Jajamänigen

Hallå på er!

Mitt gamla konto ”Jajamänsan” är borttaget eller spärrat, och orsaken vet jag inte. Men av traditionen, så ska jag givetvis skriva mitt årliga meddelande. Och i år är det väldigt speciellt.

För imorgon 31/1-20, så är det exakt 7 år sedan jag påbörjade min resa. Och imorgon är jag ”klar” med mitt löfte: Jag skulle vara nykter lika länge som jag söp.

Visst, jag hade kunnat göra det för länge sedan och hela tiden, men nu ”får” jag parta till det igen. Men så kommer det inte förbli, utan jag tänker att fortsätta med att vara nykter.

Och med detta sagt, så vill jag bara tillägga:

Kan jag göra detta, så kan alla!

Detta är den bästa och mest lärorika resan i mitt liv. Jag skaffade mig så många nya perspektiv på livet och omvärlden, och vilka möjligheter ett liv utan alkohol erbjuder. Jag fick börja på scratch i många livsdelar och jag hade många blåmärken att bearbeta, men jag klarade allt och tog mig upp. Och jag fortsätter att klättra, och jag kan skrytsamt säga att jag fortsätter upp till imponerande höjder ur min egna synvinkel.

Så om du tvekar: Ta detta steget! Du ska inte vara rädd för lycka, klappa dig själv på axeln eller att bli fin!

JohanK

Jag får ta & gratulera till detta!!
Mycket starkt jobbat!!

Jag själv är inne på min 12 dag av nykterhet & det känns väldigt bra, även om det är lite jobbigt ibland..

Trevlig helg!

Men vad kul med en sådan veteran som du Jajamänigen! Känner mig som spoling med mina snart 6 veckor. Fantastiskt med detta avtal till dig själv som du har uppfyllt! GRATTIS!
Charlie

Jajamänigen

Gött kämpat till er båda! Nu vet inte jag hur ni känner, men jag kan tänka mig om flera stunder känns både sorgliga, tråkiga, jobbiga och bara meningslösa. Något irriterande förutom suget för mig i början var en viss stress och kallsvettning.

Men ett tips från mig till er, är att köpa ett block och verkligen skriva av er. Sedan finns ju som bekant AA. Jag gick och går bara dit ibland för att stötta, påminna mig själv och sedan inspirera och inspireras av andra.

Kämpa på!

JohanK

Tack så mycket!
Tack för tippset om at skriva, det ska jag faktiskt ta till mig & göra, både att skriva här & bara för mig själv.. =)

Kämpa på själv & trevlig helg till er!

Jajamänigen

Jag hade och har fortfarande också ett specialblock, där jag skriver in vad jag har gjort för bra saker, vad jag kunde gjort bättre och glada/ledsna tankar.