Jackieee

Läser och läser olika trådar och det jag bara undrar är varför börjar och fortsätter man dricka? Det blir bara så och ja, det är ju roligt. Jag får alltid höra att jag måste vara med på alla fester, aw mm. Kan t.o.m. vara så att man ringer mig innan man förslår en datum bara för att man vill veta att jag säkert kommer för då blir det en kul kväll. Men själv börjar jag bara känna mer och mer ATT JAG ÄR FAN BÄTTRE UTAN ALKOHOL, men ändå dricker man. Nån skrev så bra att man ångrar inte en nykter dag. Såklart inte! Jag tycker det är så svårt att bara slå fast att jag dricker helt enkelt inte längre. Behöver typ en ursäkt, fast jag är egentligen ingen mesig person. Kanske är rädd för att misslyckas och börja dricka igen... känner nog att jag skulle behöva ta steget, utan att det ”hänt” nåt...
Hur gör man?

Du har ändrat dina alkoholvanor och valt att helt enkelt inte dricka alls om jag förstod dig rätt. Du kan få frågor kring det och kan känna att du behöver ha en ursäkt och börjar reflektera kring om det verkligen behövs. Du vill ta steget skriver du, utan att det hänt något, menar du då att följa med på något som skulle kunna innebära alkohol för att se att du håller dig till din nykterhet? Det låter som du har en ödmjukhet inför alkoholen och kanske fortfarande jobbar med att stärka dig i hur du vill ha det kring den och vad du mår bra av.

Bra att du skriver och läser här på forumet och verkar ta till dig av sådant du tycker känns hjälpsamt. Berätta gärna mer om du vill, ibland kan tråden ta fart om man skriver flera gånger, så du kanske kan få fler svar och stöd från andra här.

Önskar en fin vecka!

Varma hälsningar,
Rosette

Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Att se att du vill ta tag i problemet innan det hänt nåt. Att du vågar se problemet. Så jag önskar att jag varit lika klarsynt. Men nu är jag nykter sen 7,5 år, på riktigt.

Man vill inte gå ut med att det blivit ett problem, man vill gärna ha en bakdörr öppen. Ifall man skulle vilja dricka igen. Det är en riskabel väg, det bäddar för återfall. Du kan väl säga att du vill hålla upp ett tag. Hitta på nån passlig ursäkt tills du känner dej bekväm. Visst har man lättare att släppa loss då man dricker. Jag har haft mycket roligt under alkoholens påverkan innan det började kosta på för mycket. Men jag har också mycket roligt på fester som nykter. Det handlar om så mycket annat.

Du är mycket klok som tänker på detta innan det gått för långt. Livet är klart bättre utan alkohol.