Jag är ny här på forumet och har nu sträckläst hela din tråd! Och jag vill bara säga TACK! Det är sjukt så mycket som jag känner igen mig i och konstigt hur man kan känna samhörighet med en människa som man aldrig träffat eller ens vet vem det är. Jag vill skicka en styrkekram till dig, hoppas du mår bättre snart.

Talien

Verkligen tack!
Det är ett härligt ställe detta forum! Så enkelt, ärligt och respektfullt. Önskar lite mer av sånt i det verkliga livet.

Självklart tråkigt att du inte mått bra, vilket framkom i dina senaste inlägg i november.

Tänker att det ändå kunnat vara mycket värre. Hoppas att du inte tar det som att jag förminskar dina problem, för det gör jag inte. Jag tänker mest att du kunnat vara långt under isen vad gäller alkoholen. Du börjar må lite bättre, A ger dig inget positivt, dessutom har du förmodligen den här perioden inte hunnit dricka dig till ett fysiskt beroende. Dessutom är du här igen... ? Jag skönjer hopp, hoppas att du har förmågan att göra detsamma. Att du fortfarande har humorn kvar inger extra hopp, den kan göra underverk.

Varma kramar till dig

Talien

Jag tar inte illa upp, eller som nån förminskning. Det kunde vara värre, det har varit värre. Tack för påminnelsen. Min stora svaghet är just när det händer flera skitsaker samtidigt eller nära inpå varandra. Jag har en stark motivation till ett nyktert liv och en stark rädsla inför vad som varit, och alkoholen får inte samma utrymme som tidigare.

Jag är jättetrött. Har varit i ett par månader nu.
Har en hel del jag vill dela med mig av. Jag ska försöka.

.. att se ett livstecken från dig igen Talien. Och ännu gladare för att du mår lite bättre.
Jag blev verkligen orolig när du försvann, att du skulle ge efter helt för a. Men du är så stark och helt på rätt väg, om än om vägen är svår.
Härligt!

Talien

Vaknade med blåtira och stukat finger imorse. Snubblade på en matta på fyllan igår.
Dags att försöka på sig lite nykterhet igen? Fast jag är sugen på öl... Blåtiran är rätt liten, lite smink så skulle den knappt märkas när jag smyger in nånstans och plocka på mig några öl... Ingen skulle nog märka. Förutom jag. Jag skulle känna skammen. Skammen inför mig själv, att gå att handla öl med en översminkad fylle-blåtira liksom..

Jag har varit noga med att inte dricka så starka varor sen jag började dricka igen. Mest folköl och ibland starköl. Slängt in några nyktra dagar här och där för att inte spåra ur för mycket... Men spåra kunde jag visst ändå. Här om dagen tog jag ett par sömnpiller till folkölen och vaknade dagen efter med ostbågar i sängen och runt sängen. Har inget minne av den måltiden...

Istället för att supa stenhårt som jag tidigare gjort verkar jag istället lagt på mig ett matmissbruk eller vad man ska kalla det. Som nån form av självskadebeteende för att liksom krydda upp folkölstillvaron... Äter knappt nånting när jag dricker, alternativt vräker i mig pizza tills jag mår så dåligt att jag bara ligger i fosterställning med magsmärtor, hjärtklappning och svettningar.

Vaknar besviken gång på gång. Känner inte stolthet över de få nyktra dagarna jag samlar på mig lite här och där eftersom jag inte riktigt har haft motivationen att vara nykter "på riktigt".
Saknar stoltheten jag kände i höstas, över dagarna, som blev veckor och månader. Saknar att kunna känna mig säker på min andedräkt, att ha fräsch hy och en klar skalle. Tycker inte om min uppblåsta och blaskiga mage jag fått åter.

Det är inte helt omöjligt att jag försöker mig på lite nykterhet igen. Idag kommer jag nog bara stänga in mig, skäms över min blåtira. Får för mig att det bara LYSER alkiskärring om mig. Vill inte vakna upp och rulla runt bland ostbågar igen. Det kanske räcker nu? Förhoppningsvis ska det väl inte behöva bli värre för att jag ska komma tillbaka till livet.. För det kommer bara spåra ur mer och mer. Idag är jag nykter på tvång. Får se hur morgondagen blir.

Det är stor skillnad på att vilja sluta dricka alkohol och att verkligen bestämma sig för att sluta.

Du skriver ”Det är inte helt omöjligt att jag försöker mig på lite nykterhet idag.”

Det låter långt ifrån att bestämma sig för att sluta dricka, tyvärr.

Fortsätt skriv här om hur du tänker och känner angående ditt drickande. Plus och minus typ.

Till slut hoppas jag att du landar i ett bra beslut, för din egen hälsas skull.

Kram ❤️

Talien

Nja. Bestämt mig har jag redan. Beslutet tog jag i augusti 2019, ett "livsbeslut", inte ett livsLångt beslut. Beslutet innebär att jag vill välja livet före alkoholen, tyvärr har jag snubblat längs vägen och har svårt att ta mig tillbaka. Att jag låter velig handlar om att idag är motivationen bara att jag vill slippa den äckliga alkodimman, och den motivationen är inte så rolig även om den hjälper till en början.
Jag vet av erfarenhet att den positiva och verkliga motivationen till att vara nykter kommer, den som handlar om livet ❤ men den kräver ett par dagar/veckor för att infinna sig. Just nu är jag bara glad att jag klarade denna dag. Låter lite knepigt kanske, jaja..

Har grottat ner mig i andras trådar, tänkt tillbaka på min nyktra period, liksom förberett mig för att låta den positiva motivationen infinna sig. Plöjt en serie och gått på promenad i mörkret. Snart dusch och kvällste. Sjukskriver mig ett par dagar och försöker fokusera på mig själv.

Tycker det låter som om du har en bra plan Talien! Bra också att du sjukskriver dig ett par dagar. Lugn och ro med tid för reflektion är bra så att du kan ladda för att välja livet så som du önskar!
Charlie

Det måste få ta den tid det tar. Läsa andras trådar är jättebra. Kan också rekommendera Alkispodden. Ikväll upptäckte jag att youtube är en guldgruva för att förkovra sig också. Alla vittnesmål och all fakta som kan styrka och motivera mig i mitt beslut att vara nykter suger jag i mig som en svamp.

Talien

Att börja dricka efter en tids nykterhet innebär ofta att man ganska snart är där man slutade. Samma kan gälla när man blir nykter igen efter en tids återfall, det går att vara tillbaka på fötterna igen ganska snart om man återgår till de nyktra rutinerna och strategierna. Tror jag. Det känns så.
Jag har en kvällsrutin som har varit viktigt för mig: Dusch och sen mysa en stund med en kopp te, lägger mig på spikmatta och tänker igenom dagen och tackar för allt som varit bra. Skapar en intention för nästa dag.
Ganska enkelt och låter kanske inte så speciellt, men för mig är det viktigt och en stor hjälp som genomsyrar hela dagarna. Bara den simpla grejen att ta en dusch för att det är skönt innan läggdags. Det har jag aldrig gjort förren i höstas när jag bestämde mig för nykterhet. Tidigare har dusch varit något som görs före eller efter något, för att vara ren ?
Att tacka för dagen innan sovdags innebär för mig att jag ger dagen en positiv mening och vaknar oftast på morgonen ett bra humör.
Att tänka ut en intention för nästkommande dag gör att jag vaknar med en känsla av att kunna göra något värdefullt med dagen. Idag tex ska jag fokusera på positiv motivation till nykterhet och livet. När jag skapat en intention får den följa mig genom dagen och när jag ibland tappar bort mig får den mig tillbaka. När sen kvällen kommer och det är dags för tacksamt kan jag i stort sätt alltid tacka för hur min egen intention gjorde något bra med mig och dagen ?
Jag började igår, och fortsätter idag. Jag är lite mör i kropp och själ, men på rätt bra humör. Sitter i en liten bubbla hemma för mig själv, vill inte riktigt tänka framåt eller utanför mig själv. Det gör inget, får vara så, åtminstone idag.

Jag tror på att införa nya nyktra rutiner i stort och smått ? Och att tänka positiva tankar och formulera en intention inför morgondagen låter toppen. Det ska jag ta efter!

Tankens kraft är otroligt stark, både positiva och negativa tankar.

Talien

Ja, intention med dagen är bra, bra hjälp inför svåra situationer men även för att ge en mening med den ibland gråa vardagen.

Nöjd med dagen. Känner lite inspiration och motivation inför framtiden, intentionen för dagen avklarad ?. Min blåtira har varit min antabus idag... även om alkoholsuget inte varit alltför kraftigt.
Känner mig verkligen som i en bubbla, som att jag inte orkar tänka på någonting utanför mig själv.. som att skydda mig från omvärlden, förvirrad. Men jag kan ändå inte göra underverk på en dag eller två så jag får vara nöjd med att jag lyckats åstadkommit något inuti min lilla bubbla.

Börjar bli dags för kvällsrutinen nu, mys ?. Kvällar med alkohol är aldrig mysiga för mig längre, de går bara ut på att glömma, förtränga eller stå ut. Bara de nyktra är mysiga!

Talien

Jo men tack, Charlie! Helt ok. Nykter. Känner mig redo för att satsa på nyktert liv. Känner lite spänning inför vad som väntar. Många tankar som snurrar dock. Efter gårdagens inlägg föll polletten ner angående "min bubbla" och vad det står för. Lyckades släppa grubblerierna igår kväll för att istället fokusera på en skön kväll. Tänkte att jag kan tänka idag istället ?... Jag är ju ändå hemma från jobbet och har tid på mig.
Min bubbla har jag skapat de senaste månaderna, för jag har inte velat leva i det liv jag lever. Jag trivs faktiskt inte. Det var när problemen hopade sig, blev för många som alkoholen fick plats igen. Jag kunde inte vända problemen till utmaningar. Det är väl något jag måste lära mig va? Just nu vill jag inte riktigt titta på mitt liv... men jag tänker göra det lite ändå. Måste börja fundera över vad jag måste acceptera som det är och vad jag kan förändra eller förbättra.
Jag har ju levt i en bubbla i många år innan jag bestämde mig för ett nyktert liv i höstas. Men då var jag så van vid bubblan, den var det naturliga tillståndet. Men efter några nyktra månader lyckades jag kliva ut i livet. Nu känns "bubblan" eftersom jag nyligen varit utanför den.
Ehhh...? Jag tror jag förstår vad jag själv menar iaf.

Förmiddagar och kvällar är bra och sköna oftast. Eftermiddagar är min svåraste stund. Börjar klia i kroppen och själen, inget känns ok. Så nu är det bara att stålsätta sig för de närmaste timmarna. Äta lunch (!!!) och kolla på en film ska jag göra. Fortsätta fokusera på det positiva med nykterhet och glutta lite på mitt liv...
Det är inte svårt att vara nykter, jag vet redan att jag kan. Fast jag kan ju inte förren jag gör det, va?

Talien

Tack! Skönt att det går att förstå lite av mina tankar när jag försöker sätta ord på dessa. Jag är ju en introvert känslomänniska och mina inlägg är väl inte så ofta konkreta. Dessutom så är jag fortfarande lite nynykter, mör och rörig ?

Talien

Jag vill ha en kick! Jag har så tråkigt! Alkohol ger mig ingen kick längre, det var många år sen. Så det är inte riktigt det jag saknar.
Att nyktra till för andra gången är inte så kul. Första gången fick jag mängder med kickar! Varje dag var en vinst, jag kände mig stolt. Varje fördel som dök upp var lika oväntad som välkomnad. Insikter! Kunskap. Böcker och poddar.
Nu då?
Jag börjar ju inte om från början. Några dagar nykter är ju inte nytt.

Lite gnäll så här på en riktigt tråkig lördag..

Jodå, det finns nya böcker, bloggar, youtube-filmer att frossa i ?

Som så många andra av oss är du en all in-personlighet. Kanske ska du nörda ner dig i en hobby? Virka/sticka, måla, eller renovera hus?

Jag tampas också med den då och då. För min del så tar jag igenom den med någon sorts acceptans, och tankar om att bakis-dagar är ÄNNU tråkigare... för mig handlar nykterheten om att acceptera att inte alltid försöka förhöja livskänslan utan låta höjningarna komma när de kommer.
Tråkigt råd kanske, eller inte ens ett råd... men tänker att vi som matat hjärnan m så mkt direkt behovstillfredsställelse behöver tona ner, hitta en ny baslinje.
Så tänker jag när jag känner leda.
Det brukar gå över!