Anonym 21523

Var på samtal för någon dag sedan
Kändes bra faktiskt.
De tog upp en sak jag inte visste riktigt o det var hur olika droger, alkohol, mat, sex, osv i mängder hjärnan får.

Det var runt 500 på alkohol och 50 på saker som vi behöver, som mat, sömn, sex, mm. Det är inte så konstigt att en del fastnar i alkoholism då.

hängde jag inte med ????

Anonym 21523

Hjärnan får påslag, glädjerus eller hur va det heter, nåt hormon som slås ut vid alkohol och den är på 500 medans när vi äter eller ut o rör på oss är det bara på 50. Det är stor skillnad

Därför förstår jag mer hur det är lätt att tex mitt ex nu då fastat i alkoholism

tack !

i att förstå vad som faktiskt sker i hjärnan. För i början känns allt så tomt. Man saknar den där glädjeskjutsen. Den där sköna belöningen.

Och den som finns i allt annat. Mäter inte riktigt upp till den. Därför jag avstår helt. Tristessen den första tiden som nykter är rätt svår att ta. Sen vänjer man sig, med att hjärnan inte får dem där kickarna. Jag sökte lite andra ett långt tag. Nu behöver jag inte ens dem. Och jag önskar mig själv nykterhet för all framtid.

Jag tar inte ens en droppe eller en liten sipp. För jag vet. Min hjärna kommer tycka om det. Allt för mycket.

Anonym 21523

Ja jag kan tänka mig det.
Men va de inte skönt att vara klar i huvudet? Menar att det måste ju va som en ständig dimma?

Duktigt och starkt av dig att avstå ?

Anonym 21523

Skriver av mig

Jag vet inte hur jag mår
Får inte tag i mig, skiter i att umgås med många utav mina vänner. Träffat mitt ex men jag blir avstängd.

Samtidigt som jag mår bra på ett sätt. Jag nämt förut att han är min drog. Vi säger att han är en drog. Och om jag missbrukar, då vill man inte göra nåt annat än knarka.

Är det därför allt annat runtomkring inte är " viktigt" inget annat är " kul"

Men jag dricker mindre, och han vart nykter flera dagar i rad. Han vart normal. Jag är inte ledsen, arg, jag vet inte hur det är med mig.

Däremot känner jag ingen lust att träffa många utav mina vänner. En tjatade så mycket att ses att jag tom stängde av chatten, att dens medelande inte kunna komma fram till mig.

Jag känner mig mindre desperation av saker omkring mig nu än innan. Bryr mig inte på nå sätt.

Vet inte om det är så att utan drogen blir jag ensam och blir desperat!?

Jag känner också elak att klä mitt ex i en roll som knark ? är han mitt knark, är det därför jag är så likgiltig nu, eller är jag bara helt enkelt nöjd just nu

Blir man bedövad?! Men arbetet? Det sköter jag, det vill jag, och träning med..... varför funkar det?

Visst jag är mycket för att vara själv eller med någon som jag känner väldigt väl, och det är han.

Är jag nöjd kanske? Är jag sjuk när jag inte vill träffa vänner flera dagar i veckan? Eller är jag bara odesperat nu

Jag vet att du tidigare skrivit att du vill umgås med ditt ex, även om ni inte är ihop. Jag känner ju när jag träffar mitt ex, så gör det bra, men det är som att man inte kommer vidare. Som om man jämför med en drog, man tar bara lite, det går ju inte. Då blir man inte frisk.
Jag och mitt ex har fortfarande lite affärer ihop som inte är uppklarat än, så vi behöver träffas ibland. Men jag tänker sen, när allt är klart, så känner nog jag att jag behöver hålla distansen till honom. Annars blir ju varken han eller jag frisk. Då går ju allt på som vanligt, han kan dricka, men ändå fortsätta att träffa mig.
Det är det Troja, jag tänker om dig, att du kanske ändå behöver hålla distansen, så att du själv kan bygga upp ditt liv, och bli lycklig.

Att släppa taget är det svåraste jag gjort. Eller rättare sagt,det klarade jag aldrig riktigt.
Läs gärna mitt sista inlägg,jaha och nudå.

Du är ung och har en kortare historia.
Avvänj dig och sök dig till Alanon och börja jobba med ditt jag.
Det är en tuff resa,men den är värd det.

Anonym 21523

Skrållan jag tänker som du säger men det blir bara fel, va på väg ett tag nu är det blandat med bra och jag vet inte längre ?

Ullabulla jag läste ditt inlägg och vart berörd ?

Blade Runner

Ta små steg i taget, acceptera de känslor som kommer. Jag tror du måste släppa taget för att bli fri och se saker med nya ögon. Jag tror på dig
Blade Runner

Anonym 21523

Tack ?

Anonym 21523

Skriver av mig

Jag har säkert nämt det här förut men inte insett hur det är. Jag är nog beroende av honom. Jag fick livet på någe sätt att röra sig frammåt när vi hade distans, då det kändes friare, att jag var jag och han är han... nu ses vi mycket igen och allt har stannat upp.

Jag är i en komfortzone ?
Men jag börjar förstå att jag är nog beroende av honom. Det är bra att jag ser det mer och mer

mig i det du skriver. I efterhand har jag insett att det inte var personen (mitt ex) jag var beroende av utan mer det drama som vårt förhållande var. Va bra att du stannar upp, känner och analyserar. Klokt av dig. Själv hade jag jättesvårt att se klart på saker och ting så länge jag och mitt ex var ett par. Har klarnat mer i efterhand. Mitt liv stannade också upp, för mycket fokus och kraft gick åt på förhållandet. Allt från träning, städning, vårda nära relationer till arbete skötte jag sämre när jag var ihop med honom. Inte hans fel utan mitt val att låta det ske. Hoppas du kan finna ut vilken väg som är rätt för dig! Kram

Anonym 21523

Som ni redan vet så träffar jag mitt ex dåodå ff.
Det har blivit för mycket. Och jag vart dålig på gränser.

Jag vart så dum som jag nu sett i efterhand, och det är att jag inte förstått hur illa jag satt mig själv i när jag låtit han köpa med tex en liter vin hem till mig som vi delar på.

Jag har otagliga minnen av hur illa han blivit på just vin. Bråk som uppstått och oron som klättrat innanför mitt skinn och skrikit. Säkert försökt nåt mig någonstans och velat fått mig förstå hur rädd jag blir av det hela.

Nu sist så kom han över med vin. Trodde de va en liter, men det var en minibox ?? den är det två liter i.

Jag vart rädd, men tänkte helvete hur gör jag, han är glad, ledig dag och jag redan sagt ja till vin....men INTE två liter och dessutom hemma hos mig ?
Glasen hälldes upp vart efter och mitt glas tömdes men inte i mig.. jag såg till att hälla ut det då o då för att få det hela att se ut som jag drack. Hade jag sagt att jag inte velat ha, då var risken att han fick mina med, och det hade resulterat i kalas fylla.
Han gick på att jag " drack"

Jag var orolig ändå, kände mig rädd, rädd för att han inte var nöjd sen. Han var nära på att gå till affären senare och köpa folköl, han nämde tom krogen då när vinet var slut.

Han somnade i soffan, och jag var rädd för att väcka han. Så måååånga gånger han somnat onykter av JUST vin och jag väckt han och han kissat där han somnat eller vart jätte otrevlig och högljudd.

Den här gånger vart det inget av dem
Mmm den här gången ja tänkte jag.

Dagen efter satt jag själv uppe medans han sov och funderade på hur jag skulle göra framöver med just gränser. Det här måste i Alla fall bort.
Klarar jag det? Ja
Så jag har bestämt nu att han och jag delar inge alkohol här mer. Han får inte komma hit med vin, öl eller annat i handen.
Han får gå någonstans om han ska dricka vin.

När jag själv läser det här så tycker jag hela situation är helt galen. Tänker att ni undrar nog varför jag ens träffar han ff.....
Det ser inge bra ut, tom jag skakar på huvudet när jag läser allt ??
Det är bra jag reagerar mer o mer.

Nåt som också hänt sist är att han återigen fått indraget på sin arbetsplats när det gäller att dricka där. Han får aldrig mer vara där onykter eller bli serverad alkohol. Nu vart det så illa att chefen gav han tillbaks tillståndet men han gjorde bort sig kort efter det och nu.är det för alltid.

Det är också något jag har reagerat starkt på.

Vet inte riktigt vad jag ska råda dig till. För mig går det bättre att inte ha någon kontakt. Och det sista jag skulle göra är att dricka med mitt ex. Har sagt till honom att jag aldrig vill se honom full igen.Men du måste ju bestämma själv. Och det är ju så att när man säger nej till mannen som dricker, så måste man börja förändra sig själv också. Det är svårt, det är kämpigt, men det går. Och man mår så mycket bättre.
Jag tänker på dig, Troja, hur många månader, år ska du orka? Hur många varv vill du åka med i tåget? För det kanske är så att mannen finner ingen anledning till att sluta dricka, för du finns där för honom hela tiden.
När ska du sätta dig först?

Nu har jag läst hela din tråd, och det som verkligen poppar upp som utomstående är hur mycket allt (precis allt) handlar om honom.

Du är inne på att du är beroende av honom, och ja. Det är du nog. Det bästa med beroenden är att de går att bryta.

Har du funderat på att gå i terapi? Eller har du någon utomstående att prata med som du kan bolla det du skriver här?

Han är beroende av alkohol, och han kommer välja den före dig. Vilket han gjort gång på gång på gång på gång på gång. Vilket suger. Åh det suger så hårt Troja. Men du förtjänar bättre än att ha detta beroendet.

Jag hoppas du förstår att det jag skriver skriver jag i all välmening, för jag har varit där du är nu. Och det finns ett bättre liv. Ett liv där du inte behöver vara hans mamma eller oroa dig eller låta så många tankar och tid gå åt honom.
Tänk vad du skulle kunna göra med all den tiden? Hur utvecklande det skulle kunna vara. Att det finns andra människor där ute som tid och energi skulle kunna gå åt för att växa, resa och bli älskad tillbaka nyktert.

Jag skriver sällan i trådar, men jag önskar dig verkligen verkligen modet och styrkan att välja dig själv först.
Du förtjänar att vara lycklig.
Det är svårt, men det är värt det.

Massor med mentala kramar ?

Anonym 21523

Kunde motstå han idag, att inte låta han kommit hit och dricka,för att han ville dricka vin efter jobbet. Sa att då får du vara hemma och göra det.

Känns bra att satt den gränsen