Svagis - Tack!? Jag hoppas att mitt undermedvetna ska börja fatta vad mitt intellekt förstår... den här boken är ett bra stöd!

Vaknavacker - ja, nu gör vi rätt. Tar hand om oss istället för att vara destruktiva. Vi tar en vit dag till!

PimPim - jag ser också fram emot läkningen av kropp och sinne. Jag vill sova lugnt, ha en piggare blick, klara tankar och ett lugnt sinne.
Vi tar oss dit!

Kram till er! ?

Idag är det 1 vecka för oss båda. Satan vad bra vi är ? hoppas du känner att du läkt en liten bit i alla fall? Nu kör vi en bit till eller hur? Kram?

Tack för fin påminnelse! Jag tänkte att det var 6/1. Men fick visst en nykter dag extra! En vecka! Inget sug. Tankar. Men inget sug!
Jag är så glad för stödet här!! Och boken ”Tänka klart” jag blev tipsad om. Den är helt rätt i fas för mig.
Känner att jag läker. Hoppas du också mår bra!
Vi kör en bit till!!
Grattis till oss alla som kämpar! Heja!
Kram?

Mår toppen. Som du inget sug och idag har jag så mycket energi. Pigg o glad på jobb. Den boken ska jag kolla upp ? ha en fin nykter dag?kram

Börjar må bra. Älskar att vara nykter.
Jag vet, jag är i början. Inte ens i startgropen. Men jag njuter. Jag njuter av alkoholförbudet jag satt för januari.
Jag kommer att vara ensam då min man reser iväg på weekend. Behöver mycket stöd igenom den helgen!!!!! 18/1 —-
Ska till terapeut i veckan.
Inga förhandlingar. Nykter januari!!

svagis

Bra jobbat! Första veckan är nog väldigt viktig. Sen är det bara att addera veckor, fast fortfarande en dag i taget!
Själv mår jag också bra, bättre och bättre, inget sug - börjar istället se möjligheter som öppnar sig med nykterheten - fantastiskt :)
Kram
svagis

Svagis - så härligt att du mår bra!!? De första stapplande stegen upp är tagna. Huuuu....vill inte hamna där nere igen. Vi kör på!!

PimPim - det där behövde jag höra! 1/4 av målet avklarat! ?

Suget kommer emellanåt. Som blixtar med små filmsnuttar som drar genom hjärna/känslor. Ser mig själv njuta av rödvin. Lagom mjukt berusad. Ögonen ler av berusningen. Skönt att njuta av rödvin i soffan till en film när jag ändå är ensam helgen då mannen reser...helt ok att vara ”mjukt bakis”..... Vaaahhh? Jag som dagen efter nyårsafton inte ens fått ut nåt positivt av allt jag hällt i mig. Jag blev inte ”mjukt skönberusad” eller ”mjukt bakis”. Jag svepte en öl och därefter hällde jag maniskt i mig allt jag hittade, blev full, somnade, vaknade med ångest och insåg att jag inte vill dricka mer alkohol. Och nu börjar hjärnan påstå att det skulle vara trevligt med vin i soffan? Fan heller! Jag ska ha det mysigt med barnen, gå på bio med dem eller äta ute. Ingen alkohol. Inget rödvin. Ingen berusning. Ingen bakfylla. Ingen ångest.

Jag ska vara nykter. Så som jag egentligen vill vara! Ska njuta av livet. Spela spel med barnen. Äta godis. Somna gott bredvid minstingen.

Nykter januari! ?
Kramkram till er??

Det där behövde jag höra!
Jag har klarat 1/4 av mitt mål!?
Och nya möjligheter öppnar sig!?
Vi kör på!! Januari är vit!

Kram?

Kände lycka i bilen imorse. Trots tidig väckning, trötta ungar, skjuts till skola, jobb.
Lycka över att känna mig pigg. Eller snarare vanlig. Har tillochmed glömt bort kaffet under två arbetsdagar!!!!! Lycka över att ha fått den här nya insikten. Lycka över nykterhet! Hallå! Det är såhär det ska kännas!!!!
Jag vet, jag vet. Jag ska inte bli nyförälskad i nya nykterheten. Glädjas över nykterheten i nuet.
Hallå alla som kämpar! Fortsätt! Stå ut! Vågor av helvetiskt sug kommer att komma. Surfa på dem. De planar ut.
Idag känns det lätt. Jag är tacksam för det!
???

Man får vara visst vara nyförälskad i nykterheten men sen gäller det att hålla i och älska den. Så galet härligt att höra att du kände sig så glad. Stresskänsligheten minskar ju när man inte dricker. Mycket positivt?? dag 8för mig med och håller med om lyckan. Nu fortsätter vi?? kram

JoYo för att du delar med av din resa! Jag har läst nästan allt du skrivit här på forumet och känner igen mig så mycket! Jag har precis som du gjort otaliga försök att minska ner och hitta balansen... Utan framgång. Men nu kör vi! Dag 9 för oss båda i dag, så lycklig för det!
Kram Lingonris

Underbart att du också hittat rätt väg. Det behövdes visst ett nytt år!
Ja, nu kör vi!!
Dag 9! Wow!!
Inget sug idag heller.
Kram?

Håller tummarna för att det är din (och min) tur att lyckas den här gången. Självklart många andras också, förstås. Tycker mig läsa in en massa extra beslutsamhet och en del positiv självsäkerhet i dina senaste inlägg. Så härligt. Förstår din känsla av att inte våga ropa hej ännu... Men samtidigt måste vi få glädjas när det går bra. En balansgång, det där.

Kram

Kaffetanten88

Jag har snart varit nykter i 3 månader. Äter campral och naltrexon mot suget. Det hjälper inte speciellt längre. Går på AA flera gånger i veckan. Jag vill vara nykter för min son. Han föddes dessutom sjuk och jag måste vara nykter om man skulle behöva åka in till akuten plötsligt. Jag vill fortsätta vara nykter men jag får så mycket sug ofta. Jag försöker göra saker mot suget. Joggar 4 dagar i veckan. Ätit så mycket godis att jag gått upp 7 kg så nu går jag på diet. Vill ha den glädjen över nykterheten jag läst ni har här. Trött på att ha oro i kroppen och längta efter ett glas vin som absolut inte kommer bara bli ett...Ville nog mest skriva av mig och hoppas på att hitta glädjen och tacksamheten i ett nyktert liv.

Hej Vinäger! Jag hoppas också att vi lyckas nu.
Jag känner mig annorlunda, tack vare en ängel, min terapeut! Efter förra mötet, grät jag av tacksamhet, för att jag fått en ny chans, att jag fått så många chanser, att jag får den här hjälpen! Ödmjukhet. ?? Vi kör på nu!!?

Kaffetanten88; så trist att du inte blir av med suget. Jag funderar genast på om du har en underliggande orsak till oron och att alkohol/själmedicinering är ett symptom?
Efter 1 år i terapi insåg jag att alkohol är ett av mina symptom, som en konstig försvarsmekanism/självdestruktivitet mot den oro och ångest som skapats av trauman.
Jag har försökt sluta i flera år men inte lyckats eftersom jag gjort det med viljestyrka (som inte håller i längden). Den här gången har jag gått inifrån och utåt. Istället för att angripa ett symptom utan att förstå var den har sin rot. Givetvis är det bra att sluta med alkohol! Det är det absolut viktigaste. Men för att hålla långsiktig nykterhet krävs nog lång terapi för att rota fram orsak och angripa orsaken. Då är det lättare att ta tag i symptomen som uppkommit.
All styrka till dig! Och stort grattis till din nyktra tid!!!! Den är imponerande och du inspirerar! Trots ditt sug, väljer du rätt! Du är stark!⭐️

Kaffetanten88

Tack! Jo jag har självmedicinerat med alkohol. Äter antidepp men det hjälper inte helt. Ska till läkaren nästa vecka igen. Ska ta upp det då. Jag har levt med ångest sen jag var liten. Vet inte vart den kommer ifrån. Ska försöka ta tag i det och redan ut varför jag mår såhär.

Du är står du du med! Heja dig! Kram

Kvällen har varit lång.
Jag har skrattat hjärtligt åt en tecknad film med minstingen ?
Maten smakade bra. Smaklökarna var vakna.
Jag har umgåtts med familjen. Sett mina barn.
Sett dem i ögonen. Inte hållit avstånd pga lukten av alkohol.
När slutade jag och tonåringen krama varandra? Hjälp, vad har jag gjort i flera år?
Jag har varit blind. Jag har inte sett klart. Jag är ledsen för hur jag försummat barnen. Jag vet att det enda rätta är att ge dem en nykter mamma. Jag vill så gärna ge dem en nykter mamma för resten av livet. Men än är jag inte ens i början på vägen. Dag 11. Massa dagar. Och ändå så få. Jag önskar att jag aldrig hade börjat dricka som jag gjort.
Ångest. Glädje.
Nu gäller det att orka vara i känslorna som kommer av insikterna. Acceptans. Mina barn är värda mer än jag gett.
?Godnatt alla...?