Skarpt läge

390 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Vinäger
Komboucha

Nu har du gjort mig så nyfiken så jag måste prova. Var i butiken hittar jag den? Bland teer, drycker, delikatesser? Vilken smak rekommenderar frun?

Hoppas att du mår bättre i dag.

Kram

Rolf
Samma här

Önskar Komboucha med kokossmak, finns det?

Pellis
Captains...

Captains Komboucha Rasberry är absolut bäst! Deras andra smaker funkar också. Det finns många olika sorter men jag har plöjt igenom ganska många. Visst de är dyra men bättre det än en flaska vin eller BiB för den delen!

Tack för att ni kikar in i min tråd!

Rolf - har inte sett någon med Cocossmak men har inte letat heller eftersom jag är lite känslig för cocosdryck.

Vinäger - Du hittar dom inte bland theer snarare bland drycker. Tycker ibland att de ligger som en hel hög med en sån här rund kylare. Hemköp har en som heter Humm, sådär tycker jag.

I övrigt meddelar jag att sömnen är sådär, mer energi men massor att göra! Träningen går toppenbra, det är min livlina och ankare! Inte helvit men massor av vita dagar. Man orkar inte träna om man druckit vin kvällen innan.

Kraaam

Fibblan
Godmorgon Pellis🌅!

Känns som det var längesen jag kikade in nu☺️💕. Sömnen är ett aber, för att uttrycka mig milt, för mig också.. Uppfattade det som att du trots sådär sömn ändå har mer energi ? Eller menade du mindre 😂? Oavsett, så har du ork till träningen - livlinan och ankaret 👍💪! Man orkar ju inte träna med vin från dagen innan i kroppen. Jag orkar inte ändå..😂🙃😂! Tycker du är superstark som håller i din träning så fantastiskt bra, oavsett hur det går med det andra😘💪! Och massor av vita dagar - det låter underbart🌼😊! Heja dig Pellis 💕!
Önskar dig en fin helg ☀️!
Stor kram!
/Fibblan 🌼.

Fröet
Kombucha

Jag har testat många köpekombucha, alla är för söta för mej, men nu har jag hittat på Willys, Kevita Master Brew Kombucha ginger, (finns även Pineapple tror jag.) Helt i min smak, ganska sur 🙂
Den står vid juicen i kyldisken.

Har även gjort egen Kombucha, lätt som en plätt och kul att se scobyn växa 🙂 Och billigt 😉 Kolla You Tube tex.
Man behöver bara startvätska och en scoby, Symbiotic Culture of Bacteria and Yeast som är en jästkultur, ”moder”, som man köper, te och socker.

Lennis
Det som funkar är rätt

Du kör din träning precis som jag gör min :-) man mår så bra att ta ut sig själv och få ett lugn i kroppen!! Denna vecka har jag redan kört tre pass, har ett kvar att göra i morgon bitti, ja varför inte göra det över jävligt när man kan liksom att vara uppe och köra kl 8 en lördagmorgon! Här gäller det att chocka kroppen rejält haha ;-)
Träning är toppen och tror som du att det är ett stort livankare! Du gör det bra Pellis heja heja dig! Att inte vara helvit det är inte hela världen! Just nu kör jag helvitt och har gjort sen nyårsafton så 18 dagar idag, planen varierar slutet av januari mitten på februari, sen tror jag inte att jag kommer vara helvit längre. Jag tycker jag mår bra av att ta mina vita perioder emellanåt och låta kroppen vila. Alla är olika, men testar den varianten nu :-)
Hoppas du får en riktigt skön och härlig helg! Var rädd om dig! Kram kram

Vinäger
Tack för info

Ska försöka hitta den där drycken. Har letat i två affärer, men får leta vidare.

Känner att jag citerar andra en del, men det finns ju så många här som säger så många kloka saker. Just nu fastnade jag för Le nis rubrik: Det som funkar är rätt. Kunde inte sagt det bättre själv. Det sammanfattar det jag tänkte skriva, men jag hade försts helt i onödan brett på med en massa ord.

Det som funkar är rätt!

Ta det med dig. Du gör det så bra, Pellis. Du letar efter det sätt som passar just dig. Och vem ska det annars passa?

Kram till dig 💗

Pellis
Sömnen...

När sov jag som en stock sist? Jo inatt!!! Kan knappt fatta. Visserligen med lite Melatonin hjälp men ändå. Eller... för att jag körde ett träningspass igår på 75 min...Skivstång Intervall...eller kombinationen.
I måndags tränande jag också, sov inte särskilt bra på natten. Benen var tunga igår innan passet men av någon konstig anledning piggnar jag till så fort musiken sätter igång.

Summa summarum...åh så skönt det är att få sova. Har faktiskt inte "hunnit" skriva eller vara här inne så jag har mycket att läsa ikapp, jobb, bygget och träning samt hemmet har upptagit all min tid.
Inga större förändringar för mig men jag är så otroligt imponerad och glad för alla som verkligen lyckas var helvita. Funderar mycket på det där faktiskt. Vad beror det på att jag INTE HAR motivationen till att vara helvit? Vad beror det på att jag är SÅ STARK i motivationen av att träna? Skulle aldrig ställa in en träning pga att jag är bakis eller hellre vill dricka vin? Eller visst har det krockat någon gång med att man kanske varit bortbjuden och hellre är uppe och är social än att lägga sig för att sova.

Jag får fundera vidare...känner mig iaf pigg och glad i tankarna idag bara för att jag har fått sova. Har känt mig sur och ilsken i flera dagar mycket pga av sömnen men även människor runt omkring mig som "skaver". Eller så är det jag som är en konstig skavande figur. Ytterligare en lunch med "fruarna" har passerat och den tog mycket energi ska säga. En sån lunch ska ge energi inte ta energi. Nåväl...jag ville bara ge ett livstecken, och att jag inte försvunnit ner i dimman utan livet lunkar på men den stora förändring har inte skett ännu. Jag fyller kylskåpet med Komboucha, mina goda Captains. Var på middag i lördagskväll och gjorde reklam för mitt alkoholfria alternativ, hade med mig en flaska. Kändes inte som någon nappade direkt, alla fick smaka...

Ha en fin dag! Äntligen, äntligen är januari snart slut! Kram

FinaLisa
Godmorgon Pellis🌅

Härligt med ett livstecken 🤗
Skönt att du fått sova i natt 🙏
Bra att du hittat en mellanväg att gå på ett tag. Du känner själv när och hur det är läge att ändra riktning.
Huvudsaken är att du mår bra!🤗

Önskar dig en finfin onsdag☀️
Kram 🧡

Lennis
Heja dig Pellis 🌸🌸

Nej ibland har man inte rätta motivationen helt enkelt - men en gyllene medelväg funkar med! Gör som du tränar som besatt nu - försöker starkt att göra det till en vana! Försöker få till minst 3 helst 4 pass i veckan o tänker att det måste ge verkan på både kondition ork energi positivitet o allt annat 😊
Visst märker man att det gör det!! Jag tycker vi gör det bra med träningen klanka inte ner på dig själv! Du gör faktiskt något för dig själv o bra jobbat med att försöka sälja in kombuchan även om dom inte nappade på det 😉
Jag tycker du gör det bra! Mycket runt dig så känns inte som du hinner eller vill ha mer än lagom mycket vin! Lagom kan vara ok medans man samlar styrka 😊 kramar till dig o härligt att höra att du mår bra!! Kram kram 💕💕

Vinäger
Kombucha

Äntligen hittade jag den, på Life. Köpte Captain (höll på att skriva Morgan... 😛) hallon och ginger-lime. Båda var goda, men hallon lite för söt i min smak. Ska definitivt leta vidare bland sorterna, då även mannen gillade dem.

Håller med Lennis, du är bra. Jag brukar säga, nu kommer det en repris igen, att funkar inte det bästa alternativet får man tillsvidare nöja sig med det näst bästa.

Kram till dig

Fibblan
Motivation..

Alltså om man skulle förenkla det, så är den starka motivationen till träning, samma som gör det svårt att motivera sig till helvitt..🙃!
Tror jag iaf..
Belöningssystemet vill ha mer av just det som ger belöning. Och både träning och tyvärr alkohol ger ju detta..
Som sagt, jag tycker du är grym som håller i din träning 😘 och så länge den motivationen finns, har du världens bästa motvikt 💪 till att gå till den andra belöningen, som vi ju vet, inte alls är det i längden..
Sedan klurade jag också lite på det här med vem det är som skaver egentligen..😅. Känner igen din upplevelse..🙃. Antar att det generellt skaver när man gör förändringar 😆. Det skaver hos en själv OCH hos omgivningen..! Det är väl snarare regel än undantag att det uppstår motstånd när någon vill förändring. Många gånger är det skönast och det mest bekväma att allt bara förblir som det alltid varit. Folk är bekväma, vill ha en som de alltid haft en. Börjar du/jag förändras, "tvingar" det personerna i vår omgivning att också göra det. Det blir omständligt för dem, att behöva förhålla sig till det.. Och som vi varit inne på innan. Alkohol är en sådan normaliserad drog i vårt samhälle. Om då någon börjar ifrågasätta den, beslutar sig vara utan den, väcker det säkerligen oro och funderingar över eget intag. Antalet som är ute på farlig is gällande alkohol, är ju som bekant väldigt många. Men fortfarande är det så tabubelagt att erkänna att man tappat greppet lite om det. "Alla andra kan ju hantera det"..
Jaja, det var lite av mina tankar angående ditt senaste inlägg ☺️. Och det är fint att få lite livstecken ifrån dig emellanåt 😘! Jag tycker du gör ett jättebra jobb💪! Det går ju inte att stirra sig blind på helvitt eller ej. Då är det lätt att misströsta och snacka ner sig själv och det brukar sällan leda till mindre drickande..
Hejar på dig😘💕! Och tack för ditt besök hos mig! Det gjorde mig glad🤗!
Stor kram!
/Fibblan 🌼.

Pellis
Godmorgon...

...1 månad sen jag skrev. Jag läser nästan varje dag men jag har behövt den lilla pausen från skrivandet. Att få läsa om hur mycket pepp och kärlek det finns här inne bland alla och rädslan från min sida att bli helt ignorerad. Men ni ska veta att jag funderar på ALLT här i livet, hjärnan går på högvarv och ibland blir hårddisken full. Jag kommer närmare och närmare i min trygghet att jag MÅSTE strunta i hur andra påverkar mig och hur rädd jag är att folk pratar illa om mig för att jag är tråkig när jag väljer bort alkoholen.

Det dricks mycket i vårat umgänge, alldeles för mycket socialt drickande och jag är nästan den enda som håller igång motionen och tränar mycket. Kombinationen är ju som ni förstår ohållbar. Jag vill vara uppe tidigt på morgonen och känna mig pigg och stark, jag vill lägga mig tidigt och slösurfa i sängen.

Har precis varit på en födelsedagsresa på Kanarieöarna. Min resa, min födelsedag. Vi tog med oss några goda vänner så vi var 2 vuxna par helt enkelt. Jag hade sett framemot denna resa som min viloresa och att jag skulle få "bestämma" men min känsla var att det blev 3 mot 1hela tiden. Inte ens min man som lever med mig stöttade mig i diskussioner utan triggade snarare ämnet för att han var nyfiken på mina tankar. Självklart en sån gång dricker ju alla vin.

Veckan dränerade mig fullständigt och jag bestämde mig där och då för att undvika situationer med vissa människor. De får tycka precis vad dom vill om mig. I vilken gång i ordning har jag tänkt så?

Sköna söndag...det blåser...jag känner mig stressad inför veckan...men ska njuta idag, Gå långpromenad nu på morgonen, fixa hemma, sen gruppträning.

Jag är vuxen nu! Kram på er!

Se klart
Vilket fint inlägg

Och vilka bra insikter. Jag tror vi är några stycken som behöver påminnas om att vi är vuxna nu.
Det låter som en mkt bra strategi m träning, och att läsa här och skriva nån gång ibland.
Man får vara som man vill brukar jag säga till mina barn och ju mer jag tänker på det, desto mer är det väl den enda livsvisdom jag besitter.
Kram och bra kämpat!

Charlie70
Vad tråkigt!

Men, vad tråkigt att DIN födelsedagsresa inte fick bli som DU önskade! Inte ska man behöva stå till svars för sina val...
Kram!

Fibblan
Pellis 💜 !

Oj, vad längesen du skrev..☺️. Jag har inte heller varit så aktiv här på forumet på ett tag, men nu så fick jag lite fart och då vill jag förstås passa på o önska dig en fin påsk🐣🌷☀️!
Hoppas det är bra med dig🤗!
Kramar!
/Fibblan 🌼.

Pellis
Jag finns...jag lever...

...men oj så längesedan jag skrev här inne. Läser dock väldigt mycket och inser att många nya forumvänner har tillkommit. Alla vi som sitter i samma skuta och kämpar. Alla vi som faktiskt kommit till insikt med en sak som många människor blundar för, men egentligen borde öppna sina ögon. Ja, det dricks alldeles för mycket i samhället.

Vi som hänger här inne har iaf kommit fram till något slags beslut om att försöka sluta helt eller åtminstone dra ner på giftet.

Märker också sen Corona kom att det alkoholintaget har ökat. Varför? Svaret vet vi nog alla.

Några har flyttat till ”Det vidare livet” och några är kvar här. Jag laddar för fullt nu efter nya strategier och idéer. Planerar att flytta in snart igen...bara så ni vet.

Ha en fin dag alla! Kram

Ensam1984
Stor kram

Ville bara kika in till dig såsom du gjorde hos mig.

Tror på dig. Tro på dig själv. Känn efter, ta ett krafttag. Tänk att en dag är bättre än ingen dag av nykterhet. Tror vi befinner oss ganska lika, och med samma tankar.

Vi vill sluta, men samhället och de runtomkring tillåter oss inte riktigt att göra det på ett bekvämt sett. Och gudars vad många som har problem med A. ”Vanliga” människor, alltså precis som jag (såsom de uppfattar mig). Det har jag blivit så bra på att se sen jag var nykter så där länge förra gången.

När du kommer åter så ska jag åter följa dig, stötta och peppa!

Andrahalvlek
Helt rätt tänkt

Det är en process, som måste få ta den tid det tar helt enkelt. Från tanke till handling.

Alkoholism är en progressiv sjukdom som utvecklas i olika stadier. Min egen pappa tog sjukdomen till the bitter end och dog i sviterna av leversvikt. Eller leverkollaps snarare.

Själv nådde jag min gräns när jag insåg att min tolerans hade ökat enormt. Det krävdes två vinflaskor för att öht känna någonting. Och ändå blev jag inte glad och chill av vinet, inte ens av det första glaset.

Mina sista månader med alkohol kantades av minnesluckor, pinsamheter och kaskadkräkningar. Min kropp sa till mig: ”Sluta hälla i dig det här giftet!”

Till slut lyssnade jag - och bestämde mig för att sluta. Nu, efter 4 mån nykterhet, är alkohol en icke-fråga. Nu kan jag lägga all min energi på att ändra mina vanor och samla på mig nyktra erfarenheter.

Kram 🐘

FinaLisa
Pellis💗

Vad skönt att få ett livstecken 🤗🙋🧡
Du är saknad och så välkommen tillbaka!
Kram💚

Fibblan
Glad

av att höra ifrån dig💜🤗!
Planerar att flytta in snart igen..Det det jag fram emot - saknat dig här😀!
Häng på vet' ja, 🚂🚃🚃 jag har precis snubblat till och är således på station 1 igen☺️.
Stor kram och en glad midsommar 🌿🌼🌿🌼🌿!
/Fibblan 🌼.

Fibblan
Hej Pellis 💗

Ville bara säga att jag tänker på dig och hoppas på inflytt snart..😘!
Men oavsett, är det viktigaste att du mår väl🍀🙏!

Om vi inte hörs innan hösten vill jag iaf önska dig en härlig sommar☀️🌊🍃🌸!!
Speciell är den på många sätt detta året. Mest pga av corona, men för egen del också för att den kommer bli helt nykter🙏🍀🔮! Jag är bara så över den här skiten nu. Men visst, så har jag sagt flera gånger..Men jag kan liksom inte ta mig an detta projekt utan den inställningen😆. Jag kommer att hålla denna gång. Jag känner det på mig☺️🙏🍀!
Hoppas bra med dig som sagt❣️ Och att du är tillfreds med intaget, oavsett hur det ser ut😘!
Stor kram!
/Fibblan 🌼.

Pellis
För precis 1 år sedan...

...hade jag högtflygande planer om att göra en stor förändring med alkoholen. Knaskatten, Fibblan var mina startkompisar just denna kommande helg. Sen hade vi alla andra som glatt hejjade på i bakgrunden Jasmine, Vinäger, FinaLisa, Ensam1984, Lennis, Femina, Ironwill och många många fler.Hoppas jag inte glömt någon? Ber isf om ursäkt.

Stigarna har varit småkrokiga, "ups and downs" MEN vi har aldrig gett upp helt iaf. Jag lyckades ju inte hålla i 100% nykterhet särskilt länge som många andra men det är historia nu.

Coronan slog till och världen blev helt upp och ner. Många tog till flaskan men där får jag ändå ge mig en klapp på axeln att jag inte ökade intaget alls. Snarare att jag inte tyckte det var kul att ens dricka vin. Däremot deppade jag över träningen. Jag kan inte träna inomhus eftersom vi är en riskgruppfamilj. Coronan är inte historia utan pågår fortfarande, den kommer vi inte bli av med än på ett tag.

Så jag ser inget annat än att flytta tillbaka hit. Har läst så mycket under våren, många nya har tillkommit. För mig har tiden varit knapp att skriva då vi är i slutfasen med ett husbygge. Orken att flytta och rensa med en vintyngd kropp är ingen bra kombo. Jag ska börja ett nytt liv i nya huset. Sälja en massa skit, rensa, köpa lite nytt.

Måste vara stark i kropp och knopp. Jag välkomnar söndag dag 1!

Charlie70
Välkomnande

Och om jag inte missminner mig var du en av de som välkomnade mig hit! Det tackar jag för! Välkommen åter. Tror det kan ligga lite i det där med en nystart med ett nytt hus där inga (dåliga) vanor är etablerade ännu. Nu när du har möjligheten är det ju bara att köra på det tänker jag. Har själv funderat över om hur det varit om jag bott kvar i vårt förra hus. Tror det hade varit svårare för mig att bli nykter där faktiskt. Inte på något vis omöjligt, men svårare. Lägenheten jag bor i nu var ännu inte så inbodd att mina dåliga vinvanor hade trängt in i lägenhetens själ liksom.

Kram!

Jasmine
Pellis- välkommen!

Vi följdes ju åt ett tag som sagt... Jag är på min Dag 3 så vi kan hänga ihop igen 😊.

Jag förstår precis vad du menar med träningen! Det är otroligt jobbigt att inte kunna upprätthålla sina träningsrutiner. Jag har varit skadad sedan maj och kan inte göra någon endorfinhöjande träning utan måste hålla mig till simning och vad jag kallar "tantövningar"😂. Det har varit mentalt påfrestande... men, du vet ju att alkohol inte hjälper som tröst...haha..

Men, söndag Dag 1? Du menar att du inte börjar idag utan behöver landa i beslutet först?

Stor kram!❤

FinaLisa
Hej Pellis🤗

Jag är också tillbaka men är mest i rummet Det vidare livet.
Höll drygt fyra månader men sedan blev det återfall.
Positivt att jag ändå minskat på intaget under denna tiden men ändå....
Hursomhelst så har jag gjort en omstart nu och hoppas verkligen att hjärnan är med på det tåget🙃
🚆
Så det är dag 1 för mig idag 😊

Som du säger är det många nya som kommit till under året och det är omöjligt att följa alla.
Men några räcker ju och det är kul att vi kan peppa varandra igen👍
Kram 🧡🧡💗

Lennis
Välkommen tillbaka Pellis 🌸

Visst skulle du hänga på oss igen?
Jag har haft en bra sommar o semester o klarade 70 dagar vitt innan jag i torsdags bestämde mig för att lite vin sista helgen på semestern var ok. Nåväl är nu tillbaka på tåget igen - dag 3 idag o fler tänkte jag att det skulle bli 😊😊man mår sååå mycket bättre då! Har det i så färskt minne nu så tänkte köra på där o tuffa vidare på tåget ☀️☀️ Visst hänger du på!! Vi kämpar tillsammans - Fina Lisa du ligger någon dag före men vi kan åka på samma tåg alla tänker jag 😊 du får vara lokföraren som leder lite!! Kram på er o ta hand om er!! 🌸🌸 nu kämpar vi!!

Ensam1984
Skönt att ha tillbaka dig

Förra hösten med er här var så underbart.. för mig. Min första nyktra period.

Jag hoppas att du kan få en bättre start i ditt nya hus än jag fick i min nya lägenhet. Flytt är hemsk och hantverkare är värre (enligt mig) så stressen gjorde att jag började dr... NEJ! Jag gjorde att jag började dricka då jag inte hade lärt mig hur jag skulle hantera stress av den magnituden.

Var snäll mot dig själv fina Pellis. Kram

Pellis
Det är så skönt...

...att vakna på morgonen med känslan av energi och hur fräsch man blir av att inte dricka vin. Jag klarar alltid några dagar på raken och sen blir det sociala ett problem.
Mina vänner äter ute på restaurang varje kväll och dricker vin till maten varje kväll. Jag försöker verkligen äta nyttigt, hålla igång träningen så gott det går och inte åka till stan och dricka vin. Lyckas ganska bra men inte 100%

Coronan håller på att ta kål mig, hantverkarna jobbar inte på som de ska och huset ska vara klart för inflytt om 5 veckor. Jag "får" inte träna inomhus för min man eftersom han är livrädd att få Corona/Covid19 (riskkrupp).
Försökte förklara för honom att jag kan också bli sjuk av att inte träna inomhus. Deprimerad, knäpp "what ever".

Tack alla underbara som kommer ihåg mig och skriver i min tråd. Jag har ganska mycket omkring mig men försöker kika in så fort det går!

Morgonsvammel

Kram på er!

Sidor