Jo han tåler ju Antabusen, det gör inte jag tyvärr... men superduperduktig är han minsann. Och tålmodig med mig. En riktig klippa just nu fast han varit en riktig skit tidigare.

Tittar in och skickar en stor kram till dig vännen!

Tycker det är jättebra att du flyttade hit och känner en extra boost av det! Du är värd att må bäst!

Ligger redan i sängen och ville bara sända en hälsning och hoppas du mår bra?
Här är det lugnt, har jobbat tidigt idag så nu är jag trötter!?
Kram ?

Fibblan

Jag mår sådär. Men även om det är jobbigt när ångestpåslagen kommer, så försöker jag peppa mig däremellan och fokusera på att jag iaf är nykter och har all anledning att vara nöjd med åtminstone det. En stor och viktig positiv bit ju..☺️. För precis som du skrev Stor-Babs;"Det svåraste är inte att låta bli att dricka eller ta droger, det svåraste är att bara sitta där helt nykter och tillåta sig att känna.."
Och det är det, som allt handlat om de senaste 2 veckorna och som det förstås kommer att handla om även framöver..
(yey..2 veckor idag??, så nog har jag koll fastän jag inte räknar..??)

Skönt att välja nykterhet idag - Lika självklart som igår ☑️!
Tack för ni tittade förbi?! Det betyder mer än ni anar?!
Önskar er alla välmående
och en bra dag idag❤️!
Stor kram!
/Fibblan ?.

Godmorgon! Jag snubblade över en till Meme eller ja en bild iaf med bra text. Översätter.
"Våga känna smärtan utan det bandage som alkoholen innebär.
Låt dig själv känna stinget, så att såren kan andas och läka på naturlig väg.
Så att såren kan läka på riktigt."
Jao... det är inte det lättaste kan man ju säga... Men du! 2 veckor idag! Hur länge har du gjort som mest i rad? Jag gjorde 7 veckor. Men då gick inte maken på Antabus så en dag satt vi bara utanför ett köpcentrum och sa: Jamen du vad gott det vore... och sen var det kört.

Fibblan

Stor-Babs: Sedan jag skaffade mitt inlog här, är mitt längsta i följd 2 månader ca. Hade 5 riktigt bra veckor i slutet av hösten, men drogs med/in i alkoholens förljugna löften om lugn och mer kraft i julstressen.. men nu väljer jag att inte blicka bakåt på det. Det gör mig inget gott annat än att jag vet att jag kan hålla uppe och hur bra jag mår då, respektive mina triggers; trötthet och stress. Som jag skrev i din tråd; utan det vi har bakom oss hade vi inte haft de erfarenheter och den visdom, styrka och vilja, eftertänksamhet och försiktighet, som vi har med oss in i processen nu ☑️ ! Inget är ogjort arbete! Och kanske är det just nu som vi är redo att på riktigt inte hälla vin på såren. Låta saker och ting få va öppet och läka på naturlig väg. Det gör ont. Mer eller mindre. Det går i vågor. Men vi dämpar inte med gift. Nä, nu är den tiden förbi när vi la på kompresser med gift, som bara fick såren att blöda ännu mer..
Eller hur - nu kommer det äntligen lite friskt syre till allt det sköra och trasiga. Nu tar vi oss igenom ?!

Nu läker vi - en gång för alla?❤️?!
Kram!
/Fibblan ?.

Men mest grattis till att du verkar komma på plats med hur du vill ha det. Det är så viktigt! Jag är i ungefär samma mående som du och det är skitjobbigt att man känner och tänker så mycket men som du skriver är det en stor win att man håller nykterheten.

Hoppas du får en fin dag!

Kram ❤️

Du är så stark nu. Trots att du inte mår bra, klarar du av att fortsätta att göra dig av med det som länge varit en (trist) tröst och (falsk) vän. Det kallar jag styrka på riktigt.

Att sluta när man mår bra och allt bara flyter på utan motgångar eller när man måste efter en fruktansvärd ångest laddad fylla är inte så svårt. Däremot att hålla dag efter dag, vecka efter vecka...

Åh, vännen, du gör det så bra.

Önskar att det vänder snart och att livet får kännas lite enklare.

Tack för att du finns för så många här. Trots eget dåligt mående peppar och lyfter du andra. ?

Kram till dig

Och Grattis kram ? till två veckor ??
Så jättebra att du, trots svackor, lyckats navigera förbi dessa.
Det stärker dig att fortsätta på den nyktra resan tillsammans ?️ ??
Ha en fin onsdag, Fina Fibblan! ?

Fibblan

Stort tack för stärkande ord??!
Det är verkligen till stor hjälp att logga in här och mötas av den värme och förståelse som ni förmedlar ?! Så tacksam för det??!
Denna gång var det dina ord Vinäger som träffade rakt in där de hör hemma..☺️.
Jag är stark faktiskt!

Jag är stark faktiskt!

Läst era inlägg lite då och då under dagen, när jag haft tid och när det behövts?. Stannade till lite vid ditt konstaterande också Stormenlilla; "du verkar komma på plats med hur du vill ha det..". Håller med dig om att det är viktigt och där finns det inga frågetecken kvar. Jag förhandlar inte med djävulen längre. (Obs! Det är så JAG ser det, menar inte att skriva dig eller någon annan på näsan, som gör andra val?). Sedan skiftar ju måendet iaf i värsta bergochdalbane-stil, men jag slipper åtminstone förhandlandet.. Och det är ju skönt även om ångesten drar på och iväg med mig emellanåt, så vet jag och håller fast vid min beslutsamhet. Aldrig mer döva ☑️.
Önskar er alla en god natts sömn ???
Inkl. mig själv☺️!
Stor kram!
/Fibblan ?.

?Grattis till dina nyktra dagar!?
Jag är känner att jag har lite att läsa och skriva ikapp... hoppas få tid till det imorgon. Jag har ju så mycket energi nu så jag har fått flow i mitt arbete. Därav blir det en del kvälls jobb och jag som tidigare satt och jobbade med vin i kroppen och tyckte att jag var mer kreativ i mina ordval och mitt skrivande då inser ju nu att ack vad fel jag hade... hjärnan var ju burrig och seg. Så nöjd med mitt nya kreativa jag med klarsynthet och definitivt snabbare tempo på mitt arbete ala ADHD-stuk!

Nu ska jag sova... Ta hand om dig och sov så sött! ??

Kram PimPim?

Fibblan

till nyktra dagar, energi och flow?!
Så härligt att du börjar vinna tillbaka bit för bit, den och det som egentligen är du?. Den du är när du inte mosar in burrighet och seghet hjärnan i form av vin. Känns igen..
Jag har inte riktigt kunnat känna av det som sprallar runt i dig nu, men jag vet att det kommer och jag glädjs med dig
så länge ??!
Och jag är på G, absolut??! Små, små tecken av bättre glimmar till lite här och var i vardagen. Sömnen är ngt bättre också, dvs jag har iaf gått från total sömnlöshet, till lite timmar här och var under natten..?.
Sov gott du med?!
Stor kram!
/Fibblan ?.

Fibblan

Tog jag ut lite i förskott när jag skrev att det gick på rätt håll med sömnen..Inte sovit så bra i natt och känner mig såå trött..
Äntligen är arbetsdagen över för denna dag..phu??. Helt slutkörd och hur länge har jag jobbat? Två veckor knappt. Och då har jag inte hållit ngt tempo att tala om heller..Dagarna segar sig fram och knappt ngn energi kvar när väl hemma igen. Usch. Längtar efter annat mående. Men det har inte varit ngn ångest idag iaf, som i helgen och tidigare i veckan..Alltid nåt?! Lagom positiv..
Försöker iaf?! Och det viktigaste är på plats och med mig varje dag - nykterheten ☑️!
Det andra kommer efterhand och tills vidare fortsätter jag med detaljmetoden..?.
Kramar!
/Fibblan ?.

Fibblan

Ännu en dålig natt. Allmänt orolig, med många vakna stunder här och var. Konstiga drömmar. Vaknade med huvudvärk och seg i både kropp och knopp. Funderar på att lägga av med nikotinet också, eftersom jag ändå sover så dåligt och dagarna ändå är som de är. Sega och ganska håglösa. Fram till nu har jag tänkt att jag skulle vänta med det. Göra saker lugnt och metodiskt. En sak i taget. Nu tänker jag att jag kanske skulle sluta med allt vad beroendeframkallande substanser heter..nikotin, socker. Kanske köra ngn typ av juicefasta och bara rensa ut och göra kroppen helt ren. Jag mår ju inte bra. Varken själsligt eller fysiskt. Trött på att må så här. Inte känna lyftet, som infunnit sig de andra gångerna jag lagt av.. Men jag har inte gett upp. 0 sug på alkohol. Så det är ingen sån, fan va synd om mig det är, jag kan lika gärna skita i allt. Dricka. Nä, det är tvärtom ngn slags ärlig undran. Vad mer ska jag göra?! Är det dags att ta ytterligare ngt steg mot en renare, friskare kropp..(?) Usch jag vet inte. Bara så trött på att ha det så här. Men det är ju framförallt sömnen som jag behöver få ordning på. Och jag vet att kvällspromenader gör all skillnad i världen. Så det är väl det jag får försöka skapa en rutin kring..?. Men så tror jag också att både sockret och framförallt nikotinet får mina hjärna att fortfarande vara kidnappad och kvar i dessa upp och nedgångar och den kemiska obalansen som jag så uppenbart lider av..?. What to do..?..?
Jaha, ja det var mina funderingar på denna morgonkvist. Nu är det "bara" till att försöka ta sig igenom denna dagen också.
Nyktert förstås?☺️.
Kram!
/Fibblan ?.

Fibblan

Skulle behöva råd i form av ngn som vet mer än jag hur man bäst lyckas med att hitta tillbaka till sig själv..antar att det är personligt och som sagt att det inte finns EN rätt väg. Utan att det snarare handlar om att lyssna inåt, till SIG SJÄLV. Och det är ju svårt förstås när man senaste åren snarare gjort allt annat än det. Förutom i dimmiga alkoholtimmar, när man tror man har svaren på allt..?. Man vet knappt om man ska skratta eller gråta. Så skevt det kan bli?! Minst sagt, va?! Skönt jag slutat lura mig själv på det sättet iaf?. Även om jag sedan länge förstått att inte lösningen finns i i en tetra rosé..

Och kanske är det förutom, det dåliga måendet, det som också gör att jag vill göra mer för mig själv nu. Bara bli helt clean från allt. Så att allt blir på riktigt. Just nu känns det ju som att jag inte är i stånd till att "vakna" kicka igång kropp och knopp, utan nikotinet.. dubbla snus innan frukost. Vad fan är det liksom? (Inte som vana tagit dubbla förut, så är ju dessutom en ökning, en kompensation för tröttheten..) Nä, det är ju jävligt osunt och helt klart fortfarande ett "missbrukarbeteende". Tror att ngt annat behövs. Att jag tror mig att jag måste tillföra ngt utifrån för att bli som jag ska va. Vet att jag kommer må skit av att sluta snusa. Också gjort det förut, men va fan jag kanske bara ska ta helgen till att ta mig igenom det. Det är ju max 3 dagar av den värsta abstinensen, sen är ju nikotinet ute. Efter en vecka tror jag det är, är man helt ren från det också. Vad säger ni? Tror jag slutar idag. Vad väntar jag på liksom..?? Jo, hade ju en tanke om att må bra först, för att klara av och lägga av med det andra. Men kanske är det just det som hindrar mig från att göra det. Kvar i kemisk obalans, som jag sa. Usch, så förvirrad. Och en aning frustrerad. Och vet ni, bara det är egentligen tecken på lite mer kraft. Så, så jävla håglös är jag ju inte..?.
Kommer kanske bli en sådan dag när jag svammlar ur mig alla tankar här i tråden. Eller är det färdigt med det för idag. Jag vet inte. Lite förvirrad som sagt. Men vill att ngt mer ska hända. Vet att ngt mer ska till.
Kram!
/Fibblan ?.

Jag är som du Fibblan ;-) har kört dubbla snusar, men den sorten jag brukar köpa var slut och även den som var ok, så fick ta en helt annan sort som kändes starkare, det positiva var att magen sa stopp och jag var tvungen att ta en i taget :-)
Jag har som du (kanske) kommit fram till att snuset måste bort - på sikt någon gång. Lyckades i somras nästan komma ner på noll, var nere på minisnus...men sen någonstans steppade jag upp igen dumma dumma idiot :-(!! Så back to normal. Tänker att för att man ska lyckas så det som för mig kändes mest humant var att trappa ner, från två till en under en viss tid, sen ner till mini (kanske två i taget då först) sen en i taget och sen kanske vissa timmar, sen...slutligen om ett tag vara nere på noll. Jag har svårt för det där att klippa från en dag till en annan (åtminstone vad gäller snus) vin går toppen! Men vet att jag blir som värsta värsta maran om jag inte får mitt snus ;-) nej tack till den säger familjen. Försökte först något sånt drastiskt i somras men sambon fräste ta ditt jävla snus och ge fan i att lägga ner så snabbt (eller något i den stilen ;-) point taken!! Haha !
Det som brukar funka för mig är att träna och sen träna lite mer, träning gör att det inte känns rätt att förstöra med att förgifta sig, äta onyttiga saker och jobba emot sin träning?! Tror som du att innan man tar tag i nästa steg nikotinet ska nog vinsuget lagt sig eller asch vad vet jag, alla är olika :-) svammel från mig med!
Många kramar till dig fina Fibblan :-) fy fasen vad bra du gör det! kram kram

Känns lite som en ”all in person” :) så kanske funkar det för dig att lägga ner allt dåligt på en gång. Men det kanske är bra med nån form av ventil. Att du har nån onyttighet som kan täcka upp lite för de andra och fungera som belöning. Jag är lite onyttigare i form av snacks men det täcks nog till största delen upp av det minskade sockerintaget från alkoholen. Och om du ska ge upp någon så ta dem i ”farlighetsordning” och var inte så hård mot dig själv.
/En annan grubblare

Hitta tillbaka till sig själv? Det är väl typ det enda du gör, tänker jag som ser dig reflektera och rannsaka helt outtröttligt. Glöm inte bort att stanna upp och ge dig själv uppskattning för dina framsteg, alla fantastiska insikter du når varenda dag. Du behöver faktiskt inte ändra på någonting mer just nu, dit du precis har tagit dig är en fantastisk plats. Visst är det skönt att bli nikotinfri, men det är inget du måste stressa med just nu.
Hoppas du får sova inatt, och kan ta hela helgen att bara samla energi.
<3

Fibblan

Tack käraste ni för feedback på detta dilemma ?! Så svårt när man inte vet vad man vill eller behöver riktigt..
Jag höll ju uppe 3 månader i höstas i samband med ett av alla alkoholstopp. Alkoholen började jag med så sakteliga igen men höll mig trots det borta från nikotinet. Men till slut var det kört med även det.. började dock inte i samband med alkoholintag faktiskt (är ju lätt annars). Men inte desto mindre återfall pga känslan att inte klara av mitt liv/mig själv utan kemisk krycka...suck. Så som sagt, det är ganska lika mekanismer och resonemang som gör sig gällande oavsett vad för typ av substans jag återfaller på..suck igen.

Tror på din idé Lennis om att dra på lite mer på det nyttiga och hälsosamma spåret, såsom ökad träning. Då brukar man ju oftast automatiskt vilja göra fler bra val för sig gällande vad man stoppar i kroppen och så. Men precis som du säger Ironwill, är jag ju rätt mkt av en " all in person". Ett typiskt karaktärsdrag för många som hamnar i beroende, vad jag förstått..?. Förstås, på gott och ont. Rätt använt så fungerar ju personlighetsdraget också som en resurs och styrka. Det var ju det en gång i tiden, innan jag hamnade här, så nog ska det kunna bli det igen..??☺️! Ingen dum idé och ta det i "farlighetsordning"?! Lägga av med snusen, men för en tid tillåta sig annat (obs ej alkohol då förstås..?) som t.ex. lakrits och choklad..?. Jag klurar fortfarande mkt på när jag behöver vara hård respektive snäll..?. Återigen, svårt med mellanlägena
och lagom..?. Håller stenhårt på alkoholen iaf, där är det liksom ingen fråga om huruvida jag ska eller inte. Och lagom har jag efter året som gick, helt släppt taget om när det gäller den biten ☑️. Men i många andra sammanhang skulle jag nog vinna på att hitta ngt slags mellanläge. Eller gör jag som jag brukar och går all in..? Vad är det värsta som kan hända? Misslyckas jag är det ju bara att
försöka igen?! Ett favorit citat av en klok gammal man; Albert Einstein:
" Failure is success in progress".
☺️?!
Nu kör jag?! Imorgon går jag all in!
Och märker jag att det blir för tufft, så är det sockret jag tummar på ?..och saltlakrits kan ju knappt räknas som sött..?..?.
Godnatt kära vänner och tack än en gång för tid och engagemang ❤️!
Kramar!
/Fibblan ?.

Fibblan

Ja, jag vet inte varför jag har så bråttom egentligen. Otålig. Vill så gärna vara på en bättre plats än jag är nu. Så istället för att stanna upp och faktiskt uppskatta mina framsteg så här långt, så ligger siktet allt som oftast, på dit jag vill komma. Så som jag vill känna. Och så snurrar hjärnkontoret igång med vad nästa steg skulle kunna vara.. = jag i ett nötskal ??!
Ta det lugnt och samla energi är ju också en idé vad man kan ägna helgen åt..?!
Kom ner lite i varv av dina ord, så stort tack för dem❤️! Passade extra bra nu inför att komma till ro inför natten?! Så trött men ändå så uppe i varv varje kväll/natt.. och morgonarna också, för den delen..?. Lyckligtvis får jag lite paus från allt reflekterande och självrannsakan under dagarna☺️. Så du har nog rätt ?! Jag jobbar nog på rätt bra som gör ändå..
Tack fina du för påminnelsen ?!
Nu somnar jag säkert gott och sover som en prinsessa (utan ärta?) hela natten ??!
Stor kram!
/Fibblan ?.