Jag har varit nykter sedan 6 januari.
Det har gått bra, i korthet, men ett jobb är det, isf dessa första veckor.
En dag i taget är mitt bästa råd.
Och att ta sig själv på allvar. Ta oro och tankarna på problematiken på allvar.
Vi har alla här en tendens att inte göra det, förminska våra problem och glömma jobbiga situationer.
Att våga se verkligheten är det viktigaste för mig.
Det du kommer att märka här, är att allas resor är unika. Men mycket förenar oss.
Kram.

Jag kan bara säga att jag försökt minska hundratals gånger i mitt liv. Funkar ett tag, sedan blir det för mycket igen, funkar ett tag till, sedan blir det för mycket. Nu slutar jag helt. Då slipper jag helt allt förhandlande med mig själv. Enklare och energibesparande.

Lajnusdee

Tack! Härligt att höra att du varit nykter så länge. Grymt! Jag var nog otydlig - med minska sitt drickande så menade jag inte att vara helt nykter utan att dricka mindre antal glas, vid färre antal tillfällen. Jag har inte sett så mycket om det i forumet och var intresserad av hur det gått för de som väljer/kan välja den vägen. Återgien - nästan en hel månad nykter!!! - vilken champ du är! <3

Lajnusdee

Hej! Vad bra att du har den självinsikten och att du lär dig av dina felsteg och hur du är som person i relation till A. Jag är ändå intresserad av att veta vad det va som 1. gjorde att det funkade ettag 2. vad som gjorde att det slutade fungera? Såklart BARA om du vill berätta. Oavsett - tack för din input <3

Jag har inte så många tips på hur man ”drar ner”, för jag är bättre på ofta- eller inget. Tyvärr gäller det för många här, men vi är alla olika! Lycka till.

Jag tror bara att det helt enkelt är så att jag är en beroendepersonlighet. Så länge a finns i mitt liv, dricker jag och då finns också risken att det blir för mycket. Mitt mönster har alltid varit så, dricka lagom en period, därefter rejäl fylla, hålla upp en vecka eller två, dricka lagom en period, rejäl fylla. Jag KAN liksom inte hålla mig borta från de där regelbundna fyllorna helt enkelt. Uppvaknandet kom när jag hade rejäla fyllor två lördagar på rad, samtidigt som jag var ensam ansvarig för min 14-åring. Stackars barn. Aldrig mer. Därför satte jag helt stopp för mig själv innan jul.