Nykter till midsommar! And beyond..

1166 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Knaskatten
Ååå

Vad tråkigt att höra att det är så kämpigt, Fibblan! Men fy 17 vad GRYM du är som håller ut!!! Det är helt klart svårast och värst i början, så håll bara i nykterheten så kommer det att bli lättare och bättre.
Och ingenting som känns tungt blir bättre och lättare av att dricka! Du är så fantastisk, Fibblan. Håll ut håll ut håll iiii!
💗💗💗

Fibblan
Fortsatt morgonsvammel..😉

Tack Pellis 💕!
Önskar dig detsamma 🤗!
Började i din tråd i dag och tog upp en massa plats med fortsatt morgonsvammel..😅.
Tar vid här i min egen och hoppas du inte tar illa upp för allt utrymme jag tog i din😘. Var inte tankar direkt riktade till dig, utan snarare utifrån situationen, som jag tänker att vi alla befinner oss i här, mer eller mindre. För egen del, känner jag mig också sjukt ensam emellanåt. Eller egentligen allt som oftast. Bara att jag låter bli att fokusera på det emellanåt..

Och som jag skrev hos dig. Det gör jag, oavsett om jag dricker eller ej. Känner mig ofta fel och udda. Missförstådd. Förvirrad över vem jag är. Försöker förklara för mina närmaste ibland under djupa samtal (tidigare gärna tillsammans med ett glas vin eller två..). "Det är ju så man umgås". Så man tar sig tiden att öppna luckan till de djupare frågorna.. Så var det då.

Men förra året, 2019, slutade jag upp att söka svaren tillsammans med giftet. Visst drack jag från och till, men magin var borta.
Tack och lov🙏!
Jag synade bluffen. Inga frågor kan besvaras i detta tillstånd. Inga känslor kan bemötas och hanteras på riktigt. Men det är lätt att tro det..! Hur många är vi inte som tyckt att hjärnan ser lite klarare, blir lite piggare, tänker den där bra tanken, känner den där förlösande känslan, vi får idéer, känner oss kreativa och uppfinningsrika, styrkta i våra beslut osv. osv.
Detta är en illusion!

Lånad lycka från morgondagen. Ett citat man ser lite varstans här på forumet. Och det är ju så sant! För hur mår man i regel dagen efter..Borta med vinden är den goa känslan från kvällen före. Och då pratar jag inte om dyngfylla, berusning till absurdum. Nä, det räcker oftast med ganska lite för att ångesten ska väckas.. åtminstone för mig. Och inte minst om man egentligen hade vaknat den morgonen och tänkt att idag ska jag inte dricka något iaf..

2019 var året jag stannade upp. Vågade titta på vad alkoholen egentligen gör med mig.
Jag vill ge mig själv och alla här en eloge för att vi gör just det😘🏅!

Vi har stannat upp hjulet för en stund. Reflekterar och analyserar vad som pågår och hur vi skulle vilja ha det istället. Jag har blivit så duktig på att spela rollerna att jag till sist inte vet riktigt vad som är mitt sanna jag.. Det ska jag försöka ta reda på nu! En gång för alla typ. Visst, man blir aldrig färdig. Vi utvecklas ju ständigt och är föränderliga, precis som det ska va☺️! Och det är ju inte som att jag aldrig reflekterat över vem jag är innan..det ska gudarna veta..😅!

Men föregående år handlade mkt om att se på alkoholens inverkan på mig. Och jag kan kallt konstatera att den inte har gjort mig gott!
Visst, roliga oförglömliga upplevelser och minnen har jag fått genom åren, även med denne gäst inblandad.
Men nu är tiden förbi ☑️ ! Och kanske är det som du var inne på Stormenlilla, en slags sorgeprocess. Den relationen är slut nu.
Men jag måste säga att just nu, sörjer jag inte det. Faktiskt ☺️. Kanske var förra året mitt sorgeår. Hemliga möten. Fast vi gjort slut. En djävulsdans.
Men till sist var banden helt klippta🙏.

Jag är färdig och beredd
att leva livet utan💪🍀❤️!

Hoppfulla kramar!
/Fibblan 🌼.

Fibblan
Fina Knaskatt 😻!

Tack😘💕!
Skrev mitt långa, långa inlägg samtidigt som du skrev. Och som du märker, är jag redan ur det svåraste och värsta nu🙏🍀❤️!
Som sagt, det lär ju gå lite upp och ner parallellt med livet, som ju gör detsamma☺️. Men jag vill tro att jag satte in dödsstöten i draken🗡️, de dygn jag har bakom mig..😅🙏!
Kommer över till det vidare livet, tänker jag. (Hur flyttar man sin tråd..🤔?) Får bli en symbolisk handling och ännu ett statement ☑️ ! Nu handlar det om
det vidare livet utan droger..☺️🙏🍀!
Ses på andra sidan😘😆!

Stor kram❤️!
/Fibblan 🌼.

Stor-Babs
Tjolahopp på dig fining!

Ja vi skulle ju klara midsommar tillsammans, det gick inte riktigt som det skulle för någon av oss men vad gör det. Nu är jag här igen och du är här och alla andra underbara är här och varje nykter dag är en vinst! Jag har försökt läsa ikapp lite i din tråd men hej och hå det funkar inte riktigt allting uppe i hjärnkontoret ännu. Är på dag 2 och har haft många dagar dricka innan. Hjärnan är dimmig. Men nu är jag 100% "PÅ" och tänker kämpa som satans. Har som första mål 8 v för det längsta jag klarat innan har varit 7 v. Efter det vill jag fortsätta vara nykter. Men först är det idag. Sen imorgon. En dag i taget. Vill bara säga KRAM till dig och fan vad bra att du är kvar här!

Fibblan
Stor-Babs🤗!

Fint o höra ifrån dig 💕!
Är ju alltid med blandade känslor att möta nygamla bekantskaper här.. Men eftersom det inte blev som vi tänkt och förutsatte oss förra året, så är det bara glädje att "återse" dig här igen🤗! Förstår att det är ett tufft jobb att ta sig igenom min tråd..😂. Så många inlägg, så mkt kämpande, så många upp och nedgångar..🎢 . Inte minst, som du beskriver när man är på dag 2 och hjärnan och resten av kroppen har fullt upp att återhämta sig! Fokusera på dig och din resa tillbaka till nykterhet nu💪! Härligt o höra din beslutsamhet 😘! Jag tror på dig!! Det här fixar du💪💕! Du har gjort det förr och kan göra det igen! Vi tar en dag i taget!
Heja dig!
Styrkekramar 🤗!
/Fibblan 🌼.

FinaLisa
Fibblan❣️

Välkommen till det vidare livet🤗😊💕
Härligt att ha dig såhär "bredvid" , känns som vi sitter i samma kupé nu😁
Ha en fin fredagskväll vad du än har för dig. Obs, utan alkohol såklart😉
Kram 💚

Fibblan
Åh, tack fina vän 💕!

Hihihi..😘!
Ja, visst känns det härligt🤗!
Kan bara hålla med 🚂🚃🚃..!
Självklart utan alkohol ikväll ☑️ ! Nu är alkohol eller inte, på riktigt en icke-fråga..! Skönt.
Med detta sagt, är det inte som att jag naivt tror, att jag inte kommer stöta på patrull, eller att resan framöver blir enkel..
Men jag känner på något vis, att jag är redo för nästa steg. Svårt att förklara. Men du kanske förstår, som plötsligen och ändå inte plötsligt😘, 'bara' hittade in i det rätta moodet..❤️🙏. Jag var där och nosade också..men backade pga av rädsla..Kommer nog "prata" ganska mkt om detta ämne framöver..☺️
Hursomhelst,
Finns inga garantier för att det kommer att hålla hela vägen denna gång heller..
men det gör det aldrig..
Hoppas jag alltid kommer att ha med mig den ödmjukheten🙏!
Även om det känns enkelt nu, kan jag meddela att det kanske är nu resan BÖRJAR på RIKTIGT 😛! Inte för att förringa det jag redan gjort, utan det hade jag inte kommit hit..🙏!
Och kanske jag bara är som den där jycken 🐕, som sträcker ut huvudet och försöker lapa vinden och livet stora mått. Vad vet jag..?!
Men jag säger, som vår kära vän Vinäger; det värsta som kan hända är att vi varit lyckliga i onödan..😆!
Känns fint att sitta i samma kupé 👍😘!
Nu tuffar vi vidare! Just nu, förstås, euforisk 😂! Men jag står stadigt på två ben😉✌️!
Stor kram!
/Fibblan 🌼.

Stormenlilla
Blev så glad när jag såg att du flyttat hit!

Du fantastiska, fina, modiga och omtänksamma människa! Gud vad härligt att flytta hit! Det är på riktigt nu, oavsett om du skulle snubbla till så har du bestämt dig.

Ha en fin fredag vännen! Stor kram ❤️🌸❤️

Fibblan
Ja, jag har bestämt mig ☑️ !

Nykter.
Men glädjen gick o gömde sig lika fort som den tittade fram..😔. Märkligt det där, hur det svänger..men visst bara dag 12 idag och jag känner igen bergochdalbanan från tidigare stopp..
Inte ser jag ut som ngn nyponros
heller inte..🌺😅. Tar väl lite tid som sagt..
Sömnen är något bättre, men jag ser fortfarande ut som jag inte sovit på 1 år..🥴.
Tja..det var det jag hade o komma med idag. Mest gnäll.. trist.
Kram!
/Fibblan 🌼.

FinaLisa
Fibblan❣️

Nyponrosen blommar ju inte i januari!
Du får ha tålamod, du har alla förutsättningar att blomma om ett tag när det är dags🤗🌺🌺🌺
Bara du håller dig på det nyktra spåret🛤️👍
Det går jättebra att gnälla av sig där också😜
Ha en skön kväll🤗
Kram 💚

Lennis
Grattis till flytten 🌸

Undrade just var din tråd tagit vägen! Skönt att du bestämt dig! Klart det får vara berg o dalbana ibland så är livet bara att försöka att hänga med i svängarna! Ja som du vet har jag med haft en riktig skitdag idag men hoppas kvällen slutar bättre eller så blir det tidig väldigt tidig läggning idag - känns trist på en lördag men vad gör man 🌸🌸
Hoppas du får må lite bättre framåt kvällen o om inte annat vaknar vi efter en härlig natt med massa sömn piggare o gladare ska du se!!
Skickar massa kramar 🤗🤗 du behöver det idag 💕💕

Stormenlilla
Fattar dig Fibblan ❤️

Jag kände likadant. Från att ha varit glad hela dagen kom ångesten tillbaka som ett brev på posten. Tänkte exakt som du skrev - fan vad det ska svänga fort. Men är mörkt, kallt och man blir lätt lite opepp. Det blir bra igen.

Stor kram

Fibblan
Tack för pepp fina vänner 💕!

Och bra du hittade mig Lennis😘😆!
Blir tidig sänggång här med. Trist på en lördag,.men vad gör man..
lyssnar på sin kropp, förstås😉!
Heja oss för det💪🙏!
Varma kramar till er alla 3 🤗!
Vi svänger vidare, på det nyktra spåret
🚂🚃🚃 Tut tut
Längtar också till solen tittar ut..☀️☺️.
/Fibblan 🌼.

Vinäger
Håll ut

Snart kommer de positiva effekterna av avhållsamheten. Sömnen, orken, utseendet, måendet... Listan kan göras lång. Men allt det där vet du ju. Är mycket för att påminna, jag...

Fint att du orkat hänga här och fortsätta peppa oss andra. Tänk på att ta hand om dig själv den här lite skälvande första tiden. Vi finns kvar för dig. Växeldragning en, du vet. (Påminnelse igen, jag är hopplös... 😛)

Många kramar till dig, finaste Fibblan

Fibblan
Jag håller ut..👍☺️

Men solen lyser med sin frånvaro..😣. Rent bokstavligt menar jag. Hade inte varit fel om den vill titta fram och bringa lite hopp och energi..☀️🙏. Så länge kämpar jag på med att inte låta det grå molntäcket krypa in inuti..☺️. Idag - en helt ok dag. Varken mer eller mindre. Vaknade åtminstone på rätt sida och det vet jag med säkerhet att jag har avhållsamheten från alkoholen att tacka för..🙏!
Som du säger Vinäger, listan kan göras lång och jag ser fram emot att börja klicka i boxarna med fördelar ☑️😆! Inte fel att bli påmind om det inte..😘! Lätt att misströsta när det känns tungt ju. Så det är jag bara tacksam för😘🙏!

Sedan när det gäller användandet av detta forum.., så fortsätter jag vara helt inkonsekvent i hur jag för egen del bäst använder det. 1 år har gått, och jag har fortfarande inte kommit underfund med det..😂 Hahaha 😂! Är som mest aktiv när det är kämpigt tror jag..🤔. Så när närvaron här blir glesare, så vet vi att Fibblan börjar få koll på läget och sig själv
igen..😆😅! Men helt borta ska jag inte bli detta år, har jag bestämt mig för. Trodde ju jag hade jobbat upp lite bättre koll och vi såg ju vad sommarens frånvaro gjorde med mig..🙄👿.

Nä, nu stannar jag här i den varma gemenskapen, alldeles oavsett hur det går, tänker jag🤗!
Många kramar!
/Fibblan 🌼.

PimPim
Hej hopp!✨ 🧚‍♀️✨

Åh du är stark som flyttar dig hit... Jag hoppas kunna göra det med snart. Har ju inte varit inte och uppdaterat mig på några dagar, men det handlar om att jag haft fullt upp med annat - nyktert såklart och det är ju positivt.
Vet att förra året var jag tvungen att hålla mig fast här och det kommer jag nog göra i veckorna, men om helgerna när jag är med min darling så kommer jag inte behöva det. Då är han vid min sida och peppar mig. Fick höra av honom att han är stolt över mig och det var skönt ✨🙏🏻✨ Erkände för honom att jag faktiskt saknade vinet lite i fredags när jag lagade mat. Huvudsaken är ju att jag inte tog något utan att jag lät bli. När denna känsla faller på är det viktigt att jag inte har någonting hemma. Jag klarar mig fantastiskt bra utan och vina och på om på uppenbarar sig fördelarna med non A för mig... och jag ser fram emot varje positiv effekt de kommande veckorna.
Ta hand om dig fina du!

Kram PimPim🌷

Lennis
Härligt att höra att du kämpar på 🌸🌸

Trots att det är grått trist ute o motigt på det viset!! Det är då man känner att man får anstränga sig liiite extra men det gör du sååå bra!! Känner igen det där med närvaron o frånvaron helt klart är det så!! Man är mer eller mindre frånvarande beroende på humör ork misströstan o annat! Du är stark du grejar det här ibland är det bara lite tuffare stormar att rida ut! You go girl 👍👍 massa kramisar till dig 💕💕

Fibblan
God morgon 🌅!

Du har så rätt Lennis🌸; man får anstränga dig liiie extra..😅. Och kanske PimPim 🌷är flytten hit, ett sätt att att göra just det. Förra omgången tänkte jag att jag skulle flytta hit efter 100 dagar, när nykterheten verkligen "satt sig"..nu blev det efter ca 10 istället..😅. Tvåbent eller trebent spelar mindre roll. Jag har bestämt mig och ville få till ngt slags extra lyft, som gav skjuts åt resan. Psykologiskt viktigt, för vart man skriver spelar ju inte heller ngn roll egentligen. Jag körde en liten variant av Stormenlillas tänk om att vara det man vill attrahera och jag ÄR i det VIDARE LIVET, utan alkohol nu👍😆🙏🍀❤️!
Så även denna måndag morgon☑️. Och med lite hjälp på traven framför.spegeln denna morgon och med lite fantasi..😅 ska jag nog lyckas få till ett lite fräschare ansikte. Är det inte lite mindre plufs iaf. Lite mörk och insjuken under ögonen fortfarande pga dålig sömn, men visst har väl ändå hyn fått tillbaka liite av sin lyster..🌺😜😁..
Ha en fin dag alla kämpar! Du tar vi denna måndag med storm💪!
😘 kram!
/Fibblan 🌼.

Stor-Babs
WOW!

Fan vad bra du är!!! Jag känner mig priviligerad som får följa dig! Snart kommer allt det positiva med. Men vet du, jag fick en sån där Meme med ett sånt där viktigt meddelande. Någonting i stil med att "Det absolut modigaste du kan göra i livet är att vakna upp på morgonen och besluta dig för att idag ska jag vara positiv". Maken som är nykter nu sedan aug han har bitit sig fast i det Memet och det funkar relativt ofta för honom. Jag märker det. Det blir som ett mantra. Ett annat Meme sa nåt i stil med att "Det svåraste är inte att låta bli att dricka eller ta droger, det svåraste är att bara sitta där helt nykter och tillåta sig att känna". Fan tuffa saker. KRAM!

Fibblan
Tack Stor-Babs😘!

Ja, det är tuffa grejer det här..i dubbel bemärkelse..😆: tufft som i hur krävande det kan vara att hålla ångan uppe och hålla sig på spåret OCH tufft som i de coola katterna vi är som väljer att vara sådana som inte dricker..😎.
För båda är det bra att ta till små korta citat som en bra påminnelse på vägen👍😊!
Så tack för dem😘!
Härligt att de funkat/funkar för maken din också☺️! Nykter sedan i augusti, det var bra jobbat 💪! Hoppas det ger styrka åt dig också nu på din resa, till ett bättre friskare liv❤️! Att ni kan hjälpas åt och peppa varandra 🤗!

Stor kram!
/Fibblan 🌼.

Stor-Babs
Maken...

Jo han tåler ju Antabusen, det gör inte jag tyvärr... men superduperduktig är han minsann. Och tålmodig med mig. En riktig klippa just nu fast han varit en riktig skit tidigare.

Stormenlilla
❤️

Tittar in och skickar en stor kram till dig vännen!

Tycker det är jättebra att du flyttade hit och känner en extra boost av det! Du är värd att må bäst!

FinaLisa
Gokväll Fibblan🤗

Ligger redan i sängen och ville bara sända en hälsning och hoppas du mår bra🤗
Här är det lugnt, har jobbat tidigt idag så nu är jag trötter!😴
Kram 💚

Fibblan
Godmorgon!

Jag mår sådär. Men även om det är jobbigt när ångestpåslagen kommer, så försöker jag peppa mig däremellan och fokusera på att jag iaf är nykter och har all anledning att vara nöjd med åtminstone det. En stor och viktig positiv bit ju..☺️. För precis som du skrev Stor-Babs;"Det svåraste är inte att låta bli att dricka eller ta droger, det svåraste är att bara sitta där helt nykter och tillåta sig att känna.."
Och det är det, som allt handlat om de senaste 2 veckorna och som det förstås kommer att handla om även framöver..
(yey..2 veckor idag👍😊, så nog har jag koll fastän jag inte räknar..😜😂)

Skönt att välja nykterhet idag - Lika självklart som igår ☑️!
Tack för ni tittade förbi😘! Det betyder mer än ni anar🤗!
Önskar er alla välmående
och en bra dag idag❤️!
Stor kram!
/Fibblan 🌼.

Stor-Babs
En till Meme...

Godmorgon! Jag snubblade över en till Meme eller ja en bild iaf med bra text. Översätter.
"Våga känna smärtan utan det bandage som alkoholen innebär.
Låt dig själv känna stinget, så att såren kan andas och läka på naturlig väg.
Så att såren kan läka på riktigt."
Jao... det är inte det lättaste kan man ju säga... Men du! 2 veckor idag! Hur länge har du gjort som mest i rad? Jag gjorde 7 veckor. Men då gick inte maken på Antabus så en dag satt vi bara utanför ett köpcentrum och sa: Jamen du vad gott det vore... och sen var det kört.

Fibblan
Ja, 2 veckor idag

Stor-Babs: Sedan jag skaffade mitt inlog här, är mitt längsta i följd 2 månader ca. Hade 5 riktigt bra veckor i slutet av hösten, men drogs med/in i alkoholens förljugna löften om lugn och mer kraft i julstressen.. men nu väljer jag att inte blicka bakåt på det. Det gör mig inget gott annat än att jag vet att jag kan hålla uppe och hur bra jag mår då, respektive mina triggers; trötthet och stress. Som jag skrev i din tråd; utan det vi har bakom oss hade vi inte haft de erfarenheter och den visdom, styrka och vilja, eftertänksamhet och försiktighet, som vi har med oss in i processen nu ☑️ ! Inget är ogjort arbete! Och kanske är det just nu som vi är redo att på riktigt inte hälla vin på såren. Låta saker och ting få va öppet och läka på naturlig väg. Det gör ont. Mer eller mindre. Det går i vågor. Men vi dämpar inte med gift. Nä, nu är den tiden förbi när vi la på kompresser med gift, som bara fick såren att blöda ännu mer..
Eller hur - nu kommer det äntligen lite friskt syre till allt det sköra och trasiga. Nu tar vi oss igenom 💪!

Nu läker vi - en gång för alla🍀❤️🙏!
Kram!
/Fibblan 🌼.

Stormenlilla
Grattis till två veckor

Men mest grattis till att du verkar komma på plats med hur du vill ha det. Det är så viktigt! Jag är i ungefär samma mående som du och det är skitjobbigt att man känner och tänker så mycket men som du skriver är det en stor win att man håller nykterheten.

Hoppas du får en fin dag!

Kram ❤️

Vinäger
Fina Fibblan

Du är så stark nu. Trots att du inte mår bra, klarar du av att fortsätta att göra dig av med det som länge varit en (trist) tröst och (falsk) vän. Det kallar jag styrka på riktigt.

Att sluta när man mår bra och allt bara flyter på utan motgångar eller när man måste efter en fruktansvärd ångest laddad fylla är inte så svårt. Däremot att hålla dag efter dag, vecka efter vecka...

Åh, vännen, du gör det så bra.

Önskar att det vänder snart och att livet får kännas lite enklare.

Tack för att du finns för så många här. Trots eget dåligt mående peppar och lyfter du andra. 💗

Kram till dig

FinaLisa
Godmorgon Fibblan🌅

Och Grattis kram 💚 till två veckor 👍😁
Så jättebra att du, trots svackor, lyckats navigera förbi dessa.
Det stärker dig att fortsätta på den nyktra resan tillsammans 🛤️ 🤗💪
Ha en fin onsdag, Fina Fibblan! 🧡

Fibblan
Stormenlilla, Vinäger och FinaLisa💕

Stort tack för stärkande ord😘🤗!
Det är verkligen till stor hjälp att logga in här och mötas av den värme och förståelse som ni förmedlar 🤗! Så tacksam för det🙏💕!
Denna gång var det dina ord Vinäger som träffade rakt in där de hör hemma..☺️.
Jag är stark faktiskt!

Jag är stark faktiskt!

Läst era inlägg lite då och då under dagen, när jag haft tid och när det behövts🙏. Stannade till lite vid ditt konstaterande också Stormenlilla; "du verkar komma på plats med hur du vill ha det..". Håller med dig om att det är viktigt och där finns det inga frågetecken kvar. Jag förhandlar inte med djävulen längre. (Obs! Det är så JAG ser det, menar inte att skriva dig eller någon annan på näsan, som gör andra val💕). Sedan skiftar ju måendet iaf i värsta bergochdalbane-stil, men jag slipper åtminstone förhandlandet.. Och det är ju skönt även om ångesten drar på och iväg med mig emellanåt, så vet jag och håller fast vid min beslutsamhet. Aldrig mer döva ☑️.
Önskar er alla en god natts sömn 🙏🍀😴
Inkl. mig själv☺️!
Stor kram!
/Fibblan 🌼.

Sidor