Fibblan

Bra jobbat Stor-Babs ?!
Håller med - det är DU som gör jobbet. Och oavsett om det finns ngn högre makt eller inte, så gör du det väldigt bra?!
Heja, heja?!
Kram!
/Fibblan ?.

Ja det har gått riktigt bra idag. Jag var övertrött på förmiddagen men tog mig iväg ut och göra saker med maken och sen rullade det bara på. Jag har banne mig stått och lagat mat sådär utan att vara på sista energipricken och jag har varit pedagogisk mot mina barn. Inte illa. Jag hoppas att det har vänt nu. Är lite tvärilsk och så fortfarande dock men... Nu är nästa "rekord" jag ska slå 14 dagar nykter på en månad. Jag gjorde faktiskt 14 dagar nykter i December så en liten bedrift i sig men då det var jul och allt, jullov så hade helnyktert självklart varit det enda riktiga alternativet. Men så var det ju inte. Men 14 dagar ska jag klå, vad har jag 10-11 nu? Måste kolla säkert. Bra att ha rekord att försöka slå så tävlingsmänniskan slår ner alkisen kanske. ;)

Fibblan

Bara på nästa delmål, 14 dagar ☑️! Inte alls längesedan du fixade det?!
Du fixar det här'a?! Skönt att det är lite mer energi och därmed tålamod på
kontot igen?☺️!
Kramar!
/Fibblan ?.

Drömde inatt att både jag och maken beslutade oss för att nu var vi "värda" en festkväll med alkohol. Vaknade och kände att nä nu GÅR det inte att hålla mig borta från alkohol idag. Men jag somnade om och vaknade som en bättre person och nu känns det helt ok. Men jag undrar när tar suget slut... vet att kring dag 6-7 är det snorvanligt med återfall, då man liksom får tillbaka känslan av kontroll. Men sen då... har gjort 7 v som mest de senaste åren och då föll jag ju på 7 v... men efter det, blir det lättare någonstans liksom? 3 mån? 6 mån? 1 år? Jag är på dag 10 idag. Fy fan vad bra jag är!!!

Godmorgon! Läst din tråd, väl kämpat!???
Fantastiska drömmar du har! Ibland kan man undra var allt kommer ifrån eller hur?
Själv har jag velat avsluta drickandet i många år och gjort uppehåll som längst i 3 mån. Men jag ville inte sluta. Ville dricka normalt men jag kan ju inte det. Har kommit fram till att jag måste sluta helt. Men det är ju olika det där.
Nu kör vi en vit lördag! Vad dricker du för alkoholfritt? Stjälpte i i mig 1.5 liter ramlösa granatäpple igår? kram?

Ett steg i taget, en dag i taget. Tycker att du gör det bra.

Hur lång tid det tar innan suget är borta alternativt börjar klinga av är högst individuellt. Kan också vara olika från situation till situation. Håller man A-tankarna vid liv, ser de till att göra allt för att få en på fall. Falska rackare, de där. Men det är lättare sagt än gjort att släppa tankarna när de väl gått fäste. Det vi kan göra är att aktivera oss med annat som upptar vårt fokus. Är det inget du längtat efter som du skulle vilja göra nu? Någon hobby?

Du gör iaf ett bra jobb med många reflektioner, vilket jag tror är nödvändigt för att lyckas.

Kram

Jodu mina drömmar är inte att leka med. Drömmer alltjämt skumt och ingående, tror det beror på klimakteriet plus Theralen. ;) Jag dricker helst Trocadero Zero, men gubben hade glömt vilken jag ville ha så jag fick Cola Zero istället idag. Men en godispåse och Pommest Pinnes. Har man nåt att se fram emot att äta, dricka och/eller göra på kvällen tänker jag att suget inte blir lika drastiskt. Jag är nykter iaf.

Jag har haft mycket hobbies förr men det är mer sjukdomar som gör att jag inte orkar med att pyssla med sånt längre. Men jag brukar alltid komma igång med nåt litet på kvällarna när jag har nyktra perioder så jag hoppas det ska komma snart. ;)

Hur tur går det att ha egentligen? Har druckit stora mängder vin de senaste 4-5 åren och sista 1.5 ännu mer liksom. Nästan varje dag och ibland dygnet runt. Så jag har gruvat mig för Leverprovet. Så mycket gruvade jag mig att jag beställde ett separat prov från Quicktest, att ta innan jag skulle våga ta ett hos läkaren. Men det provet funkade inte, det var felaktigt helt enkelt. Så jag var tvungen ta ett prov på sjukan. Det gick fort, igår fick jag svaret att allt var ok. Nu hoppas jag att jag ska klara av att hålla mig helnykter så kroppen får hela, även om det är skönt att veta att levern är ok. Känns som jag har fått en andra chans!!!! JIPPIE!

Jag vill gå ur Alkoholhjälpen men jag fattar inte hur? Människorna är trevliga här men sååå svårt att hålla bra kontakt och få och ge stöd på mer regelbunden basis. Jag blir frustrerad och det hjälper inte i min nykterhet. För övrigt dag 12 till ända. Dag 15 sammanlagt denna månad så 1 dag mer än förra. Höll på att åka dit idag. Vi satt utanför Systemet. Anledning fanns verkligen. Men jag sa nej till slut. Fyfan så bra!!!

Hej Stor-Babs! Jag förstår inte riktigt. Varför vill du gå ur härifrån? Du skrev för ett tag sedan att du tror du har sjukt dålig impulskontroll. Är ditt inlägg ett utslag av bristande impulskontroll tro? Jag läser dina inlägg och har kommenterat i bland. Tycker det skulle vara tråkigt om du inte vill hänga med oss längre.
Kram!

Fibblan

Så det vore synd och avsluta kontot
tycker jag..?. Men ja, det finns ju andra "verksamheter" som erbjuder mer direkt stöd. Tänker på aa och en sponsor. Hade det varit ngt för dig? Förstår att det kan vara frustrerande att inte få direkt hjälp/stöttning när det behövs som mest, samtidigt som det ger tillfälle att växa för egen del. och det har ju gått väldigt bra hittills ??! Till syvende och sist.är det ju ändå man själv som måste göra jobbet. Och det har du gjort med bravur?! Men det är klart eftersom många har fullt upp med jobb, familj, barns aktiviteter, deras läxor etc. och inte minst sig själv i nykterhetsprocessen, så kan det ju ta en stund innan man har möjlighet att återkoppla på ett inlägg. En sponsor kan man ju ringa när nöden är som störst. Eller kanske jag som missuppfattat det konceptet..??(?) Aldrig själv haft ngn.
Du gör givetvis som du tycker passar dig bäst❤️?! Och hur du än väljer så vill jag skicka med massor med lyckönskningar på din fortsatta resa?!
Stor kram!
/Fibblan ?.

Fibblan

När du går in här står det längst upp till höger; meny. Klicka på den, välj rubrik som heter fråga. Scrolla ner och så finns det en rubrik som heter Ta bort konto. Där finns en länk som man klickar på. Resten vet jag inte men det visar väl sig☺️.
Om det nu blir så att du vill gå ur..
Kramar!
/Fibblan ?.

Vi kan såklart avsluta kontot om du inte vill göra det själv enligt beskrivning du fått här av Fibblan, är det fortfarande så att du känner att du vill det? Vi hoppas såklart du vill stanna kvar om detta kan vara hjälpsamt för dig, men du känner ju dig själv bäst och vet vad du behöver.

Säg till, du kan mejla eller skriva till oss på admin under fliken fråga också.

Oavsett hur du väljer att göra framåt, lycka till och bra jobbat såhär långt med din förändring!

Varma hälsningar,
Rosette

Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Jag hade självklart provat den vägen innan jag skrev och undrade hur jag skulle gå till väga. Ja, jag har tryckt på knappen ta bort kontot. Det funkade inte. Ja, ta jättegärna bort mitt konto.