Ett ärligt försök!

2133 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Vinäger
Tacksam

Som vanligt oerhört tacksam över att få vara en del av detta forum. Tack alla.

Ett extra tack till dig, Se klart. Det är ju precis det du gör, du ser klart. Att du orkat läsa så mycket i min långa tråd gör mig imponerad och glad, att du fått ut någonting av alla turer känns ännu bättre. Visst har du listat ut hur det ligger till vad gäller att vara ödmjuk gentemot andra, men sträng mot sig själv. Den hårda inre domaren har jobbat både heltid och övertid de senaste åren. Eller kanske mer eller mindre hela livet. Gäller det inte alkohol, finns det andra saker att klanka ned på.

Men nu lägger jag känslan av att vara misslyckad åt sidan. De nyktra dagarna rullar på och jag njuter av varje sekund. När jag inte dricker hittar jag även färre andra saker att älta. Det ena ger som bekant det andra.

I går kväll ringde det äldsta barnbarnet (med hjälp av sin mamma) ett videosamtal till mig. Alltså, känslan att utan tvekan, trots lördagskväll, kunna svara är obeskrivbar. Inte tänka på alternativen att låta bli att svara eller fundera över om jag sluddrar, har dimmiga ögon, ler så där fånigt (ok, det gör jag ju ändå när jag pratar med barnbarnen, så just det kanske inte var bästa exemplet. 😍), säger konstiga saker, upprepar mig... Ja, ni vet ju själva hur en fyllkärring kan låta. Men, som sagt, nu uppstod inte ens problemet.

Detta bli ännu en sak att lägga till på min digra "Positiva-effekter-av-att-inte-dricka-lista". Den kommer att bli lång, mycket lång.

Ha en fin söndag alla!

Kram kram

svagis
Exakt - tack för påminnelsen Vinäger!

Precis detta är vad jag vill bort ifrån också - och att mina barn (och barnbarn i framtiden) ska kunna vara säkra på att slippa:
"I går kväll ringde det äldsta barnbarnet (med hjälp av sin mamma) ett videosamtal till mig. Alltså, känslan att utan tvekan, trots lördagskväll, kunna svara är obeskrivbar. Inte tänka på alternativen att låta bli att svara eller fundera över om jag sluddrar, har dimmiga ögon, ler så där fånigt (ok, det gör jag ju ändå när jag pratar med barnbarnen, så just det kanske inte var bästa exemplet. 😍), säger konstiga saker, upprepar mig... Ja, ni vet ju själva hur en fyllkärring kan låta."
Du är fantastisk i din självrespekt Vinäger <3 <3 <3 En inspiration för mig!
Kram
svagis

Charlie70
Jag ler

när jag läser om telefonsamtalet med ditt barnbarn. Så underbart att du kan vara den där kärleksfulla tillgängliga mormorn till ditt barnbarn som du vill vara. Jag kramar min 14-åring lite extra här på fredag- och lördagkvällar. Eftersom jag kan det utan att behöva fundera på om jag luktar eller ska få kommentarer från honom som jag inte vill ha...
Heja oss!

Lennis
Ler jag med 🌸🌸

Så otroligt vacker beskrivning o förstår precis lyckan att ”kunna svara” ❤️❤️
Känn dig stolt känn dig dig lycklig 🌸🌸
Ja det är väl precis det man gör (tänkte precis hur jag tänker om mig själv) man inser inte hur bra man har det två superfina stora tonåringar 14 o 18 en underbar sambo ett jobb jag älskar som kan vara hur stressigt som helst men innerst inne älskar jag det! Har kommit långt o det har gått mycket bra på mitt jobb till o med. Men tänker man att man är nöjd med allt man uppnått? Alldeles för sällan 😢 ska börja tänka som du att jag är bra att jag har lyckats o inte klanka ner på mig själv om allt! TACK för påminnelsen o viktiga ord som alltid 💕💕
Ha en toppenhärlig dag o njut av en härlig ledig söndag!! Många kramar till dig 💕💕

Fibblan
Smack!

Sanningen rätt i nyllet
- träffsäkert som vanligt 😘! Nu har ju inte jag några barnbarn, men väl egna och de har också en mormor. Så jag känner igen ovan beskrivning både för egen del och å hennes vägnar..Har inte pratat så mkt om det här, eller alls egentligen. Men min mamma har också haft problem med sitt vinintag. Ibland kanske chansat och svarat ändå, och man hör direkt om det blivit att hon tittat för djupt ner i flaskan.. Också en lite klump i magen för egen del..påmind om de ggr jag själv svarat i telefon, när jag inte skulle..Ah, det märks nog inte tänker man, men så inser man under samtalets gång, att man får anstränga sig för att inte låta onykter..
Skönt att den tiden är förbi🙏!
Tack för påminnelsen😘. För även om det är skämmigt att behöva tillstå, är det nyttigt att göra det. Hålla färskt i minnet hur det var, och hur det kan bli igen, om vi tar det där första glaset. Också skönt att äntligen insett, att det är precis det, det handlar om. Aldrig ta det där första glaset. Har slutat inbilla mig att ett glas eller två kan jag väl ta..Nä, den tiden är tack och lov förbi. Jag säger som många andra är, att avhållsamhet är lättare än måttlighet. För min del finns nog inget in between. Eftersom min mamma lyckades hitta tillbaka till måttlighet (hmm..,nja..en sanning med modifikation kanske egentligen..) så har jag trott att det är möjligt. Och ja, för vissa är det kanske det. För mig är den resan jobbigare och så ovärd att ens försöka sig på fler gånger..
Som vi konstaterat tidigare; Var och en gör sin resa. Finns inga rätt eller fel. Den handlar ju snarare om att hitta sin egen väg, rätt för just en själv. Jag väljer helnyktert ☑️. Det blir bäst för mig (och mina barn..💕). Tack än en gång för ditt skarpa sinne, din förmåga att låta dessa viktiga reflektioner att komma till uttryck, för dig och din värme 💕🤗!
Önskar dig också en fin söndag☀️!
Stor kram!
/Fibblan 🌼.

Allterbra
wow

Wow, du kämpar hårt precis som jag.
Ju mer man kämpar och lyckas i perioder, men även misslyckas ibland.
Ju starkare blir man känns det som, har inte hunnit läsa ikapp din tråd men läste precis sidorna 51-55.
Det känns som vi gör ungefär samma resa, vi misslyckas och lyckas bra ungefär lika länge och ofta :))

FinaLisa
Vinäger❣️

Vill bara ge dig en stor söndagskram🤗💕🍃🌸🌺

PimPim
Den känslan du beskriver känner jag exakt när...

...mina barn ringer mig sent på kvällen och frågar om jag kan hämta dem.
Från att inte ha kunnat göra det sätter jag mig gladeligen i bilen och tuffar iväg mitt i natten - bara för att jag kan 🤗😊

Jag har ju lite svårt att sova ordentligt ännu. Men när jag väl somnat har jag inte vaknat på natten av svettningar, hjärtklappning, ångest och tryck över bröstet. Den skiten är helt borta 👌🏻✨

Nu är det massa nya tag som gäller och jag ska sätta mig med lite jobb strax. Ta hand om dig fina du och njut av varje samtal du får ❤️

Kram PimPim🌷

Soffi
Blanka ögon

… men inte på grund av begynnande berusning.
Nej, jag blir rörd på gränsen till tårar när jag läser dina senaste inlägg.

Kampen är periodvis hård men vinsterna med nykterhet obeskrivligt underbara!

Vinäger
Ett avgörande i dag

Först, från djupet av mitt hjärta, TACK för fin respons. Förstår att igenkänningen är stor för många. Tillsammans kan vi göra mycket bara genom att påminna varandra om hur det varit - men framför allt hur det kan vara. Bara vi väljer rätt. Och det har vi ju gjort.

I dag har jag gjort något stort. Större än vad jag kanske kan beskriva. Jag har för alltid utplånat min perfekta A-gömma. Den som jag aldrig kan få igen. Inte för att jag skulle vilja det, men det var ändå med blandade känslor - dock mest stolthet, ska tilläggas - jag utförde uppdraget. Dessutom på ett nästan ritualiskt sätt.

Nu undrar någon kanske vad det var för märkvärdigt med det där stället. Jo, det var så här att för några år sedan hittade jag en perfekt flaska. Storleken och formen gjorde att jag efter att ha använt min smartare del av hjärnan kunde bygga (nja, det kanske var lite överdrivet, snarare karva) ut ett exakt lika stort hålrum som den fyrkantiga litersflaskan. Den var helt dold i min garderob. Det optimala gömstället för en smygsupare.

När jag tog beslutet i dag trängde många minnen fram. Så många olika drycker den flaskan innehållit genom åren. Oftast vin av något slag som tappats upp från en BiB i ett obevakat ögonblick. Ibland till större fester hade vi boxar med både rött, vitt och rosé (som förstås tappades upp i karaffer, det ansågs ju fiiinare), inte sällan tappade jag upp lite av varje i flaskan för att det inte skulle märkas att innehållet i boxarna minskat.

När gästerna gått hem efter en fest och M gått och lagt sig blev det ibland rena julafton för mig. Jag smög och hämtade min flaska och började fylla på med vad som fanns att till gå: Whiskey, rom, gin, vodka, snaps, Jäger, rödvin, likör... Drygt 10 cl av varje, så fanns det ändå försvarliga mängder kvar i varje flaska dagen därpå. Själv hade jag ju fått till en hel liter starksprit "gratis".

När jag skriver detta mår jag lite illa, både rent fysiskt när minnena angående smaken ploppar upp, men också psykiskt när jag tänker på den här perioden i mitt liv när jag mådde som sämst och förnedrade mig på detta vis.

Ja, förnedrande var det på alla sätt, att sitta på huk i garderoben och tvinga i sig rävgiftet, hålla emot så att det inte skulle komma upp igen, vänta en stund och sedan ta en ny klunk. Har länge haft dubbla känslor inför starksprit. Den var praktisk då den tog mindre utrymme att handla, förvara och slänga, dessutom kom ju ruset snabbare. Nackdelen var förstås att den var mycket svårare att kontrollera. De (få) gånger jag misslyckats med att uppträda normalt inför M är när just alkoholhalten på det jag för tillfället druckit överstigit 30 procent. Därför undvek jag den så mycket jag kunde till slut, planerade åtminstone inte för den. Råkade det finnas någon i närheten tog jag förstås chansen...

Allt detta känns så långt borta i dag. Frihetskänslan är total. Även om jag inte drack lika destruktivt sista året, hade alkoholen ändå kontrollen över mig. Fanns den tillgänglig, då drack jag garanterat. Det är det enda jag ännu inte vill utsätta mig för - att bli ensam med A i närheten. Hur säker jag än känner mig just nu litar jag inte på att jag skulle klara ut den situationen.

Men vet ni, det behöver jag inte fundera på ännu. All alkohol är sedan drygt två år tillbaka inlåst med M som nyckelbärare. Det blev bestämt efter att jag bad honom om detta när jag påbörjade min nykterhetsresa. Den enda alkohol jag smygdruckit är den jag själv smyghandlat och smygburit in i huset till garderoben.

Vilket j-a smusslande och pusslande det har varit.

Men nu är det över.

Äntligen!

Den perfekta gömman är förintad. För alltid. Jag tackar mig själv. En klapp på axeln och en ryggdunk.

Fy f-n vad vi är bra!

Kram på er

FinaLisa
🥇🏆💐

Vinäger, häng medaljen om halsen, sätt blommorna i pokalen och njut av friheten från tvånget och att du hädanefter slipper smusslandet!
Du är fantastisk 💪😊💪
Kram 💚

Charlie70
Medaljer till Dig Vinäger!

Himla bra jobbat. Kram från Charlie

Stormenlilla
Gud vad skönt!

En frihetskänsla. Tänk att du ge gjort det! Som ett slutgiltigt farväl. Tänk att du har gjort det nu. Stolt över dig!

Kram ❤️

Femina
Ett stort steg

Ett stort och viktigt beslut. Var stolt över dig själv! 🙏

PimPim
BAM 🤜🏻✨

Så jäkla bra du är! Hej då gömman 👋🏻
Tänk vad mycket tid vi lagt på det där smygsupandet... planering som styrt hela ens tragiska liv, Jisses så lumpen jag känner mig när jag tänker på det 😔

Ha en fantastisk vecka nu! Du är bäst!💕

Kram PimPim🌷

mulletant
Grattis Vinäger!

Jag gjorde ett helt annat slags beslut häromdagen, men också avgörande och efter en inre kamp. Beslutet var ett svar på en förfrågan och i samma ögonblick jag tryckte på ’sänd’ kände jag just den där enorma frihetskänslan du beskriver! Det där när man övervunnit sig själv och vet att man valt det innerst inne rätta! / mt

Stor-Babs
Fy fan vad bra du är!!!

Rituella grejjer verkar hjälpsamt i tillfrisknandet. Något att tänka på....

Fibblan
Heja dig Vinäger 💕

För ditt avgörande drag igår💪😘! Ibland ser jag det nästan som att vi sitter där med a-👿, på andra sidan schackbordet. Nu har du gjort ett viktigt och avgörande drag;
schackmatt ♟️☑️💪!
Så fantastiskt bra gjort🎉🏅🎂! Håller med Finalisa, värt att fira med både blommor, medalj och nu tårta😋!
Stor kram!
/Fibblan 🌼.

santorini
Vilket bra drag!

Hög igenkänningsfaktor på det. Garderoben kändes som ett bra ställe. Sportväskan också...Tänk vilken kreativitet vi har som vi nu kan använda till annat.

Adde
Tänk

om vi kunde använda vår kreativitet på ett för samhället positivt sätt ??? Vilka framsteg som skulle ske då :-)

Jag hittade en sexpack nåt år in i nykterheten som jag gömt väl :-))

Och hon som gick rundan i parken i i Helsingborg och hade flaskor gömda i buskarna ?! :-)) Funkade bra tills hon märkte att nivån sjönk i vissa flaskor :-)) Och ja ! Det var en annan alkis som kommit på den bästa idén :-)) De träffade varandra senare i livet och kunde skratta gemensamt åt det hela !!

Vinäger
Freudiansk felsägning?

Haha, i dag hände något riktigt kul slash pinsamt...

Bakgrundsinfo: Jag använder en nagelbandskräm som heter Creme Abricot.

Pratade med en tjej som är nagelteknolog och hon frågade om jag använder någon produkt till naglarna. "Ja" , svarar jag direkt, "Apricot Brandy" 😂 Hjärnan har tydligen alkoholtankar lättillgängliga fortfarande, även om jag själv inte är med och tänker dem.

När jag ändå är i gång med pinsamheter... Läste igenom mitt förra inlägg, svenskläraren i mig granskar fortfarande, och undrar: Vad i hela fridens namn är "ritualiskt"? 🙄 Alltså, jag dör lite när jag läser och förstår att det är jag som skrivit det. Rituellt ska det förstås vara... Joråsåatte...

Vill förtydliga att jag aldrig lägger mig i andras stavning eller ordval, men som vanligt är jag stenhård mot mig själv. Fröken duktig bör ju vara fläckfri, eller hur...

Tack för alla kommentarer och påminnelser om att jag inte är eller har varit ensam om alla förnedrande påhitt i alkoholens tjänst.

Två kritvita veckor i dag, upptäckte jag av en slump. Och det har inte varit det minsta jobbigt. Jag njuter av framgången, men är ödmjuk inför bakslagen. Jodå, någon gång kommer de att komma. Men jag rustar mig för fullt, laddar med strategier och är uppmärksam på minsta varningssignal. Den här gången ska A-djävulen få på moppo.

Kram till den som vill ha och behöver

Tjalle
Imponerad.......

Jag är så imponerad av din utveckling, vinäger. Jag försöker ha dig som en av mina målbilder i strävan att komma framåt. Du är en viktig förebild och jag önskar innerligt att jag om något år kan ha en lika avslappnad inställning som du har till saker och ting.
Kram/Tjalle

Charlie70
Kvällens skratt

Stort tack Vinäger! Nu bjöd du mig på kvällens andra skratt här :-) Svagis var bussig och bjöd mig på det första!
Kram

Se klart
Jag tar till mig att vara vaksam

Och att välja handkräm utan associationer.
Grattis till två veckor, heja dig!

Pellis
Grattis...

... du är tvåbent! Det blev att jag svarade om Kombuchan i min tråd! Ha en fin dag! Kram

Vinäger
Facebook

Tack för pepp. Extra tack till Tjalle, vad glad jag blev av att läsa dina ord. Att du upplever att jag har en avslappnad inställning till saker och ting gör mig nyfiken. Vad får dig att tycka det? Alltså, jag tar det positivt, vill bara veta, då jag själv inte kan se det. Se klart: Haha, ja, passa dig för skönhetsprodukter med alkoholklingande namn. Att det är alkohol i många av dem får vi nog stå ut med.

Läser ibland att människor här vill ha kontakt även utanför forumet. Vi var några stycken som öppnade ett nytt Fb-konto och kallade oss för vårt nick + AH, jag heter således Vinäger AH. Inläggen blev inte så många, men jag har kontakt med några stycken via messenger på det kontot.

Om några är intresserade, skicka en vänförfrågan till mig, dvs Vinäger AH. Då kommer ni också att se vilka som är mina vänner där. Obs! Jag kommer endast att besvara er som har ett nick jag känner igen.

Skriv gärna här om det finns intresse och om ni har skickat en förfrågan. Då vi har varit inne på Fb har det varit lika kravlöst som här, var och en använder det efter eget behov.

Nu ska jag krypa ner i sängen efter en dryg timmes svettig pw och en välbehövlig dusch. Lika vit som lakanen är jag i dag också.

En riktigt härlig känsla är det allt.

Kram på er

Vinäger
Dubblett

Så kan det gå när redigeringsfingret ska lägga sig i. 😛

Fibblan
Glädjs så med dig Vinäger 💕

Underbara rader att läsa; powerwalk, dusch och lika vit och ren som lakan i en nybäddad säng🤗🙏!
Mer än så behövs inte☺️! Så bra val, som gör gott för både kropp och själ🙏!
Heja dig för det😘❤️!

Jag hade gärna haft mer kontakt men har aldrig ägt ngt Facebook konto och kommer heller aldrig att göra det, så det går bort för mig. Synd att jag missar träffen, annars hade ju det varit ett ypperligt tillfälle att kanske knyta lite kontakter även utanför forumet. Är ju så nyfiken på hur du och även andra ser ut och är IRL 🥰. Och kanske hade man efter lite småprat valt att säga ngt om vart man bor i landet☺️. Tänk en fika..☕, så mysigt det hade varit och fått sitta ner och bubbla på tillsammans 😍!
Hoppas ni får en spännande och härlig dag! Det är jag säker på att det blir☺️. Jag får väl dyka upp vid nästa års event, när jag har 1 år lite drygt av nykterhet blir det ju då..😆🙏🍀!
Fint o höra att du mår bra❤️!
Jag kämpar på💪! Väldigt svängig i måendet men vit som ett lakan fortfarande 🌼🙏😊!
Stor kram!
/Fibblan 🌼.

Var Dag
Fb

Hur fungerar det med fb 🤔 ska man skapa ett nytt konto med sitt alias namn då eller använder man sin befintliga och skickar förfrågan? Det var roligt det med skönhetsprodukten satt här och fnissade för mig själv 😅

Vinäger
Forts. Fb

Var Dag, du skaffar ett helt nytt konto som du förslagsvis döper till Var Dag AH. Med tanke på både din, min och alla andras anonymitet kommer jag inte att godkänna någon annan vänförfrågan än från dem vars nick jag känner igen.

Fibblan, så himla synd att du inte kan vara med på träffen. Det är lite speciellt att få ett ansikte på flera man "pratat" med här. Vad gäller var man bor kan man iaf ibland lista ut vilka som inte bor i närheten genom väderleksuppdateringar. Någon skriver att det regnar en dag när jag själv har varit ute i solen. Jag är också svag för dialekter och kan ringa in en del ord vissa använder. Skulle älska att jobba som tekniker inom Polisen eller varför inte privatdetektiv. 😊

Sidor