Kall och uppgiven

3 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Abk18
Kall och uppgiven
Abk18
Kommer hem från jobbet

Kommer hem från jobbet (skyndat) och det var sagt att min man skulle ta emot sina kompisar som hämtat upp grejer från en annan stad för att han har precis mantalsskrivit sig hos mig sen skulle han göra middag ochd e skulle komma tillbaka. När jag kliver innanför dörren är inget städat och han ligger aspackad i sängen. Jag tog iallafall emot kompisarna och grejorna och sa att Maken var full men att vi kunde ses imorgon fm inan de åkte hem "så kanske han mår bättre".
Ja så var det ikväll, denna alla hjärtans dag. Han är helt okoncentrerad, vinglig, lite arg och vill skiljas, jag är dum han verkar nästan demens, säger om saker hela tiden. Upplever att han har stor ångest. osv. Jag känner mig påläst om alkoholsjukdomen och försöker att inte bli medberoende, men det börjar bli tröttsamt då det varit på detta sätt några gånger nu under detta år. Jag känner att jag ignorerar honom, är ganska saklig, och kall, bryr mig inte om honom just nu. Blir inte ens arg.
Är det verkligen så som någon annan skrivit att socialtjänsten kan stötta i dessa fall? Så här vill jag ju inte ha det i livet. Svårt.

gros19
Socialförvaltningen

Stämmer att socualförvaltningen erbjuder stöd, både för personer med missbruksproblem och för anhöriga. Verkar som din sambo inte tycker han har några problem eller ? Om din sambo vill ha hjälp brukar det finnas lite olika program som socialförvaltningen erbjuder.

För din del brukar man ha någon form av anhörigprogram antingen i grupp eller enskilda samtal. I undantagsfall kan man nog få beviljat att åka iväg på något anhörigprogram, om man inte erbjuder det på hemmaplan. Har själv genomgått ett anhörigprogram på Nämndemansgården och det var ovärderligt. Finns även alanon och där kan du leta efter en lämplig grupp i din närhet. Bra att du söker hjälp det underlättar när du fattar dina beslut.💙💙