Frejdis

Gjorde också ded är tester via neuropsykiatriska och mitt låg på 0.55 och det ska ligga på mindre än 0.05.. Förstår inte riktigt hur det räknas, är det promille i blodet?
Min läkare sa att hon tyckte att mitt värde var lite högt och vill ha ett nytt test gjort i mitten av augusti. Nu är jag livrädd att det inte kommer sjunka och varje gång jag druckit sedan dess (men varit nykter nu i 8 dagar) har jag fått ångest de första klunkarna för att sedan Inte orka bry mig för att dagen efter ha orosmolnet över huvudet som hugger mig med ångest..
Hur mycket kan man dricka utan att det blir för högt?.. Hittar inga vettiga svar på den frågan.. Vill kunna ta ett glas utan att känna oron

Sandra80

Hittar inte heller ngt bra svar... hur mycket och ofta hade du druckit när de tog testet? Min läkare förklarade inget... sa de ngt till dig om hur länge de Jan spåra det? Jag känner samma som dig efter ngr öl så orkar jag inte bry mig sen kommer ångesten!!

Frejdis

När dom tog testet (en fredag) hade jag druckit på onsdagen, åkt kryssning helgen innan och 2 v innan. Man kan tydligen se 4 v bakåt om jag förstått det rätt..
Jag tycker ju om att dricka och det där sövande lugnet i kroppen som kommer med, har add och asperger så går ju på concerta med plus en släng av depp (behandlas sen januari). Så jag tycker ju det är gott och avslappnande men har extremt svårt att sluta vid ett eller två glas..

Sandra80

Hur mkt skulle du säga att du dricker per vecka, typ dagar och mängd! Fattar inte att jag var uppe i 2,5. Men druckit varje dag i 4 veckor mellan 6-12 öl så...

Frejdis

Nu har jag inte druckit på 8 dagar, innan dess var det var och varannan dag, allt från en flaska vin till två tre (beroende på vad jag haft hemma och hur mycket eller typ en halv platta öl utan problem..

Sandra80

Då är det konstigt att du inte hade högre... du borde ha 0.05 inom ngr veckor om halveringstiden är 4 dygn, men jag tror ju inte på det såklart... kommer lätt fauna mitt test om 3 veckor och då är jag körd.... da din läkare att om du inte dricker tills nästa test borde det gått ned till 0?

Sandra80

du låg på 3, hur många veckor tog det för peth att gå ner till normal nivå dvs iallafall 0.05? Jag har ju 2,5 och endast 30 dagar verkligen 4 veckor innan nästa test som då måste vara 0...

Frejdis

Jag vet att jag har ganska hög gräns på när det gäller att bli onykter och det har jag alltid haft, dock inte någonsin druckit som jag gjort den sista tiden. Var själv förvånad över att det "bara" var 0.55 med tanke på att jag just druckit en hel del.
Hon sa inget om det.. Bara att jag borde dra ner på mitt drickande

Sandra80

du har det bra du, ;)! Nej skoja bara, men det är sån stress att inte veta hur fort och bör det sjunkit till 0, har ju inte så lång tid på mig. Nu blir det inte droppe!!!!!

Sandra80

Tror jag absolut eftersom ditt inte var ”så” högt så hinner det gå ner!

Allterbra

Men jag tog peth prover och fick förklarad för mig vad som va bra värden och tiderna.
Har man över 0.5 så har man förmodligen ett problem,det får man endast om man dricker över en länre period.
Dvs det lyckas man inte med på en hård helg.
Peth värdet halveras på en vecka.
Så har du 1.0, så är det 0.5 efter en vecka...sen efter en vecka till 0.25.
osv..
Jag hade 2 eller 3 nånting, minns inte exakt.
Det va ett par år sen nu

Jackieee

Jag undrar hur det kommer sig att man går och lämnar sådana här test? Är det självvalt eller att någon annan begär det?
Tack för svar!

Allterbra

Hej Jackieee
Det va min arbetsgivare som ville det, hur andra gör vet jag inte.
Men gissar att det är enbart arbetsgivare, som är intresserade av att veta peth värdet.

Jackieee

Jag frågar vidare när jag har dig på tråden? Har din arbetsgivare ordnat med tagning eller har du själv fått kontakta vården? Jag googlade lite och det verkar ju kosta därför frågar jag...

Allterbra

Ja dom ordnade det åt mig, dom va oroliga för mig tydligen ?
För mig kostade det inget, men arbetsgivaren fick säkert pröjsa en bra slant