Nu har jag varit helt utan alkohol i 3 veckor. Jag flyttade till detta forum från -förändra ditt drickande.
Jag anser att jag inte längre behöver förändra mitt drickande, jag behöver fortsätta med det jag gör nu, fortsätta leva 100% nyktert. Det går bra, jag känner mig fortfarande stark. Jag njuter av flertalet fördelar med min väldigt nya livsstil... Jag har kommit in i träningen igen, är piggare, gladare, tåligare och har fått tillbaka inspirationen till skapande som jag har saknat så innerligt under flera år. Igår kväll slipade jag hushållets samtliga knivar och planerade planlösning för övervåningen istället för att dricka. Det är sånt som bara har skjutits upp tidigare, jag har massa såna grejer att lägga tid på nu, och det är roligt!
Jag har inga problem att hålla mig borta från alkohol på fester eller så men jag är livrädd för rastlösheten, det är min stora fiende känner jag. Så fort jag blir uttråkad så känner jag hur gott det hade varit med en öl eller fyra.
Jag har absolut inga problem med att hålla mig ifrån det men suget känns just då.
Nu är det jul så rastlös kommer jag nog inte bli på ett tag.

Det här ska bli spännande, uppesittarkväll utan alkohol, ska faktiskt bli mysigt! Nu är det förberedelser inför julafton som ska firas här hos oss. Min fru handlade på systemet idag, en hel drös med alkoholfria ölsorter. Jag mins knappt när jag hade en vit jul sist.
Önskar er alla en god jul!

Vi har alltid kört vit jul hos oss. Det har alltid varit barnens högtid. Nu har vi vuxna barn och barnbarn och kör vidare med vit jul. Uppesittarkvällen med bingolotto börjar om 13 min. Skulle vilja vinna en stor säck pengar som jag kunde dela ut till nära och kära.
God jul! ?

Skriver av mig lite...
Nu är snart mitt första delmål i hamn, 1 månad.
Jag har ännu inte ens varit nära att misslyckas konstigt nog. Jag tar till alkoholfri öl med jämna mellanrum och det hjälper mig antar jag, det finns helt klart flera väldigt bra.
Träningen är igång på allvar och jag mår riktigt bra! Det tog dock några veckor innan jag sov bra, men nu sover jag som ett barn och vaknar utvilad och pigg. Min fru och mina barn uppskattar sin glada familjemedlem. Snart har vi nyårsfest och det ska bli skitkul, även om jag säkert kommer tröttna på fyllesnacket runt 2-3 ?.
Jag är bestämd och målmedveten, jag följer min linje utan acceptans för felsteg eller misslyckanden. Jag känner att det är väldigt likt den uppladdning och träning jag höll på med förr inför stora lopp. (Jag tävlade i landslaget i 9 år inom min gren)
Målmedvetenhet och tålamod, även om man stöter på hinder.
Men jag vet också att jag är i början av ett tillfrisknande, det kommer bli tufft.

Jaha då är det strax nytt år och nya löften. Tänk var många löften det kommer brytas under det nya årets arla gryning. Jag brukar aldrig avge några löften, är vanligtvis alldeles för full.
Till denna nyårsafton har jag dock ett nyårslöfte som jag längtar till att ge.

Första månaden över! ?
Sååå skönt att börja det nya året spik nykter!
Igår såg jag på nära håll hur folk helt ändrar personlighet, inte bara till det bättre.
Jag är glad att jag tar mig ur det nu, och jag blir starkare för varje tillfälle som jag avstår alkohol.
Ingen ångest, huvudvärk eller illamående, bara nån nästan religiös tacksamhet. (Jag är ateist)

Nu kör vi! 2020!!!

Tack för att den här sidan finns ❤

Tack!
Det går bra här, har lyckats bjuda bort all min whisky utan att ens smaka.
Jag tänker mindre och mindre på alkohol. Den där vardagen känns faktiskt rätt bra. Jag har inte fått ett enda raseriutbrott sen jag slutade dricka, sååå skönt.

Hur går det för er?

Allt rullar på, jag ser inga anledningar längre till att ens smaka lite grann.
Vi åt ute på en herrgård i helgen och jag hade jättetrevligt med mina alkoholfria varianter. Min fru drack vinet som rekommenderades till dom olika rätterna och jag blev inte ens avundsjuk.
Men efter att ha berättat detta för en bekant som själv är nykter alkoholist så förklarade han att vid 3 månader brukar första riktiga suget komma.
Jag förbereder mig för den stunden, välkomnar den som inför en fight. Det har gått 1,5 månader nu, jag är lika besatt av nykterheten som när jag började, allt handlar om det.
Har tilochmed börjat planera för nyktra festivaler, går det ens? Ja det måste det för annars måste jag ju stanna hemma. Guns kommer till Sweden rock, tredje gången jag ser dom isåfall Men första i nyktert tillstånd. Sista konserten med dom kommer jag knappt ihåg.

Nu är det två månader!!! Inte en droppe på två månader, känns jättebra! Lever ett helt annat liv, är en annan människa. Jag har bara skördat positiva upplevelser, precis allt är bättre. Önskar bara att det får fortsätta såhär.

3 månader idag! Jag är så lycklig, har fått ett helt nytt liv!

Träningen fortsätter och nu kör jag 4 pass i veckan, jag är nere på min målvikt och blir starkare för varje dag. Jag satsar 100% på mitt välmående (nästan så det går över styr) och lever på vegansk kost 6 dagar i veckan.

Alkoholen maler lite mer i bakhuvudet nu än sist jag skrev, jag saknar inte öl längre men ruset... kan sakna den där värmen som sprider sig efter en sup.
Jag har blivit varnad för den 3e månaden, den kan bli tuff.
Men siktet är detsamma, jag tillåter mig inte att misslyckas. Jag har satsat alldeles för mycket på det här och jag har nära vänner och familj som räknar med mig. Tack för att den här sidan finns, jag behöver den, det är den enda hjälpen jag tar.

Tre månader är mäktigt mycket! Själv är jag överlycklig över mina tre nyktra veckor ?

Jag ser precis som du mest fördelar med nykterheten hittills, men det gäller att aldrig släppa garden, aldrig tänka ”ett glas går nog...”

Heja oss!

Jag är dig hack i häl Heimdal! 10 veckor fick jag i går. Berätta gärna mer om dina tremånaderserfarenheter om du har lust. Kanske kan det hjälpa oss andra som snart är där? Stort grattis!
Charlie

Nu har jag klarat 4 månader och är påväg mot den 5e.

Jag har inte skrivit på länge, jag har helt enkelt inte tagit mig tid. Jag har haft fullt upp med jobb, nöjen och familj, fullt upp med dom grejerna som livet vanligtvis bör handla om.
Jag har tappat 15kg, väger nu 75 och mår prima. Lever vardagarna som vegan och äter en del vilt på helgerna. Jag kan verkligen rekommendera det upplägget om ni har möjligt.
Träningen har blivit lidande nu pga viruset som hägrar men jag fyller ändå varje minut med saker att greja med.
Min rastlöshet är fortfarande ett problem, det är då suget kan komma smygandes.
Men dagarna går och jag antar att jag blir friskare med tiden.

Mina vänner stöttar mig och det är viktigt känner jag, jag får många klappar på axeln.
Såhär när jag håller mig ifrån alkohol så ser jag så mycket som jag tidigare varit blind för, världen öppnar sig.
Jag är så otroligt tacksam och stolt över mig själv.

Man lever inte bara en gång, man lever varje dag. Dör gör man bara en gång

Vic81

Hej Heimdal. Egentligen är jag på forumet som anhörig. Har levt med en far som dricker och har precis lämnat en som jag älskar som inte klarar av att sluta dricka. Med allt vad det innebär av känslor så har jag haft ett medberoende när jag kan se tillbaka på det.
Jag blir så inspirerad och glad när jag läser dina inlägg att du kämpar och lyckas så bra.
Du inger hopp om att det går. Jag ville bara skriva det. Tack för det goda du sprider i dina inlägg.