..

...alla undrar...??? :-)))) ingen kontakt sen i fredags :-)) Kanske bara är en platonisk kärlek ?? Vem vet :-))
Kopierar från Wiki : Platonsk kärlek (eller platonisk kärlek) är enligt den antike filosofen Platon den högsta formen av kärlek. Denna kärlek befinner sig på ett rent idémässigt plan. Sann kärlek för Platon är den själsliga kärleken. I fulländad form skulle denna kärlek utvecklas från att vara kärlek till en individ till att bli insikt eller kunskap. Kärleken var för Platon lika med själens längtan efter idévärlden, denna längtan existerar i och med att själen är fången i den materiella kroppen som är en del av fenomenvärlden.

Det du Strulan :-)) Du har en bra start på nya året och förvalta det väl ! Kram <3

att minnen kan sätta sån sprätt i skallen !!

Kommer ni ihåg låten "Här kommer alla känslorna" (på eeeen och samma gång !) ? De beskriver så väl hur det var för mig när jag efter ett tag i nykterheten upptäckte mitt egna känsloliv ! Jösses så omvälvande det var !! Från att ha tryckt ner alla känslorna långt långt ner i min kropp så pockade de helt plötsligt (ja, så kändes det!) på uppmärksamhet ! Det blev ju ett helt nytt, levande, liv !!

På en del sätt skrämmande men samtidigt så sagolikt underbart ! Så mycket nytt att upptäcka och förundras över, så mycket fint OCH en del sorgligt. Men det goda vann över det dåliga och det är nog enbart för att jag lärde mig att häva ur mig det värsta jag hade samlat på mig och kasta åt he-te ! Så viktigt att prata, prata och återigen prata !!

Idag har jag ett rörligt känsloliv, lätt för att gråta, (alldeles) för empatisk, och ja...även lätt för att bli arg på framförallt orättvisor och hur folk behandlar varandra. Jag har lärt mig att med ett rörligt känsloliv så är jag också tvungen att sätta gränser för min egen skull annars finns risken att jag "äts" upp.

Jag ger aldrig nyårslöften, har nog aldrig gjort, men jag skattar gott åt de som väller in på Friskis nu och är borta om nån månad :-)) Vi kallar dem...jajustdetja : Nyårslöftena :-))) Snälla....ni som ger er ett löfte att sluta dricka......ta ett beslut varje dag så går det så enormt mycket lättare !! Vi som är alkisar har ju inga som helst problem med att hålla upp en vecka, månad..kanske ett halvår för finns där ett slutdatum så är det enklare att hålla fast vid det och sen när datumet är passerat så kan vi ju belöna oss själva med ett liiiiitet glas....Och det vet vi nog alla hur det är med det lilla glaset. För mig är iaf ett glas för mycket och hundra för lite...

Undrar om jag ska dra igång nån maskin nu på morgonen bara för att retas ?? Jag är ju inte ett dugg intresserad av sport men backhoppningen var ju ett måste på nyårsdagen av nån anledning ! Skönt att slippa det :-))

jag blir så förbannat frustrerad när jag dras med i alkoholisters smarta svängar när de krökar till :-(
Har nyss haft en chattstund med en kvinna som skrev här i tidernas begynnelse men som fortfarande inte greppat fördelen med ett nyktert liv :-(( Hon kan alla argument, hon skyller ifrån sig på andra fast hon vet så j-la väl att ansvaret ligger helt på henne själv !!
AA's program kan hon utantill, i hjärnan men inte i hjärtat, att använda det ligger liksom inte som första punkt på hennes dagordning. Inget vad jag säger fastnar för det är kunskap som redan finns så hårddisken får "overload"-varning.

Jag blir frustrerad och jag har återigen övervägt att stänga av henne för att skydda mig själv men ni som är medberoende känner ju igen problemet med att "tyckasyndom" och "kanskedetgårbättrelängrefram" ?????

1) Det är INTE synd om henne !! Valet är hennes !!
2) Och det kommer INTE att gå bättre längre fram !!!

Hon kommer att supa ihjäl sig och jag kan inget göra åt det. Punkt. Fan.....

Förstår din frustration innerligt Adde. En nara slakting till mig drack intensivt under 30 år. Det var inte förran den dagen föraldrarna som han bodde hos och den sambo han hade då, gemensamt beslöt sig för att byta låscylinder under en period nar slaktingen var "försvunnen" igen. Det slutade med att slaktingen sov i en gammal soffa i ett uterum hos sina föraldrar (som var bortresta) under några dagar. Efter det har slaktingen inte tagit en droppe. Det ar 25 år sedan nu. Jag hoppas så klart inte att din van kommer att supa ihjäl sig, men jag tror du gör ratt i att saga både Punkt och Fan...

Men tror att du vet, man känner i ryggraden att nu är detta inte längre bra för mig.
Hållet sakta på att lära mig säga nej och när detta är inte bra för mig. Detta tycker jag är så svårt för är en fixar person för alla, utan för mig själv?
Men tror du som är klok vet hur och när det är bra.
Kram Strulan ❤️??

häpnar över anstormningen av nya besökare på forumet :-O Naturligtvis är ni alla välkomna men jag blir ju nyfiken på vad som händer ute i verkligheten ? Jag kan självklart ha fel men jag kan inte påminna mig en sån stor anstormning till forumet tidigare ??

Kan det vara samma mekanism som gjorde att jag åkte in på behandling i januari efter en sensommar och höst med en massa undersökningar på hur jag skulle göra ? Mycket virrande innan jag beställde plats på behandlingshemmet och hittade min nykterhet. Har informationen om det här forumet letat sig ut till fler som behöver ? Jag har inte sett/hört nån reklam och mina taffliga försök att sprida budskapet vidare med de små reklamlapparna från Alkoholhjälpen kan ju avgjort inte spela så stor roll.

Januari är för mig en tröstlös månad och en månad som jag nog drack mer under än under årets alla andra månader ? Grått, trist, ibland snö som bara är till besvär och deppigt i överkant. Därför är min egna första nyktra dag under januari den absolut viktigaste "födelsedagen" för mig ! Viktigare än den "riktiga" !! En seger över alkoholen och deppigheten !!

Att ta beslutet om att jag inte ska dricka just idag oavsett vad som än händer tar mig framåt dag för dag, som blir till vecka för vecka, som blir till månad efter månad.....och genom att häva ur mig all gammal ångest jag byggt upp genom åren gör att jag idag har en nykterhet med sinnesro. För mig har det alltid varit viktigt att inte lova mig herrejösses omvälvande grejer utan ta just en dag i taget, det blir så mycket mer greppbart då. Vad framtiden bär med sig har jag ju ingen susning om och kan bara marginellt påverka.

Jag drack ju rätt hårt och då pratar jag ren starksprit och 10.2 öl och inte saft på BiB. Jag hade även en period när jag hävde i mig egentillverkad sprit men slutade med det då jag började lukta av aceton genom huden. Jag hade skakningar i armar och händer, så kraftiga så jag inte kunde skriva mitt namn. Jag fick känselbortfall i mitt ena ben så jag knallade omkring med typ en klumpfot. Hur mina lever/njurvärden såg ut har jag inte en aning om för det togs aldrig några prover och jag klarade mig från nykterhetskontroller fast jag körde tusentals mil tjänsten. Blodtrycket var däremot skyhögt !

Häpnadsväckande nog har jag klarat mig utan några "krigsskador" ! Möjligtvis kan bråcket på övre magmunnen vara en effekt av spriten men det är inte alls säkert. Astman trodde jag skulle bli bättre när jag slutade men ingen förändring. Min kropp gnydde en del en bra bit in i nykterheten av div krämpor, påhittade eller verkliga, men sansade sig efter sin läkningsprocedur och blev rätt bra !! Jag sov ju kopiösa mängder det första året och det bidrog ju naturligtvis till den helande kraften. Kroppen är en fantastisk maskin som klarar mycket mycket mer än man tror ! Jag tänker ibland på det när jag njuter av god mat och känner goa lukter i ett fungerande luktsinne......jösses så bra jag har det idag !!!

En dag i taget alla nya vänner och välkomna !!

Är bra att många hittar hit, att detta finns är ju en sådan hjälp. Att kunna gå tillbaka och läsa sin historia, ta del av andras och få och ge stöd är ju sådan styrka ??? Lägg till några gapskratt så är det helt underbart❤️
Kram Strulan

... att ta del av en dag i taget- filosofin.
Tack!
Jag har alltid haft vit månad i januari. Det har inte varit problemet, snarare den snabba återgången till grå-svarta månader därefter,
Som för de flesta svindlar tanken på ”aldrig mer” och från vad jag läser/lär mig från många här är att en dag i taget ändå är ett snällt och pålitligt sätt att tänka, som att kalla in djuren till natten, tänker jag.
Tack för att jag får läsa och vara delaktig!

... att ta del av en dag i taget- filosofin.
Tack!
Jag har alltid haft vit månad i januari. Det har inte varit problemet, snarare den snabba återgången till grå-svarta månader därefter,
Som för de flesta svindlar tanken på ”aldrig mer” och från vad jag läser/lär mig från många här är att en dag i taget ändå är ett snällt och pålitligt sätt att tänka, som att kalla in djuren till natten, tänker jag.
Tack för att jag får läsa och vara delaktig!

glada upptäckt blev det när jag kom in till min vårdcentral idag och såg reklam för Alkohollinjen :-)

Jag är oskyldig men jag tror mig veta vem som fixat dit dem <3 Faktiskt första gången jag ser dem ute i verkligheten ! Stort!!

är nog svårare än beroende ? Åtminstone upplever jag det så.
Carina som tillhör "staben" här på Alkoholhjälpen driver en egen sida som är väldigt läsvärd : Coaching & litteratur för anhöriga till personer med beroendeproblem

Hennes senaste tips på att bli av med ungar som måste skaffa sig ett eget boende är suveränt ! Och jag kan inte förstå annat än att man kan använda samma tips på en supande partner man vill bli av !

Läs gärna !!

har firat min aa-födelsedag idag.

Och liksom då jag åkte till behandlingshemmet så är det på en måndag och på söndagen drog jag i mig alla slattar som fanns så det blev helt tomt på alkohol i huset. Jag åkte tidigt på morgonen så det inte skulle finnas några människor ute som kunder höra när jag stannade vid glasigloon och slängde liken.

Och jag mådde så illa :-(( Bakis som satan och hade säkert blåst illrött när jag drog iväg.

Kroppen var så i olag att jag inte visste riktigt hur det skulle gå och efter några timmar blev jag törstig som uttorkad kamel. Stannade på en mack och köpte vatten och tyckte nog att biträdet kollade lite konstigt på mig. Några mil innan målet hade polisen en kontroll och jag bestämde mig för att lägga korten på bordet och be dem skjutsa mig den sista biten om jag skulle åka fast.
Jag blev inte stoppad !

Vid avtagsvägen till behandlingen fanns möjligheten att göra en u-sväng och åka hem och naturligtvis måste min sjuka hjärna överväga den möjligheten. Men den friska delen vann och jag körde in dit jag skulle !

På 4 veckor fick jag möjlighet att räta upp mitt liv och min nersupna kropp och jag litar på terapeuten som sa att jag var grådaskig och insjunken med död blick när jag kom och gick därifrån 8 kg tyngre och med leende ögon !

Jag kan verkligen, helt sanningsenligt, påstå att de 4 veckorna är den absolut bästa investeringen jag någonsin gjort !!

Jag tar inga aa-medaljer längre men jag är i alla fall en stolt nykter alkoholist idag !!

Edit : Och jag letade efter en nykterhetskontroll i stan idag men hittade ingen :-) Fan !!

Vilken tur att du just då tog din chans, måste kännas otroligt skönt på årsdagen ??
Tycker ni alla som fortfarande vill dela med oss, är sådana hjältar och ger oss styrka, kram Strulan ??❤️?????

Strulan och visst är det en speciell dag för mig ! Det är ju den dagen då livet återvände och visade att det går att komma loss från det destruktiva och få förmånen att få njuta fullt ut av det som erbjuds utan sinnesförändrande medel !
Det finns ju så oerhört mycket att upptäcka !!

Håller med Strulan, det är värt mycket att få läsa så många olika livsberättelser, inte minst de som till slut resulterat i A-frihet. Tror att det är viktigt att så många A-resor som möjligt finns representerade. Alltid hittar man igenkänning hos någon.

Tack för den positiva uppdateringen.

Kram

Såg att admin lagt upp filmen du skickade tidigare. Kanske hade du ett finger med i spelet där... ? I vilket fall är den sååå bra.