Lajnusdee

Hej! Jag har funderat i flera år kring mina vanor och mitt drickande. Det har inte känts solklart för vad det är och vad det inte är. Länge var jag student och i och med det var det ganska normalt att dricka oftare jämfört med andra grupper av människor. Mitt problem har varit att jag inte kan sluta dricka när jag väl börjat. Inte alltid men med jämna mellanrum. Jag blir jättefull, glömmer bort saker och så vidare. Det har gett mig så mycket ångest och skuld- och skamkänslor. De senaste åren har jag druckit lite mindre men oftare och då hemma. Jag har funderat över om det är ett problem eller inte och har ofta funderat på det utan att på riktigt känna efter och utan att vilja söka verkliga insikter och sanningar. Det finns så mycket stigma och tabun kopplade till ämnet, så jag ville inte riktigt förlika mig med att jag är en av de med den problematiken. Det kändes lite som att i och med att se de för vad det var liksom skapa ett problem, ett livslångt sådant. Nu har jag insett att det är ett problem oavsett om jag accepterar det eller inte. Det känns faktiskt befriande att ta det steget. Jag vet inte hur det kommer gå eller hur det kommer sluta men jag har för avsikt att använda mig av den här sidan längs med vägen då jag förändrar mina alkoholvanor. Tiden är nu, och jag känner mig faktiskt stolt över det.

Ensammenintestark

Det här forumet är verkligen bra för alla oss som vill förändra vårt drickande. Man lär sig så mycket om sig själv och kan hitta igenkänning och beröringspunkter genom att ta del av allas berättelser. Och få stöd och uppbackning?

Att ta steget att skriva här är stort. Grattis till det?
Så, varmt välkommen hit!

Säger som Ensammenintestark.
Det här forumet har en fantastisk kraft om man har viljan att göra en förändring.
Skriv här ofta om vad du än funderar på i livet och läs om andras resor så håller du motivationen uppe, det fungerar för mig.
Jag önskar dig all lycka i din resa.
En dag i taget ?

Känner mycket igen mig i din beskrivning kring alkoholen. Att komma till insikt kan också ta många år. Häng här. Har hjälpt mig och många andra mycket.
Lycka till!

Känner också igen dig mycket i det du beskriver. Jag gjorde min första post här igår ( https://alkoholhjalpen.se/node/132543 ) och det var ett stort steg för mig. Jag har hittat jättemycket information här. Idag tog jag också mod till mig att ringa Alkoholhjälpen och det var ett mycket bra samtal.
Kan verkligen rekommendera det när du känner dig redo. Under tiden finns vi andra här på forumet för varandra.

Lajnusdee

Tack! Märker efter kort tid på forumet att det är skönt att läsa hyr andra har det. Skönt att inte känna dig så ensam med det.