Fibblan

Det fina är, att i detta gänget platsar alla?!
Men vill ändå förutom att hälsa dig välkommen in i värmen och gemenskapen passa på att ge dig cred för ditt mod☺️! För det krävs, när man precis som du gör nu, vågar titta på hur relationen till alkoholen faktiskt är/har blivit.. Förnekelse är ju liksom en del av hur beroendet utvecklas tänker jag, och när man ser sanningen i vitögat, då är man redan på god väg till förändring??! Gott☺️!
Och gott nytt år på dig med✨!
Kram!
/Fibblan ?.

Fibblan

och 3:e av nykterhet i följd,
men vem räknar..??!
Jag har bestämt mig för att inte räkna mina nyktra dagar längre..
Går sådär ?!
Och det är inget fel att göra det, det är inte så jag menar☺️. Bara mer ett statement inifrån mig, med förhoppning om att det inte ska vara märkvärdigare för egen del, än att borsta tänderna 2 ggr om dagen. Inte räknar jag hur många det blir på en vecka, ett år etc?. Försöker överlista a- ? med olika knep, som med tex. denna, kan tyckas, obetydliga tanke. Spelar roll om man räknar eller ej liksom? Kanske att det ändå gör det FÖR MIG..?
A-? ska inte tro att jag kämpar, räknar, håller ut, för att han ska ta mig när jag minst anar det..3 dagar, 3 veckor, 3 månader..ngn annan än jag som brukar falla vid dessa "magiska" siffror (?)
+ att jag blir så nedslagen av att "börja om". Det är ju aldrig en början från början..☺️
Allt räknas! Varenda timme, varje beslut, varje gång vi avstod. Varje gång vi inte höll i hela vägen, men ändå skademinimerade på olika sätt. Mindre mängd, mindre %, mindre tidförspillan.
Aldrig nöjd.
Jag orkar inte mera
vara så inte nöjd med mig själv!
Nä, nu är jag bara nykter. Punkt liksom. Spelar ingen roll hur många dagar bakom, hur många framför.
Livet mitt ska vara alkoholfritt nu??❤️!
Och så är det bara!
Förstår att det kanske kan tyckas va ett konstigt resonemang, men som sagt. Jag har fallit så många ggr förut och jag har varit så besviken och arg på mig själv. "Jag som hade klarat 5 veckor" Jag som hade 3 månader osv.
Nu är nu. Och tid är ett relativt begrepp. Jag är nykter nu. Och har tänkt vara det imorgon också. Dit sträcker sig mitt tidsperspektiv vad gäller alkoholen nu. En mix av för evigt och dag för dag. Wish med luck?!
Svammel från Fibblan..
Kram och godnatt!
?.

...säger jag som snubblat två gånger tidigare. Jag kommer också att undvika sociala sammanhang där jag vet att det förekommer alkohol ett bra tag framöver. Som tur är har vi inget sånt inplanerat i januari men en resa till Gbg med ParkLaneShow i februari. Hoppas innerligt att min sjuka hjärna är lite friskare då ✨??✨

Grattis till dina dagar! Själv har det sugit i vintarmen lite idag, men genom att hålla mig sysselsatt for tankarna snabbt över till annat.

Ha en god natts sömn nu!

Kram PimPim?

Västligvind

Hej Fibblan! ?

Jag kör som du också nu, inget mål inga dagar egentligen. Nytt val varje dag. Timme för timme ?

Tror det fungerar bättre för mig i alla fall. Och jag tycker ditt resonemang låter klokt. Jag är också helt färdig med a nu.

Hoppas du får en fin dag ❤️

Fibblan

Inte ens tänkt på att det är fredag?! Kändes som lördag i tisdags och ledig denna vecka också. En skön förvirring dock?! Ska ägna dagen och helgen åt att krama ur det sista ur jullovet tillsammans med barnen??!
Städa ut julen får va till nästa helg, även om jag mest bara vill bort med allt nu?.
Önskar dig också en fin fredag och härlig helg!
???
Kram!
/Fibblan?.

Vissa tycker att dagar funkar, andra inte. Kan hålla med dig om att det känns mer som ett misslyckande när man ska räkna om från ”dag 1” igen när man har jobbat i månader för förändring och gjort aktiva val för att ändra sitt mönster. Helt rätt! Ska nog anamma det här, även om jag håller fast i mina antal dagar krampaktigt med vita knogar. Men det känns mer rättvist att se det som du skriver här ovan.

Skönt med en NYKTER fredag! Låter mycket mysigare att kramas massvis, det bästa som finns.

❤️❤️❤️❤️

Fibblan

Eftersom jag ändå bestämt mig för att va nykter för resten av livet och körde ännu en nystart strax innan nyår, så kan jag bara lugnt och glatt konstatera att jag varit nykter
hela detta året??!
Och jag gör mitt bästa för
att så förbli??❤️!

Önskar dig Stormenlilla och er alla på forumet en fin helg✨!
Kram!
/Fibblan ?.

Fibblan

och det är helt fantastiskt!
I all sin enkelhet, helt fantastiskt..?
Nykter.
Tillfreds.
Lugn.

Tack för idag!
Kram och godnatt?!
/Fibblan ?.

Så vaknar vi pigga alerta för en vaken härlig dag i morgon (jag då väldigt tidigt för mitt träningspass ? heja oss en härlig fredag med Loka i glaset kan det bli bättre?
Natti natti ?? kram kram

Fibblan

..tyvärr.. men det blev en bra dag ändå☺️?! Idag valde solen ☀️ att titta fram så det var bara till att klä sig själv och barnen varmt och så ut i skog och mark ???!
Haft en helt underbar dag med familjen! Finns inget bättre än göra upp sin eld ? och äta ute i friska luften ?! Mkt lek och bus och samvaro och tillhörighet!
Så skönt att fylla tiden med bra grejer och slippa tankar på när systemet stänger och om man ska hinna dit..
Idag har jag känt mig FRI ?!
Så tacksam för det?!
Önskar er alla en fortsatt fin lördag ?!
Många kramar!
/Fibblan ?.

Låter härligt med en skogsutflykt i solen☀️⛰️? det ska jag skriva upp på min lista ??
Förr i tiden hade jag hund och då var vi jämnt i skogen. Saknar det...

Fibblan, vi kör vitt och tuffar på ???
Trevlig helg ?
Kram ?

...när man vet att vinet är slut hemma och man inser att man måste till bolaget efter jobbet. Vilket bolag ska jag ta, och går förbi och kikar om det är samma expedit som sist fan också det var det... JAG MÅSTE HA MITT VIN... sätter mig då och kör till grannstaden för där har jag inte varit på ca tre veckor så de känner inte igen mig... ovh för säkerhetsskull bunkrar jag upp med både dunkar och flaskor...samma visa vecka in och vecka ut... smyga, känner de igen mig... smyga lite till... åka till grannstaden igen... allt för den förrädiska A-?...
Fy fan vad sjuk i huvudet man är, helt kocko ?.
Nu är det slut på de dumheterna PUNKT

Kram PimPim?

Fibblan

Nu är det slut på dumheterna- punkt!
Vi tuffar vidare och fortsätter
på det vita spåret ???! ☑️

Nu; trött, irriterad och rastlös på samma gång. Ingen bra kombo ?, men inget som ruckar min plan att hålla helvitt heller ?! Så det är bra ändå. Huvudvärk också. Är väl nattens sömnbrist som ger sig till känna nu..men är ändå för uppe i varv för att kunna komma till ro redan.. Typiskt sinnelag som jag tidigare skulle druckit på. Men som sagt, inte nu. Inte längre.

På tal om systembolagen..skämskudde på den, men känner igen vad du beskriver PimPim..?. Jag har de tidigare dryckesvanorna till trots, ett ganska ungt utseende, så blir allt som oftast leggad. Inte så kul när hon i kassan glatt konstaterar att hon inte behövde be mig om mitt leg eftersom "jag känner ju igen dig nu.." Tror ni jag undvek just det stället ett tag sedan eller..
Usch ja. Skönt vi är ur det nu! För så måste man ju ändå se det..?. Vi är ur det, till motsatsen är bevisad. Och jag ska bevisa dag för dag, en dag i taget att jag blir allt mer ur det. Längre och längre ifrån den perioden i livet när alkoholen höll på att sluka mig och sakta men säkert började vittra sönder det jag kämpat så hårt för att bygga upp.
D.v.s mitt fantastiska liv??!
Det är alldeles vanligt och enkelt, men unikt för så vitt vi vet har vi bara ett. Och jag är nu mer besluten ön någonsin att ta hand om mig och de mina och göra mitt bästa för mig och dem, resten av den tid jag/vi har här på
jorden ??❤️!
Amen☺️.
Kram och snart god natt från
/Fibblan ?.

Jag har läst hela din tråd och är imponerad av dig! ???? Och alla som peppar. Jag startar den 7:e men blivit förkyld/sovit 20 h om dagen så inte mkt alkohol dessförinnan. För mig handlar min nykterhet om att uppleva/känna livet som det är och att ha autentiska upplevelser, typ ”inte så kul men detta är livet” något som är svårt för mig pga vill alltid upphöja känslan. Men mitt försök är att - utan vin/öl/sprit, uppleva livet som det är! Tack för allt ni delar med er av, så tacksam och inte Minst- imponerad! ?

Fibblan

Bra nick, för det är ju precis vad det handlar
om☺️! Bort från dimridåerna som alkoholen skapar och precis som du säger, leva, se på sitt liv, sig själv, sin omgivning och känna. På riktigt. Autentiskt. Som sagt inte fan är det roligt alltid eller lätt. Men vem har någonsin utlovat att livet ska vara det. Livet är ju så; upp och ner, sorg och smärta och glädje och lycka förstås också däremellan. Små stunder i bästa fall av eufori. Och de går att nå utan substanser. För vi kunde det när vi var barn??! Det har fanns en tid när vi kände och upplevde livet så som det är, med allt vad det innebär. Och vi kommer att nå dit igen, det är jag säker på ??❤️!
Vill önska dig mesta möjliga lycka på din
resa??! Vi hjälps åt!
(Startdatum 7 Jan om jag förstod dig rätt?)
Tack för fina ord?! Jag är imponerad att du orkat läsa hela tråden..?. Mkt skrivande har det ju blivit..? Men det är ett bra sätt att få ut lite av snurret i huvudet och känslor som löper amok i kroppen när man bestämmer sig för att inte döva längre.
Har varit lite under isen idag?. Sover väldigt dåligt, d.v.s. typ inte alls för tillfället. Men jag är nykter ?! Och jag ska så förbli till
varje pris???! Hjärnan vill ta den kortsiktiga lösningen, ett par glas vin och få sova gott i natt. Men det funkar ju inte i långa loppet ändå, alltså låter jag bli?!

Välkommen hit än en gång?! Ska se om jag hittar din tråd så kanske jag kan bidra med något på vägen ??!
Lyckönskningar och stor kram?!
/Fibblan ?.

Tråkigt att höra att du känner dig under isen, det krävs ju bara lite dålig sömn för att man ska känna sig bräcklig. Duktig är du ändå som sansat och nykter kan se på situationen som den är, alkohol hjälper inte. Den kommer bara dra med ångest. Kanske ta en promenad och få lite frisk luft innan du ska sova?

Hoppas att denna natten blir bättre och att du vaknar och mår bättre! Oavsett så vaknar du nykter ❤️?

Under isen kan man ju vara ibland, av olika skäl. Det enda som är säkert är att alkohol i alla fall inte gör sådana känslor lättare. De lindras för stunden, men sen halkar man ännu längre ner.
Håll i, håll ut! Du gör det så bra! ??