Mål och inse att det är så här jag skall leva. Har en liten rädsla att glömma och börja rucka på mina regler.
Nykterheten är just nu vardag och draken tar inte mkt av min tid utan vilar i sin korg.
Nu under de närmsta månaderna är det årsdag, födelsedagar, bröllop och en klassträff så draken vilar sig väl för attack, så på min stund på morgonen försöker jag ställa in hjärnan på att du har bara klarat kvalet när du klarat året. Sen börjar den riktiga tävlingen dvs livet, fick rådet sluta aldrig att klappa dig själv på axeln och tycka att varje dag du är nykter är du en vinnare.
Är lätt att glömma att kampen mot draken är livslång.
Snurriga tankar från Strulan som tycker januari i år är fantastisk med 9+ och sol❤️

mig om behandlingsvännen som gnydde lite under en efterbehandlingsdag att det inte var nån som lyckönskade honom till nykterheten ! Inte ens familjen. Terapeuten frågade varför de skulle göra det ? Du lever ju ett vanligt svenssonliv numera och det är väl ingen som grattar en för det ??

Mannen åkte hem och så köpte han en stor blombukett åt sig själv och kände sig berömvärd <3
Frugan hans tittade lite snett innan han förklarade :-))

Om man accepterar draken i sitt liv och inser hur mycket kul man faktisk haft med hen genom åren innan hen tog befälet så blir det lättar att också inse att du är ledaren i förhållandet nu. Du bestämmer och gör dina val utan att fråga och huxflux finns där ingen kamp längre :-)

Tror att ingen beroende människa har någon dag utan kamp, vissa dagar knappt märkbar men den finns där. Att hålla sig lagom i livet inte fly in i något, på stenåldern var vi de perfekta människorna all in i alla projekt men då var vi också nöjda när magen var mätt och det var torrt.
Under dessa månader har jag träffat några som man ser bara bytt ut alkoholen emot något annat, men också sådana som säger som jag att man får passa sig för att inte hitta något nytt att fly till.
Alla våra val kanske inte påverkar andra lika mkt som alkohol och droger men oss själva kan det påverka lika mkt.

Men jag hoppas jag har fel och du rätt?//kram Strulan

också rätt :-))
Beroendet tar sig en mängd olika uttryck, mat, sex, arbete, spel, socker mm mm allt som man kan överkonsumera. Jag har helt klart ett sockerberoende och det försöker jag hålla ner och det går ju sådär :-) Inte sååå bra att vara sockersjuk och sockerberoende men samtidigt så har jag accepterat faktum och gör så gott jag kan och jag har även kommit upp i den åldern där jag numera börjar se den bortre gränsen. Nu är det inte längre en fråga OM jag kommer att dö utan NÄR det kommer att ske. Och sockerberoendet drabbar enbart mig själv och det kan jag "leva" (höhöhö) med.
Jag gör inte en stor sak av det utan gör som med alkoholen : Den har alltid varit mitt bästa sällskap genom nästan hela livet men idag följer den mig som väluppfostrad hund. Jag får alltid dras med den men numera biter den mig inte.
Vad som är absolut viktigast för mig är att jag måste påminna mig om vem jag är och hur det en gång var och det är oftast rätt skoj men också väldigt allvarligt.
Jag läste några rader i en krönika idag : Citat från Agnes Wold :
”Jag börjar nå den ålder då många är som nöjdast. Ingen bankar en i huvudet längre, man kommer inte få sparken och det är försent att göra något åt utseendet.”
Fullträff :-))

Kram !!

Vi skall alla dö, vet inte om just den känslan sporrar mig att träna ????
Men har helt nördat in på varför och hur vi blir beroende också en hobby att ha?
Men så intressant och lär mig om mig själv på vägen.
Med dig skulle jag gärna sitta över en kaffe och diskutera detta, tycka olika livar upp det hela?
Ha en fin dag, får väl träna även om jag skall dö?
Kram Strulan som avger ett lätt löfte idag att vara nykter vad som än händer?❤️

du inte dricker kaffekask så tar jag gärna en fika med dig :-)))
När jag tränar mina muskler och leder så är det rätt många äldre (än mig :-O ) som tränar och de allra flesta håller i tills de stupar i kistan ! En del gnetar på med pacemakers och även inopererade hjärtstartare, en del nya som kommer från cancerbehandlingar av olika slag och en rad andra defekter men alla är rörande överens om att livet blir såååå mycket bättre om man håller igång den slitna kroppen.

Det absolut bästa sättet att ta död på sig själv är att sätta sig vid köksbordet och titta ut genom gardinen.

Jag finns ju på fb under Adde Addesson, törs inte lägga in en länk för då surnar Li-Lo till på mig :-)))

Vill bara påminna dig om att du gjort ett otroligt jobb och att du är en bra förebild för många här.

Keep up the good work!

Kram

Någon förebild känner jag mig inte som, men hoppas jag kan visa att det går även om man känner det övermäktigt.
Appen Cariy är ett bra sätt om man nu vill chatta privat med varandra. Några har jag som vänner där. Den är fortfarande under uppbyggnad men tror att den kommet bli stor med tiden. Man får gärna lägga till mig som vän där, samma nick där som här?
Lugna gatan med träning och ledig dag// kram Strulan ❤️??

Fibblan

Absolut är du det!
Jag följer.
Lever och lär. Om mig själv och av andra.
Inte minst dig??!
Tacksam för din närvaro här!
Skönt med lugna gatan emellanåt..☺️?!
Önskar dig en fortsatt fin dag, det lilla som är kvar av den?!
Kram!
/Fibblan ?.

Kollat om det kan funka att ta sig till den huvudstaden den 8 feb, hade ju varit så kul och stort steg att göra detta. Men långt bort och många timmar tåg blir det, så funderar en dag till innan jag bestämmer mig. Ser ni tanten har lärt sig tumla färdigt innan hon kastar sig in i saker ???
Dagen har varit så bra, många saker har fallit på plats och känner mig riktigt nöjd idag så kraft samlats.
Hoppas ni får en fin helg med kloka val som passar er väg.
Kram från Strulan som tagit ännu ett steg i sin nykterhet idag??❤️?

det som en semestertripp med hotellfrukost och massor med trevligt sällskap under dagen ! Avdelningen unna dig själv :-))

Då en fråga vad ligger det här stället, är ju från landet och vill inte hamna vilse i storstadsdjungeln ? Om man nu skall boka hotell och hamna på fel sida stan?

att kartlänken fungerar : https://www.google.com/search?client=avast&q=Liljeholmsberget&npsic=0&r…]

Oooopppsss...den blev lång den :-)))) Funkar inte länken så googla Liljeholmens Beroendemottagning.

FlixBus från södra Sverige stannar vid vissa avgångar vid hållplatsen (typ ett litet resecentrum) alldeles nere vid berget fot. Från Cityterminalen finns en djungel av avgångar ut till Liljeholmen. Precis nedanför berget utefter Årstaängsvägen finns en bra parkering. Lätt att ta sig dit och inte svindyrt att parkera.

Är en sådan morgon när man känner att man är värd att ta det lugnt.
Att dricka kaffe länge, bara vara här och nu.
Vädergudarna befinner sig i kaos är det inte regn är det storm, men just idag verkar det bli behagligt att ta sig rundan i skogen.
Så väljer idag att vara nykter vad som än händer// kram Strulan ??❤️

...och man vet inte om man ska skratta eller gråta åt det gråa vädret vi har. Solen lyser med sin frånvaro. tack och lov äter jag D-vitamin på vinterhalvåret för att orka med, annars skulle jag nog ligga halvt sovande mestadels varje dag.
Hoppas du haft en fin helg!

Kram PimPim?

Får väl vara glad att man bor i en stuga på en kulle, annars hade väl stugan flutit bort.
Till helgen är det fest i glada vänners lag, har en känsla av att man är lite av en bromskloss inte uttalat men en känsla jag har. De flesta vuxna människor har inte några längre tid av total nykterhet, förutom kvinnor när de är gravida.
Så har känslan av att de tycker det är rätt skönt när jag går hem och festen kan börja.
Mkt jobb som gör att även regniga dagar går fort som tur är.
Ha en fin dag och löftet är detsamma även idag// kram Strulan ❤️???

absolut bästa festerna jag varit på är när alla är nyktra !! Och framförallt de fester där deltagarna själv vet vad det innebär med fylla och har jobbat med sig själva !
För en del år sen var jag på en föreläsning med en känd skådespelare/producent och i sällskapet var bara nyktra alkoholister och anhöriga. Nån frågade honom om hur det kändes att "showa" framför en massa alkisar och han blev först tyst för att sen allvarligt säga att det var bland de bästa gig han hade gjort nån gång :-O
Förklaringen löd att han fick sån respons från oss med direkta skratt utan att vi kollade om andra skrattade och att vi verkligen sögs med i hans snack <3 Han hade kört samma sak för ett gäng bankanställda där vd'n var med och inte nån tordes skratta utan att kolla om chefen skrattade och stämningen blev ju helt fel eftersom han på scenen fick spela andra fiolen, han var ju inte rummets huvudperson.

Min första upplevelse av nyktra alkisar med anhöriga på fest var på Gotlandskonventets middagskväll med dans !!!! Satan i gatan vilket drag !!!! Hade jag inte vetat vilka deltagarna var så hade ju absolut trott på dyngfylla hos de flesta ! Och många såna tillfällen har det blivit !! Kommer ihåg en krog på stranden i Skåne där vi vällde in och käkade finmat och drack vatten men vi var det klart mest högljudda sällskapet så de andra sneglade och nickade...joråminsann så går det med för mycket sprit :-))) Och kör bil gör de :-O

Nåja, en gammal mans minnen bara ... :-)

Men tycker att man också skall prata om detta som blir lite av ensamhet.
Älskar att vara nykter men kan även se vissa mindre problem med det. Skulle aldrig vilja bryta min nykterhet, men som sagt vill inte heller byta alla mina vänner. Jag har både kul och trevligt på tillställningar men har känslan av att andra kan tycka det är lite jobbigt med en nykter person i närheten.
Kram Strulan