Jo humörsvängningar är säkert abstinens, jag tror det är så att missbrukaren som försöker hitta en anledning att dricka.
Men håll ut, det vänder// kram Strulan

Tack Strulan!
Hålla ut. Vara i känslan.
Just det.
Ska inte analysera just nu.
Bara vara.
Blev så arg på AA, att det ska vara så svårt att komma till ett möte. Men tur idag, hade inte velat gå på ett blandat/öppet möte. Tur att jag inte kom in.
Ska lägga energin på barnen.
Hitta på nåt trevligt med dem idag.
Kram???

svagis

Kolla noga på symbolerna vid mötestiden så ser du vad det är för slags möte. Här i Göteborg finns det till och med mansgrupper vilket jag tycker känns himla positivt!

Kram svagis

Får vara observant på både symboler på AA och mitt humör. Jag kommer att besöka kvinnomöte, ser att de är röda i färgen.
Igår mådde jag inte bra. Jag ryckte upp mig, tog med familjen på en ny restaurang. Det blev gott och mysigt. Mannen drack stor starköl. Suget kom. Men det var ok. Jag dricker aldrig ute inför barnen. (men hemma full som en gris efter att ha smugsupit?)
Men nu är jag nykter, dag 5.
Känns riktigt skönt.
Nu börjar det riktigt jobbiga jobbet. Att stå ut. Men jag ska ju inte ens tänka. Bara ”nej!”.

Kram?

Tiden går saktare i nyktert tillstånd. Härligt!!
Har varit på badhuset med barnen. Nu ska jag träna lite styrka för egentid. Skönt med söndag. Då ”behöver” man inte dricka. Hoppas jag får behålla styrkan och nykterheten. Nu mår jag bra! Efter bara 5 dagar!! Wow. Men snart kommer en dipp. Kanske redan imorgon.

Dag 6. Stressad och sur. Lovat barnen att baka inför nyår.
Måste först samla krafter. Samla lugn. Äta. Så att de stackarna inte får ta mitt sura humör.
Min hjärna blev så lycklig när lovade mig ”lite champagne imorgon. Eller kanske jag väntar till vi kommit hem från festen kl 1 så kan jag ta en whisky. Bara en.”
Sen kom jag genast på att beroendet försöker förhandla med mitt sunda förnuft.
Jag tar inga beslut nu, beslutade jag mig för. Inte förrän jag fått kaffe, lugn och ro, mat i magen. Sen baka med barnen. Sen kan jag ta nästa beslut. Men just nu blev det ”nej”.
Hjärnan blev sur. Kroppen blev trött.
Då får de vara osams med mig för jag tänker inte köpa alkohol just nu. Just nu ska jag samla ett lugn, för att baka glittriga nyårskakor med mina barn. Kanske instagram-bilderna blir sanna den här gången. Kanske det finns ett skimrande lugn även bakom kulisserna idag.
Ja, idag är mamma lugn. Nykter. Glad. Insiktsfull. Stackars barn. Idag vill jag ge dem en lugn och livsglad mamma.?

Skjut upp beslutet, har lurat mig själv så många gånger tills jag fått sans igen. Önskar lugn och kraft// kram Strulan

siggestardust69

Hej
Fan vd du är bra! Bara att du skriver här och sätter ord på ditt sug, visar en jävla styrka!!
Du fixar detta!
Tror stenhårt på dig.
Lycka till med baket och din respekt och självkänsla tackar dig för ditt beslut (inte bara barnen).
Så glöm inte att klappa dig på axeln emellanåt och säg ”fan vad jag är bra”
Kram Sigge

Idag är suget här. Förhandlingarna varvas med stenhårda ”nej”. Vad ska jag göra ikväll? I vanliga fall skulle jag dricka vin. Ska jag basta och sätta ansiktsmask? Läsa en bok? Se en film? Allt känns lite trist just nu. Vet att det är en liten stund. Suget går över.
Sista kakorna i ugnen, ungarna dekorer, bråkar och dansar om vartannat. Mitt sug åker bergochdalbana.
???

De första dagarna är verkligen inte lätta, jag minns...
Att allt känns trist, man vet inte vad man ska göra när man inte dricker - vanan är ju så stark att alltid ta ett glas, suget som kommer och går i vågor.
Smart att skjuta upp ditt beslut om du inte riktigt orkar vara bestämd i ditt nej.
Varför inte unna dig att tjuvsmaka på kakorna tillsammans med barnen? Otillåtet, onyttigt, busigt - men skadar ingen ;-)!

Jag visste det, jag hade redan bestämt. Att dricka på nyår. Mitt sista hopp var att jag skulle köra, komma hem sent och inte ha tillgång till alkohol. Festen ställdes in (paret som dricker för mycket hade haft ett stort bråk) och vi stannade hemma. Jag drack öl och champagne. Det gav mig inget. Det gav mig verkligen inget annat än ångest. Som att kroppen inte kan hantera alkohol ”normalt” ens.
Mitt nyårslöfte är en vit januari.
Utan förhandling.
Gott Nytt År till er kämpar!
??

Pinsamt att dagarna inte blivit fler än 6. Sen snubblat.
Men jag är inte här för att briljera eller vara duktig. Jag är här för att jag har ett alkoholberoende jag vill bryta. Idag, en darrig dag 2. Nu finns inga fester framöver, inga ursäkter, en vit januari väntar. En ny kurs på gång. Ingen självömkan mer. Ångesten får hänga på men nu jävlar får jag vara stenhård!!!!!!

Hello! Inte ett dugg pinsamt. Känner så väl igen mig för när ens hjärna hela tiden vill hela tiden vill ha alkoholkickar. Har misslyckats så många gånger att avstå alkohol jag med.
Jag tänker också på att detta beroende är en sjukdom och man har väl en gen som gör att man lättare blir beroende. Inget man bestämmer sig för... eller hur?
Vad har du för strategi för att inte dricka och lyckas avstå?
Heja oss! Kram

Är så trött på att försöka. Jag har träning som en strategi. Medveten andning, mindfulness, meditation.. men nåt händer och jag tappar fokus och strategi. Nu är strategin att jag bestämt januari månad utan alkohol. Där ska inte finnas nån förhandling den här gången.
Jag tar tacksamt emot tips om hur ni andra tänker. Gällande strategier. Hur fan gör man?

Kram?

Jag känner mig som en skiva som hakat upp sig ? men fortsätter tipsa om boken This naked mind! Den är liksom till för att avprogrammera hjärnan och få den att få bort all romantisering kring alkohol. Sedan var The unexpected joy of being sober också fantastisk för mig, och dessutom full av bra konkreta tips på hur man kan ta sig igenom den första tiden med alla fällor.
Lycka till! ???

Såg tipset i Pixies tråd tidigare och kollade böckerna på adlibris. Ska man alltså först läsa ”this naked mind”?
Har läst massa självhjälpsböcker men de som varit superbra är bla ”lev livet fullt ut” (the power of now - Eckhart Tolle), ”Elefanten i vardagsrummet” (Tommy H) och ”den mörka hemligheten” (Egil Linge).. finns många bra och jag läser gärna fler för att försöka förstå.
??

Sömnlös natt. Helvetiskt! Somnade vid 05:30!!!!! Och drömde att jag hittade en starköl i källaren, drömde att jag drack den och kunde äntligen slappna av och somna. Stress i benen och så svårt att få tyst på tankarna. Herregud, det här beroendet är på allvar. Följer mig i drömmar. Hoppas abstinensen är över? Är så glad att jag iallafall är på ny väg. Nytt år. Bort med det gamla. Ser fram emot en nykter januari. Stärka kropp och sinne.
⭐️⭐️⭐️

Depp och ångest. Känns som att jag inte klarar alkoholen mer. Hur många dagar håller abstinensen??

svagis

men nu är det dag 14 och jag börjar faktiskt må bättre. För mig är det fysiska värst. Jag har varken haft mycket ångest eller sug efter A. Men jag är ödmjuk....på tisdag börjar jobbet igen och jag får ta en dag i taget, inte låta stress ta tag i mig osv.
Kram