Har haft ett riskbruk i ca 20 år. Är medveten om alla risker mitt drickande för med sig. Har använt alkohol som bränsle då jag blir pigg och energisk efter några öl. Har nog inte klippt gräsmattan nykter någon gång de senaste 10 år. Brukar även använda alkohol för att varva ned. Jobbar periodvis väldigt mycket och är stressad. Efter några öl och rött vin är jag nere i varv. Dricker aldrig starksprit men däremot öl och vin. Har skrivit många konstiga inlägg på Facebook när jag varit full. Har ångest i flera dagar efter mina fyller. Var i princip nykter halva september. Umgicks med vänner sista helgen och då blev det en fylla redan på torsdag så jag skulle orka städa hela huset (gjorde även ren avloppen på toa). Igår var jag också full för att orka göra vinter i trädgården. Idag har ångesten varit för djävligt. Nu sitter jag och dricker bubbel vatten utan alkohol. Har en underbar fru som stått ut med mig i 30 år. Jag vill älska mig själv men det är svårt.

Fröet

det ska du inte.
Varför ska du sabba allt?
Du skrev ju att det var slutförhandlat.
Var stark.

Kram

PS Nej jag tror inte att du kommer att göra, det var säkert bara en tanke ?

”Avhållsamhet är enklare än måttfullhet”

Nä, det blir inge vin hos oss den här helgen. Visst skulle det vara mysigt för stunden. Det kostar pengar att köpa vin. Jag tror inte man kan köpa lycka och välmående för pengar. Vi får mysa ändå. Kanske av en fredags bastu och vanligt vatten. Imorgon hoppas jag på fint väder så vi kan ta en långpromenad i skogen. En dag i taget!?

Att tänka A-tankar är inte farligt, det är agerandet på dem som ställer till det. Härligt att du kom till insikt före och inte efter fredagskvällen. Ännu en förhandling som du gick vinnande ur är över.

Trevlig helg! /Kram

Hej!

Trist att din fru inte verkar stötta dig till hundra procent i detta, i min värld en dum grej att säga till någon som vet att man själv kämpar - det räcker ju uppenbarligen med en sån liten kommentera från henne så börjar du förhandla igen.
Du borde ta ett snack med henne - att ha noll alkohol hemma är ju grunden för att man ska lyckas om man måste förhandla dvs, så kanske du ska föreslå att hon kan ta ett glad vin eller två på en restaurang istället.

Du är stark!
/Dee

Ser framemot att få träffa både nya och gamla forum vänner. Jag tar lyckats boka in ett gym pass innan träffen. Jag tar därför bilen för att få logistiken att funka. Det finns bra parkeringsmöjligheter precis utanför dörren till alkoholhjälpens lokaler. Kommunalt funkar t banans röda linje eller tvärbanan.

Jag tycker träffen idag var väldigt lyckad. Allt flöt på bra och det var intressant att få ta del av andra människors upplevelser. Det är otroligt skönt att veta att vi är många som kämpar mot riskbruk/missbruk. Vet att det fanns planer på en gemensam fika efter träffen. Jag valde dock att åka direkt hem. Har diskbråck och kände mig rätt låg pga smärtan.

Kul att se dig idag - din stackare, det är inte att leka med!
Ta hand om dig!

Kram,
Dee

Vi har haft huset fullt av kompisar från Norrland i helgen. I fredags valde jag att dricka alkohol. Ingenting konstigt hände mer än att jag blev rejält berusad. Vaknade på lördag med ångest och dåligt mående. Jag valde därför att avstå alkohol under resten av helgen. Vi var in till stan på lördagen. Började med lite barhäng sedan middag. Kvällen avslutades med att vi såg Magnus uggla live. Jag drack alkohol fria öl hela kvällen. Det funkade fint och missade ingenting av kvällens aktiviteter. Jag har helt enkelt fått nog av alkohol. Ser ingen anledning till att hälla i mig gift som får mig att må dåligt. Jag är super nöjd över att ha kommit så här långt med mitt riskbruk. En dag i taget ?

Ja. Jag erkänner. Jag har druckit alkohol. Är inne i en av mina värsta perioder vad det gäller jobb. Har jobbat sedan kl 05 00 till sena kvällen de sista dagarna. Nu är vi typ i mål. Allt är ok att orderläggas av kund. Jag är mitt i smeten och ska samtidigt hantera supporten. Jag trivs med att vara mitt i smeten jobb mässigt. Men nu finns det inga gränser. Jag är mitt i smeten hela tiden. Samtidigt har jag konstaterat diskbråck via MR röntgen och tid för operation om det inte läker ut av sig själv.

Jag förstår om du tycker att alkoholen lindrar allt det jobbiga. Men både du och jag vet ju att det snarare är tvärtom.

Men ibland blir det bara för mycket, och man måste välja sina strider. Du faller instinktivt tillbaka på det gamla beprövade sättet att trösta dig, i brist på annat.

Hoppas innerligt att du får möjlighet att kompa ut all den övertiden snart, så att du kan landa och hitta tillbaka till nykterheten.

Det låter som du borde ta hand om dig själv och ditt diskbråck och inte jobba så mycket...?
Såklart att det är stressen som gör att du får sug efter alkoholen.
Hmm, du får delegera och inte ta på dig för mycket!
Egentid för återhämtning är ett måste!
Var rädd om dig Mrx?
Kram ?

Ångest, ångest och ännu mer ångest. Jag drack 12 glas i går, onsdag, enligt glasmetoden.. Mår som jag förtjänar idag. Jag dricker inte ofta nuförtiden men när jag gör det blir det all in. Allting eller inget är mitt problem just nu. Varför är det så svårt att sluta efter nån öl. Ingenting blir ju bättre om jag klämmer fler öl och toppar med vin.

Första glaset väcker mersug. Därför ska jag aldrig mer dricka ”bara ett glas”. Nästan värt en tatuering ?

”Aldrig mer bara ett enda glas”

Fast den kanske kan misstolkas ?

Lyssnar just nu på ljudboken ”Skål! Ta mig fan” av Torbjörn Åberg. Den ger mig aha-upplevelser på löpande band. Tror den skulle ge dig detsamma ?

Inte en droppe alkohol har det blivit den här helgen. Mår bra och känner mig helt ok. Det är bara det förbannade diskbråcket i ländryggen som tar på mina krafter. Värken gör mig till en invalid. Kan knappt gå längre än till brevlådan. 80% av alla diskbråck själv läker inom 3-6 månader. Om det inte gör det blir det operation. Jag är på halvtid nu. En dag i taget ?
/Mrx

Hej Kompis. Ledsen jag är dålig på att svara och peppa på dig. Lider med dig och den tuffa situationen nu att kriga i underläge med ett diskbråck. Jag själv håller ju bara samman genom träningen så det hade förmodligen varit ödesdigert i mitt fall. Kämpa på och var snäll mot dig så är du snart tillbaka med kraft!