Första dagen på resten utav mitt liv

1504 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Femina
Gott Nytt År

Dag 3 idag. Känns befriande att inte behöva hålla på att tänka på A mer. Jag har verkligen varit mentalt besatt utav A på sistone. Så fort jag vaknar är mina tankar på A i någon form. Oftast i att jag måste sluta. Eller så tänker jag euforiskt att idag kan jag dricka! Helt sjukt.

Vi kommer fira nyåret med närmaste familjen här hemma. Jag kommer vara nykter. Jag har köpt en flaska bubbel på Ica som heter "God dryck NO 1". Den finns i A-fria sortimentet på Systembolaget också. Den har vunnit nåt bäst-i-test pris så det blir spännande att prova. Jag gillar inte att dricka för söta drycker till maten.

Jag inser att min vana att dricka och ha ett glas nära hela tiden bara är beroendet som talar. Vår törst är en naturlig överlevnadsinstikt. Den ska stillas med en dryck som släcker törsten, inte med en dryck som gör att vi vill dricka mer och mer...

Jag känner en försiktig förhoppning om att kommande år kommer att bli bra, eller iaf bättre. Om jag håller mig nykter, tar hjälp utav andra människor och litar på Gud. Detta år har A upptagit alltför stor del utav mitt liv. Förhoppningsvis blir jag lite pånyttfödd nästa år. Tommy Hellsten skriver att vi människor ogärna ändrar oss om vi inte måste. Vi är lite bekväma och styrs av våra vanor ända tills vi mår så dåligt att vi inte orkar längre. Ur vanmakten, ångesten och smärtan blir till slut en förändring den enda utvägen. Men det går att komma igenom den smärtan, födas på nytt till ett nytt liv. Jag litar på dem som gått före mig att det är sant. Dem själva är ju levande bevis för det. Jag måste våga tro på det. Och våga tro på att livet kommer vändas till det bättre, även för mig, om jag bara bryter mina destruktiva vanor. Och när jag ändrar mig så kommer omgivningen också att anpassa sig. Barnen kommer få nytt hopp och bli stolta över mig igen.

Ett gott slut på året önskar jag er alla! Detta är första dagen på resten utav våra liv. Tack för att ni finns här på forumet! 🎆💖🙏

mulletant
Fin läsning Femina!

Ett gott slut på detta år och riktigt Gott Nytt År önskar jag dig💖✨💫
/ mt

svagis
Vändningen kom

Det var så härligt att läsa att du kravlat dig upp på den smala vägen igen :)

Jag märker att AA har och kommer att ha stor betydelse för min nykterhet. På lördag ska jag gå dit igen och träffa "min" grupp. Längtar dit!
Firar nykter nyår med min vuxna dotter som kommer hit. Vi ska göra godis, färga våra hår och ha en riktig "tjejkväll" för att fira in det nya decenniet!
Kram och Gott Nytt 2020!

Femina
Detsamma #mulletant

Jag ber att få önska dig detsamma! Tack för att just DU finns! 💝

Femina
Tack #svagis

Jag tycker det låter som ni kommer få en riktigt fin kväll!
Allt gott! 🤗

Vinäger
Gott nytt år!

Nu kör vi, Femina. Jag känner mig taggad, hoppas att du hänger på.

Kram till dig

PimPim
Hej Femina! 💕

✨🎆Gott Nytt 2020🎆✨
I’m back! Idag 1 Jan är en ny dag, ett steg i mitt liv som jag hoppas kommer förändra det för evigt! Är glad över att se dig här!

Kram PimPim 💕

Femina
God fortsättning!

God nykter fortsättning på nya året önskar jag er alla!

#Vinäger, jag känner mig också taggad på ett helt nytt sätt. I somras när jag gick till AA ville jag bryta dagligdrickandet och klara en månad nykter för att testa mig själv. Det gick lite för lätt och bra. Sen kom semestern i Grekland och ni vet ju resten. Nu känner jag mig mer övertygad om att nykterhet en få bli min nya livsstil.

Hej, #PimPim! Välkommen tillbaka! Jag ber att få önska dig detsamma!

Jag firade gårdagen nykter och det var lättare än förväntat. Förmodligen första nyktra nyåret någonsin. Bubblet jag köpt får högt betyg utav mig. Inget sött alls utan precis som det ska vara. Den köper jag gärna igen.

Ikväll är det möte i onsdagsgruppen. Jag tänkte gå dit. Det blir trevligt. Jag behöver all hjälp och styrka från de andra jag kan få. Det är delvis en ny Femina som kommer nu. En person som inte är på tillfälligt besök som ett experiment utan en som har för avsikt att ändra sitt liv. Lite mer tilltufsad, lite stukad, mer ödmjuk (hoppas jag).

Maken var så berusad igår att han knappt kunde gå. Då häller han upp ytterligare ett stort glas vin...efter midnatt. Själv såg jag lite fyrverkeri från fönstret och kramade om sonen innan jag la mig att sova. Borstade t o m tänderna! Heja, heja! 😊

FinaLisa
Gott nytt nyktert 2020🎉⭐💫

Femina, önskar all kraft och lycka till dig🍀🤗
Kram 🧡

Pellis
Härligt Femina...

...din text och dina tankar förmedlar som känsla och värme och ja, det tar verkligen tid att komma fram till beslut.

Nu håller vi nykterheten !!! Kraaam

mulletant
Härligt Femina!

Hoppas du får ett givande onsdagsmöte🙏 Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag dig✨💫 / mt

Femina
AA möte igen

Åh, vad härligt att mötas utav glada ansikten, varma kramar och kärlek! Jag är mycket tacksam för kvällens möte, att jag är nykter och att jag imorgon bitti har möjlighet att skjutsa dottern till jobbet. 🙏

Femina
Dag 5

Dag fem idag men vem räknar...?
Jag hade svårt att somna igår kväll. Det var väl mötet och insikten om att jag nu tagit ett viktigt avgörande steg i livet, antar jag. Kände mig glad!

Dessutom var min vän på mötet och han verkade uppriktigt glad att jag kom. Jag fick en varm, vänlig och avslappnad känsla med honom. Dessutom skickade han ett sms lite senare på kvällen, precis som förr. Men jag känner mig bara lugn och trygg med det. Inga romantiska känslor nu utan bara glädje över att vi kan fortsätta vara goda vänner. Nu ämnar jag ju stanna inom gemenskapen, inte bara gästspela lite. Ja, det var mycket känslor igår. Idag är det möte igen! 😊

mulletant
Gillar, gillar...

Kanske vi ses nån gång... utan att veta om det eller om vi kommer överens om nåt kännetecken. Jag gästar möten i dina trakter emellanåt. Bästa fortsättning på det nya året önskar jag dig! En dag i taget räcker... kram fina du / mt

Femina
Tankeöverföring

#mulletant
Jag har tänkt samma sak som du. Jag använder numera alltid ett diadem i håret och det är jag ganska ensam om i min ålder...
Du nämnde Olle Carlssons avskedspredikan men trots att jag surfat på Katarina församlings hemsida kunde jag inte hitta information om när det kommer att bli. Skulle vilja hinna besöka en Katarinamässa och en Allhelgonamässa innan det är för sent. Såg även att Marie Bergman har någon slags sång toning vissa lördagsförmiddagen och då blir jag nyfiken på vad det kan vara. Nåt du provat på? Vi hittar säkert nån gemensam nämnare snart. Om inte annat har jag tänkt anmäla mig till forumträffen.
Vi hörs! 🤗

Knaskatten
Härligt!

Så bra att du är på banan igen Femina! Stort lycka till - ser fram emot att följa dig. 💗😸

MondayMorning
Femina

Heja Heja och gott nytt år och ny kraft och styrka.
Många "och" blev det....
Även jag har letat efter O.C¨s sista predikan men hittar
icke. Jag är inte troende på samma sätt men har min
egen lilla religion..... O gillar Olle.

Om du hittar skicka gärna ut det så kanske vi ses i smyg

Kram

MM

Femina
Hej!

Hej #Knaskatten och #MM
Tack, detsamma till er! Jo, jag ska hålla utkik efter mer information.

Nu hemkommen från möte. Jättefint. Känner mig lugnare och gladare inombords. 🙏

mulletant
Hej vänner....

Jag har letat och sökt... i Kyrkans tidning i början av dec finns en artikel och där står att han avskedspredikar den 19 januari. Jag hoppas det stämmer för vi har bokat resa och hotellrum:) kram på er / mt

Femina
Synpunkter?

Hej!
Jag har en sak jag gärna skulle vilja höra era synpunkter på.

På AA möten presenterar sig nästan alla med "Jag heter X och jag är alkoholist". Inget konstigt med det. Men jag har tänkt på det här "jag ÄR alkoholist", som något man är. Nån slags identifikation på hela sitt jag. Ordet i sig har ett stigma över sig. En negativ betydelse.

Läkarna sätter nog inte alkoholism som diagnos numera, tror jag. Man talar väl om alkoholism som en sjukdom, ett kemiskt beroende. En sjukdom är något man HAR, inte något man är.

T ex: Jag har cancer, jag har CADASIL, jag har halsfluss, jag har ont i ryggen osv. Ni fattar. Man säger ju inte "jag är cancerist, jag är Cadasilist osv. Jag tycker att det låter annorlunda. Eller vad tycker ni? Är jag ute och cyklar här eller? Hakar jag upp mig på fel sak?

Jag presenterade mig i går och i förrgår med" Hej, jag heter Femina och jag har ett alkoholberoende". Fast jag vet inte om det var så lyckat. Då sticker man ut hakan ungefär som om jag tycker jag är bättre än de andra. Att vara alkoholist är ju att vara beroende utav A. Det är samma sak. Men om A är en sjukdom så känns det fel att identifiera sig med den. Vi är ju så mycket mer. Jag vill väldigt gärna höra vad ni tänker om detta? Annars fortsätter jag presentera mig som alkoholist som alla andra för att undvika missförstånd och agg från de andra på mötet.
Ha en fin dag🙏

svagis
Håller med dig Femina

En sjukdom är något man har...inte något man är. Men jag säger att jag ÄR alkoholist och eftersom jag precis nyss börjat acceptera det så tänker jag inte ändra mig nu...men visst är det som du säger, man HAR alkoholism.
Kram

FinaLisa
Alkoholberoende

Egentligen har du rätt Femina. Rent grammatiskt har man ett alkoholberoende och man kan också "vara" alkoholberoende.
Om det känns rätt för dig att säga det istället för "jag är alkoholist" tycker jag du ska göra det.
Förr i tiden sa man ju morfinist om någon som var beroende av opiater men det hör man nästan aldrig nu.

Samma för rökare, låter lite konstigt med nikotinist...det ordet används väl mer som förstärkning av problemet med att sluta röka...?
En annan liknelse kan vara för människor med schizofreni.
Namnet används ofta slarvigt och felaktigt av både media och gemene man. Man "är" inte schizofren utan man har schizofreni.
Ja, det var några funderingar.
Ha en fin fredag 🤗
Kram 💚

MondayMorning
"ism" och "ist"

Håller med dig till fullo. Framför allt så är vi människor. Isf är mer korrekt. Jag heter XXX och jag har en beroendesjukdom. Sjukvården idag använder inte ordet alkoholist/ism. Min läkare blev till och med illa berörd när jag sa alkoholist om mig själv.

Fast man kan ju säga ....
Jag är diabetiker
Jag är bulimiker/anorektiker

Just "ism" och "ist" har jag försökt förstå vad det står för...

autism
buddhism
egoism
extremism
globalism
humanism
idealism

osv...

Svårt det där.

MondayMorning
Är det inte så att man kan

Är det inte så att man kan sätta "är" om det är något som är kroniskt?
Eller vad är det som gör att man "är" vissa sjukdomar och andra "har" man?

Jag vet inte....

Femina
Jag lyssnar vidare...

Jag är väldigt intresserad utav era tankar och reflektioner om detta. 👂👂

FinaLisa
Kroniskt....

Det känns faktiskt rätt att säga diabetiker... Kanske för att det är en kronisk sjukdom som man måste medicinera.
Men jag vet inte heller...🙄

MondayMorning
Jag tror det är grammatiskt

Jag tror det är grammatiskt fel att säga att man "har alkoholism"? (vet inte säkert)
Alkoholism är inte det kliniska namnet på sjukdomen. Finns det något? Nått på latin kanske...
Man kan ju inte säga motsatsen: Jag har nykterism. Jag har absolutism.

Adde
För

att göra det enkelt för min egen skull så säger jag att jag är en alkoholist. Jag påminner mig själv om vilken sjukdom jag har och har lättare att inse vådan av att dricka.
Jag är också diabetiker men har börjat återgå till det gamla begreppet "sockersjuk" som ju defacto är vad jag är och mår väldigt dåligt av. Genom att undvika socker i alla dess former, även frukt, bröd, potatis, ris mm, som omvandlas till socker i kroppen så behöver jag inte medicinera så tufft.

Femina
Funderar på...

Man kan säga "Jag har ett alkoholberoende" likväl som man kan säga "Jag är alkoholberoende" men det känns ändå lite annorlunda att säga "Jag är alkoholist", tycker jag. Kan inte riktigt sätta fingret på skillnaden.

Ännu värre blir det när folk säger "att jag erkänner att jag är alkoholist". Vadå erkänner, tänker jag? Nog för att förnekelse, smusslande och skam finns med i bilden men inte ska man behöva skämmas över att ha en sjukdom? Vilken typ 2 diabetiker skäms även om hen ätit sig till sin sjukdom? Vilken rökare "erkänner" att hen har lungcancer? Eller vilken kvinna "erkänner" att hon drabbats av cellförändringar i underlivet? Som något skämmigt, eventuellt orsakat av många sexpartners?

Ordet "alkoholist" har ett stigma över sig och särskilt kanske hos folk som inte vet så mycket om sjukdomen. Mycket gamla fördomar lever kvar. Man kanske kan tycka att jag gör en höna utav en fjäder, helt i onödan... Men ord HAR betydelse. En lokalvårdare kanske känner sig kränkt utav att bli kallad "städare" och en förskolelärare vill inte bli kallad "dagisfröken" för det handlar om respekt. Ni fattar ju.

Snart ska jag åka och hämta dottern från jobbet. Det kan vara rätt skönt, nästan meditativt, att köra bil när det är lugnt på vägarna, rödljusen slår om till grönt när man närmar sig och jag lyssnar till musik. Senast fick jag min favorit, Celine Dions nya skiva, i julklapp utav min syster. Den går varm, om och om igen, på CD-spelaren.

Önskar er alla en fortsatt fin kväll. 🙏

Femina
Forumträffen

Jag har anmält mig! Det ska bli roligt! Jag ser fram mot att träffa er!
Ha en bra dag! 😊

Sidor