Värda att lyftas fram. Tänker att det är många som känner lika. Särskilt om man inte är en partymänniska utan, tvärtom, en blyg person med dålig självkänsla alternativ dåligt självförtroende eller båda. Själv är jag mycket social och har aldrig tyckt att det varit jobbigt att vara nykter på fester. Har ofta erbjudit mig att köra. Men, som sagt, förstår att det kan vara jobbigt för andra.

Hoppas att du slipper känslan av att uppfattas som jobbig på grund av din nykterhet och att festen blir riktigt rolig.

Kram

Jag tycker inte det är något konstigt, har alltid druckit lite ibland folk och skött mig. Ja iallafall i vuxna år, ville ju bara hem och dricka ifred och glida in i dimman.
Men tycker speciellt när man träffas bara tjejer att de blir obekväma och gärna trugar framåt kvällen att visst sjutton skall ja ha mig något att dricka.
Men som sagt jag är fast i min vilja att låta bli första glaset och trevligt kommet det bli?

Livet snurrar just nu runt jobb, träning och klaga på vädret. Jobbar för mkt igen är det detta året jag skall lära mig att lagom är bäst.
Fyller år i början av februari 55 år? och har sjutton inte lärt mig detta. Försöker men trillar dit igen, kan inte säga nej eller är väl duktiga flickan som envisas med att känna sig behövd.
Blir så trött på mig själv, vill ju så mycket och att det skall bli bra.
Slutar ju alltid med att jag blir helt slut och frustrerad på allt.
Men skam den som ger sig, skall lägga krut på att lära mig detta iår?
Så från en gnällig kvinna i regnet kommer löftet att vad som än hände idag lovar jag att vara nykter:/ kram Strulan ????❤️

positivt.....du äger ju ett par gummistövlar iaf :-)))

Att sätta gränser är inget som ramlar på plats bara sådär, en hel del övning krävs ! Bla med tålamodet....

Men övning ger färdighet !

Fibblan

Här har du ännu en..?
Vi jobbar stenhårt med förändring av olika slag. Ser nyktert på våra förbättringsområden och vet vår potential ju..och gör vårt yttersta för att balansera med vår energi - då är det väl inte för mkt begärt att molnen kunde öppna sig och solen skina ner på oss..☁️☀️?! Nu får det va bra med regn och rusk tycker jag! Positivt tänkande i all ära.., vi får väl försöka hänge oss åt "vår inre sol" då, nu när den rent fysiska envisas med att lysa med sin frånvaro..men det är betydligt lättare att få till med lite påfyllning av den yttre, inte sant..
☀️?
Usch ja, inte så upplyftande ord precis, mer; I feel ya sista'?!
I väntan på solen får du här lite strålkastarljus och en stor varm applåd istället???!
För att du är du och för att du
jobbar på så bra??! Tror jag går ut på scenen och ställer mig där brevid, så kan vi ta emot värmen från så väl ljuset som applåderna tillsammans ?!
Det är vi värda?!
Stor kram!
/Fibblan ?.

Är helt meningslöst att gnälla för väder blir det. Några kaos dagar på jobbet och tråkiga nyheter gör att själen är ledsen och trött, men inget sug eller vilja att fly från verkligheten tyder på tillfrisknande.

Så mitt i sorg denna gången kan jag känna styrka och att det är ok att vara ledsen.
Livet är underligt och faktiskt jäkligt hemskt ibland.
Man kan aldrig förstå andra människors val och det skrämmer mig att många av våra unga mår så dåligt att de väljer att avsluta sina liv.
I kväll tänder jag ett ljus och försöker förstå❤️?

Så lätt att välja fel, att fly igen det jag tyckte igår var under kontroll, blev ett riktigt hot.
Sorg, trötthet och många måsten under förmiddagen gjorde att så många minnen sköljde över mig och jag ville verkligen bort ifrån dom.
Satt nog i bilen utanför bolaget en timme och bara tittade på folk och slogs med draken och minnen om en ledsen kvinna som inte längre ville eller orkade.
Åkte hem och tog mina hundar och gick till skogen, gick en mil och pratade med träden om livet.
I kväll är det jag hundarna och en brasa som värmer, men är helt jäkla slut efter denna dag men är iallafall nykter och höll mitt löfte till mig själv// kram Strulan

lider med er som måste gå igenom denna fas men ni kommer ut starkare !!

Och att naturen har en läkande kraft är numera bevisat rent vetenskapligt ! Jag hade en överväldigande naturupplevelse för snart 2 år sen och jag återkallar den i minnet och tittar på video eller kort från den stunden och det lyfter mig från mörka tankar. Jag bor så jag har naturen precis intill stugknuten och njuter varenda dag av vad den kan erbjuda. En fantastisk förmån !

Var Dag

Ååh vad jag blir ledsen av att läsa texten. ? Men det värmer i mitt hjärta att ni trots väldigt ledsamma besked ändå står starkt på jorden och i detta väljer att vara nykter. Bra kämpat av er båda ❤️❤️❤️ Massa varma kramar ???

Fibblan

Så tufft att behöva gå igenom det du gör nu Strulan..?
Men shit vilken styrka du har, mitt i allt?❤️?! Har man varit där, i bilen utanför den fördömda butiken, för att sedan vridit om nyckeln igen och tagit sig hem utan en skrammlande påse, då vet man vilket jobb det kräver..??
Inte undra på att du kände dig helt slut.. och så sorgen, det fruktansvärda att behöva handskas med en ung person som inte sett ngn annan utväg än att inte längre finnas..??.
Det är så förfärligt ?.
Så glad för din skull mitt i allt, att du hade både styrkan och förnuftet med dig att ta dig ut i skogen???! Och värmen från goa lurviga vänner och en brasa, slår den som giftet erbjuder tusenfallt?.
Så fantastiskt bra gjort Strulan ??!
Med varmt deltagande ? kommer styrkekramar från mig till dig!
/Fibblan ?.

Tror att detta startade något i mig som jag måste ta hand om. Den platsen tjejen valde är en plats där jag själv stått många gånger och tänkt nu orkar jag inte mer. Men något i mig fick mig att välja livet de gångerna och känner sådan sorg att hon inte tog det valet också.
Men man måste respektera hennes val och lära oss att något av det.
Är något fel när så många mår dåligt och inte orkar längre.
Kram Strulan❤️

"Men man måste respektera hennes val och lära oss att något av det.
Är något fel när så många mår dåligt och inte orkar längre."

Precis så är det. Ibland fokuseras det för mycket på att personen som valt detta är egoistisk för att den valt att utsätta sina närmaste för denna fruktansvärda händelse. Men är döden alternativet mår man för tillfället så dåligt att det inte går att hitta en plats i detta liv att stå ut med. Det är jag övertygad om.

Tack för fina och kloka ord mitt i allt det jobbiga.

Kram till dig, fina Strulan ?

Det är väl därför människan hittar olika substanser och aktiviteter att fly från verkligheten med..Jag träffar också unga människor med dåligt mående i mitt arbete..Än värre är det ju att ha anhöriga som har dom bekymren..Jag vill ändå se hoppfullt på det mesta..Det finns många som faktiskt börjar må bättre, med mediciner, terapi eller av andra positiva saker..Sen måste man såklart som medmänniska eller anhörig få känna medlidande, när det är mörkt för någon..Jag försöker tänka på att inte tycka synd om..Stötta om det är möjligt, utan att det blir för tungt för mig..Att alla vi människor har våra egna val..Säkert finns det många orsaker till att dåligt mående ökar..Styrkekramar till dig Strulan..❤️

Sömnproblem igen, antingen sover jag inte eller så får jag mardrömmar mitt sätt att reagera på stress. Svårt när man ser felen men inte kan göra något åt det, eller vet att jag måste ändra på saker i framtiden men just nu är det som det är.
Jobb som just nu är helt galet, gamla föräldrar som behöver hjälp, sorg, stora barn som behöver hjälp, värk och lite vanliga vardagsproblem så fixar man sömnproblem.
Nu finns ju inte nödutgången söv ned dig med vin längre och det är tur att jag känner mig stadig i det beslutet.
Helt knäppa drömmar om jag nu somnar gör att jag känner mig helt slut och börjar känna mig rädd för att en dag går hela jag i strejk.
Har ett löfte till mig själv att dra i nödbromsen om stressen blir för mkt, inte riskera min nykterhet för att orka. Börjar snegla på den och ta ledigt ett tag.
Nu ta på sig ett ansikte och ge dagenslöfte att vara nykter vad som än händer// kram Strulan

Det låter som du har för mycket nu, din hjärna behöver vila och jag tycker du ska lyssna på den.
Dina sömnproblem är symtom på att något är i obalans och du skadar dig själv mer om du inte ger dig själv möjlighet att återställa balansen.

Jag känner så väl igen mig och det enda att göra är att växla ner, ta ledigt eller sjukskriva sig, delegera och be om hjälp med de saker som är möjliga att få hjälp med.
Minimera belastningen på hjärnan så borde sömnen också bli bättre.

Pratar du om drömmarna med någon?För det kan också påverka dina drömmar i positiv riktning.
Hotfulla drömmar går att styra med viljan om man tränar lite på det.
Om man i drömmen vill fly från något hemskt ska man göra tvärtom, gå emot det för då försvinner hotet eller förvandlas till något "icke farligt"
Har egen erfarenhet av det, otroligt spännande!

Strulan, önskar dig ett stort lugn just nu och det är sååå bra att du inte återgår till bedövningsmedlet alkohol!?

Kram?

snälla Strulan ! Lyssna på din inre röst och bromsa livet lite !

Förutom alkoholen som bara väntar på en lucka att anfalla i så har du din fysiska kropp som tar stryk i långa loppet !! Vi är nog många som varit i din sits, jag med, och det finns möjlighet att ändra vägen framåt. Och vi som är beroendepersoner har sämre stresstålighet så att ta hand om oss själva är prio ETT !! Bara du kan välja väg framåt men att åka bakom jycken i skogen verkar vara en lysande idé :-)))

Kram Strulan !

Jo skall bromsa skall bara som Alfons Åberg sa??
Känner mig betydligt bättre idag och har idag fått hjälp att sorter i huvudet av min klippa i livet.

Är inte alltid lätt att säga nej eller försöka prioritera, livet har ju lätt att köra ihop sig.
Men känns ändå bra att jag står stabil i min nykterhet, vilket känns som en lättnad.
Känns lite tryggare att jag inte går i taket och sveper x antal vin för att sen svimma, utan faktiskt försöker reda ut stressen och tar hjälp.
Så räknar in detta i ännu en läxa, du har en sjukdom som inte tål stress och måste även lära dig leva med det och planera efter det.
Så plåstrar om själen med glass och en film med telefonen på ljudlöst?
Kram Strulan ❤️???

Önskar jag kunde hjälpa dig att sortera och prioritera lite... fast det är bara du som kan och någonting måste dras ner på om du ska orka! Var rädd om dig hjärtat ??❤️

Kram PimPim?

Allt blir bättre med en tupplur... Det viktigaste först... En sak i taget... Jag är viktigast, utan mig finns ingen hjälp till någon annan... En natt med dålig sömn klarar jag (Bra tanke i natten)... Du kommer säkert själv på bra tankar att ta till i olika jobbiga situationer..Varm kram??