Allterbra

Det känns toppen faktiskt, lite trött och lite ångest har jag ju. Men i övrigt helt ok.
Theralen har jag använt dom första dagarna när jag nyktrar till, då försvinner ångesten så gott som. Man blir trött och kan somna. Men det blir ju svårt om inga pengar, om du inte har det hemma förstås. Det är det enda tipset jag kan ge, det enda praktiska tipset. Sen dricka massor med vatten, så du pissar ur all skit som finns i kroppen. Dvs alkoholen.. i övrigt är det bara att kämpa, den enda lösningen faktiskt!
Lycka till

Bara fortsätta kämpa ??

Theralen har jag massor av här hemma har tagit en sipp innan. Men tar dåligt på mig, tycker inte det hjälper så mkt som jag vill. Sen blir jag så jäkla täppt i näsan haha. Händer det dig också?

Tror jag har några oxascand liggandes sen sist i värsta fall. Men det är bara att försöka komma ihåg hur man andas när ångest o paniken kommer antar jag. Som sagt stund för stund som gäller just nu.

Allterbra

Jag har tabletter, så inga biverkningar.
Hoppas allt går bra för dig ???

Det går bra, det går sisådär, det går skitdåligt. Oavsätt så dömmer ingen dig här. Är det något jag har lärt mig så är det att vara ärlig inför sig själv utan att slå på sig själv allt för hårt, helst inte alls. Saker och ting är som de är. Det enda vi kan göra är fundera på hur går vi vidare och lär oss från våra framgångar eller misstag. Det är rätt skönt när man kommer till den punkten att det inte finns någon mening av att försöka inför andra vara någon annan eller annat än den man är, det är bara du som kan ändra på det beteende du just själv vill ändra på. Vi andra älskar dig oavsätt, för vi förstår att vi alla har goda skäl till varför vi gör som vi gör och att det inte är beteendet som defineierar oss.

Hur mår du?

Mitt inlägg kändes som en fortune cookie..?
Inser att det är min nyfikenhet över att veta hur det går för dig.. Kanske någon slags oro att du överväger att slutar skriva. Ska sluta skriva sånt som är självklart. Vet att råd och tips som man får av andra där man själv har ett liv av erfarenhet som man kan och förstår själv är ibland mest bara kränkande och förminskande. Inte meningen att tro att jag kan något om vad du behöver.
Önskar bara att du inte slutar att skriva.
Kram!

Dag 2

Åt så jäkla mkt igår, då är jag ej stor i maten annars men kanske bättre att äta än dricka, natten va skit men inget nytt, svettats som fan men försöker dricka mkt vatten o så.

Idag har jag lyckats lämnat lgh o jag tog färdtjänst för ett besök hos min gamla kontaktp. Det va en mysig förmiddag. Men sen hemma kom ångesten som en käftsmäll, av en massa blandat smått o gott. Men A suget är enormt o att se att det är helg imorgon är lite oroande o smått ångestfyllt, även om mitt drickande aldrig brytt sig om vilken dag det är, men så är det väl kanske mer jobbigt att man riskerar påminnas om man har festande grannar eller vänner som hör av sig typ.. Sen är jag också en mänska som lever med att få ångest över att jag får ångest o ororar mig jämt så mkt över saker som inte ens skett eller ens skulle ske. Men så är mitt liv. Det är nog bara att allt man annars försöker fly med A blir helt plötsligt så mkt tydligare o skrämmande ju nyktrare man blir. Nykterhetens tankar o känslor kan skrämma en otroligt mkt.

Hur går det för er idag?

Allterbra

För mig går det toppen, visst det är tråkigt att va nykter ?
Men ska på AA kl 19, så sitter och väntar på att tiden ska gå.
Har du ingen du kan campa hos i helgen, nån som inte dricker ?
Iofs när man mår skit vill man va ensam, iaf jag.
Det där med att svettas är helt otroligt, när jag slutade fick jag byta sida i sängen på natten och byta täcke.. det va sjöblött ?

Det går i vågor, en stunden känner jag att det här går som en dans, för att sen några timmar senare känna att allt är skräp.. Känslan att vilja dricka, kommer allt mer sällan. Blir nära på förvånad hur starkt det känns när den kommer. Blir lite ledsen att jag glömmer så fort hur starkt det är och hur mycket vilja en måste ha för att inte börja lura sig själv. Tur att jag bar bokat in träning, det hjälper mig, får bort massa tankar som stör och blir lagom trött till kvällen så jag somnar gott. Håller så med dig, det nyktra livet är inte alltid en dans på rosor, och ju mer nykter en blir desto mer klarhet får man över livet, är dock glad över att ta dem nykter, skulle inte gå annars.

Dag 3!

Vaknade för en timme sen, jag som aldrig sover annars men ändå är jag så trött på allt. Har ingen ork, lust, energi till något. Allt känns bara meningslöst o så långt borta.

Försöker väl sova bort det onda, det kliar i kroppen, jag vill dricka, jag vill fly. Jag kan inte sluta svettas o mår illa. Ångesten, paniken är ett helvete just nu.

Minns ej sist jag tog en dusch, men lyckades göra det nu i allafall. Kan fan inte sluta svettas o man känner sig inte på topp precis. Fredags festen i lokalen precis under har smått startat. Känner det kommer bli en lång jäkla skit kväll.

Tips på vad jag kan göra för att inte gå helt bananas?

Tänkte jag kanske ska baka eller svepa mer theralen o försöka sova tills imorgon :/ blir bara att även om jag skulle lyckas sova till imorgon så kommer morgon dagen slå ännu hårdare o vara mer ångestfylld.

Fly in något annat. Mat, tv serier, sömn om det går, promenader, träning, glass eller vad man nu gillar. Drick vatten så du inte känner dig törstig. Ha inga krav på att få något gjort. Andas genom det värsta, det går i vågor och topparna klingar av då och då. Acceptans, det får göra ont det är ok, hjälper mig när det känns som värst. Det går över.

Super bra tips. Jag får se vad jag orkar, kan, har lust med. Men måendet går verkligen som en bergodalbana känner jag. Det är stund för stund som gäller.

Hur går det för dig idag? Känner du (eller någon annan här inne) mer av suget när det exempel är helg eller så? Kram ?

Känner definitivt av suget i dag. Kanske för att det är just fredag.... Håller på med förströelse. Just nu är det virkning på Youtube som gäller. Behöver en hobby, något att skingra tankarna med känner jag. Nu vill jag väldigt gärna lära mig att virka :-)

Men kul att du hittar o provar smått som kan ge dig en liten "escape". Ja jag behöver också kanske en typ av hobby. Men tyvärr ingen lust till mkt längre. Jag försöker typ baka då o då, ibland rita eller lösa korsord.

Men jag känner det blir typ lite sorgligt o begränsat för mig när det blir ekonomin som bestämmer vad jag kan eller inte kan göra. Litet som stort. Vare sig det är en hobby, något gott att äta, dricka eller i min sits just nu även saknar medicin för dels mitt A sug o sen min adhd. Så blir det tajt o lite extra deprimerande. :/

Haha förlåt asså detta är kanske en underlig tanke man tänkte jag delar med mig ändå. Jag förstår att det blir en del mer kissande när man ersätter A med massa vatten eller annan vätska. Men tycker att jag gör nr 2 mer också. Jag, vi vet ju att A kan göra kaos med magen o lite mer för en som jag med typ ibs. Men om kroppen rensar med svett o kiss, är det att den gör det med nr 2 också?

Dag 4!

Inatt har jag haft lite obehagliga mardrömmar o fick lite små panik vissa stunder men vaken, nykter o lever. Men fy fan va sugen jag är. Springer runt i cirklar o kan inte alls komma till ro, känner att jag då o då blir som ett litet barn som bara vill lägga sig på golvet o sparka med benen för att man ej får som man vill. Känner mig så liten o maktlös med detta jäkla beroende.

Hur har det gått/går för dig/er? ?

Allterbra

För min del är det ganska lugnt, men har ju varit nykter några dagar nu.. då lugnar det ner sig.
Sen har jag barnen hemma , det hjälper oxå på suget.. dvs att minska suget. Ett par dagar till för din del, så vänder det sakta men säkert. Svettningar och mardrömmarna försvinner Iaf. Det kan jag lova ??