Hur hanterar ni helger som nyligen slutat med alkohol?

10 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Torino
Hur hanterar ni helger som nyligen slutat med alkohol?
Torino
Otroligt ett dygn utan vin

Otroligt ett dygn utan vin och ingen ångest/oror eller tankar på alkohol, men det kommer säkert. Mår förvånansvärt bra bara lite skakningar om händerna. Knepet idag har varit sysselsättning, aktiviteter och träning kvällstid – det hjälper verkligen.

Imorgon är det fredag och helg något som jag förknippar med god mat och självklart vin. Ni andra som nyligen har slutat med alkohol vad har ert knep varit? Jag tänker samma sak att hålla igång med aktiviteter och förhoppningsvis så ska inte tankarna springa iväg till alkohol. Har tillåtit mig att inte tänka tanken och det har verkligen fungerat idag. Tror just för att viljan är så stark och är glad att min sambo väljer att avstå alkohol under denna tid med 😊

Glad för tips 😊

Darth Booze
Tips

Jag har iofs inte slutat än, men förra gången jag gjorde det brukade jag festa till med något gott bubbelvatten. Testade mig igenom alla sorter tills jag hittade rätt. Låter kanske fånigt men funkade för mig. Blev en del choklad också ;-)

Edit:
Fokuserade stenhårt på att laga riktigt god mat och testa nya saker i köket också.

Ledsen själ
Du fixar

Detta😊 med stöd av alla här. Jag tänkte de första dagarna som en "förlossning".( Eller något annat man kan tänka sig in i såklart) Hur jobbigt det än kanske blir så är det bara att ta sig genom det. Du har inget val. Det hjälpte mig. Lyssnade mycket ljudböcker.tittade mycket filmer. Försökte dricka smoothies. Ja allt som köndes bra för kropp och själ. Plus att ångesten kan jag gott vara utan. Den är inte värd ett enda glas i nuläget. Lycka till och du kan fixa det🌸🌸 kram

Denhärgången
Unna sig

I början gick jag ofta till affären med siktet inställt på att jag fick unna mig precis vad jag ville förutom a, ibland blev det hur mycket snask som helst, ibland kändes det lyxigt att handla dyr, fin, nyttig mat. En del är inne på att sluta med allt samtidigt, men jag tror på tvärtom, det här är tiden man får släppa på annat, allt som kan hålla en borta från alkohol är bra. Och sen att tänka på det som en viktig uppgift, att släppa allt annat jag stressar med, det enda jag presterar just nu är att vara nykter och det är stort.
Det här fixar du, heja heja.

VaknaVacker
Känna glädjen av att orka

Känna glädjen av att orka greja hemma! Dricka gott... det man gillar som är alkoholfritt. Tänka goda positiva tankar hjälper mig oxå! Umgås med familjen...
Kör hårt med nykterheten👍💪😃🤗

Torino
Tack och gillar att laga god

Tack och gillar att laga god mat :-)

Torino
Det var en bra beskrivning :-

Det var en bra beskrivning :-) Dock har jag inte fött barn men förstår liknelsen och bara att kämpa på :-) Det har gått väldigt lätt än så länge men det kan vänad och slippa ångest är väldigt skönt. Det finns både goda drycker som är alkoholfria vet att många av mina vänner förkastar alkoholfri öl tycker det är helt okej saker behöver inte innehålla alkohol :-) Tack för stödet :-)

Torino
Låter underbart att shoppa

Låter underbart att shoppa loss :-) Dock är jag väldigt nyttig av naturen p.g av en sjukdom och tränar mycket, men att fokusera på alkoholen som en viktig uppgift och släppa sånt som stressar är ett jätte bra pong :) Tack för tipsen :-)

Torino
Håller helt med och har också

Håller helt med och har också pratat med en del i min omgivning att jag har en vit månad på längre tid. Tror att öppenheten är en bra sak sedan behöver människor inte veta varje detalj heller :-) Positiva tankar är också en bra sak :)