Jag har tänkt att jag ska sluta dricka 1000 gånger men ingen av gångerna har jag trott på mig själv.
Nu innan jag tog hjälp så funkade inte alkoholen längre, jag fick inte den känslan av frid som jag sökte.
Det gick så långt att jag började försöka leta andra rus i form av droger, jag spenderade många timmar på att ta reda på vad jag skulle ta och vart jag skulle få tag på det.
Tack och lov så kom jag inte dit. Nu undrar jag hur fan jag tänkte egentligen.
Jag har aldrig tagit någon drog och det har jag alltid vart stolt över.

Den här gången känns bättre för att jag vet att nu kan allt bara bli bättre.
Relationer
Vikten
Sömnen
Konditionen
Magen
Ekonomin
Självförtroendet

Den här gången tror jag på mig själv

svagis

Vad fin din sambo är som kunde uttrycka det så tydligt <3 men jag känner igen mig så väl i detta - sa till min vuxne son idag att jag känner igen mig som jag var ända fram tills jag fyllde 37-38 och min alkoholism började utvecklas. Han var så glad och vi pratade länge, även om den 60%-iga risken att mina gener kommer att påverka hans eget förhållande till alkohol i framtiden. Han beskrev hur han hanterar alkohol idag och lovade att vara vaksam om det ändrar sig. Det var så himla roligt att prata med honom - fritt och spontant, utan att ha den där skam-påsen på huvet längre :)

Ja du, livet kommer tillbaka till oss och våra nära och kära också <3
Kram
svagis

Sitter just nu och lyssnar till Alkispodden. Precis börjat. I avsnitt 2 tar de faktiskt upp just frågan varför man bestämmer sig för att bli nykter "just när man tar beslutet". Programmet innehåller inga svar, men resonemanget är intressant. Det är bara vi själva som sitter på svaren - och för den delen är det också bara vi själva som kan göra oss nyktra. Har du tid och lust (och inte gjort det innan förstås) så lyssna på avsnittet!
Kram

Vad härligt svagis att kunna prata om missbruket som någonting som har varit och inte är för tillfället, två helt olika känslor i magen kan jag tro.

Tack för poddtipset charlie70, den ska jag absolut lyssna på. Har ännu bara lyssnat på beroendepodden :)

En hel vecka utan en droppe alkohol! Vilken vinst ?
Det har varit blandade känslor.
Vilken tur att det här forumet finns, det är liksom min ventil.
Så skönt att få släppa ut sina känslor och funderingar, helt underbart att få stöd och pepp från likasinnade som vet precis hur det känns. TACK!
För hur det än är, det krävs en missbrukare för att förstå en missbrukare.
Ha en underbar kväll mina vänner

Idag har jag tagit lite ledigt från jobbet.
Så då när jag varit ensam hemma har jag spenderat dagen med att rensa upp i mina gömmor.
Jag har fått ihop flera sopsäckar med tomma ölburkar som jag ska panta i morgon.
Mängder med vinflaskor, ölflaskor och spritflaskor.
Det är helt sjukt hur man resonerar när man är mitt uppe i sitt missbruk. Vilka gömställen man hittar på.
Jag har till och med gömt whisky i reservhjulsbaljan på sambons bil en gång.

Dag 8 som nykter nu, har haft en jobbig huvudvärk i ett par dagar nu som vägrar ge sig. Jag vet ju ett sätt att lindra den men det är inget alternativ.

Idag har jag dessutom fått förfrågan om att följa med på en ålandskryssning om ett par veckor plus att jag har fått en inbjudan till en födelsedagsfest till en nära vän som fyller jämt.
Vet inte hur jag ska undvika dessa 2.
Jag är inte redo ännu för att åka på något sådant där alkoholen flödar

svagis

För det är tufft både med kryssning och fest tror jag...så jag föreslår:
1. Vit lögn för att slinka undan från kryssningen
2. Säga som det är till nära vän: Jag har precis blivit nykter och vågar inte gå på någon baluns än på ett tag men du och jag kan väl fira någon dag innan genom att jag bjuder dig på xxx istället? Du kanske kan ta med honom på nåt annat kul?

Jag blir inte bjuden på fest särskilt ofta, går nästan aldrig ut på krogen heller. MEN tackade nej till nyårsfest och har nu tackat Ja till en annan fest den siste januari, för nu klarar jag det känner jag.

Jag tog Alvedon varje dag i säkert 10 dgr under de första veckorna, mot just huvudvärken. Läste någonstans att "hjärnan bygger om sig" när en blir nykter :-D och tänker att det är därför!
Kram
svagis

Vad skönt att du tagit dig tid att röja! När det gäller inbjudningarna måste du så klart känna efter själv. Men jag har i varje fall varit hjälpt av att inte vara inbjuden på festlighet under jul- och nyårshelgen när jag gjorde mina första dagar. För mig var det bra att få tid och kunna umgås med bara mig själv. Vara lite förpuppad och egoistisk - för min egen skull.
Kram

Ja min hjärna behöver en ordentlig uppbyggnad efter många slitsamma år så jag får hoppas att det är de som pågår ?
Kryssningen blir lättast att avstå, gillar i alla fall inte båtar.
Jag får ta mig ett par Alvedon, men jag plågar mig själv lite med att inte göra det och tänker "du kan gott ha ont i huvudet, skyll dig själv" ?.

Jag har sedan några dagar tillbaka börjat anstränga mig lite för att må lite bättre i form av bättre kost på fasta tider, B-vitamin och omeprazol.
Då magen har varit trasig i många år så ska jag göra ett försök att laga den tänkte jag.

I den sitsen som vi sitter i här inne måste vi vara egoister för klara oss. Det pratade dom lite om i alkispodden som du fått mig att börja lyssna på.
Kanonbra podd som lyst upp min dag. Väldigt många igenkänningsfaktorer på det dom pratar om ?

9 dagar, jag har inget sug efter alkohol och biverkningarna från naltrexonen är i stort sett borta. Det går oförskämt bra det här, när kommer bakslaget?

TessMa

Njut av att du slipper suget! Jag är en månad in i nykterhet och även jag slipper det för det mesta nu men det kommer när jag gör sånt som jag förknippar till vindrickandet. Oftast innan jag ska göra något.

Ha en fin kväll?

Nu är ett delmål klart. Nästa delmål är 19 dagar för det var så länge jag klarade sist jag försökte för 5 år sedan ungefär.

svagis

Bra jobbat! Bara fortsätt och låt dagarna läggas intill varandra så är du på dag 20 rätt vad det är :) Bättre att fokusera på jämna tal ;-)
Du vill ju det här eller hur?
Kram
svagis

Det är det som gäller. Jag vill det här och jag måste det här.
Sen när jag sakta börjar bli tryggare i mig själv och nykterheten så är det dags att börja ordna upp saker i livet som ligger som ett enda stort ångestmoln men som man aldrig orkat ta tag i pga alkoholen..

Så grattis till ditt första! Kanske går det bättre och fortare till ditt nästa delmål än du anar...
Fattar precis vad du menar med att ta itu med / ordna upp annat i livet...Lite inspirerar det ju att det går bra att vara A-fri eller hur?
Lycka till framöver!

Har läst din tråd och du gör ju en megaprestation med röj både utanför och inne i huvudet.
Vi är på samma dag, jag har satt tre månader som mitt långsiktiga mål. Men helt ärligt tänker jag mycket på en dag i taget och kan inte riktigt än formulera tanken att aldrig mer dricka.
I mitt parallella universum i tankarna så är det nog så att jag förbereder mig lite grann för ett sånt liv, prövar tankar om vid vilka tillfällen det skulle vara extra svårt/tråkigt, Jag hejar på dig, nu håller vi takten in i helgen.?

Tack för era kommentarer, jag har läst era trådar. Vi är 3 stycken helt olika människor i exakt samma sits så vi har något stort gemensamt. Kan inte låta bli att känna kärlek till alla här inne som krigar mot samma fiende. Det är fint på något sätt.
Ni skriver båda i era trådar att ni har gått ner i vikt, det tror jag att jag också har gjort. Trots ökat intag av mat och godis ? har ingen våg men jag känner mig lättare.

Fredag idag, på jobbet idag har jag sagt flera gånger "jag fixar det i morgon, jag åker dit i morgon, jag ringer dom i morgon". Mina kollegor har fått påminna mig gång på gång att det är lördag och ledigt i morgon.
För några veckor sedan så var fredagen helig, jag åkte tidigare för att hinna till bolaget och köpa ett flak Mariestads oldox och en dunk vin så jag skulle kunna vara berusad ända till söndag kväll utan att behöva åka någonstans.
Jag bunkrade upp för att inte riskera att alkoholen var slut på söndagen när bolaget håller stängt.

Men idag reflekterade jag inte ens över att vi gick mot helg.
Åkte istället förbi affären och köpte ett par alkoholfria öl, läsk och lite goda ostar och korv.

Känner också en sorg över att inte kunna dricka alkohol men precis som du Se klart skriver så kommer det pustar av glädje som man får ta tillvara på, för glädje har absolut varit en bristvara de senaste åren.

Så nu fortsätter vi kriget med en dag i taget, långsamt byter vi ut sorg och ångest mot ljus och glädje. Tillsammans klarar vi det här.
Ha en underbar kväll.
Kram ❤️

Fast det är inte så illa som det låter.
Jag och sambon var in där för att köpa en flaska alkoholfri Richard Juhlin och ett par alkoholfria cider.
Jag läste någonstans här att någon hade druckit den på nyår och den skulle vara grymt god, kommer tyvärr inte ihåg vem som tipsade.
Hur som helst så kände jag mig grymt mallig när jag stod i kassan och bara handlade alkoholfritt ?

Hittade en fin gammal kaffepanna på loppis idag så ikväll har vi festat med hembakat och kokkaffe.
Känns skönt att sitta mätt och nykter i soffan nu.
Hur har ni det ikväll? ?