TessMa

Från att inte haft längre nykterhet på 25 år fixar du 3 veckor?Bra jobbat ? Ligger lite före på 34 dagar och är så nöjd med att livet inte snurrar kring alkohol (visserligen får jag känna av sug) men dricker inte. Känner av ganska mycket trötthet (som jag druckit på tidigare, för att orka, men vilar hellre nu. Känns så mycket sundare att lyssna på kroppen istället för att tvinga kroppen.

Ha en fortsatt bra helg ?

Du ligger före mig, detta är min andra helg, betydligt enklare än den första.
Jag har känt både lättnad och sug, men lättnaden är överraskande. Kommer på att det är vilsamt att inte behöva laborera med tankar kring systemet, vinbaren, etc
Det låter som du tar bra och viktiga beslut, och har koll på när suget slår in, och har en strategi.
Tack för att du delar med dig, nu kämpar vi lite till genom helgen!

Hej,

Ja det är verkligen olika från dag till dag och suget ökar när helgen närmar sig helt klart. Men det känns som man blir starkare för varje dag som går och räknar nyktra dagar vilket är peppande. Vaknar ofta på nätterna och går upp men känner att så kanske det får vara en period och inte stressa upp sig för mycket över det. Trodde att mina barn skulle reagera eller i allafall säga något när det bara har varit vatten i glaset sedan nyår men inte ett ljud vilket känns skönt. Mycket snabbare middagar och inte så "satsade" middagar har det varit. Att sitta kvar länge är för mig väldigt förknippat med stora glas rödvin så bättre att gå från bordet och göra något annat. Har mer energi och är mycket jämnare i humöret. Lycka till med dina dagar.

Vad gäller energi och framförallt att tagga ner lite med detta med middagar i kombination med vin. Och stora glas ????... vinet har gjort mig passiv. Kvällen slutar med första glaset. Men inte nu! Nu hinner jag fixa och ta hand om mig. Ha en fin kväll!

Hej,

Har inte varit inne här sedan i slutet på januari men nu är det dags igen. Klarade av att hålla januari helt vit vilket kändes fantastiskt bra och jag trodde jag hade kontroll på situationen men det har jag tyvärr inte. Har ökat på intaget sedan sportlovet och har jobbat hemifrån pga Corona sedan mitten på mars vilket gör att jag dricker ca 5 av 7 kvällar i veckan. Sover dåligt och går runt helt slut på dagarna just nu så jag behöver ta mig i kragen och komma tillbaka igen. Ångesten ska vi inte tala om och känslan av att man lite slutar bry sig känns obehaglig.
Men jag tänker att det är inte försent att få till en förändring igen för att hålla på såhär kommer inte sluta bra.

Är aldrig är försent med förändring! Välkommen tillbaka. Själv har jag varir här från o till. Höll oxå januari vit sen dragit ner rejält efter det men jag orkar inte det heller. Så nu har jag gett upp ett bra tag framöver. Du fixar detta och så bra du kommer må igen?kram

Hej, bra beslut! Starta en egen tråd, då blir det lättare att få svar. Minns att jag också var nervös när jag bestämde mig för tre nyktra månader. Så glad idag att jag gjorde det. Har helt förändrat mitt drickande till att numera ta ett glas väldigt sällan och aldrig så att jag blir berusad. Det är ett annat och bättre liv.