Hej alla!
Jag är tillbaka. Jag har varit nykter i två dagar. Detta ska bli den tredje. I tisdags gick jag på mitt första AA-möte. Jag var så tveksam in i det sista. Men sen beslutade jag mig i sista stund för att åka. Vilken tur att jag gjorde det. Det var väl ca 12-15 personer där och alla såg helt normala ut. Man skulle aldrig kunna tro att någon utav dessa män/kvinnor haft problem med alkohol/narkotika. Jag blev så varmt välkomnad! Mötet kändes så bra att jag ser fram mot nästa tisdag och då vill jag kunna säga att jag firar en veckas nykterhet. Det har väl aldrig hänt i mitt vuxna liv... Innan jag åkte till mötet sa jag till familjen att jag skulle till kyrkan på meditation. Men efteråt kände jag att jag ska ju vara stolt, inte skämmas, för att jag varit där så jag berättade var jag varit dagen efter.
Igår var jag på onsdagsmässa i samma kyrka. Jag kände att jag behövde lite andlig spis.
Allt gott till er alla!

TessMa

Just detta att kalla mig själv alkoholist har jag funderat på och känt att det är ett dilemma om jag ska gå till AA. Men du hjälpte mig, jag behöver inte kalla mig det utanför mötena om det inte känns ok. Tack?

Hoppas du har en fin dag!

Fina Femina, tvåsiffrigt = tvåbent = stadigighet. Äntligen går det din väg igen.

Du gör det så bra.

Kram

Femina

Uppe före tuppen och skjutsat dottern. ?
Idag fortsatte självhjälpsgruppen Livsstegen igen efter jullovsuppehållet. Härligt att träffas igen. Efteråt stannade jag kvar på Sinnesromässa i kyrkan. Så himla fint! Levande musik och rekordmånga deltagare. Vilket tryck det blev vid avslutningen framme vid altaret där vi alla står i en ring och håller varandras händer samtidigt som vi läser sinnesro bönen! Wow! ?

Femina

Fick tips om att söka information på Facebook om Olle Carlsson och den som söker - han finner.

#mulletant
Du har rätt. Söndag den 19/1 kl 11 blir det en avskedsgudstjänst i Katarina kyrka. Jag tänker gå dit. Det lär nog bli knökfullt med folk så man får väl se till att vara där i god tid ifall man vill ha en plats. Hur vi ska hitta varandra i mängden vet jag inte men visst vore det trevligt om vi sågs! Det är en dryg vecka kvar tills dess så vi får väl hitta på något...
Kram, ?

Då vet jag att det är Katarinamässan... jag var lite osäker för det finns visst en ’vanlig’ högmässa också - morgonmässa. Vi får hitta på nåt så vi får ge varann en kram? / mt

Femina

#mulletant
Jag har ställt en fråga till AH om de kan ge oss varandras mejl/mobilnummer efter att ha frågat förstås. Jag har sagt att de gärna får ge mina uppgifter till dig. Vi får se vad de svarar.
Allt gott! ?

Jag har tänkt lika? Jag har skrivit till dem: ok för mig! Ser fram emot ett mail så kan vi planera. Ha en bra söndag?/ mt

Femina

Larsåke W Persson, författare till boken om sinnesro bönen som jag läste i somras, predikade idag i en kyrka jag besökte för första gången. Det var fint. Jag gillar att prova lite olika ställen.

Nu, ikväll, har jag varit i en annan kyrka och provat på att sjunga med deras gospelkör. Det var trevligt men jag blev extremt trött i huvudet. Jag kommer inte gå dit igen. Jag tycker om att sjunga och jag gillar gospel. Att sjunga är bra för de inre organen i vår kropp och glädjen att sjunga är lika viktig den. Jag har svårt att sätta fingret på vad det är men jag orkar inte. Kanske korttidsminnet är sämre...

Nu har jag klarat två nyktra veckor. Heja, heja! ?

Femina

Heter boken utav Tommy Hellsten som jag läste ut idag. ?

Skjutsade dottern tidigt imorse. Åkte hem igen och somnade om. ?

Ikväll har dottern och jag varit på ett gratis prova-på-pass yin-yoga. Det var trevligt att gå tillsammans. Jag har ju provat många andra typer utav yoga men det här var nytt, även för mig. ?‍♀️

Man har både tid och lust att göra roliga saker när man prioriterar annat än ständigt vindrickande. Jag tycker nykterheten hittills går som en dans! ?

När nykterheten går som en dans ska man njuta. Blir det jobbigt sedan, ja, då får man ta det då. Passa på att fylla på med positiv energi så är du bättre rustad om motgångar uppstår.

Kram till dig

Femina

Ikväll har jag och dottern varit i kyrkan på Stilla mässa i taize anda. Efteråt var det introduktion för nybörjare i za-zen meditation. Jag är ju van. Jag hoppade tom in som vikarie för prästen när han var sjuk för många år sedan och ledde några pass själv. Men dottern har ju aldrig provat på att meditera så jag tycker det är kul att hon är nyfiken och följer med mig. Äpplet faller väl inte så långt från trädet... ?

Femina

Heter boken jag läst idag utav Larsåke W Persson. Ej att förväxla med "Boken om sinnesro bönen" utav samma författare. ?

Ikväll har jag varit på möte. Jag har längtat efter det hela dagen! Härligt!
Nu sitter jag i bilen och väntar på att dottern ska sluta jobbet. Tacksam för det. ?

Femina

Nyss hemkommen från träffen i Livsstegen... ?
Vi deltagare kommer varandra närmare för varje träff. Det är samma acceptans och kärlek som på AA möten. Jag har väl alltid varit lite kaxig och tyckt att jag klarar mig bra själv. Nu inser jag att jag behöver alla människor omkring mig för att verka i det sammanhang som livet innebär. Utan andra är jag - ingen... ?

Jag är nog lite som du. Kaxig och ska klara mig själv. Bara att inse att tillsammans är vi starkare. Efter min skilsmässa har jag fördjupat kontakten med flera vänner som jag träffat på ett ytligare plan tidigare. Underbart!

Femina

Skjutsade dottern tidigt imorse. Åkte hem och somnade om.

Idag åt jag lunch med en väninna i city. Alltid trevligt. Bakade pizza till middag. ? Har just sett en film.

Imorgon ska jag upp rätt tidigt. Ska på en endagsretreat i en kyrka som börjar redan kl 9. Det ser jag fram mot. ?

Du verkar så trygg just nu. Dina inlägg andas ett lugn på ett helt annat sätt än tidigare. Hoppas att du har fått landa i nykterhetens sköna famn nu.

Kram

Vi har nåt trassel i kontakterna. Hoppas du haft en fin dag på retreaten! Jag är i Stockholm nu och går i god till Katarina i morgon. Om vi inte lyckas få kontakt så finns du ändå i mina tankar och böner. Och vi är där? Kram❤️ / mt

Femina

Jag har haft en riktigt välsignad dag, idag. Det var spännande att vara i en, för mig, ny kyrka. Fast eftersom jag är döpt i den kyrkan har jag ju bevisligen varit där för 52 år sedan... Vi har haft andakt, tikva och avslutade med mässa. Däremellan blivit bortskämda med god frukost, sopplunch och fika. Allt helt gratis. Jättefint ordnat. ?

Jag är glad att jag nu kan ta emot nattvarden och välsignelsen utan att börja gråta som tidigare. Det tyder på att mitt mående går åt rätt håll! ?

#mulletant
Vi hörs och ses förhoppningsvis imorgon i Katarina kyrka. Jag siktar på att vara där redan vid 10-tiden för det lär ju bli knökfullt... Jag har diadem i håret och en halvlång täckjacka i ljus nougat/beige/guld färg på mig. Om vi skulle få kommunikationsproblem så kan det inte hjälpas men visst vore det trevligt att få ge dig en kram! ?
Trevlig kväll!

Jag kommer också tidigt. Har duvblå halvlång jacka med Rädda Barnen märke på. Kram så länge. Du når mig alla gånger på messenger. / mt