Inte just idag

(bråkar med hur detta forumet fungerar för att posta)

Hur som, my story och en fråga..
Var dyngrak första gången strax efter 14-årsdagen, gillade det. är idag 40+. Skolavslutningen i 9:an blev det ett flak öl, 45 cl burkar + lite sprit å annat som dök upp

Drickandet har fortsatt genom åren. Till att börja med (fram till 20-25 år) fredag lördag, sedan lite mer.. kanske ngn dag i veckan med.. efter 25 var det varje dag (lite öl, lite vin ibland) fram till 30 c:a då jag fick en hund i mitt liv. Det drog ner på drickandet då ansvaret kom in, men hunden lärde sig ju att jag fuskade så efter 32-33 så var det varje dag igen. Då var det mest folköl och kanske lite vin i veckorna men det eskalerade ganska snabbt till en vinare/dag och lite starköl att toppa av med.

Nu snackar vi kanske 12-15 starköl eller en vinare eller två på fredagar/lördagar, mindre i veckorna.. men ibland en vinare/kväll även då.

Nu sitter vi här 15 år senare c:a.. minst 1 flak öl 5,3 + 3 liter eller mer vin /helg.. 10 folk-öl/dag.. 12 ibland. sedan .. hm.. 4-6 år i alla fall för folkölen. Kroppen börjar såklart reagera. Ganska säker på att jag haft pankreatits i ett par år, ingen större deal.. det gör ont å man skiter illa... Råkar man vara nykter av ngn orskak några dagar så brukar det reda ut sig.
På sistone har jag dock fått en.. tillfällig (?).. smärta i vad som verkar vara levern.. Den håller sig lugn om jag är dragen (någorlunda) men om jag är nykter ett par dagar (jag har konstigt nog inga problem med 3-4 dagar, mer än det så är det mer vana som tar överhanden, vafan ska jag hitta på) så börjar det värka duktigt i högersidan. Inte konstant, kan komma när jag sätter mig eller rör mig där jag böjer kroppen, kan tillägga att jag är överviktig, antar att det är levern som fettat på sig och kommer i kläm helt enkelt ?

Så.. frågan är.. vad göra.. Fettlever, antar att man kan leva med det, iaf ett tag? Hur länge? Hur länge om man fortsätter dricka som jag?

// Mej

Tror du måste sluta from med nu, tror du kommer rent ut sagt att ta livet av dig annars.

Det låter inte bra med dessa mängder och smärta i levern.

Sluta drick och börja med nån sorts motion typ promenader.

Du kommer att rädda ditt liv onda gör det antagligen. Fortsätter du är det kört skulle jag tro.

Tror du aldrig mer ska dricka!!

TessMa

Gör en ordentlig hälsoundersökning så du vet hur det står till med dig skulle jag säga. Det låter allvarligt det du skriver om din hälsa. Bra första steg att skriva här?

TessMa

Gör en ordentlig hälsoundersökning så du vet hur det står till med dig skulle jag säga. Det låter allvarligt det du skriver om din hälsa. Bra första steg att skriva här?

Inte just idag

Tack för svaren. Antar att jag borde kontakta en VC för en koll.. men är osäker på om det kommer hända.

Sitter just nu mer 3:e vinaren för dagen. Vaknade vid 5 i morse och gick genast på en vinare.. sov lite sen vaknade man vid 17 å några nya vinare.
Vet inte ens om VC skulle kolla mig (kollar dom upp friska människor?), funkar 100% i vardagen, är alltid på jobbet i tid och gör det jag ska (och lite till) Chefen bad mig specifikt att inte söka ngt nytt jobb i år.

Men kanske och förhoppningsvis är denna helgen den sista med drickandet.

Vi kollar upp alla och är du orolig för att vara frisk så kan du släppa det för det är du inte om du börjar med en vinare klockan 5 och sen sover till 17 för att fortsätta.

Tror inte det spelar nån roll om du kan passa tider eller om din chef tycker du är duktig heller.

Jag menar gör du ett bra jobb och super ihjäl dig sakta hemma skiter din chef i så länge han tjänar nåt på dig. Det sista en alkis lämnar är jobbet. Fru barn o allt annat först men inte jobbet.

Hur ska man annars ha råd att supa? Man resonerar nog så att så länge man har jobb är man duktig, fråga din lever om den bryr sig om ditt jobb lr inte.

Jag menar det finns ju jobb som r olika avancerad oxå, har man ett avancerat jobb eller ett väldigt simpelt jobb? Vart ligger prestigen i att just kunna sköta jobbet? Jag menar vissa jobbar man ju duktig om man bara just passar tiden och övervakar nåt? Inte så svårt superbakis direkt. Vissa jobb kräver lite mer tankeverksamhet, kan vara svårare att sköta dyngbakis.

Bara en reflektion, jag tycker inte man kan skydda sig genom att vara duktig på jobbet.

Jag kan säga att jag är duktig på jobbet, löpning, rusta hus, har i princip varit topp 100 i Sverige på löpning men ändå klarat att vara typ alkis.

Det är bara en dålig fasad att skydda sig med.