svagis

Jag har nästan kommit till ro, helt utan A och jag började istället påminna mig om vad jag brukade göra som påminde om verklighetsflykt förr i tiden....jo, läsa har alltid varit min grej, men även att skapa, måla, göra musik och skriva. Idag gjorde jag inget mer kreativt än att pussla ihop en lampa som jag köpte på IKEA för 2 (!!) år sen men inte "orkat" sätta ihop förrän idag. Fast jag kunde inte låta bli att måla lite på de fula vita plastbitarna som utgör skärmen :) Bara några prickar i silver och brunt men det blev ganska fint :)

När jag drack senast så kände jag mig så sliten, gammal och nästan bitter när jag vaknade dagen efter. Såg mig i spegeln och letade efter den lilla tjejen som en gång var jag - pigg, levnadsglad, kreativ och energisk - och jag undrade när hon försvann ur mig? Så jag bestämde mig för att inte ge mig förrän jag fått kontakt med henne (i mig) igen och jag har faktiskt börjat få liiiite hopp om att hon finns där någonstans....när dimmorna lättar <3
Nu skriver jag inte mer idag. Over and out!
Kram
svagis

Det är helt otroligt så mycket tid vi har när vi inte dricker. Eller, rättare sagt, så otroligt mycket tid det gick åt för planering, smusslande, döljande, drickande, ångest... Ja, listan på allt som följer i alkoholens spår kan göras lång. Så skönt att vi inte behöver slösa tid på detta mera.

Ha en fin söndag. /Kram

Tiden är en fantastisk bonus i det nyktra livet! För att inte tala om orken och tålamodet. I går rensade jag papper. Högar skulle sorteras. Normalt tar det typ "evigheter" att göra dessa övningar. Så var det inte igår :-)

svagis

Tack Vinäger och Charlie för era bekräftande inlägg <3

Jodå, jag har sovit gott - vaknar lugn och nykter tack och lov :)
Dricker kaffe och lyssnar på Gomorron Världen - min söndagsrutin som jag gillar så mycket. Ska ge mig ut på en långpromenad strax, vädret verkar ok.
Ha en fin söndag ni som läser också!
Kram
svagis

Ska ut och promenera med min granne på 80 som blev änkeman för ett par månader sedan. Jag föreslog en kaffe i helgen. Han föreslog kaffe med promenad. Så snart ska jag fixa en termos och ta ut bullar ur frysen. Jag har ju haft svårt att komma ut ens på promenader under min utmattning så det här är ett gyllene tillfälle för mig. Vi har så fina vägar runt där jag bor. Nära vattnet och skog finns också. Jag vill gå åt skogshållet i dag. Hoppas jag och grannen kommer överens haha!

svagis

Vilken bra idé att gå med grannen! Att han är 80 år är väl bara en fördel tänker jag - då blir det inte så raskt (troligen, en kan aldrig veta med dagens 80-åringar). Det låter supermysigt <3
Kram
svagis

Har alltid känt mig stressad att jag inte har tid att promenera, träning ska vara effektivt har jag tänk för jag har aldrig tid. Men som du säger så har man mer tid nu. Långpromenad fick det bli. Hoppas att även din promenad fick sol som min. :)

svagis

Jodå, jag fick en jättefin promenad i solen, äntligen lite ljus igen! Gick till havet och hem igen - älskar att vara vid vatten och helst hav så det gjorde min dag på många sätt <3 Nästa gång tar jag också med mig termos o fika som du Charlie :)
Sen har jag förstås tittat på skidskytte och det gick ju rätt bra idag :) Fortsatte också fylla i programmet här på AH, jag hade nästan glömt bort det, men skrev in mina tillfällen med sug och vad jag tror det berodde på samt hur jag hanterade situationen. Det blev 0 på intag av alkohol och då känner jag mig så stolt över mig själv...har förstått att en del flyttar sin tråd till "Det vidare livet" när de märker att de inte börjar dricka igen...har ni funderat på det? Jag vet inte...kanske när det har gått en hel månad att man vågar...? Hur resonerar ni?

Har lyssnat klart på Mathilda Gustavssons "Klubben" idag och den var väldigt bra och sorglig. Att "Kulturprofilen" kunde hålla på att begå övergrepp på unga tjejer i så många år innan någon vågade sätta stopp för honom? Intressanta funderingar om vad hierarkier, prestige och rädsla kan göra med oss.
Är glad att jag haft sån relativ tur i livet, ok jag har fått min beskärda del men sluppit bli knäckt av det iaf.
Kram vänner <3
svagis

Härligt med promenaden! Angående flytt av tråd har jag också funderat. Jag har sett att flera har flyttat sin tråd relativt tidigt, efter några veckor/någon månad. Jag vet inte. I min värld tänker jag att förändra sitt drickande är väl något man gör åtminstone under ett års tid. Osäker på vad fördelen skulle vara att flytta tråden tidigare än så faktiskt. Här är det aktivitet. Det behöver jag. Dels min egen aktivitet i form av dagbok, men även aktiviteten från alla er andra som jobbar mot samma mål som jag.
Tacksamhet och förnöjsamhet är en fröjd. Jag försöker nå de känslorna så ofta jag kan.
KRAM!

svagis

Livsstilsförändringar tar tid - det är nog bäst att hänga kvar här ett tag till och så får en stå ut med att det skrivs om lite annat också, inte bara om A, för jag läste om skillnaden på trådarna. Ingen är ju tvingad att läsa ens tråd :)
KRAM!

Bara så jag förstår. Tänkte du att du vill bespara andra att läsa om annat än a i din tråd och att det är ett skäl att flytta den?

svagis

Det verkar som de har tänkt ut att det ska funka så men det är säkert inte hugget i sten :)

Hallojs! Läser att du försöker hitta tillbaka till saker att göra utan alkohol. Kan tipsa om spelet Crossboss om du gillar att lösa korsord. Om du inte provat. Där går en hel del tid för mig. Förra året ungefär samma tid som nu slutade jag dricka en längre period. Det blev ganska tydligt på kvällarna då jag väl kom igång och satt och pysslade med ditt och datt. Ju pillrigare projekt desto mer engagerat för hjärnan och det gick skitbra faktiskt. Ville bara tipsa och säga Hej då jag numera är på dag 5 igen. KRAM!

svagis

Jo tack, har sovit gott när jag väl somnade....lite snabbare igår kväll faktiskt, kanske berodde på långpromenaden?

Hur är det själv? Det lät så underbart med en sån promenadgranne, med humor och självdistans - vad roligt att du blivit vän med honom :) Jag har ingen sån kontakt där jag bor men pratar med mina grannar i alla fall. Gillar även att lyssna på podd eller bok när jag promenerar men det hade nog varit mer givande med en prom.kompis. Det kanske dyker upp någon :)

Idag jobbar jag hemifrån. Ska skriva och det gillar jag. Hoppas du får en bra dag på jobbet!
KRAM
svagis

Jobbat 4 timmar i dag vilket jag ska göra eftersom jag är halvtidssjukskriven. Älskar mina kollegor! Trivs verkligen på mitt jobb, men jag hinner inte få mycket gjort på 4 timmar, det får nog erkännas. Jag känner mig pigg och stark! Tyvärr har jag kommit på att det också är en trigger för a. Många gånger när jag känner så här och det är mot slutet av veckan har jag valt att åka till systembolaget. Jag klarar ju allt (så känns det då)! På det sättet har jag så klart tagit ner mig själv på jorden igen. Blivit trött, tappar kreativitet och social förmåga. Så ska jag INTE göra längre.

Promenadkompis är bra tycker jag. Jag gör gärna många olika grejer på egen hand men just promenera gör jag gärna tillsammans. Grannen har jag egentligen bara känt i ett och ett halvt år. Vi bor i nyproduktion så alla flyttade hit samtidigt. Jo, han är en stor människa som inte känns gammal alls. Vi snackar och skojar som med vem som helst. Det är bra att ha en relation till folk som finns lite fysiskt nära också. Förutom det uppenbara med blompassning och annat när man är bortrest kan man hjälpa varandra på så många olika andra sätt.

Flytt av tråd. Det kanske är som du säger svagis. Vi kan väl fundera på saken. Flyttar du, flyttar jag :-)

svagis

Vi kanske får en vänlig vink från någon på AH om våra samtal svävar ut för mycket :-D

Idag har jag varit nykter. Skrev i din tråd att jag fick kämpa med sug en stund på eftermiddagen men det gick över. Hemma nu. Bakar bröd, focaccia som är det bästa som finns. Blir nog tillsvidareanställd vad det verkar (nä inte som bagare :-D)- jag går ju redan på tjänsten och det var "bara" andra 6 sökande och ansökningstiden går ut idag - skönt och lugnande för mig. Trivs också jättebra på mitt nya jobb (sen 1 april 2019) och vill stanna till pension.

Jag känner av yrsel och lite huvudvärk igen. Trodde alla abstinenssymtom värkte ut under helgerna men det är nog lite gift kvar i levern :( Äter ju blodtryckssänkande medicin också och ska gå till VC och kolla om jag behöver ta en mildare version nu i livet utan A. För det har gått förvånansvärt fort att tänka: Jag är nykterist nu. Jag kommer aldrig mer att dricka alkohol. Precis som alla troende muslimer och nykterister så avstår jag hädanefter. Det känns väldigt skönt - som en stor lättnad inuti. Jag har haft detta problem i nästan 20 år och verkligen lidit av att inte kunna kontrollera mitt drickande. Precis som Vinäger och andra härinne har jag känt skam över att behöva denna "fristad" från duktigheten. Men nu märker jag att jag har taggat ned på duktighet och säger precis som det är till nära och kära: Typ "nä jag har huvudvärk idag så jag kan inte gå och träna" eller "nej, det blir alldeles för många timmar för mig om jag ska ta på mig det ansvaret också" och det känns görbra! Varför har jag inte gjort det tidigare? Trodde inte att det gick...

En fd jobbarkompis berättade att hennes svärmor gett henne rådet inför starten på nytt jobb: "Var inte FÖR duktig bara Eva..." och det var verkligen ett bra råd till Eva för hon led av samma tankefel som jag; att allt skulle gå käpprätt åt helvete om inte vi jobbar ihjäl oss för att få allt att fungera. Men nu vet jag bättre. Genom att vara mindre duktig kan andra människor få kliva fram och vara hjältar på jobbet, i hemmet osv. Det är ganska många som blir glada för en sån chans men inte alla...då får man sura miner från kollegor, "vad är det med henne? är hon sjuk eller? håller hon på att bli utbränd?". Nej, men när det börjar lukta liiite bränt omkring en så är det hög tid att bli mindre duktig. Omedelbart! Och om kvällarna går ut på att fly och dricka tills en somnar (jag) så är det dags att bli nykterist.

Nu ska jag gå ut och kolla om brödet jäst tillräckligt. Ni som läser får stå ut med mitt resonemang med mig själv om duktighet och alkohol.
Kram
svagis

Var Dag

Undrar om det är vanligt med duktighetssyndromet -
Det är samma här nämligen ? mitt sätt att varva ner var med a om helgerna och så rullade det på. Men inte längre ? Så gott med focaccia ? god kvällsmat ? önskar dig en fin vit måndag ?