Gurgla2

Dricker ca 2 flaskor vin om dagen å har gjort ett bra tag. Nu har jag börjat få panikångest och min mun sticker de i. Är rädd och jag vill sluta dricka

Det är ett enormt steg att inse sitt problem, här finns massor av stöd att få.
Mitt råd är att du söker professionell hjälp inom vården. Det är en jävligt skrämmande tanke jag vet, det tog mig nästan 10 år från det att jag insåg att jag hade problem tills det jag vågade söka hjälp.
Vänta inte så länge.
Att prata med vården är det bästa jag gjort.
Lycka till och häng kvar här inne på alkoholhjälpen

Gurgla2

Det som skrämmer mig mest för att ta hjälp av vården är att soc blir inkopplad å tvingar iväg mig. Jag har barn 16 år å 2 katter ensamstående studerar gör jag

Gurgla2

Det som skrämmer mig mest för att ta hjälp av vården är att soc blir inkopplad å tvingar iväg mig. Jag har barn 16 år å 2 katter ensamstående studerar gör jag.
Finns de risk att jag kan få dille utan hjälp av vården?

Så länge du frivilligt söker hjälp för dina problem så har jag svårt att tänka mig att soc kopplas in.
Jag har också barn på ca 2 år och soc är inte inkopplad i mitt fall.
Om du visar en vilja för behandling och positiva resultat av behandling så har dom ingen anledning.
Tänk om du inte får hjälp och allt eskalerar, då kanske någon skickar in en orosanmälan på dig istället och det är betydligt värre.

Alla är såklart olika, du kanske är mycket starkare än jag och klarar dig själv med enbart vilja.
Det jag menar är bara att man inte ska vara rädd för att söka den hjälpen som finns att tillgå i Sverige.
Dom är inte ute efter att stjälpa familjer

Var Dag

När jag gick i KBT och tog upp att jag drack väldigt mycket (fick fylla i papper på hur mycket) så antecknades det i journalen men ingen anmälan gjordes. Jag har också barn. Lycka till ?kram

JohanK

Jag vet hur det känns & det känns för jäkligt när man dricker & när vaknar dagen efteråt..
Kan tänka mig att det är skrämmande när dt är barn inblandade, har tyvärr inga barn själv så jag kan inte sätta mig fullt in hur det är..
Jag själv blev, som sagt, konfronterad på jobbet & är "inne i systemet" vilket känns skrämmande, men framförallt skönt att veta at man med all förhoppning komer att bli & vara nykter framåt.
Var även på mitt första AA-möte idag, vilket kändes välldigt bra. Min första känsla är att det är något som passar mig, så ett litett tipps är att vågta ta steget dit & testa.