Hel

.Tittar in och önskar dig lycka till inför morgondagens möte. Du verkar väldigt målmedveten och stark nu. Det är bra. Hejja dig ? ?

Lingon1svart

Mötet gick fint! Tack för hälsningarna Hel o Vinäger!

Såklart jobbigt att artikulera allt för mig själv o viljan att släta över o inte berätta helt hur det har varit är ju stark men sa det högt också. Att det är svårt att vara ärlig med sig själv för jag vill ju inte att det här ska vara sant o att det handlar om MIG! Men det gör det. Och jag är värd att få hjälp o att vara ärlig fullt ut hjälper mig på den resan.

Min Peth hade sjunkit till strax över 0.3 så det kändes bra att det syntes också där att jag gjort en förändring.

Jag fick erbjudande om medicin o valde Naltrexone. Den ligger i dosetten för dagligt intag nu. Inte dagligt alkoholintag alltså?? Utan jag vill ta medicinen varje dag för att inte deala med mig själv på kvällen, om jag väljer att dricka A av ngn anledning, och då ha valet att INTE ta medicinen. Nähä du, där ska alkoholhjärnan inte kunna få in en fot.

Medicinen ska dämpa kicken av alkoholen så att en helt enkelt inte får den där belöningen vid första o andra glaset o sedan fortsätter en för att en vill ha den kicken igen. Nu får jag inte kicken alls men kan njuta ett glas vin med maten. Endorfinkicken kommer inte o hjärnan börjar inte att automatiskt uppmana till MER!

Vet inte om den här medicinen är den som passar mig. Testar. Och byter till någon av de sugdämpande om det här inte hjälper.

Det som dock hjälper är det här! Att skriva här, logga, sätta mål, utvärdera o att välja att sitta vid ratten i mitt liv oavsett vad som sker o vad jag väljer att göra. ✊

Kram!

Härligt att höra att ditt möte gick bra! Och att ditt värde sjunkit! Starkt jobbat!

Jag ska på mitt första möte på FHV i em. Både nervös och förväntansfull. Har känts enkelt att inte dricka sedan i fredags, förutom kortare stunder, men vet att mina prover kommer visa på att jag druckit alldeles för mycket senaste tiden.

Du får gärna berätta mer när du vet hur medicinen fungerar för dig ? Önskar dig all lycka i din förändring!

Lingon1svart

Har rusat runt på olika platser under helgerna och i olika konstellationer. Har loggat min konsumtion men avstått från att skriva i min tråd. Valde bort det helt enkelt.

Veckorna har gått okej. Har druckit vid två tillfällen som jag tänkte att jag skulle avstå och drack vid ett tillfälle mer än jag planerat. Jag började med medicin som tar udden av suget också; fick direkt svår huvudvärk, trötthet, utslag, muntorrhet och illamående. Huvudvärken har lagt sig o illamåendet likaså. Trötthet, utslag o h muntorrhet kvarstår, men går att leva med.

Jo, jag märker att medicinen tar udden av ruset. Jag dricker långsammare o har druckit mindre än förr utan att det var en alltför stor känslan av kamp att avstå. Gick riktigt smidigt. Dock behöver jag jobba med strategier att byta alkoholhaltig dryck till fritt alternativ under kvällen. Koka en kopp te efter maten istället för att slentriandricka ett glas till för att det är gott i gommen. Märker att jag mår så mycket bättre nu när jag drar ner på konsumtionen o tar ansvar för att styra mitt eget liv. Jobbigt att ta ansvar när jag gör sämre val; vill hellre säga att det är A som lurar mig o stanna vid det. Jobbigt att analysera situationen, triggers o att jag VÄLJER själv varje gång. Försöker fira mig själv när jag ser sanningen i vitögat o se styrkan i att jag tar ansvar för min alkoholkonsumtion. (Istället för att känna mig misslyckad för att jag vet bättre o borde valt annorlunda)

Nu ska här sovas. Nyktra dagar bakom mig o framför mig. Min gamla vanor ska inte ta över det nya året✊

Lingon1svart

Har varit på möte med läkare på beroendekliniken. Bra möte. Respektfullt och utan några krusiduller. Fick ta ett p-eth idag som jag hoppas inte är högre än förra gången trots flera dagar av alkoholkonsumtion under helgerna. Men är det så så är det så. Inget att diskutera. Får ta nästa steg framåt då; fortsätta minska dagar jag dricker o antalet glas de dagar jag dricker.

Tänkte på en sak som känns mindre dramatiskt att tänka på allteftersom tiden går. Om min resa med att begränsa mitt drickande tar för mycket energi av mig och knogarna är vita av ansträngningen måste lösningen vara att inte ta det där första glaset.

Just nu vill jag dricka två glas vin till kvällen varje dag. Inte det jag tillåter mig att göra för det är inte kloka mål för mig att leva efter. Men just nu känns möjligheten att hålla mig till två glas möjligt. Både min vilja o medicinen verkar göra det möjligt. Men däremot är det inte särdeles klokt att dricka två glas varje kväll och DET känns som att jag skulle göra om jag hade hemma. Likväl som jag har svårt att avstå från godis om det finns hemma även om jag äter lite. Eller den där goda osten. Osv... Jag är jäkligt oralt orienterad o en del grejer är så sjukt njutningsfulla.

Så! Nu ska här ätas middag med sonen o därefter drickas en kopp te framför teven. Suget som drar får sitta snällt. Precis som suget efter en god ost. Några godisar får det dock blir?