svagis

Det kan ta lång tid att erkänna att en är alkoholist...jag har många gånger övertygat mig själv om att jag "nog inte är alkoholist i alla fall, alla andra dricker mycket värre än jag verkar det som" eller "jag ser ju så fräsch ut fortfarande, så farligt är det nog inte" osv. osv. men idag kan jag säga att Ja jag är faktiskt alkoholist - jag har en kronisk sjukdom som började utvecklas runt millenieskiftet och sen stadigt har förvärrats. För 13 dagar sen gav jag mig själv ett nykterhetslöfte...som jag har hållit, en dag i taget.
Somna nykter, vakna nykter - underbart :)
Kram
svagis

Tack!Som du förstår är jag helt ny med att skriva här men jag känner mig välkommen.Kommer att skriva lite här när jag kan och behöver.Jag känner stor igenkänning med flera som skriver på forumet och har gjort programmet som finns här.Grattis ditt levande löfte som du hållit.Va skönt!

Du har tagit steget att skapa en tråd här, skönt att höra att du känner dig välkommen för det är du minst sagt!

När man startar trådar här kan det ta lite tid innan man får svar, ibland behöver man skriva flera gånger för att tråden liksom ska synas igen. Vi på alkoholhjälpen brukar försöka titta in och välkomna om tråden inte får fart men ser ju nu att du har fått svar av Pilla. Skönt!

Det låter som du är hjälpt av att läsa andras trådar och har en plan att skriva lite mer här själv sen. Använd detta forum precis på det sätt som passar dig såklart, kul att du vill testa på vad det kan ge dig och spännande att du också testat programmet, du är målmedveten!

Ta hand om dig och ha en fin vecka!

Varma hälsningar,
Rosette

Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Sedan den 28:e december kämpar jag med att förstå att jag inte kan dricka ett glas och att när jag håller mig ifrån alkohol slipper rädsla oro och deppighet.Det är svårt att acceptera att JAG inte kan dricka alkohol mera.Just nu är jag i en fas då dagarna bara går.
Jag sköter mig med det jag tänkt göra och känner tacksamhet över det.?
Är stolt över mig själv att jag äntligen vågar uttrycka mig för någon annan.
Idag ber jag om att inte dricka vin.Slutar här/Pilla

Hej! Så skönt du bestämt dig. Så rätt och bra.
För mig har det att jag verkligen bestömt mig att det inte pågår några förhandlingar om att dricka alls. Sinnesro... sedan kan jag ha lite sug. Men jag är stark som en björn, tar alla argument för att inte dricka för mig själv och sedan får det vara bra.
Kram och heja dig❤

Jag har lyckas hållt mig ifrån att dricka vin från i sommar till höst ,Då började en förhandling kring att jag inte har problem så jag drack en mindre mängd och sedan satte det fart.Jag kan inte dricka det som kallas normalt.Jag har kontakt med rådgivare här och har
även börjat skriva av mig här?.När besattheten kommer igen är planen att ringa alkolhjälpen,hur har ni gjort?
När det känns som alkohol är den
bästa lösningen just då.Läser mycket här på forumet, känner igen mig i många delningar./Pilla
Jag är en känslodrickare.

Som kom till mig idag är om vi ska äta ost och kex och som en raket kom också att det kanske funkar med rött vin.Kunde tänka vidare med :att ska du förstöra nu igen?Du vet ju hur det blir.?
Jag har idag inte druckigt på 21 dagar och vill fortsätta på den rätta vägen.
Som är zero vin i min kropp?

Vad starkt av dig! Själv utmanade jag mig med den första nyktra fredagen på säkert 2-3 år, igår. Har tagit mkt läsande här och stor självinsikt för att kunna stå emot...men en bit kvar för mig. Än så länge inte haft fler än 5 nyktra dagar i sträck. Men åt rätt håll iaf. Heja dig!

Hej igen! Så bra av oss????
Näpp jag tar inte en dag i taget. Många gör det och det funkar bäst för dem. Men jag kan inte göra så för då börjar jag förhandla med mig själv och det är jobbigare än jobbigast. Så jag har slutat dricka för jag kan inte hantera det. Dricker nästan alltid för mycket...
Ha en bra kväll. Kram!

Vad glad man blir av att läsa din tråd och grattis till 21 dagar, 21 megaviktiga beslut.
Jag åt goda ostar igår och till min förvåning var de lika goda utan alkohol.
Livet överraskar!

Till nykter Fredag.Ja tänk att det funkar utan alkohol.Heja dig!?Jag levde gott en längre period efter sommaren utan alkohol efter flera års intag av vin i stora mängder.Trodde i höstas att jag kunde dricka lite vin till maten,det funkade inte istället tog intaget fart och jag har förstått att jag inte kan hantera ett intag av alkohol.Jag har tagit hjälp här av rådgivare och gjort programmet,kan det vara något för dig?

Då är vi på väg i rätt riktning med 21 och 22 dagar idag.Heja oss?Vakna vacker det vill man ju göra varje dag.Kram

Det är så skönt! Vi kör och styr oss själva på den nyktra vägen... så det ryker. Beslutsamma?
Vaknar vackra så klart.?kram!

Köra dig sa mannen om du vill dricka vin då du ska på AW?.
Nej jag vill Inte dricka mer vin
.Jag mår dåligt av det!Jag vill inte till baka till träsket svarade jag bestämt?.Så härligt att känna att känsla och tanke är överens?

För omtanken! Jodå, jag har hängt här i smyg närmare 1 år. Insett mitt sjuka beteende och har läst på som tusan vad gäller alkoholmissbruk. Arbetar ironiskt nog som samtalsterapeut, men ibland kan man inte leva som man lär ;-)
Tycker mig se personlighetsdrag bland oss beroende folk. Kallar det för adhd-lihght. Det är allt eller inget som gäller i det mesta. Låg stresströskel, högkänslighet, höga egna krav på prestation o person...Låg impulskontroll, pms (kvinnor). Övertänkande/ångest. Ja du ser. Mina egna reflektioner

Känner väl igen mig i det du beskriver med högpresternde osv.Det kan skapa stress hos mig och detta försöker jag jobba med nu att jag duger som jag är?

Jag ser detta som en sjukdom (problemen som alkoholen skapar hos mig)spelar ingen roll vilket yrke vi har.Den verkar finnas överallt.Vet inte idag vilket dag det blir i mitt Zero räknande.Huvudssaken att den är Zero alkohol.Tankar från mig idag?

Druckigt vin flera gånger i veckan under flera års tid och även druckigt mycket vid fest och dylikt.Gjort bort mig,gjort mig illa,skämt ut mig,tappat bort saker.
Kört bil bakfull,fått minnesluckor,jobbat bakfull jätte många gånger.Känt mig oärlig och fylld av ångest.Inte fått bra med sömn på grund av detta drickande.Har haft vit månad vid några tillfällen men åter går till ovanstående.
Det som gjorde att jag försöker ta ta i detta är en kommentar jag fick förra sommaren
-"men vad du pratar om vin hela tiden!"
Har hållt uppe en längre tid efter det tills tanken kom om att jag kanske inte har problem,prövade dricka vin till maten men återgick till samma ovanor och drack rejält med alkohol den 28/12.
Så nu säger erfarenheten att jag inte kan dricka kontrollerat som så många här inne.Har även börjat skriva här litegrann som en självhjälp i min nykterhet/Pilla

Idag har jag min 36:e dag i mitt nyktra liv.Och tankar börjar komma på vin när jag är glad,stressad,trött och inte ätit tillräckligt.Jag väljer att inte prova att dricka vin istället försöker jag vara snäll mot mig själv och ge mig det jag behöver.INTE det jag inte behöver.
Tack alla som skriver här.Det gör gott för mig att läsa här?

Så bra! Så himla skönt att kunna säga nej till sig själv vad det gäller alkoholen. Och säga ja till att må bättre, ge tid åt sin familj, bli snyggare, slippa skämmas... finns såå många fördelar.
Nu fortsätter vi så här. Dricker du cola ikväll? Här är det ramlösa persika/apelsin i glaset. Min familj är så glad. Kram?