Allterbra

Det undrar jag med, hur går det ?
Löste precis din tråd, så lite nyfiken blev man om du lyckas med dina mål!

...tittar in och undrar...tack:)!

Det är bra här. Jag höll mig vit till den 25:e januari - en del saker hände som fick mig att "behöva" alltjkol och det blev faktiskt bättre därefter, även om jag var bakis dagen efter (och det kände jag att jag är rätt trött på) - att vara seg och trött en hel dag efteråt...

Sedan dess har jag druckit några glas vid några enstaka tillfällen.
Vill dricka när jag tycker det är gott och det har fungerat (hitintills...) ropar inte Hej ännu på långa vägar men känner att förändrat mig mkt i mitt förhållande och inställning till alkohol...vill inte dricka mkt längre...känns varken givande eller nåt jag längtar efter...
Har jobbat mkt framförallt Annie Graces bok The Alcohol experiment. Den har hjälpt och hjälper mig jättemkt....Har nu även hennes andra bok "Tänka klart" Den heter visst The Naked Mind på engelska.
Viktigt att läsa hela tiden och upprepa det som jag känner är bra för mig....
Hur är det med er? Hur går det för er?

Nån här med erfarenhet? Jag är ju inte så förvånad över att jag lägger min s.k. veckobonus - d.v.s. extra points att använda- på alkohol...undviker ren sprit och öl dock...
Nån som "försökt "banta" och samtidigt dra in/ner på alkohol...Aldrig varit så motiverad att ändra på matintaget och VAD jag äter...men mina problem med alkohol finns ju kvar...? Hur gör jag? Tips och råd?
Tacksam för svar
Hälsar Lusios

Spegel

Hej!
Jag gör både och. ”Bantar” och dricker inte. Drack dock två glas vin i söndags...
Du kan läsa i min tråd; Landet Sverige, där de sista sidorna handlar en del om kost om du behöver nya ”mat-idéer”.

Att fokusera på mat och kalori-intag är för mig bra, då jag blir mer motiverad att inte hälla i mig flytande kalorier.

Japp och det går riktigt bra, jag kör en Ketodiet vilket innebär att man utesluter kolhydrater. Det som är riktigt bra är att det samtidigt som man går ner i vikt också tappar både hungern och suget för dryck. Jag har kört detta, väldigt strikt i över sju veckor nu och klarat mig nykter utan problem och samtidigt gått ner 15 kg.

Lycka till!

Hej :) jag har funderat på att köra Keto ... för att se om jag mår bättre utan Alla kolhydrater.. man blir så uppblåst av sånt kan jag uppleva.. blir man inte hungrig dock om man utesluter kolhydrater ? jag lagar mycket mat men har lite svårt att veta hur jag ska variera kosten om man kör Keto.. tar gärna emot tips :) Hej från Odette :)

Jag loggar allt jag äter. inte för att jag behöver men för att se efteråt. Jag äter runt 1000 kalorier om dagen, ibland färre ibland mer och jag är aldrig hungrig. Jag kör periodisk fasta också, oftast skippar jag frukosten så det blir 16:8. Men jag kan skippa lunchen också, troligen även kvällsmaten utan att bli hungrig. Det handlar om att när kroppen är helt sockerfri så går den på fett, när den går på fett kan den utan problem ta all energi från det fett man redan har. Det bästa av allt är att suget att dricka också försvunnit. Jag tror felet många gör när de kör Keto är att de äter lite kolhydrater och då triggar det hungerkänslorna. Men om du ska köra Keto måste du vara beredd på lite omställningsproblem första veckorna, dock är de nog enklare än vanliga abstinensproblem från alkohol.

Det finns massor med Ketorecept om du söker lite på nätet, jag äter dock bara kött, fisk och fågel med grönsaker just nu.

....jag kör själv ju VV=Viktväktarna och märker framförallt ett mindre sug av fett, onyttig mat...
Dricker ju betydligt mindre alkohol och har förstått att det triggar suget att dricka alkohol...läste att dricker man mkt förlorar man salt - låter logiskt att man då vill äta...(mest onyttigt)
Ska gå in och kolla på Keto...har stött på det tidigare men vet inte direkt ngt om det...

Har ingen ambition eller intresse av att sluta med alkohol helt men behöver få ner intaget av flytande kalorier så går en del av viktminskningen av sig själv...

Lycka till alla!