Resa

17 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
HI
Resa
HI
Resa

Min man föreslår att vi ska ta en resa i två veckor och hämta igen oss, få vara tillsammans, sola, bada, äta gott och få sol. Just nu skickar han länkar på hotell i Thailand.
Och jag blir osäker. Jag är rädd att det blir en resa där han sitter i baren och jag jagar sonen... Och känner att vi istället för att komma närmare varandra kommer längre ifrån varandra.
"Det behöver väl inte bli så" svarar han. Jag behöver nog någon skriftlig överenskommelse för att det ska kännas aktuellt...
Hur löser ni andra resor?

Nykteristen
Vi åker aldrig på

Vi åker aldrig på
Semester tillsammans längre. Har gjort d kanske 4 ggr med honom o barnen, samma sak VARJE gång. Han skitfull en vecka o jag o barnen grejar med vårat. Så nuförtiden åker jag o barnen helt själva så vi faktiskt får semester...enklare o resa med bara barnen också.

HI
Nykteristen

Så klokt. Har du någon annan vuxen med dig eller åker "bara" du och barnen?

Jag och min son åker ofta själva till min grundfamilj och då får jag återhämtning.

Nykteristen
Jag har haft mina föräldrar

Jag har haft mina föräldrar med på de flesta resor som varit längre...vilket varit skönt! De kortare resorna har jag kunnat göra själv...men d är klart blir ju inte samma semesterkänsla 😅
Men jag tycker verkligen du ska ta dig en ordentlig funderare på hur du tror d kommer bli...för oftast är d också så det blir (enligt min upplevelse)
Hur har d varit när/om ni åkt själva på semester? Eller här i Sverige?

HI
Ny företeelse

Jag kan inte riktigt säga exakt när det blev så här stor förändring i konsumtionen av alkohol. Vi har varit på semester tidigare både inom och utom Sverige och då har jag inte tvekat.
Då har det absolut druckits men inte till den här berusningsgraden eller att han glömt undan.
Under den här hösten har det förändrats och det har varit dygnet runt i perioder. Det har varit en väldigt tuff period för oss under egentligen hela 2019 där min man valt att självmedicinera med alkohol.
Så jag vet inte hur fast han är i missbruket. Han säger själv att han vill ladda om och behöver miljöombyte...

Nykteristen
Testa men i lite mer

Testa men i lite mer närområden först? Är ju hur jobbigt som helst om det skulle va så att du åker i två veckor till thailand o det blev inte alls som han sagt!

HI
Resa utan mig

Han löste det så att han bokat för sig, sonen, svärfar och hans kvinna.
Och menar att jag inte kan sätta mig emot att de åker. Dessutom har han tagit sonens pass och gömt.

Självomhändertagande
Vad tänker du om det?

Hej. Det var ju också ett sätt tänker jag. Vad tänker du om det? Är du orolig? Jag minns din tråd tidigare om hur han gick ut med er 2 åring berusad och polisen kom hem med dem!
Jag skulle nog dra i handbromsen, men jag vet inte hur en bör agera då jag inte har barn.
Känner du dig trygg med att svärfar och hans kvinna åker med? Tar de ansvar för din son?
Hoppas att du får bra svar av andra här. Jag har ingen aning, men jag skulle nog inte tycka att det var en bra lösning.
Kan du kontakta soc och höra vad de kan göra, utan att det "drabbar" dig?
Hoppas att det landar i något bra!

HI
oro

Är det jag känner.
Jag vet att sonen kommer överleva men jag känner att jag behöver markera.
Vi har flyttat till ny kommun sedan orosanmälan men jag ska ändå ringa dem imorgon för rådgivning. Jag tänker att jag kommer göra en ny orosanmälan i vår nya kommun men jag pratar med den socialsekreterare jag redan haft kontakt med som är väl insatt i ärendet.

Jag har pratat med svärmor som säger att jag inte kan låta sonen följa med dem. Om jag skulle prata med min mans äldsta dotter skulle hon säga samma sak.

Dessutom var det en incident med dessa tre vuxna samt min yngsta bonusdotter förra sommaren där hon reagerade på att de drack för mycket och hon grät och sa att hon ville åka hem till mamma. Det bemötande hon fick av dem då var inte ok och jag gick in och tog hennes parti. Det tog månader innan svärfar och hans kvinna pratade med mig efter det. Och min man var också väldigt upprörd i lång tid.
Så nej. Med det i bagaget tycker jag att jag har "på fötter" att motsäga mig en resa till andra sidan jorden i två veckor.

Jag har sagt att det går "bounda" på hemmaplan med att tex ta en morgon på helgen och föreslog att min man kunde kliva upp i morse men det gjorde han inte...

Nykteristen
Jag förstår helt din oro och

Jag förstår helt din oro och jag hade inte heller låtit dom åka på d sättet. Inte för att de kanske inte kan ta hand om honom utan just att dricka mkt alkohol med barn på semester är ett big NO NO. Sett alldeles för mkt i mitt föregående jobb som reseledare. Det är inget kul för barnen där föräldrar/släkt mer koncentrerar sig på drickat än på att ha en bra semester med barnen....
Kontakta soc o prata med dom om din oro....i det fallet kanske det är bättre att du tillslut följer med iallafall kust för din sons skull

Självomhändertagande
Markering är ett första steg

Fina människa, jag har ju inte barn så jag kan inte föreställa mig din kamp just nu.

Så bra att du har pratat med svärmor som säger att du inte kan låta sonen följa med dem. Liksom att hans äldsta dottern skulle säga samma sak. Det gör det enklare för dig att stå på dig och att få hjälp av socialsekreteraren.

Det låter som din svärfar och hans kvinna också har ett alkoholproblem och det verkar inte vara någon av dem som har insikt. En tvååring är väl snabb i benen och om de dricker alla tillsammans så kan det uppstå en massa risker som kan få allvarliga konsekvenser.

Det låter allvarligt att din man utsätter din son för det alkoholmissbruket och jag hoppas att du får ett bra stöd av andra i din närhet. Att stå på dig och inte låta sonen åka, liksom att sätta de gränserna du behöver för att känna trygghet.

Du och din son förtjänar trygghet!

HI
Soc

Ringde soc idag och rådfrågade. Det är inte så mycket jag kan göra tyvärr i just det här.
Däremot tycktes det att jag ska göra en ny orosanmälan kring helheten.
Jag ska prata med min man för jag tänker inte gå bakom ryggen på honom.
Tack snälla ni för visat engagemang. 🥰

HI
Avbokat

Min man säger att han avbokat resan eftersom "hans kloka fru fick honom att inse att det inte var så klokt och att han såklart vill vara med sin fru och om hon inte följer vill inte han heller åka..."

Jag kan inte låta bli att skratta. Manipulation är de duktiga på våra hjärtan.

Jag hittade även passet så det fick ett nytt ställe... 😉

Självomhändertagande
Är grattis ett lämpligt ord?

Jag känner spontant att jag vill säga grattis. Han kom förstås själv på att det inte var en bra idé. Så fint att du inte "räddade" honom genom att följa med, för hans skull.

En lättnad känner jag för din situation och även för att du har kontroll över passet.

Nykteristen
Åhh så skönt att höra både

Åhh så skönt att höra både för dig och för din sons skull!
Ja d där passet är bra o ha hand om kanske 😅

HI
Tack

Självomhändertagande och nykteristen för ert visade stöd. ❤️