Dag 4!

Nu är suget o abstinensen så illa att jag snart hämtar min deo o börjar suga på den som en napp i hopp om att lugna abstinensen.

Jag har bakat massa kola kakor men snart ätit upp hälften det hjälpte ej. Har också fixat lite kvällsmat men absolut noll matlust, okej kanske för jag ätit en halv plåt kakor?

Men jag vill bara höja musiken, ha mig något gott att dricka, koppla av o låta tankarna fly i ruset av djävulens dryck!!

Vad gör ni ikväll? Hur går det gör er alla? Kram ?

Var Dag

Här har jag också vräkt i mig godis å honungsrostade nötter så ingen vidare matlust. Fnissar åt kakorna o matlusten. Jag har på tvn. Alkoholfri öl. Tända ljus. Läser här på forumet. Trots en riktigt tuff helg med a ? flåsandes i nacken så har det gått bra! En stund i taget. Imorgon vaknar jag nykter! Hoppas detsamma för dig. Kämpa på! ??

Jag har tyvärr en tendens att typ "straffa" mig själv när jag känner att jag gör eller tänker något fel. Ikväll är det illa, kanske för jag är mer nykter nu än andra dagar.

Men jag har fortfarande inte druckit en droppe men jag kan inte hjälpa att känna att jag måste "straffa" mig själv så fort jag blir sugen på A, tänker tanken på att dricka eller tankar att jag skulle va svag för att jag inte kan gå igenom detta på ett "enklare" mindre ångestfyllt sätt.

Men skulle det varit "enkelt" så hade inte våra problem varit så stora som dem är, men det är tufft. Ensamhet är farligt o sjukt skrämmande. Men jag saknar ju min bästa vän, min trygghet, min "escape" från dem mörka tankarna o ångest. Att få känna mig fri eller som mig själv igen, även om det bara är för stunden.

Men detta är vår verklighet!

Allterbra

Abstinens och ångest plågar dig nu, det går över men det är jävligt när det är som värst.
Har gått igenom det och det är ett helvete.
Som tur är, så går det över.. den enda lösningen är att ta det minut för minut och kriga.
Belöningen kommer sen!
När jag läser allt du delar, så skulle jag gissa på att du måste ta reda på varför du dricker.
Sen försöka lösa det.. lycka till ?

Tack!! ?

Jag vet varför jag dricker o vet att problemen ej går att lösa så som jag har det i mitt liv just nu. Jag har alltid varit så medveten om mitt beroende o mina problem. Men just nu är jag någonstans i livet där allt är åt helvete. Saker går emot mig o alla runt om mig går bort. Men det är okej, jag är van. Jag har även ALL hjälp, insatser jag kan ha, går på möten, gör det jag ska. Men bor i en stad där det just nu är extra otroligt skrämmande o kaos för någon med problem eller må dåligt. Som sagt day by dy, stund för stund..

Dag 5 o inte en droppe A!

Jag är väl medveten om att jag dricker för att jag är ensam o det gör mig inget, för jag gör vad jag kan för att överleva just nu. Så att just nu prova gå nykter är skrämmande o tufft. Kanske även helt fel tid i livet men får ta det som det är.

Jag har inget att säga, mer än allt är skit. Kaos i kropp o knopp.. ?

5 dagar var en gräns för den värsta ångesten som molande gnagde i kroppen. Sen har den besökt mig i vågor. Men då vet jag att den går över. Allt är verkligen skit ibland och ganska länge med. Så jobbigt att må dåligt samtidigt är det något i oss som säger att vi längtar efter förändring, att må bra igen, att reda i det som är jobbigt. Jag övertygar mig själv att det är den långsiktiga förändringen som är lösningen. Ger dig alla kraft och ork att ha tålamod, dag för dag.

Kramar, kärlek och styrka till dig idag.

Allterbra

Yes Rolf har rätt, det vänder sakta men säkert efter fem dagar. Så har det varit varje gång jag slutat.. ja jag har slutat några gånger.
Men jag försöker Iaf så gott jag kan!

Så gott en kan är inte ett dåligt försök. Har inga supertips men se dig om och läs här på forumet och inse hur många som kämpar. Du är inte ensam. Och jag håller på dig, en dag i taget. Kram.

Tack alla! ???

Tyvärr så hoppas jag inte på något längre, i somras efter dåliga lever värden startade jag nykterhet med antabus. Tyvärr så satt mina sjukt jäkla obehagliga abstinens i över en månad. (Pa abstinens sa läkaren) Jag va helt slut!

Jag har en tråd här hur det gick förra gången. Det va ett helvete o därför skrämmer det mig lite extra mkt att gå igenom detta igen, allt är åt helvete. Abstinens fasen är det värsta, men jag håller ej andan. Även om jag hoppas så så mkt det går över väldigt snart. ??

Men imorgon ska jag åka o träffa sköterska för möte o prata lite.

Dagarna går så obehagligt långsamt o med sjukt lite sömn blir dagarna nästa dubbel så långa o dubbelt så mkt helvete att hantera o kriga sig igenom. Kanske för det är vintertid?

Li-Lo

Hoppar in och ger en reflektion, hoppas det är okej. Du berättade tidigare att du har en tendens att vilja straffa dig själv för saker du tänker/gör och att det kan inbegripa att det är fel att tänka på alkohol eller vilja dricka. Just "tanke-sug" är du inte ensam om och att vilja ha en "paus" eller dämpa obehag i kropp eller knopp är mänskligt. Samtidigt i just detta fall... kanske tanken på att sug är mindre bra är en hjälpsam tanke, att du liksom inte vill ha alkohol, att du inte vill dricka. En insikt om att du vill dig väl? Att vara både lagstiftare, polis, domare samt sin egen straffutövare är ett tungt ok att bära och som alla statsvetare menar: ohållbart. Idag sjöng talgoxen, det är ljuset som är på väg. Du är en kämpe!

Sen ser jag en snigel framför mig nu. Möjligen långsam men med sitt hus på ryggen. En trygg plats.

Vi finns här.
Li-Lo
Alkoholhjälpen

inlägget och fick lust att dela Claes Anderssons dikt, en (av många) älsklingsdikter:

Vad förmår väl en snigel
mot en pansarvagn.
Ingen glödgas till mjöl inne i den.
Den rostar inte omgiven av lik.
Den mosar inte in någon i asfalten.
Knappt den gör en blomma förnär.

Men snigeln är snabbare.
Den når fram.
Den rör sig bland sådant som växer.
Den tar en omväg runt den brinnande staden.
Den har tiden på sin sida.
Den, liksom vänskapen mellan mänskorna.

Ha en bra dag alla människor / mt

Allterbra

Hur går det ? Är du på banan än ? Kunde du sova i natt ? ?

Men inte en droppe än, men jag mår så så dåligt. Ingen sömn alls inatt o efter suttit o stor bölat på möte idag nästan en timme är jag helt jäkla slut. Kan inte styra mina känslor, det är otroligt frustrerande.. Men har lyckats bäddat rent för att tvinga mig själv till att ställa mig i duschen ett tag. Men har inte alls haft ork eller energi till det än. Allt känns bara som en dimma.

Hur går det för er? ?

Tänker att vi har ganska enkla basbehov. Även fast de är tillgodosedda så hjälps det inte för stunden för du lider av abstinens och av livets omständigheter. Men det blir inte bättre att inte se till dem, basbehoven, även fast det känns galet jobbigt och tröstlöst i vissa stunder. Sömn är funkar inte i början, vilket är helt enkelt skitjobbigt, på riktigt skitjobbigt då vi behöver det. Mat och vatten går att lösa med allahanda godis och annat som tröstar. Men det jag tänker på, om jag får gissa här, som du behöver mest av är: Kärlek. All den kärlek du kan få. Jag tycker du är magisk som tar dig igenom detta dag för dag torts allt det jobbig du beskriver. Jag vet inte hur du känner exakt, men jag har själv inte alltid haft den bästa självkänslan och haft stunder där allt har varit riktig ner i botten där mitt självförakt inte har varit nådigt. Det jag skriver vidare här får du antingen avskriva som flum, eller så kanske det kan hjälpa. Det fungerar på riktigt för mig och har hjälp mig många gånger. Jag använder detta fortfarande ibland när jag känner mig låg och tycker världen runt omkring mig är emot mig. Det här är inte något jag har hittat på själv utan läst mig till. Följande är mitt sätt hur jag gör: Föreställ dig en fiktiv person eller något som du ser som vackert, en person eller en sak som du tycker om och som du bara känner positivt inför. Kan var en stjärna, solen, en kändis som du bara känner gott ifrån. Tänkt dig nu detta framför dig, visualisera personen eller denna sak. Utifrån denna sak eller person så finns det nu en mycket stark känsla av fullkomligt villkorslös kärleken till just dig, inget som dömer dig på något sätt, något som förlåter dig för alla tänkbara brister och tillkortakommanden som du mot förmodan har fått för dig att du har, utan undantag. All denna kärlek är till dig, den är fylld med energi till dig för den ser dig som du är och accepterar dig exakt som du är. Låt denna energi fylla dig, känn dess värme och välvilja, den är stark, den omfamnar dig. I denna kärlek finns en förståelse för alla val och händelser i livet som du har gjort, du är förlåten. En förståelse för att allt beror på goda grunder och förutsättningar som vi inte alltid rår för. De förutsättningar vi rår för har även de goda grunder. I denna energi finns hopp och tron om att du har alla chanser i världen kunna skapa en framtid som du önskar. Du är galet bra, du är bäst, du finns och du lever och du är magiskt underbar. Blunda och försök på riktigt känna detta, det är förlösande.

Kärlek till dig i mängder <3

Tusen tack för alla inlägg. Jag läser dem ofta ska ni veta o dem gör verkligen skillnad! ??

Varit lite off men icke druckit. Har så ont i bröstet o inte lyckats sova många timmar.. Men jag har idag varit på vc, fick en akuttid. Prover är tagna o fick veta att jag fått en typ inflammation i bröstbenet? Jo men det stämmer. Så nu väntar 14 dagar med antibiotika. Hur ska jag annars starta året på rätt sätt. ? Jag har så så otroligt ont i bröstet o svårt att andas. Men måste försöka slappna av mer. Men vill verkligen bara just nu dricka ett gott glas vin eller en kall Öl o få känna ruset värma, hur ska jag ta mig igenom denna löne helg med ett psyke som bara vill fly..

Hur går det för er?? ?