Dax nu

229 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Fibblan
Vi följs åt..

Pissdag här med..men nykter 👍!
Bra beslut med vila idag. Men som du säger, med migrän har man liksom inget
annat val..🤕. Usch..
Skönt du mår något bättre och kan få i dig lite mat nu i vart fall.
Ta hand om dig och önskar dig en fin kväll, trots allt❤️!
Kryakramar!
/Fibblan 🌼.

Vinäger
Pissdagarna

Ja, de finns kvar, som en del av livet. Det är hur vi hanterar dem som är skillnaden.

Förhoppningsvis mådde du lite bättre när du vaknade i dag än i går. Garanterat mådde du bättre i morse än om du hade druckit i går.

Hoppas att du får en hyfsad söndag.

Kram

Lennis
Gör en utmaning på 28 dagar

På Storytel har jag hittat något som heter 28 days alchohol free challange. Många intressanta saker som sägs där:
Vi glorifierar gärna att det är så trevligt att träffa vänner o dricka lite vin, drinkar öl eller vad det är. Men egentligen är det drickandet som är det trevliga eller är det att träffas o umgås? Första stunden när man träffas o alla fortfarande är nyktra är oftast det man kommer ihåg är trevligast o då de bästa diskussionerna görs. Resten blir mer suddigt o dagen efter inget roligt alls. Man ska också tänka igenom de tillfällen man faktiskt under dagarna skrattar o har roligt o är helt nykter med familjen hemma, kassörskan på ICA, brevbäraren roliga diskussioner på jobbet då man skrattar o är glad - helt nykter. De tillfällen då man upplever glädje skrattar o är glad utan alkohol är betydligt fler än de tillfällen man glorifierar att man behöver alkohol för att skratta o vara glad! Man ska notera alla tillfällena för sin egen del o inse att de tillfällena är BETYDLIGT fler än de man upplevt berusad. Tänkvärt!
Man ska notera sina triggers - den vet man redan om både vad gäller plats personer o tider för att undvika det. Tänkta sig igenom scenarier att ex man är ute på en pub o någon har köpt en öl till en. Artigt tacka nej o säga att man tar vatten läsk juice istället. En öl är bara en öl någon annan kan dricka den istället den kommer garanterat gå åt även om man väljer att tacka nej själv. Man måste inte tacka ja till den för att man blir bjuden. Man ska tänka igenom det scenariet o stadigt träna sig i hur man säger tack men nej tack.

FinaLisa
Så sant!

Lennis, jättebra att du skrev ned detta för det har också varit min känsla den senaste tiden😊
Man har ju faktiskt ett naturligt umgänge och en social kommunikation med människor dagligen.
Och där är man ju nykter och varför blir det plötsligt ett måste att dricka alkohol bara för det är kväll, semester eller helg?!
Bra att fundera på 🤔😊
Kram 💚

PimPim
Förra våren när jag var på en stor social tillställning...

...var jag den enda nyktra på den festen. Flera personer som jag känner undvek att prata med mig för de inte ville göra bort sig i och med att jag var nykter.
Men men man ser att alltför många, inklusive mig själv, tycker att detbär mer avkopplande med lite innanför västen.
Fast lite kan bli för mycket... och det vi svenskar duktiga på...

Tack för din reflektion! Ha nu en underbar kväll!

Kram PimPim🌷

TessMa
Nykter på middag👍

Jag upptäckte också detta, vi har inte varit speciellt sociala det senaste halvåret pga. behandling och mycket sjukdom i familjen men några middagar har vi varit på. Jag valde själv att vara nykter pga den behandling jag genomför. De vi var hos är mycket goda vänner till oss och de hade gjort i ordning gott vatten i fin tillbringare och citron och apelsinskivor i. Jag njöt och hade lika trevligt som om jag hade druckit vin. Det var en konstig känsla men glatt överraskande 😃

Lennis
Känner igen det där med

Vi hade en tjejträff förra våren när jag hade ett långt uppehåll från vinet på tre månader - var inte poppis fick gliringar om det. Så trist att folk inte kan sköta sig själva tänker som så att dom som störs av det har någon form av problem själva annars skulle man som vän tänka så bra! Hon gör verkligen något för sin hälsa! Men verkar inte som alla tänker så. I o f så kör jag ofta ändå för jag är bekväm var nog mer att jag sa innan den gången att jag skulle dricka läsk eller vatten som störde...jaja folk får tänka vad dom vill man gör det för sig själv först o främst! Har inga såna träffar inbokade närmsta tiden så lugnt på den fronten 😉
TessMa härlig känsla att ha en så avslappnad middag utan konstigheter o utan någon form av alkohol i glaset! Har blivit så konstigt det där att det alltid i samband med tjej eller grabbträffar ska drickas en massa? Så onödigt 😢
Hyfsat stressig dag på jobbet o en skön träning på det då landar man fint i soffan sen efter middag o dusch 🌟🌟
Dag 14 idag - två veckor 🌟🌟 klappar mig själv på axeln o känner mig riktigt riktigt nöjd ❤️❤️

TessMa
Grattis🌟

Till 14 dagar!😃 Bra jobbat och var riktigt riktigt riktigt nöjd med dig själv👏👏👏🌸

FinaLisa
Grattis Lennis 👍💐

Två veckor! Du är på rätt spår igen🛤️💪😊💪
Kram 🧡

Fibblan
2 veckor - GRATTIS 🌷

fina kamrat på vägen😘!
14 dagar - nu kör vi 14 till, så har vi samlat ihop till din 28 dagars challenge😘💪!
Och sedan kan vi väl lika gärna fortsätta..😜!
Jag vet att jag vill det iaf😆! Tar ju nästan den tiden att börja märka de positiva förändringarna..
och jag har lovat mig själv att Keep in going, när jag börjar må bra igen🙏🍀❤️! Var och en gör ju som en vill förstås och kanske har du bättre förutsättningar att få till ett kontrollerat drickande. För egen del har jag släppt den bollen nu. Jag varken kan, vill eller orkar. I'm done. Punkt. Ska också försöka få till ngn träning efter jobbet idag👍! Wish med luck 🙃, otränad som ett kylskåp, med allt däri..😅!
Bra jobbat Lennis😘💪!
Fint att du kan ge dig den där klappen på axeln och känna dig stolt, för det ska du verkligen göra😘🤗!
Stor kram!
/Fibblan 🌼.

Vinäger
Härligt Lennis

Grattis till två veckor! Vem vet, du kanske blir så inspirerad av ditt nya liv att du kör på ett tag till... Och ett tag till... Helt plötsligt kommer du på att nykterhet är din grej.

Självklart gör du som du vill, men som Fibblan och flera andra säger, det är en frihetskänsla när man slipper räkna och förhandla med A-hjärnan. Själv har jag aldrig närt någon förhoppning om att kunna dricka så kallat normalt. Ett helvitt liv är vad jag eftersträvar.

Sidan heter Förändra sitt drickande - och det har du ju gjort. Gott så.

Kram

Lennis
Jodå så att :-) dag 18!

Klockar in helgen med och den ska bli kritvit (ja det är min plan och den ska hållas :-)!
Igår var en tuff dag däremot, torsdag och jag jobbar hemma idag! Det brukar ibland vara min fredag...ibland ivarje fall. Min hjärna försökte få mig att tro att det var ok...
Hade tuffa diskussioner med mig själv men slutade med att jag vann! Sen började tjafset med sambon...inte så att vi jättebråkar, men småtjafs, har retat mig på det där för jag hatar småtjafs - man har en diskussion - urladdning och så går man vidare! Jag och min förra man hade väldigt raka puckar mot varandra många diskussioner och det fanns absolut inga ämnen som var tabu, inga överhuvudtaget, raka diskussioner, sen gick man vidare när man rett ut. Nu ska sägas att vi kanske hade för stridiga diskussioner och det fanns en anledning till att vi delade på oss ;-) så ett mellanting är bäst.
Men nuvarande sambon är svår, han blir sur som en barnunge och man kan inte köra raka diskussioner. Passar det inte ställer han sig med armarna i kors (som ett tjurigt barn - det sa jag med igår ;-)
Nåväl bestämde mig för att ta tjuren vid hornen och kallade till familjeråd, vi måste diskutera (bära eller brista). Vi hade faktiskt den bästa diskussionen någonsin och fick mycket bra saker bestämda :-) Kändes otroligt bra! Tackade honom efteråt för en bra diskussion också :-)
Vi bestämde att varje torsdag ska vi ha familjeråd och kanske även att mina grabbar ska vara med en del av tiden - för såklart att hemma berör dom med :-)
Jag tror att ett problem vi lever med (det är min tolkning) är att han har inga egna barn, jag tror på något vis att den dagen man får egna barn "måste man växa upp och bli vuxen" - han har aldrig behövt det på det viset...innan han träffade mig och mina barn då ;-) Han tar 150% ansvar absolut både för hemmet och skjutsa hämta lämna fixa köpa saker till barnen, men såklart att dom alltid är mitt 150% ansvar i slutändan. Jag måste vara vuxen, jag måste bestämma jag måste tycka och tänka, både svåra och enkla saker. Försökte förklara för sambon att jag tror att det är skillnaden att han inte haft någon som är beroende av honom på det viset som man får när man får ett litet barn (eller två då som jag har :-) Tror ändå att det var bra och nyttigt! Känns enklare att ta helg med ett rensat bord och stämningen mellan oss var bättre igår kväll :-) så helgen blir bra! Kramar till den som behöver! :-)

Vinäger
Familjeråd

Haha, check på den. Det hade vi också när barnen var yngre. Då vi var många här hemma få var det ett sätt att låta alla komma till tals. Tillsammans gjorde vi listor på vad som skulle utföras och av vem och på något sätt funkade det. Sällan tjafs. Har turen att ha en man som jag kan prata om så gott som allt med. Förstår att det är en förmån och hag tror mig ha vett att uppskatta det.

Igenkänning även på tankarna inför att jobba hemma. Inte behöva visa upp sitt bakfyllefejs, inte behöva ta bilen... Nej, det är inte vara fördelar med den så kallade förmånen.

Du är så bra, Lennis, fortsätt så här.

Kram till dig 💗

Lennis
Dag 20-2

Tänker inte ta ner mina dagar på noll trots helgens med facit i hand dåliga beslut att dricka vin fredag o lördag...
Men jag gör min förändringsresa antar jag o det är mycket bättre än tidigare då jag drack vin varje helg. Ska försöka att inte klanka ner för mycket på mig själv utan försöka förlåta mig. Just den biten är jag väldigt dålig på! Nåväl livet går vidare o nu fortsätter resan tänker så istället 🌸 styrkekramar till den som behöver - det behöver jag massa själv idag 😊😊

Stormenlilla
En här också

Som tänker exakt likadant efter gårdagens vacklande. Jag känner exakt likadant gällande allt du skriver. Jag har också väldigt svårt att vara snäll mot mig själv men vi får inte glömma våra nyktra helger. Vi kämpar på vidare!

Massa kramar till dig! ❤️

FinaLisa
Lennis🌻

Här kommer ett fång med styrkekramar 💕💪🤗💪💕
Ingen idé att lägga energi på att älta det som var.
Bättre med nya tag och hålla i minnet vilket som gav mest positiva effekter;
Dricka alkohol eller dricka a-fritt...?

Är säker på att du som jag vet svaret...😉
Kram Fina Lennis🧡

Fibblan
Du är inte på 0 !

Precis som du skriver Lennis; finns ingen anledning att ställa räkneverket på 0 igen. Alla de nyktra dagarna blir ju inte ogjorda💕!
För egen del har jag kommit fram till att det här med att räkna dagar inte passar mig alls. Visst har jag koll ändå, men eftersom jag bestämt mig för helnyktert, så ser jag ingen anledning att räkna. Jag har inget mål jag ska uppnå, annat än att välja nykterhet var dag. Om jag skulle snubbla längs vägen, så gör jag det. Men det är ändå inställningen att resan fortsätter som tar en vidare. Bra du försöker att inte klanka ner på dig (vet det kan va svårt). Förlåt dig själv😘💕🙏!
Nu fortsätter vi härifrån och framåt 👍💕🤗!
Helt rätt tänkt!
Varma kramar 🤗!
/Fibblan 🌼.

Fibblan
Det är din förändringsresa !

Och du gör den förbaskat bra😘💪!
Hoppas din dag varit okej🍀!
Langar på med lite fler kramar🤗!
Heja dig Lennis 💕!

/Fibblan 🌼.

Sidor