Jurmani

Jag vill ta tillbaka kontrollen. Jag vill själv bestämma när jag slutar dricka. Detta är mitt mål och min resa har börjat.

Jag är full medveten om att det svåra är att när berusningen tilltar så avtar förståndet. Men jag vill kunna bromsa i tid så jag inte tappar kontrollen. Det är den balansen som jag vill ha koll på. Jag vill lära mig på nytt så jag tar tillbaka kontrollen. Jag kommer försöka göra detta så strukturerat och kontrollerat som möjligt. Jag ska analysera situationer och reaktioner så jag bättre förstår hur allt fungerar och beror på.

Jag vet att det kommer bli bump på vägen, men jag vill verkligen nå mitt mål. Saker som jag redan ändrat är att jag hoppar över starksprit, försöker hålla nere tempot, vara förberedd i olika miljöer. Men min största utmaning är att inte ta ett glas när resten av familjen går och lägger sig. Ett glas blir ofta fler.

Det jag kommer dela med mig av är reflektioner i kampen att balansera sug och kontroll, vilka knep jag tar till, vad jag lär mig under resans väg etc.
Har någon gjort eller påbörjat en liknande resa med ett liknande mål?
Jag tar gärna emot tips, råd och pepp.
Sol över er alla!
Kram

Bra att du hittat hit till forumet och att du på börjat din resa mot ett sundare liv. Jag har hängt här sedan hösten 2018. Då jag insåg att jag drack på tok för mycket bira och rött vin. Har sedan dess haft långa helt vita perioder då jag mådde kanon bra. Jag har även lyckats dricka kontrollerat och skött mig bra. Men jag blir alltid seg och får ångest när jag druckit. Vi firade in nya året med gamla kompisar från Norrland i år. Länge sedan vi sågs och hade mycket att prata om. Vi blev uppe hela natten och jag drack mer än vad jag tänkt mig. Ingenting konstigt hände mer än jag mådde piss dagen efter. Varför gör man sig själv så illa genom att dricka överdrivet mycket vin och bärs? Jag tog beslutet på nyårsdagen att mitt år 2020 ska bli mitt vitaste någonsin. En dag i taget ?
/Mrx

Jurmani

Kul och imponerande att du har lyckats hålla det kontrollerat.
Vad har du använt för knep för att hålla det kontrollerat?
Min tanke var att lära mig att inte dricka till berusningsgrad, dvs bara något enstaka glas vin. Skulle så gärna vilja klara av det.
Jag känner inte att jag behöver ordentligt rus. Däremot vill jag kunna ta ett glas socialt.

Jag har provat mig fram med lite olika strategier. Ett grundläggande krav för min del har varit att undvika berusning. Aldrig dricka mitt i veckan. Endast dricka en gång per vecka. Jag har noggrant tänkt igenom i förväg mängden som är lämpligt för mig att dricka. Sedan har jag hållit mig till den mängden. Har lite olika "filmer" i skallen som jag spelar upp där jag druckit för mycket och mått piss. Det har gjort att jag hållit mig till den tänkta mängden för att undvika konsekvenser. Har dock märkt att det är väldigt svårt att hålla sig till regler i olika situationer. Det tar också mycket energi att förhandla med sig själv. Just nu har jag valt att inte dricka alls för jag mår bäst då. Sedan får framtiden utvisa om jag väljer att dricka alkohol igen. Men det här är min filosofi. Jag tror det är viktigt att du själv testar vad som är bäst för din del. Jag har alkis gener från farsans sida av släkten. Har sett vad mycket skit alkohol kan ställa till med. Är tacksam för att jag tog tag i mitt riskbruk innan det var för sent. En dag i taget ?

Jurmani

Ja, man får väl pröva sig fram. Och det är väl något liknande som du lyckats med som jag tänkte försöka.
En dag i taget...
Tack för bra och konkreta tips!

Jurmani

Hej!
Nu tänkte jag ge lite pepp till mig själv. Jag känner en stark och positiv känsla just nu. Delvis känner jag mig bestämd och fokuserad. Men sen hittar jag även energi i allt ni alla delar med er av här på forumet. Det får mig att känna mig mindre ensam.

I dag har jag även fått kontakt med Li-Lo som kommer hålla min hand lite extra under de närmsta veckorna. Även det känns otroligt skönt och stärkande.

De senaste dagarna har jag kunnat hålla allt sug borta genom att bara njuta av den positiva energin och min beslutsamhet. Till helgen kommer jag utmanas då det planeras bjudning, men det kommer gå bra.

En annan sak som jag tänkte utforska mer är att "sugsurfa", är det någon som har erfarenhet av detta?

Så tack till er alla för allt ni delar med er av här på forumet!
Kram