Grattis till dina fyra veckor, jag tycker att du är fantastisk. Så mycket du delar med sig av och inspirerar,
Och grattis till att du låter dig vila. Inte pressa. Jag känner mig då och då väldigt lat i de här nyktra dagarna. Just för att jag tycker att jag har så mkt viktigt arbete på insidan. Och då behöver man vila!
Nu tar vi den här veckan också. Stor kram och heja dig!

Grattis till dina fyra veckor, jag tycker att du är fantastisk. Så mycket du delar med sig av och inspirerar,
Och grattis till att du låter dig vila. Inte pressa. Jag känner mig då och då väldigt lat i de här nyktra dagarna. Just för att jag tycker att jag har så mkt viktigt arbete på insidan. Och då behöver man vila!
Nu tar vi den här veckan också. Stor kram och heja dig!

Vilken pepp från er! Tack! Verkligen!?

Idag, dag 30, känner jag mig dock så orkeslös. Sån känsla jag skulle druckit på innan. Men nu, låter jag kroppen vara orkeslös.
Fyller på med mat. Yoga.
Men ikväll ska jag träna ett tufft pass på gymet! Får se hur jag orkar. Eller kanske just det som behövs.

Jag har inget sug efter alkohol.
Konstigt! (Varför?)
Skönt! (Befriande!!)
Skrämmande! (Var lurar A? Triggern?)

Kram och styrka till er alla!??
Vi surfar på!!

Plötsligt kom det. Suget. Hade jobbat, handlat mat och skulle köra hem. Suget. Vin. Whisky. Hungrig. Stress. Pms.
Stop! Jag vägrar argumentera med mig själv om det här, tänkte jag. Jag vill inte dricka alkohol. Jag ska äta mat och sen får jag se hur jag känner.
Jag har ätit. Fortfarande pms. Arg. Bråkade med mannen. Exploderade. ??

Suget svalnar. Jag ska inte dricka. Ska unna mig ett bad. Lite lakrits. En film.
Vad orsakade suget? Jag har inte lyssnat på kroppen, stressat mycket. Behöver återhämtning i helgen.

Ha en fin nykter helg!!
??

svagis

Precis så ska det tas - suget! Inte förhandla, inte agera på det....avvakta, tillfredsställ andra behov under tiden och....vips har det sjunkit undan :) Men det är läskigt när det händer :( En inser hur viktigt det är att vi tar en dag i taget och inte slappnar av för mycket och börjar ta en massa för givet. Starkt jobbat!
Bad och lakrits låter som en härlig kombo istället <3
Kram
svagis

Precis det är jag rädd för. Att jag aldrig mer kan ”slappna av”, att jag måste vara rädd för a-djävulen. Önskar att mitt beslut kunde få vara definitivt utan en kamp.
Idag blir fokus barnens simning. Roligt att gå med och heja!
Idag ska jag luta mig tillbaka i mig själv. Tillåta mig att vila. Ingen stress.

Ha en skön lördag! ??

svagis

Hon sa så här ungefär: "Det är så härligt när jag hör er ny-nyktra prata om hur ni mår, hur ni tänker kring alkohol osv. för jag inser att jag knappt tänker på alkohol längre!?!! Det är liksom en icke-fråga i mitt liv nu och jag har varit nykter i ungefär ett år och mår så bra. Men jag går på AA-möten ibland för att påminna mig om att jag bara tillfrisknat från en beroendesjukdom som skulle kunna komma tillbaka. Men det känns inte alls så nu."

Kanske vi kan hoppas på en liknande utveckling...? Inte så mycket kamp hela tiden utan ett lugnt tillstånd som blivit en självklarhet för oss <3
Tror du det är möjligt?
Kram
svagis

Jo, Svagis, det tror jag. Och vill inte tro annat. Så måste det vara, annars hade man väl inte orkat. Så dåligt som jag oftast mådde när jag drack (en ynka månad sen). Så mår jag inte idag. Suget är inte det helvete jag varit i.
Tack för ditt svar! Fint! Påminner mig om att vara lugn och lycklig över nykterheten!
Kram?

dit ska vi! Tänk den dagen när alkohol är i princip en icke-fråga för oss. Dit ska vi och vi kan klara det! Kringelikrokar kan det bli men målet är ju tydligt! Dag för dag.

Hej alla!
Idag är min 35:e dag i nykterheten!
Jag är så glad över något som borde få vara självklart! Nykterhet!! Nu börjar jag fundera över att våga bjuda hem folk...snart.. och inte ens förklara om jag dricker eller inte. Jag ska inte behöva argumentera. Man kan umgås för att det är trevligt. Bara av den anledningen. Jag förklarar aldrig varför jag inte äter kött, det är så självklart i mitt liv att jag inte ens tänker på det. Att jag slutade äta kött för 20 år sen. Har jag ens någonsin förklarat mig? Det är aldrig nån som ursäktar sitt köttätande för mig. Så mina livsval ska också vara självklara. Inget att diskutera. Nykterhet ska vara självklart.
(Jag är inte tuff. Jag är mycket ödmjuk inför nykterheten. Jag ber från mitt djupaste jag om kraft för att få behålla nykterheten.)
?

svagis

Du går nykter och ödmjuk på den smala vägen och väljer själv hur du vill leva ditt enda liv - beundransvärt <3
Kram
svagis

Grattis och grattis till insikten om att ta det ett steg i taget.
Jag märker också att de här festerna/mingel mm tar mycket energi som jag måste hushålla med. Man vill leva precis som vanligt. Men allt är inte som vanligt och det kräver viss respekt.
Jag läser och lär! Kram.

Precis, vi måste hushålla med energin. Vad ska prioriteras. Var ska energin läggas? Just nu har jag ingen ork att bjuda hem folk. Börjar mer kännas som ett ”borde”. Kanske därför jag druckit vid sådana stressade onaturliga situationer. Jag umgås gärna med människor! Men jag är ganska känslig och snäll. Jag har inte alltid ork och energi för alla slags personligheter. Behöver umgås med jordnära vänliga människor.
Ska gå en konstkurs med start i veckan. Ser fram emot att skapa. F-n vet vad som kommer ut ur mitt inre!?? Men ska bli roligt att få omvandla energin till något synbart!
??

Hm. Det är just det, att nu är vi i ett annat state of mind än när vi var dimmiga i huvudet av missbruket så nu kan vi sätta foten i och skapa lite välgörande och befriande konst vare sig vi går kurs eller ej? Lycka till???

Erik30

Hej! Har du testat på löpträning? Personligen tycker jag det fungerar oerhört bra vid sug. Kan vara jobbigt att ge sig ut i början men redan efter några rundor så går det lättare och man får snabba resultat vilket gör en glad. Det ger en kick, lite som ett rus fast ett bra rus :) köper man en sportklocka där man kan se sina aktiviteter så blir man ännu mer sporrad och man kan se hur puls mm blir bättre och bättre. Man får allt svart på vitt och det ger motivation. Det har fungerat bra för mig och många andra. Lycka till! :)

Jag älskar att springa. Men är så frusen så jag väntar till våren :) Gillar ruset! Jag tränar styrke- konditionspass på gymet däremot.
Har du läst ”Hjärnstark” av Anders Hansen? Efter den fick jag lust att läsa flera hälsoböcker/neuropsykologi! Och förstå vad som händer i cellerna/hjärnan. Så spännande att vi kan forma om oss, inifrån och ut.
Träning är superbra för oss!!

Fredag.
Hög ångest sen ett par dagar.
Men jag vill inte dricka bort den. Jag vill vara mitt i stormen och känna allt. Veta VAD som är orsaken.
Något händer i mig. Kanske terapin? Jag vill ha en förändring i livet. En positiv förändring så att livet känns mer stabilt. Göra det JAG vill. Stärka mig själv!?

du tänker nu. Precis som du skulle råda mig- om jag frågade dig.
Tänk att du har så himla många svar i dig själv.
Önskar dig lite andrum i helgen, också. Kram!

Ja, vem vet bäst för mig. Om inte jag!
Vi vet själva! Vi ska lyssna inåt. Stanna upp när det känns överväldigande. Lyssna. Som du säger ”se klart”, svaren finns i en själv!
Önskar er alla en lugn och skön fredag kväll!
?