Grattis till två veckor! Vem vet, du kanske blir så inspirerad av ditt nya liv att du kör på ett tag till... Och ett tag till... Helt plötsligt kommer du på att nykterhet är din grej.

Självklart gör du som du vill, men som Fibblan och flera andra säger, det är en frihetskänsla när man slipper räkna och förhandla med A-hjärnan. Själv har jag aldrig närt någon förhoppning om att kunna dricka så kallat normalt. Ett helvitt liv är vad jag eftersträvar.

Sidan heter Förändra sitt drickande - och det har du ju gjort. Gott så.

Kram

Klockar in helgen med och den ska bli kritvit (ja det är min plan och den ska hållas :-)!
Igår var en tuff dag däremot, torsdag och jag jobbar hemma idag! Det brukar ibland vara min fredag...ibland ivarje fall. Min hjärna försökte få mig att tro att det var ok...
Hade tuffa diskussioner med mig själv men slutade med att jag vann! Sen började tjafset med sambon...inte så att vi jättebråkar, men småtjafs, har retat mig på det där för jag hatar småtjafs - man har en diskussion - urladdning och så går man vidare! Jag och min förra man hade väldigt raka puckar mot varandra många diskussioner och det fanns absolut inga ämnen som var tabu, inga överhuvudtaget, raka diskussioner, sen gick man vidare när man rett ut. Nu ska sägas att vi kanske hade för stridiga diskussioner och det fanns en anledning till att vi delade på oss ;-) så ett mellanting är bäst.
Men nuvarande sambon är svår, han blir sur som en barnunge och man kan inte köra raka diskussioner. Passar det inte ställer han sig med armarna i kors (som ett tjurigt barn - det sa jag med igår ;-)
Nåväl bestämde mig för att ta tjuren vid hornen och kallade till familjeråd, vi måste diskutera (bära eller brista). Vi hade faktiskt den bästa diskussionen någonsin och fick mycket bra saker bestämda :-) Kändes otroligt bra! Tackade honom efteråt för en bra diskussion också :-)
Vi bestämde att varje torsdag ska vi ha familjeråd och kanske även att mina grabbar ska vara med en del av tiden - för såklart att hemma berör dom med :-)
Jag tror att ett problem vi lever med (det är min tolkning) är att han har inga egna barn, jag tror på något vis att den dagen man får egna barn "måste man växa upp och bli vuxen" - han har aldrig behövt det på det viset...innan han träffade mig och mina barn då ;-) Han tar 150% ansvar absolut både för hemmet och skjutsa hämta lämna fixa köpa saker till barnen, men såklart att dom alltid är mitt 150% ansvar i slutändan. Jag måste vara vuxen, jag måste bestämma jag måste tycka och tänka, både svåra och enkla saker. Försökte förklara för sambon att jag tror att det är skillnaden att han inte haft någon som är beroende av honom på det viset som man får när man får ett litet barn (eller två då som jag har :-) Tror ändå att det var bra och nyttigt! Känns enklare att ta helg med ett rensat bord och stämningen mellan oss var bättre igår kväll :-) så helgen blir bra! Kramar till den som behöver! :-)

Haha, check på den. Det hade vi också när barnen var yngre. Då vi var många här hemma få var det ett sätt att låta alla komma till tals. Tillsammans gjorde vi listor på vad som skulle utföras och av vem och på något sätt funkade det. Sällan tjafs. Har turen att ha en man som jag kan prata om så gott som allt med. Förstår att det är en förmån och hag tror mig ha vett att uppskatta det.

Igenkänning även på tankarna inför att jobba hemma. Inte behöva visa upp sitt bakfyllefejs, inte behöva ta bilen... Nej, det är inte vara fördelar med den så kallade förmånen.

Du är så bra, Lennis, fortsätt så här.

Kram till dig ?

Tänker inte ta ner mina dagar på noll trots helgens med facit i hand dåliga beslut att dricka vin fredag o lördag...
Men jag gör min förändringsresa antar jag o det är mycket bättre än tidigare då jag drack vin varje helg. Ska försöka att inte klanka ner för mycket på mig själv utan försöka förlåta mig. Just den biten är jag väldigt dålig på! Nåväl livet går vidare o nu fortsätter resan tänker så istället ? styrkekramar till den som behöver - det behöver jag massa själv idag ??

Som tänker exakt likadant efter gårdagens vacklande. Jag känner exakt likadant gällande allt du skriver. Jag har också väldigt svårt att vara snäll mot mig själv men vi får inte glömma våra nyktra helger. Vi kämpar på vidare!

Massa kramar till dig! ❤️

Här kommer ett fång med styrkekramar ?????
Ingen idé att lägga energi på att älta det som var.
Bättre med nya tag och hålla i minnet vilket som gav mest positiva effekter;
Dricka alkohol eller dricka a-fritt...?

Är säker på att du som jag vet svaret...?
Kram Fina Lennis?

Fibblan

Precis som du skriver Lennis; finns ingen anledning att ställa räkneverket på 0 igen. Alla de nyktra dagarna blir ju inte ogjorda?!
För egen del har jag kommit fram till att det här med att räkna dagar inte passar mig alls. Visst har jag koll ändå, men eftersom jag bestämt mig för helnyktert, så ser jag ingen anledning att räkna. Jag har inget mål jag ska uppnå, annat än att välja nykterhet var dag. Om jag skulle snubbla längs vägen, så gör jag det. Men det är ändå inställningen att resan fortsätter som tar en vidare. Bra du försöker att inte klanka ner på dig (vet det kan va svårt). Förlåt dig själv???!
Nu fortsätter vi härifrån och framåt ???!
Helt rätt tänkt!
Varma kramar ?!
/Fibblan ?.

Fibblan

Nu har jag återhämtat mig från dagens pärs..(fajtats en del med a-hjärnan). Ville bara titta in till dig och höra hur läget är med dig??
Hoppas bra?!
Kram!
/Fibblan ?.

Har vart en ganska lugn helg men inte utan vin. Drack vin i torsdags - jobbade hemma i fredags. Bio på fredagen o såg En del av mitt hjärta ? riktigt bra film fast mer musical aktig än jag trodde den skulle vara. Upp o tränade tidigt kl 8 i går morse (Mao inget vin på fredagen - skön början på lördagen! Känns konstigt känns ovant att vara uppe o träna så tidigt på en helg ? men det är för att ruska om hjärnan o lära den nya bra saker tror jag ?
Fyra träningspass den här veckan känns bra o känns som jag är på en bra väg där mot ett hälsosammare liv ?
Kvällen igår avslutades med lite vin så helgen var inte helt vit. Just nu får det vara så kanske är det som är lagom för mig vet inte. Mer träning o helst fyra pass denna vecka med inplanerade så heja heja mig ?? Ikväll blir det lugnt sonen tränar så vi skjutsar fram o tillbaka till den o sen lugn tv kväll tror jag. Ladda för veckan ?️?️
Känns inte lika stressat över vin eller inte vilket är en bra bit på väg tänker jag. Sen vet jag inte om jag tänker helvitt utan jag tänker förändring o förnuft är bäst för mig - slänga in en o annan vit helg emellanåt vilket jag tänker att nästa helg ska bli. Full fart med grejer att göra den helgen så vill vara pigg o alert o flyta med där ?? kramar till den som behöver ??

Fibblan

Du är ju helt grym?️?️?!
Helvitt eller ej, spelar mindre roll anser jag också. Det är själva upptagenheten kring alkoholen som är den största bördan, enligt mig. Så länge man fixar att ta ett glas vin eller två och sedan inte dricker alls på säg 2 veckor. Låter som ett drömscenario. Sjukt att jag säger det kanske, men så som du förhåller dig till vin nu, har jag länge hoppats på att kunna göra. Men jag kan ju inte det..Har ju tyvärr blivit konstaterat mer än en gång..?. Det kan funka ett tag, men sedan vill jag alltid ha mer. Så GRATTIS och alla lyckönskningar din väg för att detta ska hålla???! Och som sagt, tråden ligger i förändra sitt drickande. Och det gör du ju, med bravur dessutom??! För mig, som tydligen inte kan ta minsta lilla glas utan att bli sugen på mer, passar det vidare livet bättre. För det är verkligen det jag jobbar på; vara i livet så som det ser ut utan alkohol. Tack för så fint stöd hos mig Lennis??! Och massor med kramar tillbaka till dig??! Jag tycker du är superstark och gör ett fantastiskt jobb?!
Kram kram!
/Fibblan ?.

Du är stark som håller i gång din träning så frekvent ???
Vad gäller alkoholen så gör vi ju vår egen resa och det som känns bra för dig just nu är ju såklart det som du väljer.
Huvudsaken är ju att man får till den förändring som är ens mål.
Jag hejar på dig Lennis!!????
Kram ?

Måste bara skriva ner så jag minns hur underbart det är att träna.
Rensar hjärnan och så härligt trött efteråt ?? efter ett riktigt stenhårt pass känner man bara ett stort lugn efteråt! Stressad ner till gymet o kör ett hårt pass o kom tillbaka som en ny människa samma för oro irritation. Kör 4-5 pass i veckan blir som ett gift för kroppen att få men mår så bra av det ??
Tror jag har någon släng av adhd hjärna som behöver lugnas med det o får lugn då!! Skönt att ha hittat det på allvar!
Behövs för vikten med men den kommer nog åka med av farten. Inte helt vit men håller mig till fredag o lördag o så länge det funkar så känns det som jag är i harmoni med det.
Styrkekramar till den som behöver o ha en härlig helg ??

Bra att du hittat balans i tillvaron ??
Mår du bra av att träna ofta så är det väl ett plus.
Bara det inte blir tvångsmässigt för då kan det istället bli skadligt för kroppen.
Men jag är övertygad om att du har koll Lennis?
Kram ?

Hej Lennis! Jag har också kommit i gång med träningen nu. Blandar högintensiva pass med lågintensiva. Vilar när jag behöver det. Jag har ju inte kunnat träna under drygt ett år p.g.a. utmattning så styrkan är inte riktigt där än om jag säger så.
Kram!

Det gör verkligen underverk för måendet tycker jag ?!!
Man känner sig så där härligt nyttig ? kör mest kondition o något enklare pass känns som en bra början någonstans måste man börja o precis som du säger FinaLisa inte ta i för mycket för då kan det slå tillbaka o det vill jag verkligen inte!
Kram o pepp till oss ?

...i en annan tråd med träningsmänniskor. Känns som det är det enda jag tjatar om i min egen tråd, hur viktig träningen är för mig ? Men det är också för att det typ är det enda som håller ihop mitt liv!
Tyvärr blir träningen så fort ett gift för mig och även en fråga om prestation, därför är min stora utmaning att hålla nere träningen. Jag har övertränat mig in i väggen så många gånger att jag inte kan räkna och varit tillbaka på noll igen. Eller minus 10...
Men det låter som du har en skönare inställning, Lennis och kanske klarar att hålla det på en lagom nivå trots 4-5 dagar i veckan? Men hoppas du tar det försiktigt och känner efter i kroppen. Det går åt mycket bra mat, vila och sömn för att sån träning ska hålla i längden! Risken är stor att man går i väggen med en smäll, speciellt om man vill gå ner i vikt samtidigt.
Träning ger ju nästan lika mycket må-bra hormoner som alkoholen i början så det är lätt att byta ut drickandet mot toktränande, det är det "farliga" med träningen. Har man dessutom gått från en period med stillasittande och drickande till att börja träna mycket så behöver kroppen också mycket tid för återhämtning.
Hoppas du håller i det och tar mina tips som välmenande. Jag tror på dig! ?

Fibblan

Det var verkligen inte igår☺️! Jag har varit lite mer aktiv här på forumet igen nu, så ville bara kika in till dig och höra hur det är med dig nuförtiden ?? Hoppas du mår väl och att du har en härlig påsk ??☀️, trots det konstiga läget i Sverige och världen..
Stor kram!
/Fibblan ?.

Var ett tag sen jag var här inne o skrev har läst en del men inte varit så aktiv. Hade en hemsk upplevelse i fredags natt började med att jag kände mig matt hjärtat rusade o hemsk hjärtklappning. Corona nojig som jag är hade jag köpt en puls o syresättningsmätare. 150 i puls som inte gav med sig...varken genom yoga andning eller att lägga sig. Ringde 1177 o frågade om det var Corona symptom - det var det inte men däremot slutade det med att ambulansen kom - i full Corona mundering mask o plastöverdrag ? eftersom jag hade lite ont i halsen tar de alltid det säkra för det osäkra. Mao hamnade jag på Corona akuten (vi har två akuter nu en Corona o en vanlig ? fick jag veta. Tänkte nu har jag hamnat i helvetet på jorden hade jag inte Corona får jag säkert...de kollade EKG mängder av blodprover tester o annat. Till slut visste dom vad det var förmaksfladder (flimmer hade jag hört men inte fladder)...
Upp på avdelning nya mediciner o till slut gick pulsen ner efter 7-8-9 timmar tappade räkningen...hemskickad lördag kväll med betablockerare men totalt nollställd. Alla frågor man har efteråt som ingen kan svara på att man alltid får vänta på husläkare som ska följa upp fast man lever sitt helvete på jorden nu o inga svar. Har massor av frågor men har insett att mycket blir annorlunda - man ska helst inte snusa får sluta eller minska på den biten. Man har inte samma ork - den kanske kommer tillbaka mer just nu mest nere - alkohol är bara att glömma så får inrikta mig på att bli nykterist nu ? antar jag. Tabletter o alkohol är en dålig kombo. Vad vill jag med det här inlägget? Kanske gärna höra om någon annan har varit med om samma? Eller asch jag vet inte...tycker lite synd om deppiga mig nu faktiskt ? kram till er alla!