Ensamdrickaren

Jag har varit här tidigare under annat namn. Min plan har aldrig varit att sluta dricka, men jag måste dra ner på det. Jag dricker mest när jag är ensam, jag dricker annars med, men det är just att jag dricker när jag är ensam som jag tycker är problematiskt. Jag vet att det finns bra hjälp och stöttning på forumet, därför blir jag medlem igen. Som MM (monday morning) säger: Man ångrar aldrig en nykter dag.

svagis

Här har du en ensamdrickare till...men sedan 14 dagar är jag nykter :) Det känns grymt skönt, befriande, omtumlande (fast jag har gjort det förut) och jag sitter inte längre som ett troll och vaktar mina tröstflaskor....jag ska inte dricka alkohol mer - för jag har inte lust!
Bra att du kom tillbaka hit <3

Kram
svagis

Ensamdrickaren

Wow! 14 dagar vilken bedrift! Jag kör en nykter fredag, alltid en början :-)

Ensamdrickaren

I natt. Framförallt så vaknar jag utan baksmälla. Känner mig tillfreds. Nu blir det kaffe, sen en promenad. Jag har bokat in träningspass i morgon. Men en dag i taget.

Ensamdrickaren

I natt. Framförallt så vaknar jag utan baksmälla. Känner mig tillfreds. Nu blir det kaffe, sen en promenad. Jag har bokat in träningspass i morgon. Men en dag i taget.

Nilja

Hoppas att du sovit gott! Jag tycker att du börjar dagen på rätt sätt ? Det gör så mycket att ta en promenad, frisk luft och kroppen får arbeta. Hoppas att du får en fin lördag! ??

Kram,

N. ?

svagis

Åh vad bra att du fick sova gott! Jag läste lite om sömnens betydelse för att undvika de värsta abstinenssymtomen (typ delirium osv.) och jag brukar också sova gott utan hjälpmedel sen 15 dagar tillbaka. Innan dess så drack jag tills jag var tillräckligt lullig för att rasa i säng, somna och snarka som en oxe :( Nu är det nog riktigt bra kvalitet på sömnen däremot. En och annan sömnlös timma har jag fortfarande - kan ligga i sängen flera timmar innan jag somnar men det stör mig inte så mycket för jag har inte ångest.

Promenera låter skönt men jag har inte rört mig som vanligt över helgerna. Det blir skönt när vardagen kommer igång igen på tisdag. Jag har ingen bil utan går överallt och åker buss och tåg till jobbet så jag får ihop ca 8000 steg varje dag vilket känns lagom för mig. Jobbar du nu eller är du ledig/sjukskriven?
Kram
svagis

Ensamdrickaren

Men är ledig inse jul och nyår. Ska ta en promenad nu. Drack ett glas vin igår, det känns bra, annars brukar det bli 1-1,5 flaska. Ett steg i rätt riktning. Nu kör vi svagis, men jag tycker du ska heta starkis ?

Nilja

Att boka upp sig på träning kan ju vara det klokaste man kan göra ? Keep up the good work ???

Ensamdrickaren

Tack för din kommentar! Jo, det går framåt, träningen har hjälp mig. Själv?

JohanK

Du är inte ensam om att vara den där ensamdrickaren, jag själv är/var det med.
Hoppas att allt håller för dig, min resa har precis börjat för att hålla näsan över vattnet..

Allterbra

Bra jobbat och bra strategi med att boka träningspass ????