Nu är det skarpt läge för mig. Jag har hängt här inne till och från i några år. Skrivit lite då och då men inte lyckas få någon kontinuitet och heller Inte lyckas hålla mig ifrån vinet. Jag måste ta itu med mitt drickande och rökande NU för om jag inte gör det kommer jag inte leva många år till. Därför skapar jag nu en ny tråd för min Dag 1 som ska starta imorgon 1/11. Min relation till alkohol är inte att jag dricker för mycket utan ofta. Spårar aldrig ur eller gör bort mig och mina ungdomar har kanske sett mig onykter några gånger Mina tankar snurrar hela tiden om att det banne mig inte är värt att dricka vin. Det är inte värt att sova dåligt, få hjärtklappning deluxe, att slita på sina inre organ. Men sen, när jag inte druckit vin på några dagar så kan längta till att få hälla upp ett glas. Min läkare smygtog ett alkoholprov och det visade sig att jag hade ett förhöjt CDT. Detta stör mig så internaliskt men jag kan ju inte springa ifrån det. Hon vill ta ett nytt kolesterolprov och CDT men jag har inte gått dit än. För jag skäms. Skäms så himla mycket

Jag är och känner mig som ett andrahandsval för allt och alla. Ingen tänker på mig och undrar hur jag mår utan det är alltid alltid jag som är omtänksam mot allt och alla. Ser till att alla mår bra och har det bra, familj som vänner. Mig kan man skälla på och tala om precis vad man tycker om saker och ting, som en måltavla. Det är just då som det är så skönt att få hälla upp lite vin och bara vara ensam med tankar och Facebook. Hela flödet på FB en söndag visar hur folk dricker och skålar och ler, det är så förljuget.

Som sagt nu ska jag ta itu med detta och jag ska lyckas också! Det är skarpt läge helt enkelt. Ska också försöka peppa på er andra som är så himla inprirerande. Ingen vet om min plan, bara ni för om jag berättar för min familj är det ingen som tror på mig. De säger att jag inte kommer att klara det för jag har försökt förut och misslyckats. Min önskan är att hålla mig ifrån vin resten av året och jag ska verkligen försöka men även här ifrågasätter alltid folk varför jag vill göra så? Gud så tråkig du är...

Det är aldrig rätt tillfälle att sluta och börja med Dag 1 , tänk hela november som jag har framför mig. Födelsedagar, smokingmiddag, julbord och imorgon middag ute med vänner.

Varje dag utan vin är en vunnen dag! Så får jag tänka...

Nu har du gjort mig så nyfiken så jag måste prova. Var i butiken hittar jag den? Bland teer, drycker, delikatesser? Vilken smak rekommenderar frun?

Hoppas att du mår bättre i dag.

Kram

Captains Komboucha Rasberry är absolut bäst! Deras andra smaker funkar också. Det finns många olika sorter men jag har plöjt igenom ganska många. Visst de är dyra men bättre det än en flaska vin eller BiB för den delen!

Tack för att ni kikar in i min tråd!

Rolf - har inte sett någon med Cocossmak men har inte letat heller eftersom jag är lite känslig för cocosdryck.

Vinäger - Du hittar dom inte bland theer snarare bland drycker. Tycker ibland att de ligger som en hel hög med en sån här rund kylare. Hemköp har en som heter Humm, sådär tycker jag.

I övrigt meddelar jag att sömnen är sådär, mer energi men massor att göra! Träningen går toppenbra, det är min livlina och ankare! Inte helvit men massor av vita dagar. Man orkar inte träna om man druckit vin kvällen innan.

Kraaam

Fibblan

Känns som det var längesen jag kikade in nu☺️?. Sömnen är ett aber, för att uttrycka mig milt, för mig också.. Uppfattade det som att du trots sådär sömn ändå har mer energi ? Eller menade du mindre ?? Oavsett, så har du ork till träningen - livlinan och ankaret ??! Man orkar ju inte träna med vin från dagen innan i kroppen. Jag orkar inte ändå..???! Tycker du är superstark som håller i din träning så fantastiskt bra, oavsett hur det går med det andra??! Och massor av vita dagar - det låter underbart??! Heja dig Pellis ?!
Önskar dig en fin helg ☀️!
Stor kram!
/Fibblan ?.

Fröet

Jag har testat många köpekombucha, alla är för söta för mej, men nu har jag hittat på Willys, Kevita Master Brew Kombucha ginger, (finns även Pineapple tror jag.) Helt i min smak, ganska sur ?
Den står vid juicen i kyldisken.

Har även gjort egen Kombucha, lätt som en plätt och kul att se scobyn växa ? Och billigt ? Kolla You Tube tex.
Man behöver bara startvätska och en scoby, Symbiotic Culture of Bacteria and Yeast som är en jästkultur, ”moder”, som man köper, te och socker.

Du kör din träning precis som jag gör min :-) man mår så bra att ta ut sig själv och få ett lugn i kroppen!! Denna vecka har jag redan kört tre pass, har ett kvar att göra i morgon bitti, ja varför inte göra det över jävligt när man kan liksom att vara uppe och köra kl 8 en lördagmorgon! Här gäller det att chocka kroppen rejält haha ;-)
Träning är toppen och tror som du att det är ett stort livankare! Du gör det bra Pellis heja heja dig! Att inte vara helvit det är inte hela världen! Just nu kör jag helvitt och har gjort sen nyårsafton så 18 dagar idag, planen varierar slutet av januari mitten på februari, sen tror jag inte att jag kommer vara helvit längre. Jag tycker jag mår bra av att ta mina vita perioder emellanåt och låta kroppen vila. Alla är olika, men testar den varianten nu :-)
Hoppas du får en riktigt skön och härlig helg! Var rädd om dig! Kram kram

Ska försöka hitta den där drycken. Har letat i två affärer, men får leta vidare.

Känner att jag citerar andra en del, men det finns ju så många här som säger så många kloka saker. Just nu fastnade jag för Le nis rubrik: Det som funkar är rätt. Kunde inte sagt det bättre själv. Det sammanfattar det jag tänkte skriva, men jag hade försts helt i onödan brett på med en massa ord.

Det som funkar är rätt!

Ta det med dig. Du gör det så bra, Pellis. Du letar efter det sätt som passar just dig. Och vem ska det annars passa?

Kram till dig ?

När sov jag som en stock sist? Jo inatt!!! Kan knappt fatta. Visserligen med lite Melatonin hjälp men ändå. Eller... för att jag körde ett träningspass igår på 75 min...Skivstång Intervall...eller kombinationen.
I måndags tränande jag också, sov inte särskilt bra på natten. Benen var tunga igår innan passet men av någon konstig anledning piggnar jag till så fort musiken sätter igång.

Summa summarum...åh så skönt det är att få sova. Har faktiskt inte "hunnit" skriva eller vara här inne så jag har mycket att läsa ikapp, jobb, bygget och träning samt hemmet har upptagit all min tid.
Inga större förändringar för mig men jag är så otroligt imponerad och glad för alla som verkligen lyckas var helvita. Funderar mycket på det där faktiskt. Vad beror det på att jag INTE HAR motivationen till att vara helvit? Vad beror det på att jag är SÅ STARK i motivationen av att träna? Skulle aldrig ställa in en träning pga att jag är bakis eller hellre vill dricka vin? Eller visst har det krockat någon gång med att man kanske varit bortbjuden och hellre är uppe och är social än att lägga sig för att sova.

Jag får fundera vidare...känner mig iaf pigg och glad i tankarna idag bara för att jag har fått sova. Har känt mig sur och ilsken i flera dagar mycket pga av sömnen men även människor runt omkring mig som "skaver". Eller så är det jag som är en konstig skavande figur. Ytterligare en lunch med "fruarna" har passerat och den tog mycket energi ska säga. En sån lunch ska ge energi inte ta energi. Nåväl...jag ville bara ge ett livstecken, och att jag inte försvunnit ner i dimman utan livet lunkar på men den stora förändring har inte skett ännu. Jag fyller kylskåpet med Komboucha, mina goda Captains. Var på middag i lördagskväll och gjorde reklam för mitt alkoholfria alternativ, hade med mig en flaska. Kändes inte som någon nappade direkt, alla fick smaka...

Ha en fin dag! Äntligen, äntligen är januari snart slut! Kram

Härligt med ett livstecken ?
Skönt att du fått sova i natt ?
Bra att du hittat en mellanväg att gå på ett tag. Du känner själv när och hur det är läge att ändra riktning.
Huvudsaken är att du mår bra!?

Önskar dig en finfin onsdag☀️
Kram ?

Nej ibland har man inte rätta motivationen helt enkelt - men en gyllene medelväg funkar med! Gör som du tränar som besatt nu - försöker starkt att göra det till en vana! Försöker få till minst 3 helst 4 pass i veckan o tänker att det måste ge verkan på både kondition ork energi positivitet o allt annat ?
Visst märker man att det gör det!! Jag tycker vi gör det bra med träningen klanka inte ner på dig själv! Du gör faktiskt något för dig själv o bra jobbat med att försöka sälja in kombuchan även om dom inte nappade på det ?
Jag tycker du gör det bra! Mycket runt dig så känns inte som du hinner eller vill ha mer än lagom mycket vin! Lagom kan vara ok medans man samlar styrka ? kramar till dig o härligt att höra att du mår bra!! Kram kram ??

Äntligen hittade jag den, på Life. Köpte Captain (höll på att skriva Morgan... ?) hallon och ginger-lime. Båda var goda, men hallon lite för söt i min smak. Ska definitivt leta vidare bland sorterna, då även mannen gillade dem.

Håller med Lennis, du är bra. Jag brukar säga, nu kommer det en repris igen, att funkar inte det bästa alternativet får man tillsvidare nöja sig med det näst bästa.

Kram till dig

Fibblan

Alltså om man skulle förenkla det, så är den starka motivationen till träning, samma som gör det svårt att motivera sig till helvitt..?!
Tror jag iaf..
Belöningssystemet vill ha mer av just det som ger belöning. Och både träning och tyvärr alkohol ger ju detta..
Som sagt, jag tycker du är grym som håller i din träning ? och så länge den motivationen finns, har du världens bästa motvikt ? till att gå till den andra belöningen, som vi ju vet, inte alls är det i längden..
Sedan klurade jag också lite på det här med vem det är som skaver egentligen..?. Känner igen din upplevelse..?. Antar att det generellt skaver när man gör förändringar ?. Det skaver hos en själv OCH hos omgivningen..! Det är väl snarare regel än undantag att det uppstår motstånd när någon vill förändring. Många gånger är det skönast och det mest bekväma att allt bara förblir som det alltid varit. Folk är bekväma, vill ha en som de alltid haft en. Börjar du/jag förändras, "tvingar" det personerna i vår omgivning att också göra det. Det blir omständligt för dem, att behöva förhålla sig till det.. Och som vi varit inne på innan. Alkohol är en sådan normaliserad drog i vårt samhälle. Om då någon börjar ifrågasätta den, beslutar sig vara utan den, väcker det säkerligen oro och funderingar över eget intag. Antalet som är ute på farlig is gällande alkohol, är ju som bekant väldigt många. Men fortfarande är det så tabubelagt att erkänna att man tappat greppet lite om det. "Alla andra kan ju hantera det"..
Jaja, det var lite av mina tankar angående ditt senaste inlägg ☺️. Och det är fint att få lite livstecken ifrån dig emellanåt ?! Jag tycker du gör ett jättebra jobb?! Det går ju inte att stirra sig blind på helvitt eller ej. Då är det lätt att misströsta och snacka ner sig själv och det brukar sällan leda till mindre drickande..
Hejar på dig??! Och tack för ditt besök hos mig! Det gjorde mig glad?!
Stor kram!
/Fibblan ?.

...1 månad sen jag skrev. Jag läser nästan varje dag men jag har behövt den lilla pausen från skrivandet. Att få läsa om hur mycket pepp och kärlek det finns här inne bland alla och rädslan från min sida att bli helt ignorerad. Men ni ska veta att jag funderar på ALLT här i livet, hjärnan går på högvarv och ibland blir hårddisken full. Jag kommer närmare och närmare i min trygghet att jag MÅSTE strunta i hur andra påverkar mig och hur rädd jag är att folk pratar illa om mig för att jag är tråkig när jag väljer bort alkoholen.

Det dricks mycket i vårat umgänge, alldeles för mycket socialt drickande och jag är nästan den enda som håller igång motionen och tränar mycket. Kombinationen är ju som ni förstår ohållbar. Jag vill vara uppe tidigt på morgonen och känna mig pigg och stark, jag vill lägga mig tidigt och slösurfa i sängen.

Har precis varit på en födelsedagsresa på Kanarieöarna. Min resa, min födelsedag. Vi tog med oss några goda vänner så vi var 2 vuxna par helt enkelt. Jag hade sett framemot denna resa som min viloresa och att jag skulle få "bestämma" men min känsla var att det blev 3 mot 1hela tiden. Inte ens min man som lever med mig stöttade mig i diskussioner utan triggade snarare ämnet för att han var nyfiken på mina tankar. Självklart en sån gång dricker ju alla vin.

Veckan dränerade mig fullständigt och jag bestämde mig där och då för att undvika situationer med vissa människor. De får tycka precis vad dom vill om mig. I vilken gång i ordning har jag tänkt så?

Sköna söndag...det blåser...jag känner mig stressad inför veckan...men ska njuta idag, Gå långpromenad nu på morgonen, fixa hemma, sen gruppträning.

Jag är vuxen nu! Kram på er!

Och vilka bra insikter. Jag tror vi är några stycken som behöver påminnas om att vi är vuxna nu.
Det låter som en mkt bra strategi m träning, och att läsa här och skriva nån gång ibland.
Man får vara som man vill brukar jag säga till mina barn och ju mer jag tänker på det, desto mer är det väl den enda livsvisdom jag besitter.
Kram och bra kämpat!

Men, vad tråkigt att DIN födelsedagsresa inte fick bli som DU önskade! Inte ska man behöva stå till svars för sina val...
Kram!

Fibblan

Oj, vad längesen du skrev..☺️. Jag har inte heller varit så aktiv här på forumet på ett tag, men nu så fick jag lite fart och då vill jag förstås passa på o önska dig en fin påsk??☀️!
Hoppas det är bra med dig?!
Kramar!
/Fibblan ?.

...men oj så längesedan jag skrev här inne. Läser dock väldigt mycket och inser att många nya forumvänner har tillkommit. Alla vi som sitter i samma skuta och kämpar. Alla vi som faktiskt kommit till insikt med en sak som många människor blundar för, men egentligen borde öppna sina ögon. Ja, det dricks alldeles för mycket i samhället.

Vi som hänger här inne har iaf kommit fram till något slags beslut om att försöka sluta helt eller åtminstone dra ner på giftet.

Märker också sen Corona kom att det alkoholintaget har ökat. Varför? Svaret vet vi nog alla.

Några har flyttat till ”Det vidare livet” och några är kvar här. Jag laddar för fullt nu efter nya strategier och idéer. Planerar att flytta in snart igen...bara så ni vet.

Ha en fin dag alla! Kram

Ville bara kika in till dig såsom du gjorde hos mig.

Tror på dig. Tro på dig själv. Känn efter, ta ett krafttag. Tänk att en dag är bättre än ingen dag av nykterhet. Tror vi befinner oss ganska lika, och med samma tankar.

Vi vill sluta, men samhället och de runtomkring tillåter oss inte riktigt att göra det på ett bekvämt sett. Och gudars vad många som har problem med A. ”Vanliga” människor, alltså precis som jag (såsom de uppfattar mig). Det har jag blivit så bra på att se sen jag var nykter så där länge förra gången.

När du kommer åter så ska jag åter följa dig, stötta och peppa!

Det är en process, som måste få ta den tid det tar helt enkelt. Från tanke till handling.

Alkoholism är en progressiv sjukdom som utvecklas i olika stadier. Min egen pappa tog sjukdomen till the bitter end och dog i sviterna av leversvikt. Eller leverkollaps snarare.

Själv nådde jag min gräns när jag insåg att min tolerans hade ökat enormt. Det krävdes två vinflaskor för att öht känna någonting. Och ändå blev jag inte glad och chill av vinet, inte ens av det första glaset.

Mina sista månader med alkohol kantades av minnesluckor, pinsamheter och kaskadkräkningar. Min kropp sa till mig: ”Sluta hälla i dig det här giftet!”

Till slut lyssnade jag - och bestämde mig för att sluta. Nu, efter 4 mån nykterhet, är alkohol en icke-fråga. Nu kan jag lägga all min energi på att ändra mina vanor och samla på mig nyktra erfarenheter.

Kram ?