällen gick över förväntan👍Upptäckte att göra sig fin och äta god middag, umgås får mig att känna mig som jag dricker vin. Jag är glad och tycker det är mysigt. Allt sånt har varit kopplat till vin tidigare men tycker det är lika mysigt om inte mysigare nykter. Vi hade köpt alkoholfritt bubbel som vi hade med oss till stadens torg där alla samlas för att skåla in det nya året.🥂 Den lilla sonen har vid flera tillfällen under kvällen blivit glatt överraskad när han förstått att han kan dricka det vi dricker. Bara det😃Ser fram emot 2020🌟Året som varit har varit ett prövningens år.

TessMa
Trådar

Många nya trådar har startats idag och aktiviteten på forumet verkar generellt hög. Vad bra 😃 1 Jan 2020 är ett bra datum att ändra skadliga vanor. Jag håller mig nykter januari också. Nu är det 100 bestämt. Behöver prioritera mig, mitt tillfrisknande från pmds och min familj. Dag 18 avklarad 💪 - nöjd - glad - trött.

Pellis
Prio 1

Man måste ju någongång bestämma sig, det bara är så, skönt att du bestämt dig. Man får ett bättre inre lugn då. Jag har också bestämt mig men behöver lite mer triggers för att kunna få den bästa genomslagskraften.

Jag ska också tänka på att prioritera mig själv faktiskt, jag kan göra det när min yngsta fyllt 18 och tagit körkort. Ha en fin solig dag! Kraaam

TessMa
Bra då är vi två❤️

som prioriterar oss själva och välmående 2020😃Kramar till dig Pellis!

Triggers idag, började tänka på att mannen och jag behöver lite egentid. Åka iväg och bo på hotell och ro om varandra. Äta gott och dricka vin...DRICKA VIN...nej det går ju inte. Jag ska ju vara alkoholfri i januari🤔Kanske kan jag strunta i det en kväll...kanske kan mannen och jag åka iväg 4 ggr per år och DÅ får vi dricka...Jisses vilken sjuk hjärna jag har!!! Så planerar jag, dels att svika mitt löfte till mig själv och till min familj, min son....
Nej, jag tänker inte göra det. Inte denna gång.

För övrigt, har firat sonen födelsedag idag med att dels åka till varma källor och bada. Så underbart! Jag njöt, nu är jag härligt utmattad i kroppen och tacksam för ytterligare en vit dag🕊

PimPim
Hej TessMa!

Grattis till dina dagar ✨🙏🏻✨
Starkt jobbat och särskilt med tanke tillgängligheten som finns där du bor! Var stolt över dig själv!

Och det där med sjuk hjärna... det känner jag igen. Det är därför jag har så svårt att sluta, bara den festen, bara den AW:n, och nu var det den middagen osv därför har jag lättare att sluta nu när det inte är så mycket festligheter utan att man får ro till helgerna. Dock när jag dricker gör jag det ni veckorna också, efter jobbet, men på helgerna kan jag börja redan vid elva. Och jag har noll vin hemma. Det skulle aldrig funka. Nu undviker jag sociala sammanhang med alkohol ett tag så får vi se när jag är ”mogen” att gå på en tillställning utan att givetvis dricka...

Kram PimPim🌷

TessMa
Tack PimPim😃Dag 20 idag

Jisses, jag planerar fortfarande att mannen och jag ska åka iväg och dricka vin. Riktigt känner suget i magen....Stora sonen kommer stanna här 1 vecka längre och möjligheten öppna sig att vi skulle kunna ta en hotellnatt. Detta blir en pärs att övervinna💪💪💪

PimPim
Det kommer du att fixa!

Lovar dig det! Du fixar det!

Kram PimPim🌷

PimPim
Det kommer du att fixa!

Lovar dig det! Du fixar det!

Kram PimPim🌷

Sidor