Har haft 9 alkoholfria dagar men nu är jag rädd att jag ska köpa vin i helgen. Så van att dricka vin som belöning efter arbetsveckan. Ofta blir det fre, lö och söndag och ibland fler dagar. ?
Har blivit väldigt mycket i december. :(
Hur kan man tänka för att undvika att åka på bolaget imorgon?

Nu är vi många här på typ dag 9. Som startat om med nya året.
Haka på nu.
Vi kör en nykter helg!
Finns det något annat sätt att belöna sig efter arbetsveckan? Bio? Massage? Godis i soffan :)
Jag tänkte läsa lite. Kanske träna. Basta. Ta hand om kroppen. Se om jag hittar en bra serie att sjunka in i.
Jag brukar också vara rädd för helgen. Men just nu är jag bestämd.
Skriv av dig igen. Berätta hur du gör! Kanske det kan kännas lättare. Här dömer ingen. Vi stöttar varandra!?

Tack för ditt svar! ?Fick mig faktiskt att överväga tanken på att fortsätta vara alkoholfri. Att det kanske är möjligt ändå och att man nu i början ska boosta sig med en massa ”må bra-grejer” för att klara första tiden och få in den nya livsstilen som en vana. Jag ska göra vad jag kan för att inte lura mig själv att dricka i helgen.

TessMa

Mina första 2 helger vita var tuffa. Hade vinsug som kom men sån glädje när jag fixar att inte välja vinet utan välja mig och min familj istället. Dricker kaffe och te. Läser i detta forum. Och det blir lättare. Jag har min fjärde helg framför mig och har inte ens funderat på alkohol till den. Tänkt mer på var vi ska hitta på för kul och att få vila?

Lycka till och ha en skön vit helg?

För det är verkligen en God morgon? för mig handlar det mycket om ångest. Jag vill inte må dåligt. Visst jag har kunnat ta några glas vin o stanna där men samvetet dagen efter. Nej fy. Vi är ju som många andra här på tvåsiffrigt idag 10 dagar snart. superbra jobbat ju Fixade du förra så klarar du denna helgen med. Häng med oss andra? kram

Tack för peppen! Jag hade nog kört på o gamla hjulspår ikväll annars.
Nu kan jag registrera ännu en alkoholfri dag! Och träna tidigt imorgon bitti. ?

Jag har samma oro. Har bokat bio med min dotter imorgon o bestämt att vi ska äta efter. Eftersom jag ska köra så blir det inget dricka. Har ingen möjlighet att smita förbi systemet heller. Tankarna går hela tiden till att jag inte ska dricka
Svårt att fokusera på annat. Lycka till försök att tänka på o göra ngt annat. Nu kämpar vi. Du fixar det.Kram

Så himla härligt!! Dag 10. Nu har vi klättrat den tuffa biten. Stannar upp, vilar, njuter av nykterheten. Sen nya tag. Jag gissar att min dipp kommer att komma. Vågar inte hoppas att det är lätt den här gången.
Jag fick tipset här om en bok - ”Tänka klart”. Jag är så glad att jag orkade ännu en självhjälpsbok. För den den här är annorlunda. Den hjälper mig att faktiskt tänka klart.
Så den vill jag tipsa om!
Träning är superbra för att orka.
Nu ska jag kolla vilka filmer som går på bio nästa helg. Tänkte ta med barnen på ”Cats” eventuellt. Det är nog bra att boka upp sig framöver. Och som du skriver, ”må bra grejer”, vi behöver återhämtning och ta hand om oss.
Vi kör en nykter helg nu!!
????

Tack för boktipset JoYo! Ska kolla upp den boken.
Då kör vi dag 11 då! Tycker lördagar är lättare än fredagar så den här helgen kommer det gå bra!

Men är rädd framåt när man börjar förtränga hur relationen till alkoholen verkligen är.
Vill därför påminna mig själv om följande saker som jag avskyr:
- vakna mitt i natten efter stort alkoholintag och må otroligt dåligt i kroppen. Vill ha bort känslan direkt och bestämmer att jag aldrig mer ska dricka. (Har aldrig hållit detta).
-den brist på återhämtning som man får då man förstör sömnkvaliteten med alkohol. (Hamnade i en sjukskrivning för utmattning förra året).
-att vara orolig om man kan köra bil eller inte dagen efter drickandet. Rädd för poliskontroller. (Hur lågt kan man sjunka att man ändå kör).
- att inte kunna svara telefon eller öppna dörren om nån ringerRinger på för man vill inte visa att man druckit en vardagkväll.
- boka av roliga aktiviteter och dricka istället.
-bli igenkänd på Systembolaget.
-se alla transaktioner på kontoutdraget från Systembolaget.
-inte kunna ställa upp och kunna hjälpa nån om det händer nåt kvällstid för att man druckit!
-se plufsig ut av all alkohol!
-förstörs träningsresultaten eller effekten av yoga av all alkohol.

Usch, kommer så mycket negativt ut av alkoholen ändå tenderar man att glorifiera den! Hate it!

Hej My
Jag är lite efter dig, har tänkt mig 66 dagar till att börja med. Känner igen det mesta du skriver och vill tacka för listan som påminde även mig om alla dessa skäl till varför man är trött på att dricka.
Vardagar rätt så enkla, helgerna värre.
MEN jag upplever också en massa glädjekänslor, inte minst att vakna och känna sig lugn och glad inför en ny dag.
Dock sovit dåligt denna vecka men är beslutsam såhär långt!
Heja!

Hej My
Jag är lite efter dig, har tänkt mig 66 dagar till att börja med. Känner igen det mesta du skriver och vill tacka för listan som påminde även mig om alla dessa skäl till varför man är trött på att dricka.
Vardagar rätt så enkla, helgerna värre.
MEN jag upplever också en massa glädjekänslor, inte minst att vakna och känna sig lugn och glad inför en ny dag.
Dock sovit dåligt denna vecka men är beslutsam såhär långt!
Heja!

Inne på dag 13 nu och konstaterade precis att jag såg mycket mindre plufsig ut mot vad jag bruka göra på en måndagsmorgon efter mycket vindrickande på helgen.
Känns bra! ?
Tänkte på att man aldrig vaknar en morgon och ångrar att man inte drack kvällen före. ?Att komma ihåg då längtan efter vinet kommer.

Men sover som en kratta än.. sånt kan trigga mitt sug. Hoppas det vänder snart.
Vad har ni för erfarenheter kring sömnen när man slutar dricka? Bättre? Sämre?

Hur går det för er andra som också slutade dricka 1 Jan? Hoppas det går bra!?

Var Dag

God morrn. Också 13:e dagen här ? det går bättre och bättre - andra helgen nykter. ? ligger och funderar en del innan jag skall somna - tänker att jag behöver vara riktigt trött när jag går och lägger mig. När jag sedan somnar så sover jag gott. Härligt när man ser och känner allt positivt som livet utan a ger ?‍♀️ Önskar dig en fin start på veckan ⭐️

Att du klarade helgen, vilken bedrift!!! Dag 13 är stort! Är på dag 5 själv. Igen. Men nu djävlar! Jag undrar när det ska bli lättare dock... men bra att kunna skriva och läsa här i forumet om andra iaf. KRAM!

Åh vad härligt att du ser skillnad i spegeln! Slutade dricka 30 dec och det går bra. Sover helt ok även om jag lite svårt att somna... jag har ju inte tillhört dem som druckit varje dag så jag känner ju igen mig i det.
Ha en trevlig nykter kväll?

Tack för alla kommentarer! ?Känns skönt att skriva här då ingen irl känner till hur mycket jag dricker. Märks aldrig när jag dricker offentligt. Då har jag någon spärr iaf.

Det har gått så bra men så plötsligt börjar jag tänka att jag kan dricka en par glas på awn på fredag. Och kanske köpa en flaska vi hem. Jag kan ju alltid börja om sen. ?

Har slutat förr 3-4 veckor och tycker att det blir värre när man börjar närma sig vecka 3. Då kommer saknaden efter vinet. Känner en stor tomhet.
Har ni några kloka råd?

TessMa

Känslan. Det är tomt eftersom vinet tagit upp så mycket plats i mitt liv. Jag tänker att jag behöver få nya vanor och ska jag dricka vin igen så är det när jag inte känner saknad och tomhet längre. När jag har andra saker som jag fyller mitt liv med som inte har med planerande kring vindrickande eller att dricka vin att göra.

Jag läser här och jag tänker på hela bilden när jag blir sugen på vinet. Varför har jag valt att vara nykter? Plus att jag inte vill svika mig själv igen med att bryta det målet jag satt upp. Tänker på vart kommer jag vara om 5-10 år om jag fortsätter. Har svikit mig själv alldeles för många gånger. Lycka till och hoppas du hittar ett sätt som motiverar dig att följa det som är bäst för dig?

Usch, jag föll redan ikväll. Känner mig så misslyckad. Kan inte klura ut riktigt varför heller då mitt liv varit stressfritt. Men är väl beroendet.
Tar en paus med härifrån då det känns så trist att det blev så här. Känslan är att det är svårt att vända direkt när det väl börjat igen.
Men önskar alla er andra lycka till då alkohol trasar sönder relationer och saboterar för hälsan för en själv.
Håller tummarna att ni lyckas! Jag är snart på g igen! ??