Ny här med egen tråd. Har dock läst många inlägg sedan jag hittade forumet för några veckor sedan.

Bestämde i tisdags morse att det får vara nog nu. Kände inte ens ett sug de första dagarna, ett par värktabletter mot huvudvärken bara. Efter att ha läst mångas berättelser förstod jag att lockelsen säkert kommer att dyka upp. I går längtade jag, men tack och lov infann sig aldrig tillfället.

Nu önskar jag lite pepp när suget sätter in. Har förstått att det finns många, många i samma situation som jag. Att det hjälper att läsa om andras erfarenheter och se responsen de får känns stort.

Hälsningar en lyckligt gift kvinna med ett bra jobb och flera fina (vuxna) barn. Så varför?

Tjalle

Jag är så imponerad av din utveckling, vinäger. Jag försöker ha dig som en av mina målbilder i strävan att komma framåt. Du är en viktig förebild och jag önskar innerligt att jag om något år kan ha en lika avslappnad inställning som du har till saker och ting.
Kram/Tjalle

Tack för pepp. Extra tack till Tjalle, vad glad jag blev av att läsa dina ord. Att du upplever att jag har en avslappnad inställning till saker och ting gör mig nyfiken. Vad får dig att tycka det? Alltså, jag tar det positivt, vill bara veta, då jag själv inte kan se det. Se klart: Haha, ja, passa dig för skönhetsprodukter med alkoholklingande namn. Att det är alkohol i många av dem får vi nog stå ut med.

Läser ibland att människor här vill ha kontakt även utanför forumet. Vi var några stycken som öppnade ett nytt Fb-konto och kallade oss för vårt nick + AH, jag heter således Vinäger AH. Inläggen blev inte så många, men jag har kontakt med några stycken via messenger på det kontot.

Om några är intresserade, skicka en vänförfrågan till mig, dvs Vinäger AH. Då kommer ni också att se vilka som är mina vänner där. Obs! Jag kommer endast att besvara er som har ett nick jag känner igen.

Skriv gärna här om det finns intresse och om ni har skickat en förfrågan. Då vi har varit inne på Fb har det varit lika kravlöst som här, var och en använder det efter eget behov.

Nu ska jag krypa ner i sängen efter en dryg timmes svettig pw och en välbehövlig dusch. Lika vit som lakanen är jag i dag också.

En riktigt härlig känsla är det allt.

Kram på er

Fibblan

Underbara rader att läsa; powerwalk, dusch och lika vit och ren som lakan i en nybäddad säng??!
Mer än så behövs inte☺️! Så bra val, som gör gott för både kropp och själ?!
Heja dig för det?❤️!

Jag hade gärna haft mer kontakt men har aldrig ägt ngt Facebook konto och kommer heller aldrig att göra det, så det går bort för mig. Synd att jag missar träffen, annars hade ju det varit ett ypperligt tillfälle att kanske knyta lite kontakter även utanför forumet. Är ju så nyfiken på hur du och även andra ser ut och är IRL ?. Och kanske hade man efter lite småprat valt att säga ngt om vart man bor i landet☺️. Tänk en fika..☕, så mysigt det hade varit och fått sitta ner och bubbla på tillsammans ?!
Hoppas ni får en spännande och härlig dag! Det är jag säker på att det blir☺️. Jag får väl dyka upp vid nästa års event, när jag har 1 år lite drygt av nykterhet blir det ju då..???!
Fint o höra att du mår bra❤️!
Jag kämpar på?! Väldigt svängig i måendet men vit som ett lakan fortfarande ???!
Stor kram!
/Fibblan ?.

Var Dag

Hur fungerar det med fb ? ska man skapa ett nytt konto med sitt alias namn då eller använder man sin befintliga och skickar förfrågan? Det var roligt det med skönhetsprodukten satt här och fnissade för mig själv ?

Var Dag, du skaffar ett helt nytt konto som du förslagsvis döper till Var Dag AH. Med tanke på både din, min och alla andras anonymitet kommer jag inte att godkänna någon annan vänförfrågan än från dem vars nick jag känner igen.

Fibblan, så himla synd att du inte kan vara med på träffen. Det är lite speciellt att få ett ansikte på flera man "pratat" med här. Vad gäller var man bor kan man iaf ibland lista ut vilka som inte bor i närheten genom väderleksuppdateringar. Någon skriver att det regnar en dag när jag själv har varit ute i solen. Jag är också svag för dialekter och kan ringa in en del ord vissa använder. Skulle älska att jobba som tekniker inom Polisen eller varför inte privatdetektiv. ?

Skulle gärna kommit på träffen jag med men min tösabit ska på anställningsintervju på ett större nöjesfält den dagen och har lovat att skjutsa på henne. Sånt är livet ibland!Är glad över att kunna köra på henne i varje fall eftersom vi måste upp i ottan.

Skönt att höra att din nykterhet går bra och ja vi firade ju två veckor igår! Grattis ??

Sov så gott!
Kram PimPim ?

Fibblan

Jag är likadan..?. Men det blir ju ofrånkomligen så..?️, aha, den var från västkusten, den uppåt landet, den måste ju bo i södra delen och så Stockholmsområdet etc.. inte minst nu inför träffen, när alla ska försöka ta sig över detta avlånga land.. + väderleken ibland som du säger..?. Som sagt, det hade varit så spännande att ses, så det är väl därför som man mer eller mindre omedvetet sonderar terrängen?. Så får man sig en liten bild av hur de möjligheterna verkar te sig rent logistiskt/geografiskt☺️.

En önskan om en god natts sömn från en detektiv till en annan..???!
Kramis!
/Fibblan ?.

Ja, jag tycker du är fantastisk Vinäger i dina beskrivningar av det absurda beteendet av att hälla ihop en massa olika drycker så att det inte ska märkas att det är tomt.
Tänk vad mycket tid och energi vi har lagt på drickandet. ”Smusslande och pusslande” ett av dina bästa inlägg och de är egentligen många, för du beskriver så tydligt vad som händer och det här helt knäppa beteendet som vi har flera av oss.
Häftigt att du stänger dörrar Vinäger, för det gör du. Tror att det är viktigt. Jag har stängt dörrar och ändå börjat dricka igen. Då blir det ännu mer mekande för att få ihop det och avkopplingen uteblir. Har som du en lugn period nu 15-1. Känns som att jag har bestämt mig. Har också bokat tid för rådgivning. Jag är dödstrött på att dricka.

gör som Vinäger på fb. Godkänner bara nick jag känner igen och ibland har det hänt vi blivit vänner irl och då tar jag bort dem från min ah-sida. Det har hänt att jag godkänt en förfrågan via messenger med "riktigt" namn men då har det stannat där.
Jag är öht taget väldigt restriktiv med att godkänna förfrågningar även på mitt "riktiga" konto då jag har principen att jag ska ha träffat och lärt känna personen i fråga innan denne läggs till i vänlistan.

Vad skönt att göra sig av med en gömma som funnits tillgänglig så länge! Det är verkligen om något ett STORT steg på vägen!! Verkligen stort!
Du känns stark, du känns bestämd och du har en vilja och tanke! Utan den börjar man vela :-)
Du gör det fantastiskt bra!! Vi ligger hack i häl på varandra, du dag 17 och jag ett pyttesteg framför dag 18, fy fasen vad vi är bra!
Hoppas du får en fantastiskt härlig, lugn och avkopplande helg! ta hand om dig! Kram kram

Fröet

Om man ska skaffa ett nytt konto måste man väl ha en annan mailadress och annat mobilnummer?
Eller hur gör man?

Ännu en gång, tack för fina ord.

Sisyfos, vad bra om mitt, som jag ofta upplever, svammel har kunnat bidra till eftertanke och hjälp på vägen. Jag blev riktigt rörd av dina ord. Vi har ju båda stark igenkänning i våra dryckesmönster. Härligt att höra att du också är på rätt väg. Äntligen!

Lennis, ett extra tack även till dig för uppmuntrande ord.

Fibblan, visst är det spännande med det kluriga detektivarbetet... ?

PimPim, verkligen synd att vi inte kan ses på träffen. Så klart att du prioriterar dottern. Helt rätt. Jag har ju iaf förmånen att veta hur du ser ut, vackra du. ?

Fröet, det jag vet är att man kan låsa inställningarna angående personliga uppgifter till att gälla "bara jag". Kolla dig fram. Jag tyckte inte att det var svårt att öppna ytterligare ett konto. Kanske funkar det med fejkuppgifter. Lycka till.

Ja, nu händer det positiva saker hela tiden.

Fredagarna har för mig som för så många andra inneburit en förväntan att få koppla av med det första glaset. Just dessa kvällar har jag försökt hålla mig tills M kommit hem. Ofta har jag föreslagit god mat, just för att han ska kunna tänka sig vin eller öl till middagen. Blommor, ljus och bra musik har förstärkt känslan.

I garderoben har då funnits vintetror som inhandlats på onsdagen eller torsdagen. Jag har då försökt att bara dricka en literstetra för att ha kvar. Ni vet, den som spar... Även om det många gånger tagit slut fortare än jag tänkt mig... Om då M gått med på att dricka något till maten har det ju blivit A på köpet. Gratis är alltid gott.

Nu till saken....

När jag har haft vita perioder har det ibland varit svårt att se fram emot helgen. Jag har inte kunnat skilja särskilt väl på vardag, fredagskväll och lördag-söndag. Det har liksom inte funnits något intresse för ledigheten när A inte varit inblandad. Har det mot förmodan varit så att vi bestämt en nykter helg tillsammans har jag ju alltid haft min smyggömma att ta till.

Men i går hände något...

När jag åkte hem var det med en slags bekant förväntan. Jag kom hem till ett nystädat hus, hade köpt tulpanbuktter som jag fördelade på borden, tände alla mina ljus och lyktor och drog på favoritlistan på Spotify på hög volym.

Jag kände lycka. Blev så där pirrigt kär i min älskade M sedan trettio år, som jag blir ibland, men som A titt som tätt tagit udden av. Gick runt i mitt hem och njöt av känslan medan jag väntade på honom. Planerade en enkel, men god och uppskattad måltid. Jag var lycklig just då, på riktigt.

Och vet ni vad?

Inte en enda gång längtade jag efter att dricka. Tanken på A kom upp, men inte för att jag ville ha den, utan för att känna lättnaden över att slippa den. Kan inte minnas senast jag kände så.

Förstår om detta låter överdrivet glättigt men det var faktiskt exakt så jag upplevde kvällen.

Som jag har längtat. Fortsätter att vara ödmjuk och rusta mig inför bakslag, men njuter för fullt av att vara i nuet. Tacksamhetskänslan fick mig sent i går att nästan gråta av tacksamhet.

Den oerhörda kampen har inte varit förgäves. Äntligen verkar jag vara på väg.

Kram till er alla

Så härligt att läsa om dina känslor inför en a-fri middag med M??
Precis så ska det ju kännas, ni två, ?‍❤️‍?maten, fina dukningen och musiken ska vara i centrum, inte ?
Jag tror också att du har hamnat på rätt spår nu Vinäger?️?
Nu håller vi och det ska verkligen bli jättekul att ses i februari ?
Stor kram ?

Att få känna den där lyckokänslan över det som är, det låter härligt. Och inte överdrivet glättigt. Det är ju tvärtom kan man tänka, kanske till och med lite återhållet med tanke på vad du åstadkommit.
Tänkt på det där med mat, som man grejar så mkt med och som därmed också ska intagas med vin. I helgen har det varit ganska okrångligt runt maten här och det har känts otroligt skönt, jag känner igen lite i det du beskriver.
Tänk att många av oss här snart klarat ytterligare en helg utan a.
Man känner nästan för att bli lite glättig
Ha en skön söndag! ?

Ja, hörni, nu kör vi lite extra glatt. Hjärnan går ju att lura genom att se glad ut och tänka på något positivt, oavsett grundkänslan. Per automatik mår vi bättre. Det är helt otroligt, när man tänker efter. Ni som följt mig ett tag känner till ett av mina favorituttryck:

Ta alltid ut glädje i förskott. Det enda som kan hända är att du varit glad i onödan.

Tjatigt med repriser kanske, men jag tycker att det är så himla bra och försöker verkligen att leva så. Inte lätt alla gånger, men vem har sagt att det ska vara det...

Nu ska jag ut på söndagsgalej med några vänner. Tänk att inte behöva oroa mig för hur jag mår i morgon bitti när det är dags för jobb. Vilken frihet det är att vara nykter. Halleluja!

Kram på er